Opi kaksi helppoa tapaa muuttaa kaikki Photoshop-harjat pyyhekumiin heti, mukaan lukien upea uusi tapa Photoshop CC 2020 -sovellukseen!

Tässä opetusohjelmassa esittelen sinulle kaksi nopeaa ja helppoa tapaa muuttaa nykyinen harjasi pyyhekumiksi, kun maalaat Photoshopissa! Nyt saatat ajatella, että ilmeinen tapa poistaa harjahalvaus on käyttää Photoshopin Eraser Tool -työkalua. Mutta ongelmana on, että Harjatyökalulla ja Pyyhetyökalulla ei ole samoja asetuksia. Joten jos vaihdat pyyhetyökaluun maalaamisen jälkeen räätälöityllä harjalla, pyyhkii toisella harjalla tai eri asetuksilla.

Entä jos haluat tyhjentää samalla harjalla, jolla maalasi? Se on todella helppoa, ja tässä nopeassa opetusohjelmassa esittelen sinulle kaksi tapaa tehdä se. Ensimmäinen tapa käyttää sekoitustiloja ja toimii kaikkien Photoshopin uusimpien versioiden kanssa. Ja toinen tapa tyhjentää nykyisellä harjalla on aivan uusi kuin Photoshop CC 2020: ssa. Oppitunnin lopussa tarkastelemme, miksi harjan muuttaminen pyyhekumiksi toimii vain, kun maalaat erilliselle kerrokselle.

Aloitetaan!

Asiakirjan asettaminen

Seurataksesi mennä eteenpäin ja avaa mikä tahansa kuva käytettäväksi taustana. Käytän tätä sinistä tekstuuria, jonka olen ladannut Adobe Stock: sta:

Alkuperäinen asiakirja. Tausta Adobe Stock: lta.

Tasot-paneelissa näemme, että olen lisännyt uuden tyhjän kerroksen ("Taso 1") taustakerroksen yläpuolelle. On erittäin tärkeää, että maalat erilliselle kerrokselle, kuten näemme myöhemmin:

Tasot-paneeli, jossa näkyy tyhjä kerros taustan yläpuolella.

Maalaus harjatyökalulla

Lisäämme ensin harjahalkaisun käyttämällä Brush Tool -sovellusta.

Harjatyökalun valitseminen

Aloita valitsemalla harjatyökalu työkaluriviltä:

Harjatyökalun valitseminen.

Aiheeseen liittyviä: Kuinka mukauttaa työkaluriviä Photoshopissa

Harjan valinta

Valitse sitten harja, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) asiakirjan sisällä avataksesi Photoshopin Brush Preset Picker -sovelluksen . Kierrän kuivien väliaineharjojen sarjan ja valitsen puuhiiliharjan.

Huomaa, että Adobe teki muutoksia harjoihin Photoshop CC 2018. -ohjelmassa. Joten jos käytät aikaisempaa versiota, harjaluettelosi näyttää erilaiselta. Tässä opetusohjelmassa ei ole väliä minkä harjan valitset, vaan valitse jotain muuta kuin tavallinen pyöreä harja:

Harjan valitseminen Brush Preset Picker -sovelluksesta.

Harjan värin valitseminen

Kun harja on valittu, napsauta työkalurivin Etuväri-värimallia :

Napsauta etualan värimallia.

Ja valitse sitten harjaasi väri Colour Picker -sovelluksesta. Jälleen ei ole väliä, minkä värin valitset tälle opetusohjelmalle. Mutta jos seuraat minua, valitsen oranssin asettamalla H (sävy) -arvoksi 27, B (kirkkaus) -arvoon 90 ja S (kylläisyys) -arvoon myös 90 . Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan värinvalitsimen:

Harjan värin valitseminen Colour Picker -sovelluksesta.

Maalaus siveltimen

Jos haluat muuttaa harjan kokoa, käytä näppäimistön vasenta tai oikeaa haarukointinäppäintä . Oikea pidikepainike ( ) tekee harjasta suuremman ja vasen kiinnikepainike ( ( )) pienentää.

Sitten, jos sinulla on todellisia maalaustaitoja, mene eteenpäin ja aloita maalaaminen jotain vaikuttavaa. Tai jos olet enemmän kuin minä, kirjoita vain jotain. Ja meillä on nyt taustan edessä harjahalvaus:

Taulun maalaaminen harjatyökalulla.

Aiheeseen liittyviä: Kuinka säästää harjat mukautettuina esiasetuksina!

Harjahalkaisun poistaminen pyyhetyökalulla

Entä jos meidän on poistettava osa harjaiskusta? Pyyhetyökalu näyttää itsestään selvältä valinnalta, joten mene eteenpäin ja valitse työkaluriviltä Pyyhetyökalu:

Photoshopin pyyhetyökalun valitseminen.

Mutta heti, kun aloitamme vetämällä siveltimen yli pyyhetyökalulla, näemme ongelman. Pyyhetyökalu käyttää erilaista harjaa kuin se, jonka kanssa maalasimme. Tämä johtuu siitä, että Harjatyökalu ja Pyyhetyökalu ovat erillisiä työkaluja, ja jokaisella on omat asetukset.

Minun tapauksessani pyyhekumityökalu käyttää tavallista pyöreää harjaa, joka on asetettu paljon pienemmäksi kuin mitä maalasin. Joten tulos ei ollut, toivoin:

Yritetään poistaa harjahalkaisu pyyhetyökalulla.

Poista pyyhetyökalu

Poistaaksesi pyyhetyökalun aiheuttamat vahingot, mene valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Kumoa pyyhekumi . Tai paina näppäimistön Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac):

Siirry kohtaan Muokkaa> Kumoa pyyhekumi.

Kaksi tapaa muuttaa Photoshop-harja pyyhekumiin

Sen sijaan, että käyttäisimme Photoshopin Eraser Tool -työkalua siveltimen poistamiseen, voimme itse muuttaa harjatyökalun itse pyyhekumiin, mikä tarkoittaa, että me poistamme samalla harjalla ja asetuksilla, joilla maalasimme! Ja on kaksi helppoa tapaa tehdä se. Yksi toimii kaikkien Photoshopin uusimpien versioiden kanssa, ja yksi on aivan uusi Photoshop CC 2020 -versiosta alkaen.

Tapa 1: Vaihda harjasekoitustilaksi "Tyhjennä"

Tämä ensimmäinen tapa muuttaa harjasi pyyhekumiksi toimii kaikkien Photoshopin uusimpien versioiden kanssa. Kun harjatyökalu on edelleen aktiivinen, siirry Asetukset-palkkiin ja vaihda harjasekoitustila Normaalista tilaan Tyhjä :

Harjan sekoitustilan muuttaminen tilaan "Tyhjennä".

Maalaa sitten vain iskun yli, ja kaikki maalaamasi alue katoaa:

Harjahalkaisun poistaminen Tyhjennä sekoitus -tilassa.

Kun olet poistanut alueen, voit jatkaa maalaamista asettamalla sekoitustilan takaisin Normaali :

Harjasekoitustilan asettaminen "Normaali".

Kärki! Harjasekoitustilan vaihtaminen näppäimistöltä

Ja tässä on nopeampi tapa vaihtaa kahden harjasekoitustilan välillä. Kun Harjatyökalu on aktiivinen, paina Shift + Alt + R (Win) / Shift + Option + R (Mac) vaihtaaksesi harjasekoitustilan tilaan Clear . Kun olet poistanut pyyhkäisyn, paina Vaihto + Alt + N (Win) / Vaihto + Vaihtoehto + N (Mac) asettaaksesi sekoitustila takaisin normaaliksi .

Aiheeseen liittyviä: Photoshop-sekoitustilan vinkkejä ja temppuja!

