Adobe esitteli takaisin Photoshop CS3: ssa mustavalkoisen kuvansäädön, joka antoi meille viimeinkin helpon ja luonnollisen tavan muuntaa värivalokuvat mustavalkoisiksi. Vain siksi, että jotain on rakennettu tiettyyn tarkoitukseen, ei tarkoita, että emme löydä sille myös muita käyttötarkoituksia, mitä me juuri tässä oppaassa teemme. Sen sijaan, että käyttäisit mustavalkoista säätöä värien poistamiseen valokuvasta, opimme kuinka sitä voidaan myös käyttää yhdessä Photoshopin kerrossekoitustilojen kanssa nopeasti ja helposti mukautettujen kirkkauden ja kontrastin säätämiseksi kokonaan värikuva!

Käytän Photoshop CS5: tä tässä opetusohjelmassa. Koska mustavalkoinen säätö lisättiin ensin Photoshop CS3: een, tarvitset CS3: n tai uudemman seurataksesi sitä.

Suositeltu lukeminen: Mustavalkoisen kuvan säätö

Tässä on valokuva, jonka kanssa työskentelen:

Alkuperäinen valokuva.

Aloitetaan!

Vaihe 1: Lisää mustavalkoinen säätökerros

Ennen kuin voimme tehdä mitään mustavalkoisella säätökerroksella, meidän on ensin lisättävä yksi. Voimme tehdä sen parilla tavoilla. Yksi on napsauttamalla Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta.

Valitse sitten mustavalkoinen ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Mustavalkoisen säätökerroksen valitseminen.

Tai jos käytät Photoshop CS4 -käyttöjärjestelmää tai uudempaa, mustavalkoinen säätökerros on helpompi lisätä napsauttamalla Säätö-paneelin Mustavalkoinen- kuvaketta:

Napsauttamalla Mustavalko-kuvaketta Säädöt-paneelissa (Photoshop CS4 tai uudempi).

Kummassakin tapauksessa lisää uusi mustavalkoinen säätökerros kuvan yläpuolelle Tasot-paneelissa:

Tasot-paneeli, joka näyttää äskettäin lisätyn säätökerroksen (mustavalkoinen 1).

Säätökerros etenee ja tekee sen, mitä se alun perin oli suunniteltu, ja muuntaa valokuvasi mustavalkoiseksi. Palautamme värin seuraavassa vaiheessa:

Kuva on muutettu väliaikaisesti värillisestä mustavalkoiseksi.

Vaihe 2: Vaihda sekoitustila pehmeään valoon

Voit tuoda värin takaisin kuvaan muuttamalla säätökerroksen sekoitustila Normal -tilasta pehmeäksi . Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa:

Mustavalkoisen säätökerroksen sekoitustilan vaihtaminen pehmeään valoon.

Väri palaa valokuvaan. Saatat jo huomata muutoksen kuvan yleisessä kontrastissa, mutta teemme omat säädöt seuraavassa vaiheessa:

Valokuva on jälleen värillinen kerrossekoitustilan vaihtamisen jälkeen.

Vaihe 3: Vedä väriliukusäätimiä säätääksesi kontrastia

Jos käytät Photoshop CS3: ta, Mustavalkoisen säätökerroksen säätimet ja vaihtoehdot näkyvät valintaikkunassa. Photoshop CS4: ssä ja uudemmissa, ne näkyvät Säädöt-paneelissa. Kummassakin tapauksessa näet kuusi liukusäädintä, joista kukin säätelee kuvan eri väriä (ylhäältä alas - punaiset, keltaiset, vihreät, syanit, blues ja Magentas ):

Kuusi liukusäädintä, joista kukin säätelee eri väriä.

Voimme käyttää näitä liukusäätimiä kuvan eri alueiden kirkkauden säätämiseen niiden värin perusteella. Liukusäätimen vetäminen vasemmalle tummentaa kuvan kaikkia alueita, joissa tämä väri on, ja liukusäädintä oikealle vetämällä kirkastavat samat alueet.

Oletetaan esimerkiksi, että haluan tummentaa taivaan valokuvassani. Taivas on sininen, joten minun tarvitsee vain klikata Blues- liukusäädintä ja vetää sitä vasemmalle:

Vedä Blues-liukusäädintä vasemmalle.

Ja aivan kuten taivas näyttää nyt tummemmalta, muuttaen kuvan yleistä kontrastia:

Sininen taivas on tummennettu blues-liukusäätimen vetämisen jälkeen.

Jos haluan kirkasta ruohoa ja puita, se on yhtä helppoa kuin vetämällä eri liukusäädintä vastakkaiseen suuntaan. Nurmissa ja puissa on todella enemmän keltaista kuin vihreää, joten napsautin Keltaiset liukusäädintä ja vedän sitä oikealle. Photoshop antaa meille tulosten reaaliaikaisen esikatselun vetäessäsi liukusäätimiä, joten pidä silmällä kuvaasi asiakirjaikkunassa arvioidaksesi tuloksia:

Vedä keltaisia ​​liukusäädintä oikealle.

Kun olet vetänyt keltaisia ​​liukusäätimiä, kuvani ruoho ja puut ovat nyt vaaleampia, muuttaen jälleen yleistä kontrastia:

Kuva vetäessään Keltaiset-liukusäädintä.

Napsauttamalla ja vetämällä itse kuvaa

Jos käytät Photoshop CS4 tai uudempaa, kuvaan on vielä helpompaa tehdä muutoksia. Itse asiassa liukusäätimiä ei tarvitse käyttää ollenkaan! Napsauta vain liukusäädinkuvaketta (käsi vasemmalla ja oikealla osoittavat nuolet) Säädöt-paneelin vasemmassa yläkulmassa:

Napsauttamalla liukusäädinkuvaketta (Photoshop CS4 tai uudempi).

Kun tämä liukusäädin on käytössä, voit napsauttaa suoraan mitä tahansa kuvan alaa, jota haluat säätää, ja pidä sitten hiiren painiketta painettuna ja vedä vasemmalle tai oikealle tummentaa tai vaalentaa kyseistä aluetta (kuten kaikki muut kuvan alueet, jotka jaa sama väri).

Esimerkiksi, jotta valokuvassani olevat hevoset näyttävät kirkkaammilta, kun liukusäädin on käytössä, siirrän hiiren kohdistimen yhden hevosen päälle (käytän oikealla olevaa). Koska molemmat hevoset ovat samanvärisiä, toisen kirkkauttaminen heijastaa toista samaan aikaan. Heti kun siirrät hiiren osoittimen kuvan päälle, se muuttuu piippauskuvakeksi, joka on valmis näytteittämään mitä tahansa väriä napsautat:

Silmäpiipun siirtäminen oikealla olevan hevosen yli.

Napsautin hevosta ja hiiren painikkeeni painettuna vedän oikealle kohti hevosen vaalentamiseksi, samoin kuin kaikki muut kuvan alueet, joilla on sama väri (toinen hevonen vasemmalla, plus taustalla oleva punainen lato). Jos katsot liukusäätimiä Säädöt-paneelissa, vastaava väriliukusäädin liikkuu vetäessäsi hiirtä (minun tapauksessani Punainen-liukusäädin siirtyy oikealle):

Napsauttamalla ja vetämällä oikealle hevosten kirkastamiseksi.

Koska käytämme säätökerrosta, kaikki täällä tekemämme muutokset eivät ole tuhoavia, mikä tarkoittaa, että voimme turvallisesti kokeilla väriliukusäätimiä tai napsauttamalla ja vetämällä suoraan itse kuvaa, kunnes olemme tyytyväisiä tulosten kanssa. Aikaisemmin valaisin ruohoa ja puita, mutta jos haluan nähdä, miltä kuva näyttäisi ruoholta ja puilta tummempi kuin vaaleampi, voin napsauttaa mitä tahansa kuvan ruohoa tai puita ja vetää hiirtä vasemmalle:

Napsauttamalla ja vetämällä tummentaa ruohoa ja puita.

Ennen ja jälkeen

Jos haluat milloin tahansa vertailla kuvan alkuperäistä ja muokattua versiota, napsauta vain säätökerroksen näkyvyyskuvaketta (silmämunan kuvaketta). Tämä poistaa väliaikaisesti Mustavalkoinen kerroksen käytöstä:

Napsauttamalla näkyvyyskuvaketta piilottaaksesi säätökerroksen.

Kun säätökerros on pois päältä, alkuperäinen kuva ilmestyy uudelleen asiakirja-ikkunaan:

Takaisin alkuperäiseen kuvaan.

Napsauta näkyvyyskuvaketta uudelleen (tyhjä ruutu) kytkeäksesi Mustavalkoinen säätökerroksen takaisin päälle:

Käynnistä säätökerros napsauttamalla tyhjää näkyvyyskuvaketta.

Muokattu versio tulee uudelleen näkyviin:

Käynnissä oleva työ.

Napsauta Photoshop CS3 -käyttäjät napsauttamalla Mustavalko-valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa OK-painiketta, kun olet valmis sulkemaan sen ja hyväksymään muutokset. Photoshop CS4: n (ja uudemmat) käyttäjät voivat jättää Säädöt-paneelin auki.

Vaihe 4: Laske kerroksen opasiteetti (valinnainen)

Viimeisenä askeleena, jos kuvan kontrasti on mielestäsi nyt liian voimakas, voit pienentää sitä ja hienosäätää tuloksia yksinkertaisesti vähentämällä Mustavalko-säätökerroksen opasiteettia. Löydät opasiteetti- vaihtoehdon suoraan Tasot-paneelin yläosan Blend Mode -vaihtoehdosta. Mitä alempi opasiteetti-arvo on, sitä enemmän alkuperäinen kuva säätökerroksen alla näkyy. Lasen opasiteettini arvoon noin 75%: iin:

Laske säätökerroksen opasiteettia hienosäätääksesi kontrastitasoa.

Tässä on lopputulokseni:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit nopeasti ja helposti tehdä erityisiä kirkkauden ja kontrastin muutoksia täysvärikuvaksi käyttämällä mustavalkoista säätökerrosta! Katso Photo Retouching -osiosta lisää Photoshop-kuvankäsittelyohjeita!