Johdatus hankkeisiin

Eurooppalaisen tutkimusprojektin raportissa IoT mainitaan olennaisena osana Internetin tulevaisuutta, koska IoT toimii siltana Internetin ja asioiden välillä ja luo siten yhteyden niiden välille. IoT-hankkeita on toteutettu eri alueilla, kuten liikenne, koulutus, älykkäät kodit jne. Kuitenkin yksittäinen internet-arkkitehtuuri ei välttämättä mahdu useisiin hankkeisiin, joten yhdenmukaistamisen ja vastaanotettavuuden parantamiseksi on tarpeen standardi Internet-arkkitehtuuri. Viime päivinä Internet-arkkityyppi on harkittu, ja sitä rahoittavat Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Kiinan hallitukset. Tässä artikkelissa tarkastellaan erilaisten suosittujen hankkeiden ja toimien toteuttamista, joita eri hallitukset ovat toteuttaneet Internet-tekniikkaan perustuvien hankkeiden toteuttamiseksi.

IOT-projektit

Monet maat, kuten EU, Kiina ja USA, toteuttavat erilaisia ​​Internet-hankkeita kehittääkseen maansa taloutta. Eurooppa on perustanut ERC: n Internetin kehittämisjärjestöksi, ja se rahoittaa tällä hetkellä yli 50 hanketta. Yhdistyneiden kansakuntien verkko- ja tietotekniikan laitos tarjoaa perustan Internet-tekniikan tutkimukselle, jota National Science Foundation hallinnoi täysin. Suurin osa hankkeista on suunnattu kansalaisten elin- ja terveysolosuhteiden parantamiseksi.

Katsotaanpa nyt joitain IoT: n iso-aikaisista Internet-hankkeista, joita hallitukset ja julkinen sektori ovat toteuttaneet ympäri maailmaa.

IoT-parannettu ihmiskokemus

Nykypäivän yhteiskunta etenee kohti tekniikan ikää, ja ihmiset kohtaavat monia elektronisia laitteita, kuten matkapuhelimia, tabletteja, älykelloja ja erilaisia ​​muita elektroniikan muotoja jokapäiväisessä elämässä, joita kutsutaan myös esineiden interneiksi. Tämän vuosikymmenen loppuun mennessä yli 40 miljardia laitetta ennustetaan käytettäväksi ympäristössämme. Näiden laitteiden tuottamat tiedot ladataan määräajoin Internetiin, jota voidaan edelleen käyttää automatisointiin ja päätöksentekoon. Useat yritykset ympäri maailmaa harkitsevat Internet-verkostoa kokemuksen parantamiseksi asiakastyytyväisyyden ja työntekijöiden hyvinvoinnin muodossa. Terveydenhuollon, hyvinvoinnin, kunto-, kuljetus-, logistiikka-, ympäristö- ja valmistuspalvelujen hienorakeiset palvelut ovat harvoja aloja, joita IoT voi parantaa. inhimillinen kokemus.

1. Terveyspalvelut

Potilaat käyttävät nyt digitaalisia antureita, jotka on upotettu nauhaan ranteensa yli, jotta lääkäri voi seurata hyvinvointia ja valvoa potilaan tilaa etäkäytössä. Kaistaan ​​upotetut anturit auttavat keräämään tietoja, kuten sykettä ja nesteen saantia. Lääkäreillä ja lääkäreillä on käytössään erilaisia ​​välineitä potilaan elämänlaadun parantamiseksi.

2. Yleinen turvallisuus

Julkisen turvallisuuden työntekijät ja katastrofinhallintaryhmät voivat nyt olla yhteydessä toisiinsa ja lähettää signaaleja hätätilanteissa. Operaation aikana työntekijöiden turvallisuutta voidaan tarkkailla elävän rehun, stressin ja sykkeen ilmaisimen avulla, mikä parantaa tiimin koordinointia etsintä- ja pelastustoimenpiteiden aikana.

Yksityisen sektorin projekti

Tässä on luettelo seuraavista yksityisen sektorin hankkeista:

1. Philips Hue älykkään kodin valaistusprojekti

 • Philips Hue on vallankumouksellinen tekniikka uudenaikaiselle kodille, jonka avulla voit etäohjata kotiisi asennettuja valoja. Valot voidaan aikatauluttaa niin, että ne sammuvat ja sammuvat tietyn ajan. Valot on upotettu edelleen antureilla ihmisten läsnäolon havaitsemiseksi ja virran kytkemiseksi ja sammuttamiseksi vastaavasti.
 • Teknologia voi mennä pidemmälle, parantaa elokuvakokemusta säätämällä automaattisesti kirkkautta katsotun elokuvan tyypin perusteella. Jos esimerkiksi katsot kauhuelokuvia, huoneen kirkkaus vähenee antaen käyttäjälle paremman kokemuksen.

2. Lääkeannostelija

Tämä Philipsin lääkeannostelija on tarkoitettu ikääntyville potilaille, jotka eivät pysty seuraamaan päivittäistä lääkitystään. Tämä laite auttaa pitämään heidän lääkkeidensä kirjaa ja jakaa tarvittavan annoksen esitäytetyissä kupeissa. Tämä laite ilmoittaa käyttäjälle lisäksi, kun se on täytettävä uudelleen tai huollettava.

3. Uneliaisuutta ja nukkumistapoja havaitseva järjestelmä, joka käyttää Brainwaves- ja IoT-tekniikkaa

 • Uusi järjestelmä pystyy havaitsemaan aivoaaltotaajuuden ja herättämään hälytyksen, kun se havaitsee käyttäjän uneliaisuuden. Tutkimuksen mukaan aikuisen aivot koostuvat miljardeista neuroneista, jotka on kytketty toisiinsa. Nämä täysin hereillä olevassa tilassa olevat neuronit tuottavat sähkövarauksen, joka myötävaikuttaa pienen valikoiman sähkövarausten tuottamiseen päänahamme ympärillä.
 • Tämä varaus voidaan havaita anturien avulla. Jos käyttäjä on unelias mielentilassa ajaessasi autoa, järjestelmä voi havaita passiivisuuden ja antaa hälytyksen käyttäjän mobiililaitteessa käyttäjän herättämiseksi.
 • Vaikean päivän jälkeen ihmisillä on taipumus nukahtaa. Suuren työpaineen vuoksi joudutaan joutumaan lisää työtä työajan jälkeenkin. Nykymaailmassa on vaikea keskittyä, kun aivot ovat uneliaisia. Asioiden Internetillä (IoT) on laaja valikoima sovelluksia.
 • IoT sisältää laajan valikoiman järjestelmiä, antureita ja verkkotuotteita, laskennallisen tehon, elektronisen pienentämisen ja verkkoyhteyksien edistymisen monien sovellusten tarjoamiseksi, joita ei aiemmin ollut saatavilla. Jokaisen yksilön nukkumistapa on erilainen, joten kaikki käyttäjätiedot tallennetaan pilveen.
 • Ikäryhmän perusteella nämä tiedot voidaan analysoida ja nukkumistakaaviot voidaan luoda. Ja käyttäjiä, jotka nukkuvat tietoa, voidaan käyttää myös arvioimaan, jättääkö käyttäjä terveellisen elämän terveydentilansa vuoksi.
 • On mahdollista luoda Android-sovellus, joka seuraa käyttäjän nukkumistapaa. Asiakkaan on asetettava ajastin, ja laite tekee työnsä kyseisessä aikataulussa. Unimallitiedot tallennetaan ja käytetään myöhempää käyttöä varten.
 • EEG: hen perustuvaa uneliaisuuden havaitsemista moduulia ehdotettiin ihmisille, joilla on vielä odotettavissa töitä kiireisen päivän jälkeen ja joiden on pysyttävä hereillä täydentääkseen samaa. Joten on vaikea pysyä työssäsi loppuun väsyttävän päivän jälkeen. Brain Wavesin avulla tämä laite tunnistaa yksilön henkisen tilan.
 • Mobiilisovelluksessa käyttäjä asettaa ajastimen ja moduuli on ON-tilassa, kunnes ajastin on päällä. Ohjelma pitää myös käyttäjien lepotilan, ja nämä tiedot tallennetaan pilveen. Sovellus seuraa mallia ja tekee tarvittaessa ehdotuksia.

4. Älykkään rakentamisen projekti: IoT: n käyttöönotto liike- ja julkisissa rakennuksissa

 • Tämä projekti perustuu esineiden internetiin, joka toimii rinnakkain rakennusten rinnalla rakentaakseen kustannustehokkaan energianhallintajärjestelmän liikerakennuksiin. Rakennusten automatisoidussa energianhallinnassa hyödynnetään asumisen tunnistamista ja ennustamista, koska käyttöaste liittyy suoraan energian käyttöön.
 • Siksi asuinrakennuksessa on mahdollista havaita käyttöaste vain yleisesti saatavilla olevilla ja edullisilla antureilla, mikä mahdollistaa käyttöasteen havaitsemisen ja myöhemmin käyttöasteen ennustamisen integroinnin rakennuksen energiahallintajärjestelmään. Lisäksi tämä järjestelmä kykenee erottamaan matkustajien toiminnot ja kauko-ohjattavat laitteet, kuten kamerat.
 • Asumiskyvyn ennustaminen voi auttaa parantamaan rakennusten automatisoituja energianhallintajärjestelmiä parantamalla talon energiankulutuksen arviointia. Lisäksi, jos käyttöasteen ennuste toteutetaan erillisenä mikropalveluna, käyttöastetta voidaan käyttää myös muissa sovelluksissa, kuten rakennusautomaatio. Siksi pyrimme laajentamaan lähestymistapaamme lisäantureilla helpottamaan väestön luotettavampaa havaitsemista ja ennustamista.
 • IoT: lla on avainrooli rakennusten ja kaupunkien älykkäässä tekemisessä. Älykkäät rakennukset on suunniteltu suojaamaan matkustajia varkauksilta, hyökkäyksiltä, ​​tulipaloilta ja luonnonkatastrofeilta. Tämä voidaan suorittaa arvioimalla rakennus ja sen ympäristö ja toteuttamalla sitten tarvittavat toimenpiteet, kuten esimerkiksi tuntemattoman läsnäolon havaitseminen, joka havaitsee ihmisiä, jotka eivät kuulu yhteisöön ja ovat ylittäneet.
 • Turvallisuustoimenpiteet on luokiteltu kolmeen vaiheeseen turvatoimiin, rakennusjärjestelmään ja vastatoimenpiteisiin.
 • Tämän päivän rakennukset ovat monimutkainen yhdistelmä rakenteita ja tekniikoita. Jokaista rakennuksen elementtiä on parannettu ja kehitetty ajan mittaan tarjoamalla rakennuksen matkustajille mahdollisuuden hallita lämmitystä, tuuletusta, ilmastointia, valaistusta, viihdettä ja turvajärjestelmiä painikkeella tai jopa määrittää ympäristönsä mukautumaan itsenäisesti elämäntyyliinsä ja toiminta. Älykkäät rakennuksenhallintajärjestelmät käyttävät toimintaansa sulautettuja anturilaitteita.
 • Anturit antavat tietoa rakennuksen nykyisistä asukkaista, mukaan lukien valaistus, lämmitys, ilmanvaihto, sähköiset ja muut mekaaniset järjestelmät. Yhden valotunnistimen avulla voidaan havaita ihmisten kulku ovien tai kuristuspisteiden läpi. Vaikka nämä menetelmät ovat varmasti kustannustehokkaampia kuin älykkäät ovet tai liiketunnistimet, mikään näistä menetelmistä ei ole hyödyllinen huoneiden käytön reaaliaikaisessa seurannassa.
 • Ensimmäisessä lähestymisessä asetettiin anturi ovenkehyksen yläosaan, jotta ovi voisi tukkia anturin, kun se avataan. Toinen menetelmä oli sijoittaa anturit vyötärön korkeudelle osoittaen ikkunan poikki.

5. Internet-pohjainen älykäs matkapuhelinlaturi

 • Vuoden 2018 internet-konferenssissa ehdotettiin ohjelmaa, joka voi yksinkertaistaa mobiililaitteiden ja kannettavien tietokoneiden latausprosessia. Tämä järjestelmä pystyisi kytkeytymään päälle ja pois päältä vain, kun elektroninen laite on kytketty ja ladattu, kun se on tarpeen, ja sitä voidaan edelleen parantaa muiden laitteiden ohjaamiseksi. Järjestelmään voidaan tehdä edelleen parannuksia laitteiston suorituskyvyn parantamiseksi.
 • Kone, joka pystyy seuraamaan ja hallitsemaan virrankulutusta, auttaisi merkittävästi vähentämään energiahukkaa. Tämä järjestelmä pystyisi päälle ja pois päältä vain, kun laite kytketään ja ladataan tarvittaessa, ja sitä voidaan edelleen parantaa muiden laitteiden seuraamiseksi. Saatavana on useita moduuleja, jotka muuntaa sovittimen IoT-pohjaiseksi laitteeksi yhdistettynä latauspiiriin, kuten ESP8266, Particle Photon ja muut Arduino-pohjaiset Wi-Fi-moduulit.
 • Tämä projekti toteutettiin älykkään latausjärjestelmän avulla, joka käyttää ladattua laitetta toimintojen automaattiseen seurantaan pilven kautta. IoT: ssä järjestelmät voidaan suunnitella vähentämään virrankulutusta ja ihmisen ponnisteluja.
 • Käytetty järjestelmä on ESP8266, verkkopalvelin on IoT-verkko ja laite voidaan erottaa alustasta. Järjestelmä on suunniteltu kommunikoimaan verkkopalvelimen kanssa IoT: n perusteella ja välittämään komennot verkkopalvelimelle. Laite auttaa valvomaan muita laitteita ja lähettää ilmoitukset automaattisesti puhelimeen.
 • Järjestelmä on suunniteltu auttamaan ohjaamaan laturin virtalähdettä ja seuraamaan laitteen kuluttamaa virtaa. Tämän ohjelman avulla voidaan estää matkapuhelimien ja kannettavien tietokoneiden käytön estäminen tai ylikuormitus. Tämän järjestelmän suunnittelussa käytetään kolmea peruskomponenttia, nimittäin Internet-laite, Internet-alusta ja asiakaslaite.
 • IoT: llä on valtava potentiaali kehittää uusia älykkäitä sovelluksia melkein kaikilla aloilla. Käyttämällä tekniikoita, jotka pidentävät Internet-laitteen akun käyttöikää ja vähentävät sen virrankulutusta, niiden tehokkuutta voidaan lisätä energiapohjaisissa Internet-laitteissa. Tätä konetta voidaan sitten käyttää maksujen hallintaan matkapuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa ja muissa elektronisissa laitteissa.

johtopäätös

IoT: lla on tässä uudessa digitaalimaastossa yhä tärkeämpi rooli, joka tarjoaa meille tapoja tehdä älykkäämmäksi ja toisiinsa kytkettyyn maailmaan kuin koskaan ennen. Tästä huolimatta edessä on vielä suuria haasteita, joihin on vastattava, jotta yritykset voivat hyödyntää ioT: tä. Asioiden Internetillä on älykkään vallankumouksen avaintekijä. Tämä tarjoaa sekä tehostettua että uusia palveluita kansalaisten elämän parantamiseksi mahdollistamalla tietojen helpon keräämisen ympäröiviltä. Tämän unelman toteuttamiseksi tarvitaan asianmukaiset sovellusmallit ja ohjelmoinnin abstraktiot fyysisen maailman monimutkaisuuksien voittamiseksi ja auttamaan kehittäjiä rakentamaan sovelluksia nopeammin ja tehokkaammin.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Internet-hankkeisiin. Tässä keskustellaan erilaisista hallitusten ja julkisen sektorin Internet-hankkeiden luettelosta. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. IoT-kehys
 2. IoT maataloudessa
 3. IoT-protokollat
 4. Internet-yritykset
 5. Mikä on Bridge?
 6. 3 suosituinta kytkintyyppiä yritysverkostoon
 7. Internetin 3 suosituinta haittaa yksityiskohtaisesti
 8. Mikropalvelut vs. monoliitti | 8 vertailua parhaista ohjelmistoista

Luokka: