Katsaus Tanskan pankeihin:

Tanskan pankkisektorilla on merkittävä rooli Tanskan taloudessa. Sille on ominaista muutama kansainvälinen ryhmä ja paljon pieni instituutio. Tanskan pankit ja asuntolainapankit on ryhmitelty systemaattisesti tärkeäksi rahoituslaitokseksi (SIFI) ja ei-systemaattisesti rahoituslaitoksiksi. Tanskan keskuspankki on Tanskan keskuspankki, ja sen tavoitteena on ylläpitää turvallista valuuttajärjestelmää maassa, ylläpitää vakaita hintoja ja vakaita rahoitusjärjestelmiä. Tanskan kansallispankki on lailla perustettu itsenäinen itsehallinnon laitos.

Tanskan pankkisektori on yksi parhaiten pääomitettuja Euroopassa, ja siihen kuuluvat liikepankki, vähittäispankki, luotto-osuuspankki ja säästöpankit. Tanskassa toimii tällä hetkellä noin 108 pankkia. Tanskan pankkisektori on melkein kolme kertaa suurempi kuin kansantalous. Kotimaisella pankilla on suuri osa toimialojen kokonaisvaroista, kun taas ulkomaisilla pankeilla on pieni osa siitä. Helmikuussa 2018 sanotaan, että Tanskan pankkijärjestelmän näkymät ovat vakaat vahvan kasvun takia, mikä vahvistaa omaisuuden laatua. Tanskan finanssivalvontaviranomainen valvoi pankkien, asuntolainojen, vakuutusyhtiöiden jne. Rahoitusyrityksiä. Tanskan FSA seuraa myös Tanskan turvallisuusmarkkinoita. Tanskan järjestelmälliset pankit harjoittavat Tanskan talouden kannalta tärkeitä toimia.

Tanskan 10 parasta pankkia

Tässä on luettelo Tanskan kymmenestä parhaasta pankista, jotka ovat seuraavat:

 • Danske Bank A / S

Se on tanskalainen pankki, joka on perustettu vuonna 1871 ja joka palvelee 3, 5 miljoonaa asiakasta 4 liiketoimintayksikössä, henkilökohtaisessa pankkitoiminnassa, yritystoiminnan pankkitoiminnassa, yritys- ja instituutioissa sekä varallisuudenhoidossa. Pankki tarjoaa myös neuvontapalveluita henkilöasiakkaille ja pienille ja keskisuurille yrityksille Tanskassa. Pankki toimii 237 sivukonttorinsa ja 2, 2 miljoonan verkkopankin, matkapuhelinten ja tablet-pankkien välillä. Vuonna 2018 Pankki tuotti oman pääoman tuottoa 9, 8% verojen jälkeen ja nettotulos on 15, 0 miljardia Tanskan kruunua. Vuonna 2019 pankki odottaa voittoa välillä 14-16 miljardia Tanskan kruunua.

 • Nykredit

Nykredit perustettiin vuonna 1985 yhdistäessään United Credit Unions ja Jyllands Kreditforening. Se on yksi Tanskan suurimmista pankeista, jonka markkinaosuus on 5, 6%, ja myös Tanskan suurin asuntolainapankki. Se tarjoaa palveluita, kuten asuntolainoja, rahoituslaitoksia, pankkeja, vakuutuksia, kiinteistönvälittäjiä, yhdistysten omistajia jne. Vuonna 2018 pankki loi yhden parhaista tuloksista pankkihistoriassa. Vuoden 2018 nettotulos oli 5, 7 miljardia Tanskan kruunua ja oman pääoman tuotto on 7, 5% verojen jälkeen. Pankilla on 43 keskusta ympäri maata. Pankit tarjoavat palveluita myös sijoitusrahastojen hallinnossa ja hallinnassa.

 • Jyske Bank

Pankki perustettiin vuonna 1967, kun yhdistettiin 4 pankkia, ja Finansbanken avasi alun perin Tanskan toimipisteen vuonna 1966, ja myöhemmin Jyske Bank ohitti sen vuonna 1981. Jyske Bank tarjoaa rahoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille. Se on Tanskan markkinoiden kolmanneksi suurin pankki, ja sillä on kaikkiaan 98 sivukonttoria Tanskassa. Pankki tuotti vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä 2951 miljoonan DKK voiton ennen veroja, mikä vastaa 12%: n vuotuista tuottoa keskimääräisestä pääomasta.

 • Sydbank

Sydbank on Tanskan neljänneksi suurin pankki, ja se perustettiin ensimmäisen kerran vuonna 1970 sulauttamalla neljä pankkia. Vuonna 1981 pankki perusti sivukonttorin Tanskaan. Pankin voitto oli 963DKK miljoonaa, ja oman pääoman tuotto on 11, 2% vuodessa verojen jälkeen vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä. Pankin painopiste on pk-yrityksissä, vähittäisasiakkaissa ja yksityisissä pankkitoiminnoissa. Pankki toimii 62 tytäryhtiön kautta Tanskassa ja sen markkinaosuus on 6–13%. Se on itsenäinen pankki ja tarjoaa hyvän tuoton osakkeenomistajilleen.

 • Arbejdernes Landsbank

Se on tanskalainen täyden palvelun vähittäispankki, joka perustettiin vuonna 1919; se on yksi Tanskan kymmenestä suurimmasta pankista, jolla on 70 sivukonttoria eri puolilla maata. Pankki tarjoaa palvelua yksityisasiakkaalle, pienille ja keskisuurille yrityksille. Pankin voitto oli 339 Tanskan kruunua (DKK) ennen veroja vuonna 2018 ja odotetaan voittoa 275 - 325 miljoonaa Tanskan kruunua vuonna 2019. Voxmete sai Arbejdernes Landsbankin tanskalaisten suositun pankin palkinnon kymmenentenä peräkkäisenä vuonna. Pankki on lisännyt 18 000 uutta asiakasta vuonna 2018.

 • Nordea Kredit Realkreditaktieselskab

Asuntolainapankki on asiakkaalle asuntolainalaina. Se on yleispankki, joka tarjoaa asiakkaille täydellisen valikoiman palveluita. Operatiiviset tuotot yhteensä 9 miljardia Tanskan kruunua ja taseen loppusumma 551, 4 miljardia euroa. Pankin kotimarkkinaosuus on 6, 01%. Pankki on luottoluokituslaitoksen Fitch luottoluokituksen mukainen, ja se on AA- erittäin korkea luottoluokka.

 • Saxo Bank A / S

Se on johtava monen omaisuuden kaupan ja sijoitusasiantuntija, jolla on täysin lisensoitu pankki ja jota Tanskan FSA valvoo. Pankki perustettiin vuonna 1992 ja vuonna 1998 pankki avasi ensimmäisen verkkokaupan alustansa. Pankin voitto oli 150 miljoonaa Tanskan kruunua vuoden 2018 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Liikevoitto oli 1, 5 miljardia Tanskan kruunua, laskua hieman 0, 3 prosenttia vuoden 2017 ensimmäiseen puoliskoon verrattuna.

 • Alm. Brand Bank

Se on tanskalainen finanssiryhmä, joka perustettiin vuonna 1792 ja joka harjoittaa liiketoimintaansa pankkitoiminnan, vakuutusten ja eläkkeiden kautta ja kattaa siten kaikki asiakkaiden taloudelliset tarpeet. Alm-brändipankki tarjoaa palveluita yksityisasiakkaalle sekä pienille ja keskisuurille yrityksille. Se tarjoaa myös palveluita, kuten autovuokrausta, varainhoitoa, kauppaa ja joukkovelkakirjojen ja osakkeiden analysointia. Alm-brändipankin voitto oli 640 miljoonaa Tanskan kruunua vuoden 2018 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Pankin kokonaisvoitto ennen veroja oli 6 miljoonaa Tanskan kruunua vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä. Alm-brändiryhmä odottaa voittoa 500–600 DKK: n raivolla. Miljoona vuonna 2019.

 • DLR Kredit A / S

Se on Tanskan kuudenneksi suurin asuntolainapankki, joka perustettiin vuonna 1960. Pankki myöntää lainaa maataloudelle, kaupallisille kiinteistöille, toimisto- ja yrityskiinteistöille jne. DLR: llä ei ole sivukonttoreita, koska laina jaetaan pääkonttorin kautta. DLR: n nettotulos korkojen maksamisen jälkeen oli 707 miljoonaa Tanskan kruunua vuonna 2018 ja voitto ennen veroja oli 905 miljoonaa Tanskan kruunua, mikä on hiukan parempi kuin mitä pankki odotti vuonna 2018.

 • Spar Nord Bank A / S

Se on tanskalainen paikallinen pankki, joka tarjoaa palveluita vähittäispankkitoiminnassa yksityishenkilöille ja pk-yrityksille. Se tarjoaa myös talletuksia, lainoja, ennakkoja ja takuita sekä asuntolaina- ja säilytystilejä. Se on Tanskan kymmenenneksi suurin pankki taseen loppusummasta ja pankkihistoria aloitettiin vuonna 1824. Pankin tuotto oli 920 miljoonaa Tanskan kruunua verojen jälkeen vuonna 2018, ja oman pääoman tuotto on 10, 8 prosenttia vuodessa verojen jälkeen. Pankki on nimittänyt 2. tammikuuta 2019 alkaen systemaattisesti tärkeäksi rahoituslaitokseksi, jota Tanskan FSA nimitti SIFI: ksi. Pankki toimii 49 konttorin verkoston kautta.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Tanskan pankeille. Olemme keskustelleet Tanskan kymmenestä parhaasta pankista niiden rahoitusrakenteen kanssa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Yleiskatsaus ja opas 10 parhaiten Qatarin pankkiin
 2. 10 parasta pankkia Belgiassa
 3. Opas Top 10 pankkiin Filippiineillä
 4. Pankit Kuwaitissa