Erot kulmikkaan ja boototrapiin nähden

Frontend-kehityksellä on nykyään monia puitteita. Ne auttavat web-kehitystyön helpottamisessa ja myös laadun kehittämisessä. Kaikki nämä kehykset paranevat päivä päivältä ja sen seurauksena lisäävät kaikkien sovellusten skaalautuvuutta. Kaksi tunnettua kehystä ovat kulmikas ja Bootstrap. AngularJS: tä käytetään yleensä yhden sivun sovellusprojekteissa. Se tarjoaa MVC-arkkitehtuurille datamallin sitomisen. Kirjoitettavan koodin määrä on vähemmän kulmassa. Bootstrap puolestaan ​​on nopea ja käyttää HTML-, CSS- ja JavaScriptiä. Se on avoimen lähdekoodin ja siinä on 12 sarakeruudukkojärjestelmä. Siinä on mahdollisuus käyttää ohjaimia tarvittaessa. Kulmaisella ja Bootstrapilla on molemmat edut ja haitat. Katsotaanpa suurempi ero kulmikkaan ja Bootstrapin välillä.

Head to Head -vertailu kulman ja boototrapin välillä (infografia)

Alla on 4 suosituinta vertailua kulman ja käynnistyksen välillä

Keskeiset erot kulmikkaan ja boototrapiin nähden

Vaikka molempia Angular vs Bootstrap -kehyksiä käytetään verkkosivujen kehittämiseen, niillä on joitain merkittäviä eroja, jotka ovat seuraavat:

 • AngularJS on Googlen kehittämä perusteellinen ja kattava kehys. IT tarjoaa sinulle kaiken, mitä tarvitaan käyttöliittymän kehittämiseen. Se manipuloi tietoobjektimallia (DOM) laajentamalla HTML: ää ja sen direktiivejä. Sillä on kaksisuuntainen sidonta, joka muuttaa näkymää, kun data muuttuu. Bootstrap puolestaan ​​aloitti Twitterin alun perin tyylioppaana. Se on suunniteltu kehittäjille nopeaan kehitykseen kaiken tarvittavan tarkkuuden ja tehokkuuden avulla. Se on avoimen lähdekoodin kanssa täydelliset HTML-, CSS- ja JavaScript-kehykset. Siinä on CSS-prosessori, jossa on 12 sarakeruudukkojärjestelmää ja esimuotoiltu, käyttövalmiita käyttöliittymäkomponentteja.
 • Bootstrapilla on erilaisia ​​komponentteja, apuohjelmia ja siirtymiä. Komponentteja ovat hälytykset, lomakkeet, sivut, navigointipalkit, työkaluvihjeet jne. Se tarjoaa myös apuohjelmia, kuten reunoja, värejä, kokovaihtoehtoja, välivaihtoehtoja jne. Kaikilla näillä käsillä kehitys on helppoa ja nopeaa. Toisaalta AngularJS: n pääominaisuuksina ovat direktiivit, uudelleenkäytettävät komponentit, lokalisointi ja testattavuus. Ohjeet auttavat sinua luomaan sovelluksellesi sopivan HTML-syntaksin. Uudelleenkäytettävyys antaa sinun käyttää komponentteja uudelleen ja piilottaa monimutkaiset rakenteet ja niiden käyttäytymisen. Tämä auttaa pitämään sovelluksen ja sen ulkoasun silmällä. Myös AngularJS: ssä luotu koodi on yksikkötestiin valmis eikä vaadi erillistä testausta.

Kulma vs Bootstrap -vertailutaulukko

Seuraava on vertailutaulukko kulman ja käynnistyksen välillä

Vertailun perusteet kulmikas bootstrap
Perusero ja historiaGoogle on kehittänyt AngularJS: n, ja sitä käytetään kaikkialla maailmassa. Se on yksi alkuun kehitettävistä kehyksistä. Se tarjoaa joukon komponentteja, jotka auttavat rakentamaan sovellusta ja järjestämään projektin tarpeen mukaan.Bootstrapin kehitti Twitter ja teki siitä osan avoimen lähdekoodin yhteisöstä. Se on helposti saatavilla, ja kaikki voivat käyttää sitä. Sillä on hyvin yleisiä komponentteja, kuten CSS, tyylit, JavaScript, jonka avulla kehittäjä voi kehittyä nopeammin.
ominaisuudetAngularJS tarjoaa viittä tyyppiä runkoa, joka mahdollistaa etusivun sujuvan kehityksen. Se tarjoaa AngularUI Bootstrap -sovelluksen, Angular Foundation, Ionic -kehyksen ja Mobile Angular UI -sovelluksen. Se tarjoaa JavaScriptin ja MVC-arkkitehtuurin. Siinä on myös tiedonsiirto- ja reititysmahdollisuudet sekä riippuvuusinjektio. Tämän lisäksi AngularJS: ää voidaan käyttää myös mobiilisovellusten kehittämisessä.Bootstrap puolestaan ​​tarjoaa CSS-, tyyli- ja rakenneasettelut. Sillä on reagoiva kehys, joka käyttää myös JavaScriptiä. Se asettaa myös käyttäjien saataville yleisesti käytettyjä käyttöliittymäelementtejä kuin tavalliset HTML-elementit. Kaikki komponentit ovat CSS-luokkia, joita sovelletaan tiettyihin HTML-elementteihin. Bootstrap-sovelluksella verkkosivujen asettelua säädetään automaattisesti sivun tai laitteen mittojen mukaan.
Ohjaimet ja lomakkeetAngularJS ottaa tietoja, käsittelee ne ja lähettää sitten loppukäyttäjälle. Sillä on oltava liiketoimintalogiikka, joka on tarkoitus toteuttaa. Ohjain käyttää tietomallia ja suorittaa käsittelyn. Sen päävastuu on valvoa edelleen tietoja, jotka välitetään edelleen näkymälle. Tässä näkymässä on kaksisuuntainen viestintä ja se voi kutsua toimintoja. Näkymässä läsnä olevat tapahtumat voivat edelleen kutsua menetelmiä.Bootstrap käyttää lomakkeita tietojen syöttämiseen ja käsittelemiseen. Nämä muodot ovat syöttöpohjaisia ​​komponentteja, jotka keräävät tietoja. Se tarjoaa erityyppisiä muotoja, kuten pysty-, rivi- ja vaakamuodot. Se tarjoaa tekstimuotoiset muodonhallinnat, kuten, jotka on tyylitetty käyttämällä .form-control luokkaa. On toimintoja, kuten koon muuttaminen, vain luku -tyyppinen jne., Jotka auttavat datan hallinnassa.
edutSeuraavassa on muutamia kulman etuja:
1) Hyvä MVC: Useimmat kehykset edellyttävät, että sovellus jaetaan useisiin MVC-komponentteihin. Kehittäjän on kirjoitettava ne erikseen ja integroitava ne sitten. Tämä tehdään automaattisesti AngularJS: ssä.
2) Intuitiivisempi: AngularJS on helppo oppia, koska se käyttää useimpia HTML-komponentteja. HTML on deklaratiivinen kieli, jonka useimmat komponentit voidaan tunnistaa, ja se vaatii vähemmän uudelleenjärjestelyjä.
3) Kattava: AngularJS ei tarvitse ylimääräisiä laajennuksia tai kehyksiä. Se tukee myös useita lisäominaisuuksia, kuten rauhallisia toimintoja, tiedonkeruu, riippuvuuden lisääminen, yritystason testaus jne.
4) Yksikkötesti valmis: AngularJS-koodia ei tarvitse testata, koska sen kehys kykenee suorittamaan sen itse.
Seuraavassa on muutamia Bootstrap-etuja:
1) Nopea kehitys: Kehitysprosessi on erittäin nopea, kun Bootstrap-sovellusta käytetään. Se auttaa säästämään ponnisteluja, koska se tarjoaa CSS-toiminnallisuuden ja ennalta määritetyt koodilohot.
2) Johdonmukaisuus: Bootstrap varmistaa johdonmukaisuuden riippumatta siitä, miten sitä kehitetään. Lisäksi se varmistaa yhdenmukaisuuden eri selainten välillä ja ulostulo pysyy samana kaikissa selaimissa.
3) reagoivuus: Bootstrap tarjoaa valmiita luokkia, jotka helpottavat pisteiden löytämistä ristikkojärjestelmästä ja hyödyntävät myös kutakin saraketta. Kun olet tunnistanut sarakkeen, voit ladata tiedot vaakasuoriin sarakkeisiin missä haluat. Seurauksena on, että nestemäisten verkkojen ulkoasujen käsittely on Bootstrapin avulla sujuvaa ja helppoa.
4) Muokattavissa: Kehittäjä voi helposti valita sivun suunnittelussa ja mukauttamisessa tarvittavat eri näkökohdat. Voit helposti poistaa komponentit, joita et tarvitse, ja lisätä samalla tavalla tarvittavat komponentit vaatimuksiesi mukaan. Seurauksena on, että käytät mukautettua versiota omasta Bootstrapista.

Johtopäätös - Kulma vs Bootstrap

Sekä kulma- että Bootstrap-kehykset ovat hyödyllisiä etuosakehityksessä. Yksi tarjoaa nopeuden ja vaivattomuuden kaikkien komponenttien hankkimisessa, kun taas toisessa on ohjaimet ja lokalisointi, jotka auttavat luomaan yksittäisiä verkkosivuja sen pieninä yksityiskohtina.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas kulma- ja käynnistyslohkojen eroon, tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, päästä päähän -vertailuun, avaineroon ja johtopäätöksiin. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. Kulma tai nuppi
 2. Kulmainen JS vs. kulma-tärkeä vertailu
 3. Java vs Node JS - Tunne erot
 4. Kulmikas JS vs Solmu JS - 8 hyödyllistä vertailua, joka sinun on tiedettävä
 5. Kulmikas JS vs. kulma 2 - kumpi on hyödyllisempi
 6. Python vs Matlab - Tunne 9 tärkeintä vertailua
 7. Kulma vs Knockout - 6 hyödyllistä eroa, jotka sinun pitäisi oppia
 8. Mitkä ovat Bootstrapin ja Jqueryn edut
 9. Kulma 2 vs Vue JS: Ominaisuudet
 10. SASS-haastattelukysymykset: Haluatko tietää parhaat kysymykset
 11. Paras opas Bootstrap 4 -huijausarkkiin