Tässä Photoshop-opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka kuvan tarkkuus vaikuttaa tulostuslaatuun .

Oletko koskaan ladannut kuvan Internetistä ja tulostanut sen sitten vain saadaksesi tuloksia, jotka olivat hyvin pienempiä kuin odotit? Kuva näytti hyvältä tietokoneen näytöltä, mutta kun tulostit sitä, se joko tulostetaan postimerkkikokoisena tai sopivan kokoisena, mutta näytti epäselvältä tai "tukkealta"? Syyllinen on kuvan resoluutio .

Itse asiassa se ei ole oikeasti sanottavaa. Kuvan resoluutio ei ollut tarkoituksella suunniteltu tekemään elämästäsi kurjaa, kun tulostit Internet-valokuvasi. Ongelmana oli yksinkertaisesti se, että useimmissa Internetin valokuvissa on erittäin pienet pikselimitat, yleensä 640 pikselin leveydellä, 480 pikselin korkeudella tai jopa pienemmillä, ja siksi, että kuvien ei tarvitse olla kovin suuria, jotta ne voisivat näkyä kunnollinen koko ja hyvä laatu tietokoneen näytöllä, ja myös siksi, että pienemmät kuvat latautuvat verkkosivustoille paljon nopeammin kuin suuremmilla kuvilla (mikä on kokonaan toinen aihe, jota meidän ei tarvitse päästä tänne).

Joten mitä voit tehdä, jotta Internetistä lataamasi valokuvat näyttävät yhtä laadukkaista tulostettaessa kuin valokuvat, jotka otit itse digitaalikamerallasi? Vastaus - ei mitään. Useimmissa Internet-kuvissa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi pikseliä, jotta ne voivat tulostaa korkealaatuisesti, ainakaan ei tulostamatta niitä postimerkkikokoisiksi, ts. Selvitetään miksi.

Ensinnäkin, poistetaan aihe Internetin kuvien lataamisesta, koska meidän ei oikeastaan ​​pitäisi tehdä sitä ilman tekijänoikeuksien omistajan lupaa ja katsoa kuvan resoluutiota yleensä. Käsittelen sitä paljon yksityiskohtaisemmin Kuvan resoluutio-, Pikselimitat- ja Asiakirjan koko -oppaissa, mutta teemme lyhyen kehyksen.

Termi "kuvan resoluutio" tarkoittaa sitä, kuinka monta kuvan pikseliä mahtuu jokaisen tuuman paperin sisään tulostettaessa. Koska valokuvassasi on kiinteä määrä pikseliä, mitä enemmän niitä puristat kunkin tuuman sisällä, sitä pienempi kuva paperilla näkyy. Samoin, mitä vähemmän pikseliä tulostat tuumalla, sitä suurempi kuva näkyy paperilla. Tuumaa kohti tulostettavien pikselien lukumäärä tunnetaan kuvan tarkkuutena tai "kuvan tarkkuutena". Kuvan resoluutiolla on kaikki tekeminen kuvan tulostamisen kanssa. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten kuvasi näkyy tietokoneen näytöllä, minkä vuoksi Internetistä lataamasi kuvat näyttävät näytöllä yleensä paljon suuremmalla ja korkealaatuisempina kuin ne tulostettaessa.

Käytämme esimerkiksi kuvaa:

Lepaton kuva hevosesta.

En voi nauraa joka kerta kun näen tämän valokuvan hevosesta, jonka otin yhtenä päivänä ajaessani maaseudulla. Tavallisesti tämä hevonen on ylpeä, voimakas, täynnä armoa ja arvokkuutta, mutta minusta tuntuu, että olen saanut hänet melko räikeässä hetkessä. Hän seisoo hieman omituisessa kulmassa, hänellä on pala olkea roikkuvat hiuksistaan ​​ja hän näyttää olevan keskellä pureskelemassa ruokaa. Joko niin, tai hän yrittää epätoivoisesti murtaa hymy minulle. Kummassakin tapauksessa, koska tämä kaveri on jo hämmentynyt, koska minäkin olen ottanut tämän upean kuvan, käytämme tätä kuvaa esimerkkinä.

Katsotaanpa ensin, mitä Photoshop voi kertoa meille tämän kuvan nykyisestä koosta. Siirryn näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitsen Kuvakoko, joka tuo esiin asianmukaisesti nimeltään Kuvakoko -valintaikkunan:

Kuvakoko-valintaikkuna näyttää meille valokuvan nykyisen koon.

Kuvakoko -valintaikkuna on jaettu kahteen pääosaan, pikselimitat ylhäällä ja asiakirjan koko suoraan sen alapuolelle. Pikselimitat-osio kertoo kuinka monta pikseliä on kuvassa. Asiakirjan koko -osiossa kerrotaan, kuinka suuri kuva paperille tulee, jos tulostamme sen. Jos tarkastelemme pikselimitat- osaa, voimme nähdä, että tämän kuvan leveys on 1200 pikseliä ja korkeus 800 pikseliä . Se voi kuulostaa monelta pikseliltä (1200 x 800 = 960 000 pikseliä!), Ja todella olisi, jos näyttäisimme tätä kuvaa tietokoneen näytöllä. Itse asiassa nopeudella 1200 x 800 se voi olla liian suuri, jotta se mahtuu kokonaan näytölle! Mutta vain siksi, että se näyttää näytöltä mukavalta ja suurelta, ei välttämättä tarkoita, että se tulostaa mukava ja iso, ainakaan ei millään laadulla. Katsotaanpa tarkemmin mitä asiakirjan koko -osa kertoo meille:

Asiakirjan koko -osiossa kerrotaan, kuinka suuri tai pieni valokuva tulostuu tietyn tarkkuuden perusteella.

Kuvakoko-valintaikkunan Asiakirjan koko -osiossa kerrotaan kahdesta asiasta - kuvan nykyinen resoluutio on ja kuinka suuri tai pieni kuva näyttää, jos tulostamme sen kyseisen resoluution perusteella. Tällä hetkellä resoluutioarvoamme on asetettu 72 pikseliä / tuuma, mikä tarkoittaa, että 1200 kuvapisteestä, jotka muodostavat kuvan vasemmalta oikealle (leveys), 72 niistä tulostaa kunkin tuuman paperin sisällä ja ulos 800 pikseliä, jotka muodostavat kuvan ylhäältä alas (korkeus), 72 niistä tulostaa kunkin tuuman paperin sisällä. Tarkkuus-ruudun arvo on sekä leveys että korkeus, ei tulostettavien pikselien kokonaismäärä. Toisin sanoen jokaiselle neliön tuumalle paperille tulostetaan kuvasta 72 pikseliä vasemmalta oikealle ja 72 pikseliä ylhäältä alas. Jokaisessa neliön tuumassa tulostettujen pikselien kokonaismäärä olisi tällöin joka tapauksessa 72 x 72 (72 pikseliä leveydellä ja 72 pikseliä korkeudella), mikä antaa meille 5184 pikseliä!

Tehdään itse yksinkertainen matematiikka varmistaaksemme, että Asiakirjan koko -osiossa meille näytetty leveys ja korkeus ovat oikeat. Pikselimitat-osiosta tiedämme, että kuvassa on 1200 pikseliä vasemmalta oikealle ja 800 pikseliä ylhäältä alas. Tulostustarkkuudeksi on tällä hetkellä asetettu 72 pikseliä / tuuma, joten jotta voimme selvittää, kuinka suuri kuvamme tulostuu tulostettaessa, meidän tarvitsee vain jakaa pikselien lukumäärä vasemmalta oikealle 72: llä, mikä antaa meille tulostuksen leveyden, ja pikseleiden lukumäärä ylhäältä alaspäin 72: llä, mikä antaa meille tulostuksen korkeuden. Tehdään niin:

1200 pikselin leveys jaettuna 72 pikselillä / tuuma = 16, 667 tuumaa
800 pikselin korkeus jaettuna 72 pikselillä / tuuma = 11.111 tuumaa

Omien yksinkertaisten laskelmiemme perusteella, 72 pikselin / tuuma (lyhyt ppi) resoluutiolla kuvan ollessa 16, 667 tuumaa leveä ja 11, 111 tuumaa korkea tulostettuna. Ja jos tarkastelemme uudelleen Asiakirjan koko -osaa:

Asiakirjan koko -osiossa olevan tulostuskoon vahvistaminen.

Juuri se sanoo! Vau, 1200 x 800 pikselin valokuva on tarpeeksi suuri 11 x 14 tuuman tulostamiseen, ja säästää hieman ylimääräistä! Sepä hienoa!

Valitettavasti ei. Jos vain elämä olisi niin yksinkertaista.

Tosiasia, 72 pikseliä / tuuma ei riitä, jotta voimme antaa teräviä, laadukkaita, ammattimaisia ​​kuvia tulostettaessa. Se ei ole edes lähellä. Antaakseni sinulle käsityksen siitä, mitä tarkoitan, tässä on karkea arvio siitä, miltä valokuva näyttäisi paperilla, jos yrittäisimme tulostaa sitä resoluutiolla 72 pikseliä / tuuma. Sinun on käytettävä vähän mielikuvitustasi täällä ja yritä kuvitella tämä 11 x 16 tuumaa:

Kuva sellaisena kuin se näyttää paperille tulostettaessa vain 72 pikselillä / tuuma.

Eikö se näytä hyvältä, eikö niin? Ongelmana on, että nopeudella 72 pikseliä / tuuma kuvatiedot levitetään liian pitkälle paperille, jotta valokuva näyttää terävältä ja yksityiskohtaiselta, tavallaan kuin levitetään liian vähän maapähkinävoita liikaa paahtoleipää. Kuva näyttää nyt pehmeältä, tylsältä ja yleensä houkuttelemattomalta. Emme näe tätä ongelmaa tietokoneen näytöllä, koska tietokoneiden näytöille viitataan yleensä matalan resoluution laitteina. Jopa valokuva, jolla on suhteellisen pienet pikselimitat, kuten 640 x 480, näyttää hyvältä tietokoneen näytöltä. Tulostimet ovat kuitenkin korkearesoluutioisia laitteita, ja jos haluat, että valokuvasi näyttävät teräviltä ja yksityiskohtaisilta tulostettaessa, tarvitset paljon suuremman resoluution kuin 72 pikseliä / tuuma.

Joten kuinka korkeaa resoluutioarvoa tarvitset ammattimaiseen tulostamiseen? Yleisesti hyväksytty arvo on 300 pikseliä / tuuma . Kuvan tulostaminen tarkkuudella 300 pikseliä / tuuma puristaa pikselit riittävän lähekkäin, jotta kaikki näyttää terävältä. Itse asiassa 300 on yleensä vähän enemmän kuin tarvitset. Voit usein selviytyä tarkkuudella 240 pikseliä / tuuma huomaamatta kuvan laadun heikkenemistä. Ammattistandardi on kuitenkin 300 pikseliä / tuuma.

Otetaan sitten sama kuva sitten 1200 pikselin leveydellä ja 800 pikselin korkeudella, muutetaan resoluutiomme 72 pikselistä / tuumaa 300 pikseliin / tuuma ja katsotaan mitä saamme. Tässä on Kuvakoko-valintaikkuna, joka näyttää jälleen uuden tarkkuuden, 300 pikseliä / tuuma. Yläosan Pikselimitat-osiossa huomataan, että meillä on edelleen 1200 pikseliä leveydeltä ja 800 pikseliä korkeudesta. Ainoa asia, joka on muuttunut, on päätöslauselmamme, 72: sta 300: een:

Tulostustarkkuus on muutettu arvoon 300 pikseliä / tuuma.

Kun erottelukykymme on nyt noussut 72: stä 300 pikseliin / tuuma, tämä tarkoittaa, että 1200 kuvapisteestä, jotka muodostavat kuvan vasemmalta oikealle, 300 niistä tulostaa nyt jokaisen tuuman paperin sisällä ja 800 sisältämästä 800 pikselistä kuvassa ylhäältä alas, 300 heistä tulostaa nyt jokaisen tuuman paperin sisällä. Luonnollisesti, kun niin monta pikseliä puristuu jokaiseen tuumaa paperia, odotimme valokuvan tulostavan paljon pienemmäksi, ja riittävän varma, että asiakirjakoko-osio näyttää nyt, että valokuvamme tulostaa vain 4 tuumaa leveällä. 2, 667 tuumaa korkea:

Valokuva tulostetaan nyt paljon pienemmässä koossa kuin ennen.

Mistä nämä uudet leveys- ja korkeusarvot tulivat? Jälleen kerran, me tarvitsemme yksinkertaista matematiikkaa:

1200 pikselin leveys jaettuna 300 pikselillä tuumaa = 4 tuumaa
800 pikseliä korkea jaettuna 300 pikselillä tuumaa = 2, 667 tuumaa

Valokuva tulostetaan nyt paljon pienemmäksi kuin se tekisi 72 pikselin / tuuma resoluutiolla, mutta mitä me menetämme fyysisessä koossa, me enemmän kuin korvaamme kuvanlaadussa. Nopeudella 300 pikseliä / tuuma (tai jopa 240 pikseliä / tuuma) olisimme nauttivat terävistä, yksityiskohtaisista ja ammattimaisesta tulostustuloksista:

Suuremmat tulostustarkkuudet johtavat pienempiin valokuviin, mutta paljon parempaan kuvanlaatuun.

Tietysti suurin osa ihmisistä ei tulosta valokuvia omituisilla kokoilla, kuten 4 x 2, 667, joten miten voimme varmistaa, että saamme ammattitaitoisia tuloksia tavallisemmissa tulostokokoissa, kuten 4 x 6? Erinomainen kysymys, ja vastaus tulee jälleen kerran tylsän, mutta yksinkertaisen matematiikan avulla.

Oletetaan, että olet ottanut valokuvia äskettäisestä perhelomastasi digitaalikameralla ja haluat tulostaa noin 4 x 6 kuvaa tulostimellesi. Tiedämme nyt, että ammattimaisten tulosteiden saavuttamiseksi meidän on asetettava kuvien resoluutio vähintään 240 pikseliä / tuuma, vaikkakin 300 pikseliä tuumaa kohti on virallinen standardi. Katsotaanpa näitä molempia resoluutioarvoja, jotta nähdään, kuinka suuri kuva pikselinä kuvassa tarvitaan kamerasta, jotta voimme tulostaa 4x6-kuvaa hyvällä kuvanlaadulla. Katsotaanpa ensin, että 240 pikseliä tuumalla:

Jotta voimme selvittää, kuinka suurten kuvien pikselinä meidän on oltava, jotta 4 x 6 -kuvia voidaan tulostaa ammattimaisella laadulla, meidän on kerrottava vain 240 x 4 leveydelle ja sitten 240 x 6 korkeudelle (tai päinvastoin) päinvastoin riippuen siitä, onko valokuva vaaka- tai muototilassa). Tehdään niin:

240 pikseliä tuumaa kohti x 4 tuumaa = 960 pikseliä
240 pikseliä tuumaa kohti x 6 tuumaa korkea = 1440 pikseliä

Matematiikkamme perusteella voimme nähdä, että digitaalisen valokuvan tulostamiseksi 4 x 6 -pisteenä 240 pikseliä / tuuma, jonka pitäisi antaa meille erinomaista laatua, valokuvasi pikselimitat on ylitettävä vähintään 960 x 1440. Voimme nähdä tarkalleen kuinka monta pikseliä kertomalla 960 1440: lla, mikä antaa meille 1 382 400 pikseliä. Pyöristetään se jopa 1, 4 miljoonaan pikseliin. Se voi kuulostaa monelta pikseliltä, ​​mutta ei oikeastaan ​​ole, kun otetaan huomioon, että 1, 4 miljoonaa on vähimmäismäärä pikseliä, jotka sinun on tulostettava laadukkaita 4 x 6 -valokuvia käyttämällä pienintä tarkkuutta, jota voimme käyttää hyvän saavuttamiseen Laatu, joka on 240 pikseliä / tuuma. Ainakin hyvä uutinen on, että nykyään suurin osa markkinoilla olevista digitaalikameroista on 5 megapikselin ("megapikseliä" tai "miljoonia pikseliä") ja sitä korkeampia, joten heillä ei olisi vaikeuksia tulostaa laadukkaita 4x6-kuvia jopa 300: lla. pikseliä / tuuma resoluutiolle.

Emme tietenkään ole oikein tarkastelleet kuinka monta pikseliä tarvitsisimme tulostaa ammattimaisia ​​4 x 6 -arvoja nopeudella 300 pikseliä / tuuma, joten tehkäämme se nyt. Käytämme samaa yksinkertaista kaavaa kuin yllä, missä kerrotaan 300 kerralla 4 ja sitten 300 kerralla 6, jotta saadaan tarvitsemasi pikselimitat:

300 pikseliä tuumaa kohti x 4 tuumaa leveä = 1200 pikseliä
300 pikseliä tuumaa kohti x 6 tuumaa korkea = 1800 pikseliä

Suoritetaan vielä yksi nopea laskelma nähdäksesi kuinka monta pikseliä tarvitsemme:

1200 pikseliä leveä kertaa 1800 pikseliä korkea = 2 160 000

Joten valokuvan tulostamiseksi 4 x 6 -arvosana käyttämällä ammatillista standardia 300 pikseliä / tuuma resoluutiolle, valokuvasi on oltava 1200 pikseliä leveä ja 1800 pikseliä korkea (tai päinvastoin), mikä tarkoittaa, että tarvitsemme yhteensä 2 160 000 pikseliä, mikä taas ei pitäisi olla ongelma useimmille nykyisten markkinoiden digitaalikameroille, joiden koko on 5 megapikseliä tai enemmän.

Entä jos sinulla on valokuva, jota rakastat ehdottomasti ja tunnet sen ansaitsevan 8 x 10 -kokoisen tulosteen 4x6-kuvan sijaan? Kuinka suuri kuvapisteinä oleva kuva on laadukkaan 8 x 10 -kokoisen kuvan tulostamiseen? Vastaus on yhtä helppoa kuin silloin, kun meidän oli selvitettävä, kuinka suurta kuvaa tarvitsemme 4 x 6: lle. Ainoa mitä meidän on tehtävä, on kerrota pikselien resoluutioarvo tuumien leveydellä ja tehtävä sama korkeus. Käytämme ensin resoluutiomme 240 pikseliä tuumalla:

240 pikseliä tuumaa kohti x 8 tuumaa = 1920 pikseliä
240 pikseliä tuumaa kohti x 10 tuumaa = 2400 pikseliä
Pikselien kokonaismäärä = 1920 pikseliä leveä x 2400 pikseliä korkea = 4 608 000 pikseliä

Pienestä matematiikastamme voidaan nähdä, että 8 x 10 -laatuisen valokuvan tulostamiseksi valokuvan on oltava 1920 pikseliä leveä ja 2400 pikseliä korkea (tai päinvastoin), yhteensä noin 4, 6 miljoonaa pikseliä. Nyt aloitamme alarajojen digitaalikameroiden rajojen siirtämisen. 4 megapikselin digitaalikamera ei kaappaa aivan tarpeeksi pikseliä voidakseen tulostaa kuvan 8 x 10: llä tarkkuudella 240 pikseliä / tuuma. Se pienenisi noin 600 000 pikseliä lyhyeksi. Voisit silti tulostaa 8 x 10 -kuvan, mutta et todennäköisesti saisi ammattimaisia ​​tuloksia.

Tehdään samat laskelmat 8 x 10: n tarkkuudella 300 pikseliä / tuuma:

300 pikseliä tuumaa kohti x 8 tuumaa = 2400 pikseliä
300 pikseliä tuumaa kohti x 10 tuumaa = 3000 pikseliä
Pikselien kokonaismäärä = 2400 pikseliä leveä x 3000 pikseliä korkea = 7 200 000 pikseliä

Nyt työntämme todella rajoja markkinoilla oleviin digitaalikameroihin. Jotta valokuva voidaan tulostaa 8x10-muodossa käyttämällä 300 pikselin / tuumaisen resoluution standardia, valokuvassamme on oltava 2400 pikseliä leveitä ja 3000 pikseliä korkeita (tai päinvastoin), yhteensä 7, 2 miljoonaa pikseliä! Nyt siinä on paljon pikseliä! Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitset vähintään 7, 2 megapikselin digitaalikameran voidaksesi tulostaa valokuvasi 8x10-kokoisina ja saada silti todellisia, ammattimaisia ​​kuvia.

Muista tietysti, että useimmat valokuvat vaativat ainakin vähän rajaamista, mikä tarkoittaa, että sinun on aloitettava vielä enemmän pikseliä. Jos tiedät tulostavasi paljon valokuvia 8 x 10 -kokoisina, suosittelemme sijoittamista laadukkaaseen 8 megapikselin tai suurempaan kameraan. Ja siellä meillä se on!