Excel-projektinhallintamalli (sisällysluettelo)

 • Määritelmä projektinhallintamalli
 • Kuinka luoda projektinhallintamalli Excelissä?

Määritelmä projektinhallintamalli

Projektinhallintamallia käytetään työmäärien ja toimintojen käsittelemiseen, jos muutoksia tapahtuu. Projektinhallintamalli on hyödyllinen asiakkaan allokoimien tehtävien tai projektien visualisoinnissa, suunnittelussa, organisoinnissa, seurannassa ja hallinnassa. Jos joku kysyy, miten projekti etenee ja etenee?

Sitten voit esitellä projektinhallintamallin. Kun työskentelet missä tahansa projektissa, törmäät eri projektivaiheeseen, ts

 • Aloitusvaihe.
 • Kehitysvaihe.
 • Suoritusvaihe.
 • Seuranta- ja valvontavaihe.
 • Toimitusvaihe.

Kuinka luoda projektinhallintamalli Excelissä?

Katsotaanpa kuinka luoda projektinhallintamalli ja kuinka sitä käytetään Excelissä.

Voit ladata tämän Project Management Excel -mallin täältä - Project Management Excel Template

Kuva # 1 - Projektitehtävän yksityiskohdat ja arvioitu kesto

Syötä projektin tehtävätiedot ja arvioitu kesto, aloituspäivä ja lopetuspäivä. Päivämäärä tulee syöttää alla mainittuun muotoon ulkoasun parantamiseksi, ja sitä käytetään sekä aloitus- että lopetuspäiväsarakkeen alueella.

Käytä MIN-kaavaa solussa “C4” saadaksesi minimiarvon projektin alkamisajanjakson alapuolella.

Kaavan käytön jälkeen tulos näytetään alla.

Käytä MAX-kaavaa solussa “D4” saadaksesi maksimiarvon projektin päättymispäiväalueella ja kirjoita projektin kokonaiskesto.

Kaavan käytön jälkeen tulos näytetään alla.

Kuva 2 - projektin aikajanan luominen

Siirry Koti >> Alusta >> valitse Alusta solut -vaihtoehto.

Kun olet valinnut Alusta solut -vaihtoehto, Alusta solut -ikkuna tulee näkyviin. Kirjoita nyt kohdistus 90 asteen suuntaan ja muotoile se samalla tavalla vetämällä kyseisen tehtävän 1 aloituspäivämäärä viimeiseen tehtävän lopetuspäivään tai kunnes saat 30. tammikuuta 2019.

Aseta sarakkeen leveydeksi 4 ja rivikorkeutta säädetään tekstin sisällön paremman ulkonäön aikaansaamiseksi.

Kuva 3 - kaavan selitys (kaksi ehtoa)

= JOS (JA (1. tammikuuta 2019> = 1. tammikuuta 2019, 1. tammikuuta 2019 <= 2. tammikuuta 2019). Jos kyllä ​​tai jos kriteerit täyttävät, anna tila-soluviitteen arvo tai jätä se tyhjäksi.

Jos haluan soveltaa tätä kaavaa koko päivämäärä- tai projektialueeseen, minun on muokattava kaavaa sekoitetulla referenssillä, ts. Rivin ja sarakkeen referenssimuutoksilla.

Käytän tätä kaavaa suhteessa muihin sarakkeisiin oikealle puolelle (Muu ajanjakso) tuloksen saamiseksi, minun on lukittava sarakkeet C & D (ts. C7 ja $ D7) ja tilan referenssisarakkeet samoin kuin sarake E ( ”$ E7”).

Samoin vetäen tätä kaavaa alaspäin, minun on lukittava myös riviviittaus, ts. Kuudes rivi (G $ 6 ja G $ 6).

Nyt, käytä tätä kaavaa koko ajanjaksolle, ts. Kun valitset koko ajanjakson, sinun on painettava CTRL + R & CTRL + D -näppäimiä. Joten se antaa tilan viitearvot, jos IF: n loogiset ehdot täyttyvät.

Suorita päivämäärän aikavälin teksti keskitettyyn suuntaan ja poista myös ruudukkoviivat ja taulukon reunat. Valitse nyt koko ajanjakso ja käytä ehdollista muotoilua ajanjaksolle soveltamalla uutta sääntöä.

Valitse Uusi muotoilusääntö -kohdasta ”Alusta vain solut, jotka sisältävät”. Valitse solujen arvoista yhtä suuri kuin avainsana ”Valmis” , napsauta muotovaihtoehtoa värin valitsemiseksi.

Napsauta muotoilusolussa Täytä. Valitse sitten Vihreä väri napsauttamalla OK. Nyt solut, jotka sisältävät valmiit, näkyvät vihreinä.

Värin valitsemisen jälkeen tulos näkyy alla.

Valitse samoin uuden muotoilusäännön kohdasta ”Alusta vain solut, jotka sisältävät”, valitse solujen arvoista “yhtä suuri” ja kirjoita avainsana “Odottaa”, napsauta muotovaihtoehtoa värin valitsemiseksi.

Napsauta Muotoile-solussa Täytä. Valitse sitten punainen väri sen jälkeen OK.

Nyt solut, jotka sisältävät valmiit, näkyvät punaisina.

Nyt minun on poistettava tekstisisältö väripalkista. Se voidaan tehdä valitsemalla koko väripalkkien päivämääräalue ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella, valitse Muotoile solut -vaihtoehto, valitsemalla sen jälkeen ”Mukautettu” numeromuotojen luokasta, kirjoita puolipiste kolmesti "Type" -kohtaan ja napsauta OK.

Nyt voit tarkkailla, että vain värilliset tietopalkit ilmestyvät.

Nyt ajanjakson väripalkit on linkitettävä kunkin tehtävän päättymispäivämäärään, tämä on tehtävä, koska kun olet suorittanut odottavan tehtävän toimintoluettelossa, tehtävän kesto on määritettävä. Jos syötät tai päivität tehtävän lopetuspäivän ja keston, väripalkin leveys muuttuu automaattisesti antamasi valmistumispäivän perusteella.

Kaavan soveltamisen jälkeen tulos esitetään alla.

Samanaikaisesti voit luoda ja soveltaa tietojen tarkistusluetteloa tila-alueelle valitsemalla koko tila-alueen, painamalla ALT + D + L, niin että ”Data Validation” -ponnahdusikkuna tulee näkyviin ”Validointiperusteet” -kohdan alapuolella ”Salli”, Valitse ”Lista” ja kirjoita lähteessä kaksi tilaparametria, ts. ”Valmis ja odottaa” erotettu pilkuilla.

Nyt, kun napsautat jotain tilaparametreista, voit tarkkailla avattavaa luetteloa. Jos muutat odottamisesta loppuun, väripalkeissa havaitaan värimuutoksia.

Voit muotoilla tehtävätaulun saadaksesi paremman ulkonäön kaksivärisävyllä ja lisäämällä reunan projektisuunnitelmaan.

Voit käyttää ehdollista muotoilua tilaparametrialueelle vihreillä väreillä solulle, joka sisältää avainsanan "Valmis", ja punaisella värillä solulle, joka sisältää "Odottaa", jotta tutustuisit jokaisen tehtävän tilaan.

Muistettavat projektinhallintamalli Excelissä

 • Siinä hahmotellaan kunkin tehtävän tavoitteet ja tavoitteet todellisella suunnitellulla aloituspäivällä, toteutuneella aloituspäivällä ja arvioidulla lopetuspäivällä tai sen eräpäivällä.
 • Se auttaa myös määrittämään allokoidun tehtävän resurssivaatimukset ja määrittämään budjetit ja aikataulut jokaiselle tehtävälle ja sen suorittamiselle.
 • Gantt-kaaviota käytetään myös projektisuunnitelman laatimiseen ja seuraamiseen.
 • JOS looginen testi & ehdollinen muotoilu käytetään yleisimmin kattavan projektisuunnitelman laatimiseen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas projektinhallintamalliin Excelissä. Tässä keskustellaan kuinka luodaan projektinhallintamalli Exceliin yhdessä käytännön esimerkkien ja ladattavan Excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. 3D-sirontapiirros Excel-muodossa
 2. VASEN kaava Excelissä
 3. Kuinka luoda viipaloija Excelissä?
 4. Kuinka näyttää kaavan Excelissä?

Luokka: