Excel VBA GetOpenFileName

Tiedostojen avaamiseen on monia tapoja. Mutta on myös useita tapoja avata sama tiedosto. VBA: ssa meillä on erilaisia ​​toimintoja, joiden avulla voimme avata minkä tahansa tiedoston. Voimme avata tiedoston asettamalla tiedoston polun VBA-koodiin, voimme jopa tallentaa tämänkin prosessin. Mutta paras tapa on avata mikä tahansa tiedosto VBA: ssa on VBA GetOpenFileName -sovelluksen avulla. Kuten nimi kertoo, se on tehty pelkästään sovellukseksi minkä tahansa tiedoston avaamisessa VBA: ssa.

Muissa toiminnoissa tai sovelluksissa, jotka toimivat samalla periaatteella, saatamme joutua kopioimaan tiedoston tiedosto erotettuna alaviivoilla, pitämällä kansion nimi ja tarkat välilyönnit väliviivat. Saatamme myös joutua antamaan tarkka tiedostonimi laajennuksen mukana, jonka haluamme avata. Mutta VBA GetOpenFileName -sovelluksessa meidän on vain valittava tiedosto sijainnista. Se antaa ruudun, josta voimme selata tiedostoa, jossa sitä pidetään, ja myös tiedoston laajennus korjataan.

GetOpenFilename -syntaksi VBA: ssa

Katsokaamme alla alla olevaa kaavaa GetOpenFilename Excel VBA: ssa.

Alla on VBA GetOpenFileName -sovelluksen argumentti.

 • FileFilter - Tässä voimme määritellä, millaista tiedostoa haluamme nähdä. Esimerkiksi, jos mainitsemme ”Excel Files, *. Xlsx”, se löytää ja näyttää kaikki .xlsx-muodossa olevat Excel-tiedostot. Jos mainitsemme ”PDF-tiedostot, *. Pdf”, se löytää ja näyttää vain kaikki pdf-tiedostot.
 • FilterIndex - Tällä voimme sallia käyttäjän rajoittaa tiedostotyypin valitsemista. Voimme määrittää, kuinka monta tiedostoa meidän on näytettävä.
 • Otsikko - Se näyttää valitun tiedoston valintaikkunan otsikossa.
 • ButtonText - Se on tarkoitettu vain MacBookin käyttäjille.
 • MultiSelect - Jos valitsemme useita tiedostoja, se on TOSI tai muuten se on FALSE, joka on joka tapauksessa oletusarvo.

Kuinka avata tiedosto käyttämällä GetOpenFileName -ohjelmaa Excel VBA: ssa?

Alla on erilaisia ​​esimerkkejä tiedoston avaamisesta GetOpenFileName-sovelluksella Excel VBA: ssa.

Voit ladata tämän VBA GetOpenFileName Excel -mallin täältä - VBA GetOpenFileName Excel Template

Excel VBA GetOpenFileName - esimerkki # 1

Tässä esimerkissä näemme kuinka avata ensin Excel-tiedosto. Noudata alla olevia vaiheita käyttääksesi GetOpenFileName -sovellusta Excel VBA: ssa:

Vaihe 1: Siirry Lisää-valikkoon ja avaa se napsauttamalla moduulia.

Vaihe 2: Kirjoita VBA Getopenfilename -ryhmän alaluokka tai valitse jokin muu nimi valintasi mukaan alaluokan määrittelemiseksi.

Koodi:

 Sub OpenFile () Lopeta Sub 

Vaihe 3: Määrittele nyt muuttuja ja anna sille alla oleva kuva. Merkkijonon valitseminen, koska valitsemme tai valitsemme tiedostonimen.

Koodi:

 Sub OpenFile () himmentää A merkkijonon loppuna 

Vaihe 4: Nyt määritetyssä muuttujassa A käytä sovellusta alla esitetyllä tavalla.

Vaihe 5: Nyt etsi ja valitse GetOpenFileName aktivoidusta sovellusluettelosta, kuten alla on esitetty.

Vaihe 6: Käytä nyt MsgBoxia saadaksesi valitsemamme tiedoston sijainti.

Koodi:

 Sub OpenFile () himmennetään A merkkijonona A = Application.GetOpenFilename () MsgBox A End Sub 

Vaihe 7: Käännä nyt koodi painamalla F5-toimintonäppäintä ja suorita se napsauttamalla Toista-painiketta. Selaa nyt tiedostoa, jonka haluamme valita. Täällä olemme seuranneet polkua ja valinneet testitiedostoksi kutsuttu Excel-tiedoston, joka on yleensä .xlsx- muodossa. Napsauta Avaa.

Se näyttää aiemmin valitun tiedoston polun viestiruutuun, kuten alla on esitetty.

Vaihe 8: Nyt syntaksin mukaan käytämme Filefilter-sovellusta GetOpenFilename-sovelluksen hakasulkeessa. Kuten tiedämme, se on tarkoitettu tiedostotyypin valintaan, jonka haluamme avata. Joten laitamme sille “Excel-tiedostot” alla olevan kuvan mukaisesti.

Koodi:

 Sub OpenFile () himmennetään A merkkijonona A = Application.GetOpenFilename (Filefilter: = "Excel Files") MsgBox A End Sub 

Vaihe 9: Laita nyt aiemmin valitsemamme Excel-tiedoston tiedostopääte. Se oli ” .xlsx ”, joten pidämme myös sen FileFilterissä.

Koodi:

 Sub OpenFile () himmennetään A merkkijonona A = Application.GetOpenFilename (Filefilter: = "Excel Files, * .xlsx") MsgBox A End Sub 

Vaihe 10: Nyt ajamme täydellisen koodin uudelleen. Selauskansioon saamme vain Excel-tiedostot, jotka ovat saatavilla siinä kansiossa, jota olemme aiemmin selanneet.

Ja jos yritämme nähdä jonkin muun tiedostomuodon tai laajennuksen Excel-tiedostoissa pudotusvalikossa, se näyttää taas vain Excel-tiedostot.

Excel VBA GetOpenFileName - esimerkki 2

Samalla tavalla näemme avoimen tiedostonimen, jonka tunniste on “ .pdf ”. Noudata alla olevia vaiheita käyttääksesi GetOpenFileName -sovellusta Excel VBA: ssa:

Vaihe 1: Kirjoita nyt taas koodi, jonka olemme nähneet esimerkissä-1.

Koodi:

 Sub OpenFile1 () himmennetään A merkkijonona A = Application.GetOpenFilename () MsgBox A End Sub 

Vaihe 2: Se vie meidät samaan ikkunaan tai selaa muuten samaan kansioon. Valitse nyt jokin PDF-tiedosto ja napsauta Avaa.

Se antaa meille valitun tiedoston polun.

Vaihe 3: Nyt voit saada valitun PDF-tiedoston FileFilter-syntaksissa kirjoittamalla ”PDF-tiedostot” Excel-tiedostojen sijasta ja valitsemalla PDF-tiedostotunniste, joka on .pdf alla olevan kuvan mukaisesti.

Koodi:

 Sub OpenFile1 () himmennetään A merkkijonona A = Sovellus.GetOpenFilename (Tiedoston suodatin: = "PDF-tiedostot, * .pdf") MsgBox A Loppu Sub 

Vaihe 4: Käännä koodi uudelleen ja aja sen jälkeen. Saamme selainkansion tiedostojen avaamiseksi. Siinä saamme vain tiedostot, joiden tiedostotunniste on " .pdf ", kuten alla on esitetty.

Ja jos yrität suodattaa muita tiedostomuotoja, se antaa meille jälleen mahdollisuuden nähdä vain PDF-tiedostot alla olevan kuvan mukaisesti.

Ja jos emme valitse tiedostoa ja poistumme ikkunasta, se antaa oletusviestin, joka on Väärä .

Plussa Excel VBA GetOpenFileName

 • VBA GetOpenFileName auttaa meitä avaamaan tiedoston suoraan lisäämättä sen polkua VBA-koodiin.
 • Meidän ei tarvitse muuttaa tiedostojen polkua useita kertoja.
 • Tiedostojen selaaminen ja valitseminen tämän kautta on yhtä helppoa kuin siirtyminen kansioon avataksesi sen.

Miinukset Excel VBA GetOpenFileName

 • Meidän on vaihdettava tiedostotunniste, jonka haluamme avata, jos siinä tapahtuu muutoksia.

Muistettavat asiat

 • Vaihda tiedostotunniste aina, kun haluat avata tiedostosta toisen version.
 • Viestiruutu, jossa viesti on Väärä, on oletusviesti, joka tulee aina, kun emme valitse mitään avattavaa tiedostoa.
 • Tällaista prosessia ei voida luoda Record Macro -toiminnon avulla.
 • Muista tallentaa tiedosto Macro Enabled Excel -muodossa. Joten kirjoitettu VBA-koodi säilyy.

Suositellut artikkelit

Tämä on VBA GetOpenFileName -oppaan opas. Tässä keskustellaan siitä, kuinka tiedosto avataan Excel-sovelluksella GetOpenFileName-sovelluksella VBA-koodilla, sekä joitain käytännöllisiä esimerkkejä ja ladattavaa Excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. VBA-haku ja korvaa (esimerkit)
 2. Ryhmätaulukot Excelissä
 3. VBA-työkirja
 4. Soluviitteet Excelissä

Luokka: