Ero MySQL: n ja Oraclen välillä

MySQL on relaatiotietokanta. Se on nopea ja helppo käyttää. Se on yksi suosituimmista avoimen lähdekoodin tietokannoista. Sitä käytetään hyvin yleisesti pienissä web-pohjaisissa sovelluksissa yhdessä PHP-skriptien kanssa luomaan tehokkaita ja dynaamisia palvelinpuolen sovelluksia. Oracle on johtava DBMS-ratkaisuohjelmisto, jonka Oracle Corporation on kehittänyt, julkaissut ja ylläpitänyt. Se on olio-relaatiotietokannan hallintajärjestelmä (ORDBMS). Oracle DB on yritystietokanta, joka tarjoaa tehokkaan tavan tietojen hallintaan.

Mikä on Oracle DBMS?

Suunnitellessamme sovelluksen tärkein asia, jota ajattelemme, on tietojen varastointi. Sovelluksen tärkein osa on tapa, jolla me tallennamme tietoja. Kun sovellus tallentaa tietoja, tietokannan käsite tulee tarinaan. Tietokanta on paikka, johon tallennamme tietoja organisoidulla tavalla sähköisesti. Oracle DBMS on objekti-relaatiotietokannan hallintajärjestelmä. Sitä kutsutaan yleisesti nimellä Oracle RDBMS tai yksinkertaisesti Oracle. Oraclen kehitti alun perin vuonna 1977 Lawrence Ellison ja kaksi hänen kollegansa.

Oracle-tietokannasta on neljä varianttia, nimittäin: Enterprise Edition, Standard Edition, Express Edition ja Oracle Lite. Enterprise Edition on tehokkain, täynnä ominaisuuksia ja tehokkain versio. Standardipaketti tekee perustyön, eikä se ole yhtä tehokas kuin Enterprise Edition. Pikapainossa on rajoitetut ominaisuudet, ja se on ilmainen ja rajoitettu Windowsille ja Linuxille. Viimeiseksi, Oracle Lite on suunniteltu mobiililaitteille. Uusin versio on Oracle 18c, joka julkaistiin helmikuussa 2018.

Oracle Corporation on monikansallinen tietotekniikkayhtiö, joka sijaitsee Redwood Cityssä, Kalifornia, USA. Oracle Corporation on yksi suurimmista tietokantaratkaisujen tarjoajista.

Mikä on MySQL DBMS?

MySQL: tä käytetään yleisesti yhdessä avoimen lähdekoodin projektien kanssa, jotka vaativat täysin varustettua tietokannan hallintajärjestelmää. Joitakin esimerkkejä ovat Joomla, Word Press ja Drupal. MySQL: tä käytetään yleisesti monissa pienissä ja suurissa yrityksissä. Sen kehitti alun perin ruotsalainen MySQL AB, mutta myöhemmin Sun Microsystems osti sen vuonna 2008. MySQL omistaa ja ylläpitää tällä hetkellä Oracle Corporation. MySQL on kirjoitettu C- ja C ++ -merkeinä. Se on avoimen lähdekoodin ja rekisteröity GNU General Public License -lisenssillä. Uusin versio on MySQL 8.0, julkaistu huhtikuussa 2018.

Head to Head -vertailu MySQL: n ja Oraclen välillä

Alla on seitsemän tärkeintä eroa MySQL: n ja Oraclen välillä

Esimerkkejä MySQL vs Oracle -sovelluksesta

Seuraava esimerkki näyttää kuinka luoda taulukko MySQL vs Oracle -sovellukseen.

OraakkeliMySQL
Luo pöydän asiakkaita

(tunnusnumero (10) EI NULL,

nimi varchar2 (50) EI NULL,

kaupungin varchar2 (50),

CONSTRAINT customers_pk ALKUPERÄINEN AVAIN (tunnus)

);

Luo pöydän asiakkaita

(cus_id INT EI NULL AUTO_INCREMENT, cus_firstname VARCHAR (100) EI NULL,

cus_surname VARCHAR (100) EI NULL, ALKUPERÄINEN AVAIN (cus_id)

);

Tämä esimerkki näyttää tallennetun menettelyn MySQL vs. Oraclen syntaksin.

OraakkeliMySQL
Luo (tai korvaa) PROCEDURE proc_name (parametriluettelo)

ON

Ilmoitusosa

ALKAA

Suoritusosa

EXCEPTION

Poikkeusosa

END;

DELIMITER //

LUETTAMINEN proc_name ()

ALKAA

Suoritusosa

LOPPU //

DELIMITER;

Molemmille yllä oleville esimerkeille meidän on koottava koodit ja suoritettava ne.

Oraclen edut MySQL: ään verrattuna:

Saatamme Oraclen kautta MySQL: n seuraavissa tapauksissa:

 1. Kun tarvitsemme joustavuutta tapahtumien hallinnan suhteen.
 2. Kun aiomme isännöidä suurta tietokantaa.
 3. Kun vaadimme suurta skaalautuvuutta.
 4. Kun haluamme tietokantamme olevan alusta-riippumaton.

MySQL: n edut verrattuna Oracliin:

Voimme valita MySQL: n Oraclen yli seuraavissa tapauksissa:

 1. Kun emme aio mitoittaa mihinkään suureen mittaan.
 2. Kun aiomme luoda vain luku -tyyppisen verkkosovelluksen tai verkkosivuston.
 3. Kun vaadimme suurta kopiointia.
 4. Kun projektimme vaatii vain yksinkertaisia ​​kyselyjä ja sillä on alhainen samanaikaisuusaste.
 5. Kun budjetti on rajoitus.

MySQL vs. Oracle -vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu MySQL: n ja Oraclen välillä

MySQL: n ja Oraclen vertailun perusteetOraakkeliMySQL
TyyppiSe on olio-relaatiotietokannan hallintajärjestelmä (ORDBMS)Se on avoimen lähdekoodin relaatiotietokannan hallintajärjestelmä.
KustannusOracle on lisensoitu, mutta voimme saada Express-version ilmaiseksi. Express-versiossa on erittäin rajalliset toiminnot, ja sitä suositellaan vain opetus- ja testaustarkoituksiin.MySQL on ilmainen ja lisensoitu GNU General Public License -lisenssillä.
skaalautuvuusOracle: tä suositellaan erittäin laaja-alaisiin käyttöönottoihin.MySQL: tä suositellaan pienille ja suurille yrityksille.
Tallennettu menettelyOracle tukee tietokantaan upotettua tallennettua menettelytapaa. Tallennetut menettelyt voidaan suorittaa itsenäisesti tai käynnistää tietyistä tapahtumista.

MySQL: ssä ei ole tukea tallennetulle menettelylle ennen versiota 5.
muokattavuuttaOracle ei ole muokattavissa, koska se on suljettu lähde.Ohjelmoija voi muokata MySQL: tä sopimaan yksittäisiin ympäristöpohjaisiin vaatimuksiin.
Tietojen osiointiOracle tukee tietojen osiointia.MySQL ei tue tietoosiot. Se vaatii palvelimen jokaiselle datatiedostojoukolle.
turvallisuusOracle vaatii sisäänkirjautumiseen käyttäjänimen, salasanan ja profiilin validoinnin.MySQL vaatii vain käyttäjänimen, salasanan ja isännän.

Johtopäätös - MySQL vs. Oracle

Sekä MySQL vs. Oracle-kielillä on niin paljon yhtäläisyyksiä, mutta kielen valinta riippuu projektin teknisistä tiedoista. Jos rakennetaan ohjelmistoa tai verkkosovellusta. Jos rakennamme sovellusta, joka vaatii vakaan tietokannan toiminnan erittäin suuren tietosarjan vuoksi, voimme mennä Oraclen kanssa. Jos rakennamme perussovellusta, joka vaatii tietokantaa eikä tarvitse tallentaa suurta tietoryhmää, saatamme mennä MySQL: n mukana. Lisäksi se riippuu täysin kehittäjästä ja hänen perehtyneisyydestään DBMS-sovellukseen. Oracle on legenda RDBMS: ssä vuosikymmenien ajan, mutta MySQL ja sen viimeisimmät päivitykset palvelevat tätä tarkoitusta erittäin hyvin. Jälleen kerran, se riippuu täysin kehitettävän sovelluksen luokasta ja sen arkkitehtuurin vaatimuksista, jotka määrittävät tietokannan.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas MySQL: n ja Oraclen väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös MySQL vs Oracle-avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia MySQL vs Oracle -artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. MySQL vs. MSSQL
 2. MongoDB vs. Oracle
 3. MySQL vs. SQL Server
 4. Oracle vs MSSQL
 5. MongoDB vs DynamoDB: Toiminnot
 6. MySQL vs MongoDB: Erot
 7. MongoDB vs SQL: Toiminnot
 8. SQL Server -haastattelukysymykset: Mahtava opas