Tapa 2: Käytä tilde (~) -näppäintä

Photoshop CC 2020: sta lähtien on nyt entistä nopeampi tapa vaihtaa Harjatyökalu "maali" - ja "tyhjennys" -tilojen välillä. Pidä vain painettuna näppäimistön tilde ( ~ ) -näppäintä . Amerikkalaisella näppäimistöllä tilde-näppäin löytyy suoraan vasemman yläkulman Esc-näppäimen alapuolelta.

Pidä tilde-näppäintä painettuna, jotta harjasta tulee väliaikaisesti pyyhekumi, jonka avulla voit poistaa sen samalla harjalla ja asetuksilla, joilla maalasi. Vapauta sitten tilde-näppäin maalauksen jatkamiseksi:

Pidä tilde-näppäintä kääntääksesi harjan väliaikaisesti pyyhekumiin.

Aiheeseen liittyviä: Lisää piilotettuja vinkkejä Photoshopin harjoihin!

Miksi et voi poistaa taustakerrosta

Aiemmin mainitsin, että on erittäin tärkeää maalata erilliselle kerrokselle kuin maalata suoraan taustakerrokselle. Joten päättäkäämme lopuksi katsaus siihen, mitä tapahtuu, kun yritämme poistaa taustakerrokselle maalaaman siveltimen.

Tässä on sama harjahalkaisu, jolla aloitin:

Maalataan sama harjahalvaus.

Mutta Kerrokset-paneelissa näemme, että erillisen kerroksen maalaamisen sijasta olen tällä kertaa maalannut suoraan taustakerrokselle:

Tahti on maalattu suoraan taustakerrokselle.

Ongelma 1: Tyhjennä sekoitustila ei ole käytettävissä

Ensimmäinen menetelmä, jota tarkastelimme harjan muuttamiseksi pyyhekumiksi, oli vaihtamalla harjan sekoitustila tilaan Clear . Mutta jos olet maalanut Taustakerrokselle, huomaat, että Asetukset-palkin Tyhjennä sekoitus -tila on harmaana eikä ole käytettävissä. Joten tämä ensimmäinen menetelmä ei toimi:

Tyhjennä sekoitustila on harmaana, kun maalataan taustakerrokselle.

Ongelma 2: Taustakerros ei tue läpinäkyvyyttä

Ja toinen tapa oli pitää ja pidä alhaalla tilde-näppäintä harjan tilapäiseksi muuttamiseksi pyyhekumi. Mutta tärkein syy siihen, miksi emme voi poistaa taustakerroksen harjahalkaisua, on se, että taustakerrokset eivät tue läpinäkyvyyttä . Joten vaikka voit silti pitää tilde-näppäintä poistaaksesi, et saa toivottua tulosta.

Huomaa sen sijaan, että pitäen tilde-näppäintä painettuna, teen vain maalaamista valkoisella. Mistä valkoinen tulee? Koska taustakerrokset eivät tue läpinäkyvyyttä, Photoshop täyttää sen sijaan poistetut alueet nykyisellä taustavärillä, joka oletuksena on valkoinen:

Yritetään poistaa taustakerroksen siveltimen isku.

Löydät nykyisen taustavärisi työkalurivin Taustaväri-värimallista :

Taustaväri-värimalli työkalurivillä.

Joten jälleen kerran, jos haluat pystyä poistamaan siveltöt, maalaa maalaamalla erilliselle kerrokselle. Ja vaikka sinun ei tarvitse poistaa niitä, erillisellä kerroksella maalaamalla voit silti työskennellä tuhoamatta ja estää pysyviä muutoksia taustakuvassasi.

Ja siellä meillä se on! Se on kaksi helppoa tapaa muuttaa harjasi pyyhekumiin Photoshopissa! Tutustu Photoshopin perusasiat -osaan saadaksesi lisää opetusohjelmia. Ja älä unohda, kaikki Photoshop-oppaamme ovat ladattavissa PDF-tiedostoina!