Johdatus Hadoop-aikatauluihin

Kun puhumme Hadoopista, ensimmäinen mieleemme herättävä asia on iso tieto. Mutta olemmeko koskaan miettineet, että Hadoop ei sinänsä ole pelkästään tekniikkaa, vaan käsittää sen sisällä monia työkaluja ja tekniikoita, niin kuinka täsmälleen pystymme saavuttamaan Hadoopin kautta tarkoitetun, automaattisesti. Vastaus tähän kysymykseen on hyödyntämällä Hadoop-aikatauluja.

Se mahdollistaa järjestelmän korkean tason käsittelyn ja tunnetaan myös yleiskäyttöisenä järjestelmänä, joka toimii tietyn joukon tieto- ja jakelutasolla. Se on moniajojärjestelmä, jota käytetään käsittelemään useita tietojoukkoja monille käyttäjille ja töille samanaikaisesti. Aikaisemmin kaikkiin tehtäviin käytettiin vain yhtä ajoitusta, mutta nyt Hadoop-aikatauluja käytetään yhdessä JobTracker-logiikan kanssa ja niitä tukee myös Hadoop.

4 suosituinta Hadoop-aikataulutyyppiä

Hadoop-aikataulijoita on useita tyyppejä, joita usein käytämme:

1. Hadoop First in First out -aikataulu

 • Kuten nimestä voi päätellä, tämä on yksi vanhimmista työn suunnittelijoista, joka toimii periaatteella ensimmäinen sisään ja ensimmäinen ulos. Periaatteessa, kun puhumme JobTrackerin kaltaisesta prosessista, puhumme töiden vetämisestä jonolta, jonka sanotaan usein olevan työjono.
 • Tämän työjonon mukaan työ, joka on vanhin, ts. Se, joka on ollut ensimmäinen, on myös ensimmäinen, joka suoritetaan.
 • Tämän uskottiin aina olevan paljon yksinkertaisempi lähestymistapa kuin muiden aikataulutekniikoiden, ja siksi tämän tekniikan kaavuttamiseen ei ajateltu paljon, jotta löydettäisiin uudempia lähestymistapoja, joilla on paremmat aikataulutusominaisuudet, koska ne sisälsivät myös käsitteet koon ja työn prioriteetista.

2. Hadoopin kapasiteettiaikataulu

 • Hadoop Capacity -suunnittelija muistuttaa enemmän tai vähemmän FIFO-lähestymistapaa, paitsi että se käyttää myös työn priorisointia. Tässä lähestymistapa on hiukan erilainen, kun puhumme aikataulutuksen monen käyttäjän tasosta.
 • Tämän tiedetään ajoittavan ja simuloivan erillistä MapReduce-klusteria jokaiselle organisaatiolle tai käyttäjälle ja se tehdään yhdessä FIFO-tyyppisen aikataulun kanssa.

3. Hadoop Fair Type -aikataulu

 • Kun on tarvetta tarjota erillinen ja kohtuullinen määrä klusterikapasiteettia ajan ja ajan mukaan, käytämme Hadoop-messujen aikataulua. On hyödyllistä saada kaikki klusterit, vaikka tietty työ olisi ajokunnossa.
 • Lisäksi klusterin kaikki ilmaiset aikavälit toimitetaan kaikkiin töihin siten, että kukin käyttäjä saa normalisoidun osan klusterinsa osasta, kun lisää töitä tulee hyödyllisiä lähetettäväksi.
 • Jos on uima-allas, joka ei ole vielä saanut osuuttaan käyvästä osuudesta ja normalisoidusta osuudesta kohtuullisen hyvän ajan jakson ajan, ennakko tulee asetukseen, mikä tappaa kaikki yhdistyneet tehtävät ja toimii kapasiteetin avulla tarjota kyseinen pool lähtö- ja saapumisajat ajettaessa kapasiteettia.
 • Lisäksi tätä kutsutaan myös osallistumismoduuliksi, mikä tarkoittaa, että kopioimalla Hadoopin ohjaus- ja reilu aikataulutuspohjainen hakemisto lib-pohjaiseen hakemistoon ja sijoittamalla JAR-tiedosto oikeaan sijaintiin, tämä aikataulutustekniikka voidaan ottaa käyttöön. Ainoa tehtävä, joka on tehtävä, on tehtävien ajoittimen ominaisuuksien määrittäminen mapred.FairScheduler -sovellukseen.

4. Muut aikataulua koskevat lähestymistavat

 • Hadoop varmistaa tarjonnan tarjoamisen virtuaalisten klustereiden tarjoamiseksi, mikä tarkoittaa, että fyysisten todellisten klustereiden tarve voidaan minimoida ja tämä tekniikka tunnetaan nimellä HOD (Hadoop on Demand).
 • Se käyttää vääntömomenttipohjaista resurssienhallintaa ylläpitää solmuja ja niiden allokointia virtuaaliklusterin vaatimuksen mukaisesti.
 • Sitä käytetään kuormituksen ja järjestelmän, joka perustuu virtuaalisen ja ei fyysisen klusterin sisällä oleviin tiettyihin solmuihin, ja myös allokoitujen solmujen kanssa, vain kun kokoonpanotiedostot on valmisteltu automaattisesti.
 • HOD-klusteria voitaisiin myös käyttää suhteellisen paljon riippumattomasti, kun alustaminen on tapahtunut. Lyhyesti sanottuna pähkinänkuoreen malli, jota käytetään näiden suurten Hadoop-klusterien käyttöönottoon, on pilviinfrastruktuurin sisällä, ja sitä kutsutaan HOD: ksi. Se jakaa pienemmän määrän solmuja verrattuna ja tarjoaa siten suuremman määrän suojausta.

Hadoop-aikataulujen käytön tärkeys

 1. Hadoop-aikataulujen tyypeistä pitäisi olla selvää missä näiden Hadoop-aikataulujen käyttämisen merkitys on. Jos käytät suurta klusteria, jolla on erilaisia ​​työtyyppejä, prioriteetteja ja kokoja useiden asiakkaiden kanssa, valitse oikea oikeanlainen Hadoop-aikataulu, josta tulee tärkeä.
 2. Tämä on tärkeää, koska se varmistaa taatun pääsyn käyttämättömään kapasiteettiin ja resurssien optimaalisen hyödyntämisen priorisoimalla työpaikat tehokkaasti jonossa. Vaikka tämä osa Hadoop-aikatauluttajista on suhteellisen helppoa, koska oikeudenmukaisten aikataulujen käyttäminen on enimmäkseen oikea valinta, jos saman organisaation sisällä toimivien klusterien lukumäärä ja tyyppi eroavat toisistaan.
 3. Tätä reilua aikataulua voidaan silti käyttää tuottamaan ja jakamaan epäyhtenäisesti töiden poolikapasiteettia, ja se tehdään paljon yksinkertaisemmalla ja konfiguroitavalla tavalla. Reilu aikataulu tulee myös pelastettavaksi puhuttaessa monimuotoisten työpaikkojen läsnäolosta, koska sitä voidaan käyttää tarjoamaan korkeampia vastausaikoja suhteellisen pienille töille, jotka sekoitetaan suurempien työpaikkojen joukkoon, ja niiden tuki sisältyy mallien vuorovaikutteinen käyttö.
 4. Kapasiteetin aikataulut ovat hyödyllisiä, kun olet enemmän huolissaan jonoista luotujen poolien tason sijasta ja käytettävissä on myös kartan konfiguroitavissa oleva taso ja vähentä työtyyppisiä aikavälejä, ja jonolla on varaa saada klusterin taattu kapasiteetti.

johtopäätös

Tässä viestissä luimme Hadoop-aikataulut, niiden merkitys, johdanto, Hadoop-aikataulujen tyypit, toiminnot ja opimme myös näiden Hadoop-aikataulujen merkityksestä. Kun kyseessä on iso tietoekosysteemi ja ympäristö, Hadoop-aikataulut ovat jotain, josta usein ei puhuta, mutta joilla on suuri merkitys ja joita ei voida antaa jättää sellaisenaan. Toivottavasti pidit artikkelistamme.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Hadoop-aikatauluille. Tässä keskustellaan Hadoop-aikataulun johdannosta ja neljästä tyypistä sen käytön tärkeydestä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja-

 1. Käännä komponentit Java
 2. JTabbedPane Java
 3. Suojattu avainsana Java
 4. JTextArea Java

Luokka: