Johdatus tietoverkkoturvallisuuteen

Nykyaikana Internet on kasvanut eksponentiaalisesti. Kaikki, mikä tehtiin alun perin manuaalisesti tai offline-tilassa, voidaan tehdä helposti Internetin kautta. Kun puhumme Internetistä, sosiaalisen median verkkosivustot, kuten Facebook, Twitter, jne. Houkuttelevat runsaasti Internetin käyttäjiä. Joten aikakaudella, jolloin kaikki voitaisiin tehdä internetin avulla, turvallisuushuoli kasvaa myös Internetin rinnalla. Täällä tässä istunnossa opimme asioita tietoverkkoturvallisuudesta, jotta ymmärrämme, kuinka meidän pitäisi suojautua itsemme turvallisuusrikkomuksilta.

Mikä on tietoturva?

Ymmärretään mitä Cyber ​​tarkoittaa. Cyber ​​voidaan määritellä jotain, joka liittyy tietokoneiden tai Internetin ryhmään. Turvallisuus tarkoittaa mekanismia kaiken suojaamiseksi. Joten sekä termit Cyber ​​että turvallisuus määrittelivät yhdessä tavan suojata käyttäjätietoja haitallisilta hyökkäyksiltä, ​​jotka voivat johtaa tietoturvaloukkauksiin.

Kyberturvallisuus on termi, jota on käytetty vuosikymmenen ajan sen jälkeen, kun Internet alkoi kehittyä kuin mikä tahansa. Kyberturvallisuuden avulla kuka tahansa organisaatio tai käyttäjä voi suojata tärkeät tiedot hakkereilta. Vaikka se käsittelee hakkerointia jossain vaiheessa, se käytti eettistä hakkerointia kyberturvallisuuden toteuttamiseksi missä tahansa järjestelmässä.

Määritelmä

Se voidaan määritellä prosessiksi turvallisuusuhkien vähentämiseksi, jotta voidaan suojata organisaation mainehäviöt, liiketoiminnan menetykset tai rahalliset menetykset.

Termi Kyberturvallisuus pyrki selvästi siihen, että kyseessä on eräänlainen tietoturva, jota tarjoamme järjestelmälle, johon monet käyttäjät pääsevät Internetiin tai intranetiin. Sen toteuttamiseen käytetään useita työkaluja ja tekniikoita. Tärkein tosiasia tietojen suojaamisessa on se, että se ei ole kertaluonteinen, vaan jatkuva prosessi. Järjestelmänvalvojan on pidettävä asiat ajan tasalla, jotta riski pysyisi alhaisena.

Kuinka kyberturvallisuus tekee työskentelystä niin helppoa?

Ei ole epäilystäkään siitä, että verkkoturvamekanismi tekee työstämme erittäin helppoa varmistamalla minkä tahansa verkon sisältämien resurssien saatavuuden. Yrityksellä tai organisaatiolla voi olla suuri tappio, jos he eivät ole vilpittömiä online-läsnäolonsa turvallisuudesta. Koska jokaisella tekniikalla on oma tapa tehdä työstä helppoa, samoin verkkoturvallisuus. Se on todellinen tapa tehdä työstä helppoa varmistamalla, että tiedot ovat luottamuksellisia, eheyden mukaisia ​​ja saatavissa tarvittaessa.

Mitä voit tehdä verkkoturvallisuuteen?

Kyberturvallisuus antaa meille mahdollisuuden suojata verkko tai järjestelmä, jonka on toimittava kriittisen tai arkaluonteisen organisaatiotiedon kanssa. Alla on muutamia asioita, jotka voitaisiin tehdä käyttämällä tätä.

 • Tietosuoja - Kyberturvallisuuden ensisijaisena tehtävänä on suojata luottamuksellisia tietoja, joihin vain valtuutetun käyttäjän on tarkoitus päästä käsiksi.
 • CIA: n täytäntöönpano - Kyberturvallisuuden kolme ominaisuutta: Luottamuksellisuus, eheys ja saatavuus voitaisiin turvata Internet-suojauksella.
 • Rikkomusriskin pienentäminen - Erittäin turvallinen ja päivitetty järjestelmä on vähemmän puolueellinen turvallisuusrikkomusten suhteen. Se auttaa käyttäjiä suojaamaan tietonsa alttiina kenellekään haitalliselle käyttäjälle tai hyökkääjälle.
 • Takaa liiketoiminnan jatkuvuuden - Se tarjoaa suunnitelman, jolla varmistetaan kestävät liiketoimintaprosessit, jotka voivat johtaa organisaation maineen ylläpitämiseen, ja samalla varmistetaan, että liiketoiminnan tulisi jatkua ilman esteitä.

Työskentely verkkoturvallisuuden kanssa

Se on laaja aihe, ja se voitaisiin tosiasiallisesti toteuttaa monella tavalla. Se koostuu erilaisista lähestymistavoista, joita SOC (turvallisuusoperaatiokeskus) työskentelee organisaation suojelemiseksi rikkomuksilta. Alla on kaksi erilaista lähestymistapaa kyberturvallisuuden toteuttamiseen.

 • Puolustava turvallisuus -

Puolustusturvassa turvallisuusanalyytikko käyttää työkaluja, kuten SIEM, IPS, IDS, palomuuri, välityspalvelin jne. Se on itse asiassa lähestymistapa, jossa organisaatio suojaa verkkoaan haitalliselta liikenteeltä. Se sisältää periaatteessa organisaation verkkoon tulevan datapaketin analysoinnin jonkin tehtävän suorittamiseksi.

 • Loukkaava turvallisuus -

Loukkaavassa turvallisuudessa eettinen hakkeri yrittää hakkeroida organisaation järjestelmää järjestelmän omistajan suostumuksella selvittääkseen kuinka järjestelmä voisi vaarantua, jotta he voivat korjata järjestelmän ongelmat ja suojata sitä todellisen hyökkääjän vaarantamalta. Eettinen hakkeri voisi tehdä valkoisen, harmaan tai mustan hatun hakkeroinnin pyynnön ja hyväksyntöjen perusteella. Henkilöä, joka tekee eettistä hakkerointia mille tahansa organisaatiolle, kutsutaan myös penteriksi.

Kyberturvallisuuden edut

Kyberturvallisuus koostuu lukuisista pluspisteistä. Kuten termi itse sanoo, se tarjoaa verkon tai järjestelmän turvallisuuden ja me kaikki tiedämme, että minkä tahansa suojaamisella on paljon etuja. Jotkut sen eduista mainitaan alla.

 • Organisaation turvaaminen - Kyberturvallisuus tarkoittaa organisaatioiden verkon suojaamista ulkoisilta hyökkäyksiltä. Se varmistaa, että organisaation tulee toimia hyvin ja tuntea olonsa turvalliseksi tärkeille tiedoilleen.
 • Arkaluonteisten tietojen suojaaminen - Erittäin luottamuksellisten tietojen, kuten potilastiedot, opiskelijoiden tiedot, myyntitiedot on oltava turvassa luvattomalta käytöltä, jotta niitä ei voitu käyttää väärin, ja se on mitä voimme saavuttaa kyberturvallisuudessa.
 • Estä luvaton pääsy - Se auttaa meitä suojelemaan järjestelmää siltä, ​​että joku ei pääse käyttämään sitä. Tietoja pidetään erittäin turvallisina, ja ne voidaan noutaa vain todennettujen käyttäjien kanssa.
 • Tietojen luotettavuuden varmistaminen - Tietojen tai tietojen saatavuus mistä tahansa organisaatiosta, jota tietoturvamekanismi suojaa, pidetään erittäin luotettavana ja niitä voidaan käyttää antamatta toista ajattelua.

Vaadittavat taidot

Kyberturvallisuudessa on oltava parempi tieto tietokoneverkosta, sillä on oltava käsitys TCP / IP: stä, HTTP: stä ja muista protokollista. Yksi tulisi pystyä analysoimaan organisaation verkkoon tulevat datapaketit. Loukkaavan turvallisuuden suhteen sovelluksen lähdekoodiarvioinnissa on oltava hyvä, sen on kyettävä ymmärtämään web-sovellusarkkitehtuuri.

Miksi tarvitsemme verkkoturvallisuutta?

Yllä olevissa osioissa ymmärsimme tietoverkkoturvan roolin ja merkityksen kaikissa organisaatioissa. Se on jotain, joka kuuluu yritysten päälistalle. Olemme nähneet sen useita etuja, ja ne antavat meille hyvin tarkan kuvan siitä, kuinka tärkeätä roolia sillä on järjestelmien suojelemisessa turvallisuusrikkomuksilta.

Oikea yleisö ja uran kasvu

Ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään tietoverkkoturvan perustaa, voivat oppia siitä tämän oppitunnin kautta. Vaikka se onkin yleiskatsaus, voisimme myös sukeltaa ymmärtämään verkottumisen perusteita ymmärtääksemme sitä paljon paremmin.

Ammattilainen, jolla oli idea verkottumisesta, näki uran hyvän kasvun kyberturvallisuuden alalla. Ihmisillä, joilla on hyvät käytännön käytännöt ohjelmointikielellä, kuten python, Java voi myös valita kyberturvallisuuden pitämällä itseään mitä he rakastavat tehdä, ts. Koodata.

johtopäätös

Tietoturva on erittäin nouseva ala, jolla on tärkeä rooli organisaation prosessien jatkuvuuden varmistamisessa. Se ei ole yksi asia, vaan käsittää useita lähestymistapoja tai tekniikoita. Yritysten on jouduttava omaksumaan tietoturva tietoturvansa käyttäjien tietojen suojaamiseksi ja liiketoiminnan jatkamiseksi tehokkaalla tavalla.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Mikä on kyberturvallisuus. Tässä keskustelimme kyberturvallisuuden peruskäsitteistä, tarvittavista taitoista ja eduista. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on järjestelmän suunnittelu?
 2. Kyberturvallisuutta koskevat haastattelukysymykset
 3. Verkkoturvahaastattelua koskevat kysymykset
 4. Opas kyberturvallisuuden haasteisiin
 5. Työkalut eettiseen hakkerointiin
 6. Erilaiset tietoturvatyypit
 7. Johdatus tietoverkkoturvallisuuden periaatteisiin