Erot kulmaisen JS: n ja Solmu JS: n välillä

Angular JS on JavaScript-pohjainen avoimen lähdekoodin kehys web-sovellusten käyttöliittymän rakentamiseen. Google-kehittäjät ylläpitävät sitä vastaamaan haasteisiin, jotka kohtaavat yhden sivun sovellusten kehittämisen aikana. Solmu JS on runtime-kirjasto ja -ympäristö, joka on monialustainen ja jota käytetään luomaan JavaScript-sovelluksia käynnissä selaimen ulkopuolella. Se on ilmainen ja avoimen lähdekoodin järjestelmä, jota käytetään palvelinpuolen JS-sovellusten luomiseen.

Tutkitaan paljon enemmän Angular JS: stä ja Node JS: stä yksityiskohtaisesti:

Kulmainen JS tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka vähentävät huomattavasti koodin määrää ja siten pyrkimyksiä saada sovellus täysin toimivaksi. Sitä kuvataan myös mallinäkymän-ohjaimen (MVC) malliksi, koska sen lähestymistapa on modulaarinen sovelluksen rakentamiseen.

Solmu JS antaa kehittäjille mahdollisuuden suorittaa koodinsa palvelinpuolella. Se tarjoaa nopeamman tavan kirjoittaa skaalattavia ja kevyitä skriptejä. Kehittäjät voivat kirjoittaa reaaliaikaisia ​​sovelluksia, ja samalla se tarjoaa tilaa mobiilisovellusten kehittämiselle.

Angular JS: ssä on enemmän kuin yksi JavaScript-tiedosto. Jokainen sovellus, joka haluaa käyttää Angular JS: ää, sisältää ydintiedoston, koska se sisältää tärkeimmät kehysominaisuudet. Ydintoimintojen päälle rakennettuihin toimintoihin voidaan lisätä ylimääräisiä tiedostoja ja moduuleja.

Node JS: tä voidaan helposti hyödyntää sekä käyttöliittymässä että taustakehityksessä, koska se sallii saman JavaScriptin käytön. Palvelinpuolen ominaisuuksia tarjotaan laajasti Node JS: ssä, kehittäjä voi kuunnella ja vastata HTTP-pyyntöihin tietokoneella, kuunnella liikenneverkkoa ja samalla päästä tietokantaan suoraan tietokoneelta. Solmu JS käyttää tapahtumapohjaista mallia skaalautuvuuden käsittelemiseen ja JavaScript-moduulien rikas JavaScript-kirjastojen sallimiseen, mikä auttaa koodausta.

Kulmikas JS on erittäin hyödyllinen dynaamisten web-sovellusten luomisessa. Angular JS: n kanssa työskentelevät kehittäjät käyttävät HTML-mallia mallikielenä ja sen syntaksia käytetään ilmaisemaan sovelluksen komponentti lyhyesti. Sen arkkitehtuuri mahdollistaa automaattisen ja sujuvan datasynkronoinnin mallin, näkymän ja komponenttien välillä. Yhden sivun pohjaisissa verkkosovelluksissa Angular JS on nopeampi ja helpompi koodata. Sen mallit ovat samat kuin perinteisessä tavallisessa HTML-muodossa ja sisältävät laajennetun HTML-terminologian, mikä tarkoittaa, että jopa aloittelija voi heti saada kätensä likaantumaan Angular JS: llä.

Node JS: ään perustuu runsaasti runkorakenteita, kuten Express JS, Partial JS jne. Node JS on selkeä voittaja, kun on kyse nopeiden ja skaalautuvien palvelinpuolen sovellusten rakentamisesta. Pohjimmiltaan Node JS antaa JavaScriptille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa I / O (input / output) -laitteiden kanssa sen sovellusliittymien kautta ja muodostaa yhteyden muihin ulkoisiin kirjastoihin, jotka on kirjoitettu useilla muilla kielillä.

Kulmikas JS tarjoaa mahdollisuuden rakentaa GUI (graafinen käyttöliittymä) dynaamisille verkkosivustoille ja web-ohjelmille. Yhden sivun sovellukset luodaan sujuvasti käyttämällä Angular JS -kehystä, joka antaa mahdollisuuden kirjoittaa mukautettuja HTML-koodeja ja integroida muihin käyttöliittymätyökaluihin.

Head to Head -vertailu kulmaisen JS: n ja Node JS: n välillä

Alla on 8 parasta vertailua kulmikkaan JS: n ja solmun JS: n välillä

Keskeiset erot kulmikkaan JS: n ja solmun JS: n välillä

Joitakin pisteitä selitetään alla, jotka osoittavat eroavuudet kulmaisen JS: n ja Solmu JS: n välillä

 1. Kulma JS on loistava vaihtoehto rakentaa pitkiä kokoisia projekteja, joissa Node JS on ihanteellinen pienikokoisten projektien kehittämiseen.
 2. Kulmaista JS: tä ei tarvitse lisätä asennettuna erikseen, se on lisättävä kuten mikä tahansa muu JavaScript-tiedosto, jotta sitä voidaan käyttää sovelluksissa, kun taas Solmun JS on asennettava koneeseen.
 3. Kulmainen JS on käyttöliittymäkehys, jota voidaan käyttää minkä tahansa taustaohjelmointikielen, kuten PHP, Java, jne. Kanssa, kun taas Solmun JS on yksinkertaisesti palvelinpuolen kieli, web-sovelluksen kaltaisessa ympäristössä se toimii Java palvelimen puolella.
 4. Kulma-JS luodaan kokonaan JavaScriptillä, kun taas Solmun JS on kirjoitettu JavaScript-, C ++- ja C-kielillä.
 5. Kulmikas JS tukee reaaliaikaisia ​​sovelluksia, kuten pikaviestejä tai chat-sovelluksia, kun taas Solmu JS soveltuu parhaiten reaaliaikaisiin yhteistyöpiirros- tai muokkaussovelluksiin, kuten Google Docs.
 6. Kulmikas JS on avoimen lähdekoodin kehys sovelluksen asiakaspuolelle, kun taas Node JS on Java-kirjoitettujen sovellusten käyttöympäristön välinen runtime-järjestelmä ja -ympäristö.
 7. Kulmainen JS toimii asiakasselaimessa, kun taas Solmu JS toimii palvelinpuolella.
 8. Angular JS on yhteensopiva Chromen, Firefoxin, Internet Explorerin, Safarin, Operan ja mobiililaitteiden kanssa, kuten Android-selain, Chrome for Mobile ja niin edelleen, kun taas Node JS on saatavana Windowsille, Linuxille, Sun OS: lle ja Mac OS: lle.
 9. Kulmainen JS on verkkosovelluskehys, kun taas useat kehyt perustuvat Node JS: ään, kuten Express JS, Sails JS jne.
 10. Kulmikas JS soveltuu parhaiten vuorovaikutteisiin yhden sivun web-sovelluksiin, kun taas Solmu JS: ää käytetään nopeiden ja palvelinpohjaisten Web-sovellusten rakentamiseen.

  Suositellut kurssit

  • Professional XML- ja Java-kurssi
  • Solmu.JS-sertifiointikoulutus
  • C ++: n ja DirectX: n sertifiointikurssi
  • Kurssi Houdinista

Vertailutaulukko Kulmikas JS vs Solmu JS

Seuraava on vertailutaulukko Ero kulmaisen JS: n ja Solmu JS: n välillä

PERUSTA

VERTAILU

Kulmainen JSSolmu JS
luominenKirjoitettu kokonaan JavaScriptinäKirjoitettu C, C ++, JavaScript
hakemusYhden sivun asiakaspuolen web-sovellusNopea ja skaalautuva palvelinpuolen sovellus
projektiSopii erittäin vuorovaikutteisiin ja aktiivisiin verkkoprojekteihinSoveltuu parhaiten pienikokoisiin projekteihin
KäyttöHyödyllinen reaaliaikaisiin sovelluksiin, kuten pikaviesteihinErittäin hyödyllinen, kun tarvitaan skaalautuvaa ja nopeampaa sovellusta
AsennusVaadi kulmikas JS-tiedosto kuten mikä tahansa JavaScript-tiedostoTarve asentaa Node.js järjestelmään
laajuusHallitsevat asiakaspuolen vuorovaikutustaKehittäjät voivat hyödyntää sitä asiakas- ja palvelinpuolella
puitteetSe on itsessään verkkosovelluskehysSillä on monia erilaisia ​​kehyksiä, kuten Express.js, Sails.js ja Partial.js
hakemusYksinkertaista sovelluskehitystä deklaratiivisella lähestymistavallaSoveltuu paremmin sovelluksiin, kuten reaaliaikainen yhteistyöpiirros / muokkaus, kuten Google Docs

Johtopäätös Kulmikas JS vs Solmu JS

Sekä Angular JS että Node JS ovat avoimen lähdekoodin projekteja, ja niiden päätarkoituksena on rakentaa verkkosovellusprosessi JavaScriptin avulla helpommaksi. Samanaikaisesti heidän arkkitehtuurinsa ja toimintamallinsa ovat melko erilaisia. Sekä Angular JS: lla että Node JS: llä on kittyssään laaja valikoima ominaisuuksia, joita voidaan käyttää monenlaisten sovellusten luomiseen.

Kulmikas JS sopii parhaiten yhden sivun sovelluksille, jotka ovat luonteeltaan dynaamisia ja vuorovaikutteisia, kuten chat-sovellukset ja pikaviestit, kun taas Solmun JS on palvelinpuolen kieli, joka tarjoaa runtime-ympäristön sovelluksille, jotka ovat reaaliaikaisia ​​tietointensiivisiä ja yhteistyömuokkauksia tai piirtäminen kuten Google Docs tai Dropbox. Sekä Angular JS vs Node JS: llä on laaja käyttömahdollisuuksiensa useissa sovelluksissa, mutta yksi asia on yhteinen huolimatta siitä, että Angular JS: n ja Node JS: n välillä on niin paljon eroja, että on - JavaScript.

Kun valitaan vaihtoehto kulma JS ja Solmu JS, sovellusvaatimus on pidettävä mielessä. Kulmikas JS on yksinomaan asiakasselainpohjainen sovellus, kun taas Solmu JS vaatii ajonaikaisen ympäristön ja huolehtii sovellusten ja tietokantojen vuorovaikutuksesta. Sekä Angular JS vs Node JS näyttää lupaavalta ja mielenkiintoiselta vaihtoehdolta omalla alueellaan.

Suositeltava artikkeli

Tämä oli hyödyllinen opas kulmaisen JS: n ja solmun JS: n eroihin, ja tässä keskustelimme niiden merkityksestä, Head to Head -vertailuista, keskeisistä eroista ja päätelmistä. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. Hämmästyttäviä eroja kulmikas vs tyrmäys
 2. Kulma vs Bootstrap Mitkä ovat ominaisuudet
 3. Solmu JS vs Java Opi 8 hyödyllistä eroa
 4. Kulma vs JQuery - Tunne 6 tärkeintä eroa
 5. Python vs Node.js - 5 parasta vertailua, joka sinun on tiedettävä
 6. Kulmikas vs reagoi - Haluatko tietää eduista
 7. HADOOP vs. RDBMS | Tunne 12 hyödyllistä eroa
 8. Tärkeimmät erot Hadoopin ja Sparkin välillä