Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka lisätä realistista putoavaa lunta talvikuvaan. Tämä opetusohjelman versio on tarkoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Photoshop CS6: n ja CC: n (Creative Cloud) käyttäjät haluavat tutustua täysin päivitettyyn Photoshop Weather Effects - Snow -opetusohjelmaan.

Soita minulle hulluksi, mutta rakastan talvea. Toki, se ei ole aina helppoa ajaa sisään, ja jään tyhjentäminen auton tuulilasista ei ole koskaan hauskaa. Mutta minusta ei ole mitään parempaa kuin herätä kaupunkia peittävälle tuoreelle lumipeitteelle tai kuulla, kuinka lumi antaa särkevää ääntä saapujeni alla, tai seurata, miten lumihiutaleet loistavat ja kimaltelevat kadunvalojen alla ottaessani koirani kävele kylmän talviyön hiljaisessa rauhassa. Tai ehkä se kaikki on vain häpeällinen tekosyy juoda liikaa kuumaa suklaata. Kuka tietää.

Tietenkin, kuten mitä tahansa vuodenaikaa, äiti-luonnon saaminen poseeraamaan valokuvia ei ole aina helppoa. Olet ehkä löytänyt täydellisen talvimaisemakuvan tai napsauttanut loistavan kuvan lapsista, jotka rakentavat ensimmäistä lumiukkoaan, ja ainoa asia, joka olisi tehnyt valokuvasta vielä paremman, on se, jos se olisi tuolloin saanut lunta, mikä tietysti ei ollut. Onneksi kun sääennuste epäonnistuu, Photoshop voi silti säästää päivän. Itse asiassa yksi Photoshopin hienoista asioista on, että jos keskityt oppimistekniikoihin pikemminkin kuin vaiheiden muistamiseen, huomaat pian, että samoja tekniikoita voidaan käyttää luomaan täysin erilaisia ​​efektejä! Tässä opetusohjelmassa aiomme lisätä sateista lunta valokuvaan, mutta jos olet seurannut joidenkin muiden opetusohjelmiemme mukana, saatat tunnistaa tekniikan, jota käytämme täällä, koska olemme tottuneet sama perustekniikka lisätä sadetta valokuviin ja luoda tähtitaivas . Vaiheiden muistaminen voi antaa sinulle vakavan tapauksen tunnelinäkymästä Photoshopissa, jossa kaikki mitä näet on vain edessäsi olevaa. Mutta kun keskityt itse tekniikoihin, ei todellisiin vaiheisiin tai lopputuloksiin, ja alat ymmärtää tekemäsi takana olevaa "miksi", saatat löytää itsesi vain tuijottamaan jotain yhtenä päivänä ja ajattelemaan "Tiedätkö, minä vetoa, että tiedän kuinka se tehdään Photoshopissa! ". Elämä sen jälkeen ei tule koskaan olemaan sama.

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Näin se näyttää, kun olemme lisänneet sateen lumen vaikutukseemme:

Lopullinen "sateen lumi" -ilmiö.

Kuinka lisätä lunta Photoshopilla

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Aluksi lisäämme uuden tyhjän kerroksen kuvan yläpuolelle. Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että valokuvamme istuu taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa kerros, joka meillä on. Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa. Se on oikealta sivulta toinen kuvake roskakorin vieressä:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa.

Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjaikkunassa, koska juuri lisäämässämme tasossa ei ole vielä mitään, mutta jos tarkastelemme uudelleen Tasot-palettiin, voimme nähdä, että meillä on nyt uusi tyhjä kerros, jonka Photoshop on automaattisesti nimennyt " Kerros 1 "meille, istuu suoraan taustakerroksen yläpuolella:

Uusi kerros näkyy taustakerroksen yläpuolella.

Vaihe 2: Täytä uusi kerros mustalla

Nyt kun meillä on uusi kerros, täytetään se mustalla. Normaalisti, jotta voidaan tehdä jotain tietylle tasolle, meidän on ensin valittava taso Tasot-paletista, mutta tässä tapauksessa Photoshop on valinnut automaattisesti uuden tasomme meille, joten meillä on hyvä mennä. Voimme kertoa, että "Kerros 1" on valittu, koska se on korostettu sinisellä. Täytämme kerroksen mustalla Photoshopin Täytä- komennolla. Siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä tuo esiin Täytä-komento -valintaikkunan. Valintaikkunan yläosassa on Sisältö- osa. Tässä kerromme Photoshopille, millä värillä haluamme käyttää kerrosta. Valitse luettelosta Musta ja napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta:

Valitse "Musta" valintaikkunan yläosan Sisältö-osiosta.

Koska "kerros 1" istuu valokuvan yläpuolella taustakerroksessa, täyttämällä "kerros 1" mustalla estää valokuvastamme näkymästä. Koko asiakirjaikkuna täyttyy nyt mustalla:

Asiakirjaikkuna on nyt täynnä mustaa.

Vaihe 3: Lisää melua

Lisäämme tähän kerrokseen melua, josta vain muutamassa lyhyessä vaiheessa tulee putovat lumihiutaleet. Kun useimmat ihmiset kuulevat sanan "Noise", he ajattelevat heti mitä musiikkia nämä synkkät teini-ikäiset kuuntelevat nykyään, mutta Photoshopissa melu ei oikeastaan ​​ole muuta kuin kokonainen joukko pieniä pisteitä. Photoshopissa on suodatin, joka on rakennettu nimenomaan lisäämään melua kuvaan, ja pelkän sattuman vuoksi sitä sattuu kutsumaan Lisää melu -suodattimeksi. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Melu ja sitten Lisää melu :

Valitse Suodatin> Melu> Lisää melu.

Tämä tuo esiin Lisää kohinasuodatin -valintaikkunan. Säädä lisättävän kohinan määrää valintaikkunan keskellä olevalla Määrä- liukusäätimellä. Tätä vaikutusta varten ei ole erityistä lisättävää määrää, tarvitsemme vain paljon melua. Vetämällä liukusäädintä noin 150 prosentin arvoon pitäisi tehdä temppu. Valitse valintaikkunan alaosasta Gaussian- vaihtoehto ja valitse alaspäin alareunassa Monokromaattinen- vaihtoehto, joka antaa meille melulle vähän mustavalkoisia pisteitä oletuspunaisten, vihreiden ja sinisten pisteiden sijaan:

Lisää kohinasuodatin -valintaikkuna Photoshopissa.

Napsauta OK, kun olet valmis, ja dokumentti-ikkuna täyttyy kohinalla:

Kuva on nyt täynnä melua.

Vaihe 4: Levitä hämärtymistä melulle

Pehmennetään kohinaa hieman lisäämällä hämärtymistä siihen. Tämä auttaa myös kokoamaan joitain pieniä pisteitä yhteen, luomalla erikokoisia ja muotoisia lumihiutaleita! Suosituin tapa hämärtää jotain Photoshopissa on Gaussian Blur -suodatin, koska sen käyttö on erittäin helppoa ja antaa silti valvoa käytettävän epäterävyyden määrää, mutta tähän tarkoitukseen voimme käyttää jotain vielä yksinkertaisempaa. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Hämäytä Lisää :

Siirry Suodatin> Sumenna> Sumenta lisää.

Blur and Blur More -komennot ovat olleet olemassa ikuisesti Photoshopissa, ja molemmat antavat meille nopean, vaivatonta tavan kuvan hämärtämiseen. Sumennus tarjoaa hienovaraisen määrän sumennusta ja Blur More tarjoaa hieman voimakkaamman määrän. Ongelmana on, että kuten olet ehkä huomannut, kun käytät Blur More -komentoa, niihin ei ole liitetty valintaikkunaa, mikä tarkoittaa, että meillä ei ole hallintaa sovelletun sumeuden määrää. Yleensä se on huono asia, ja se on hyvä syy pitää kiinni Gaussian Blur -suodattimesta tai yhdestä muusta Photoshopin edistyneemmästä hämärtämissuodattimesta. Tätä vaikutusta varten me tarvitsimme kuitenkin vain pienen määrän sumennusta melun levittämiseen, joten tämä oli harvinainen tapaus, jossa Blur More -komento toimi hyvin.

Vaihe 5: Vähennä melun määrää tasot-komennolla

Tässä vaiheessa asiakirjamme on täynnä paljon melua. Itse asiassa liikaa melua. Meidän on päästävä eroon jostain siitä, jotta melumme näyttää enemmän lumihiutaleilta ja vähemmän kuin melulta. Tätä varten käytämme Photoshopin tasot -komentoa. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Tasot :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Tasot.

Tämä tuo esiin Tasot-valintaikkunan. Valintaikkunan keskellä on histogrammi, joka antaa meille visuaalisen kuvan kuvan sävy- tai kirkkausalueesta. Toisin sanoen se osoittaa meille, kuinka monta kuvan pikseliä on puhdasta mustaa, kuinka monta, jos lainkaan, on puhdasta valkoista ja missä loput pikselit putoavat mustan ja valkoisen välillä olevalla kirkkausasteikolla. Suoraan histogrammin alapuolella on kolme pientä liukusäädintä - musta vasemmalla vasemmalla, valkoinen oikealla reunalla ja harmaa keskellä. Käytämme näitä liukusäätimiä paitsi suuren osan melun poistamiseksi, myös kirkastamiseksi kohinaa niin, että lumihiutaleemme näyttävät valkoisilta, ei tummalta harmaalta väriltä.

Ensin kirkastaa kohinaa napsauttamalla histogrammin alla olevaa valkoista liukusäädintä ja vetämällä sitä vasemmalle, kunnes se on juuri sen pisteen ohitse, missä histogrammin kaltevuuden oikea puoli alkaa. Näet kuvan kohinan kirkkaampana. Poista sitten suuri osa melusta napsauttamalla mustaa liukusäädintä ja vetämällä sitä oikealle. Vedäessäsi mustaa liukusäädintä näet melun suuret alueet muuttuvan vähitellen tummemmiksi ja lopulta häviävän puhtaiksi mustiksi:

Vedä valkoista liukusäädintä vasemmalle kirkastaa kohinaa ja vedä mustaa liukusäädintä oikealle poistaaksesi melun paljon.

Jatka mustan liukusäätimen vetämistä oikealle, kunnes olet poistanut tarpeeksi kohinaa, jotta jäljellä oleva näyttää vähemmän melulta ja lumen kaltaiselta, ja napsauta sitten OK poistuaksesi Tasot-valintaikkunasta. Kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Kuva vähentämällä kohinan määrää Tasot-komennolla.

Vaihe 6: Vaihda kerroksen sekoitustila "näytöksi"

Asiat alkavat näyttää hieman talvemmilta, mutta meillä on yksi pieni ongelma. Olemme luoneet kaikki nämä hienot valkoiset täplät käytettäväksi valokuvassamme lumihiutaleina, mutta emme itse näe valokuvasi! Se on edelleen estetty näkymästä. Meidän on piilotettava kaikki kerroksen mustat alueet pitäen valkoiset täplät näkyvissä. Onneksi Photoshop tekee tästä uskomattoman helpon kerrossekoitustilojen ansiosta! Sekoitusmoodit antavat meille kaikenlaisia ​​mielenkiintoisia tapoja sekoittaa kerroksia toisiinsa, ja etenkin yksi niistä tekee juuri sen, mitä etsimme. Kun "Taso 1" on edelleen valittuna, siirry Tasoitus-vaihtoehtoon Tasot-paletin yläosassa. Se ei oikeastaan ​​sano "Blend Mode" missään, mutta näet avattavan ruudun, jonka oletusasetuksena on "Normal". Tämä on sekoitustila -vaihtoehto. Valitse näytön sekoitustila luettelosta:

Vaihda "Kerroksen 1" sekoitustila näytöksi.

Kun "Layer 1" -sekoitustilaksi on asetettu Screen, kaikki puhtaan mustan kerroksen alueet katoavat kokonaan näkymästä, paljastaen valokuvasi sen takana olevasta taustakerroksesta, kun taas valkoiset lumihiutaleet pysyvät näkyvissä! Jos katsomme kuvaa asiakirjaikkunassa, voimme nähdä niin varmasti, että valokuvasi on nyt nähtävissä lumihiutaleiden takana:

Kuva on nyt nähtävissä lumihiutaleiden takana.

Vaihe 7: Levitä "Motion Blur" -suodatin

Lumihiutaleemme näyttävät edelleen hiukan karkeilta, ja ne näyttävät myös olevan vain jumissa valokuvassa sen sijaan, että putoaisi taivaalta. Annetaan heille liikettä Photoshopin Motion Blur -suodattimen avulla. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Liikkeiden hämärtäminen :

Siirry Suodatin> Sumennus> Liike-epäterävyys.

Tämä tuo esiin Motion Blur -valintaikkunan. Valintaikkunan alaosassa on suodattimen kaksi säädintä. Ensimmäinen niistä on Kulma, jossa voimme asettaa suunnan, josta haluamme lumihiutaleidemme laskevan. Aseta se noin -65 °: seen . Tämän alapuolella on Etäisyys- vaihtoehto, jossa päätämme, kuinka paljon liikepolusta haluamme esineen olevan. Annetaan lumihiutaleille vain ripaus liikkeestä, ei liikaa. Aion asettaa kaivoksen noin 8 pikseliin :

Lisää liikettä lumihiutaleisiin säätämällä Kulma- ja Etäisyys-asetuksia Motion Blur -valintaikkunassa.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta, ja putovien lumihiutaleiden pitäisi nyt näyttää realistisemmilta:

Lunta näyttää nyt laskevan pienessä kulmassa.

Vaihe 8: Kopioi kerros

Nyt kun meillä on yksi kerros putoavaa lunta, käytämme sitä toisen kerroksen luomiseen, tällä kertaa suuremmilla lumihiutaleilla, jotta lumi saa syvyyden. Ensin kopioidaan "kerros 1". Siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Tai huomattavasti nopeampaa tapaa varten, paina vain pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kummallakin tavalla kopioidaan "kerros 1" ja jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on nyt uusi taso nimeltään "kerros 1 kopio", joka istuu tason 1 yläpuolella:

Tasot-paletissa näkyy nyt kopio tasosta 1, joka istuu alkuperäisen yläpuolella.

Vaihe 9: Kierrä uutta kerrosta 180 °

Yritetään peittää se tosiasia, että käytämme kopioita täsmälleen samoista lumihiutaleista kiertämällä uutta kerrosta 180 °. Kun Tasot 1 -kopio on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Kierrä 180 ° :

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Kierrä 180 °.

Tällä tavoin uuden kerroksen lumihiutaleet näyttävät edelleen laskevan samassa kulmassa kuin kerroksen 1 alkuperäiset, mutta ne on jaoteltu eri tavalla. Itse asiassa näyttää nyt siltä, ​​että kuvassasi on saanut kaksinkertainen määrä lunta, kun kaikki mitä olemme tehneet, tehdään kopio alkuperäisestä lumihiutalekerroksestamme ja käännetään sitä.

Vaihe 10: Levitä "Kiteytä" -suodatin

Meidän on muutettava pienet lumihiutaleet suuremmiksi, ja tätä tarkoitusta varten Photoshopin Crystallize- suodatin toimii hienosti. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Pikselointi ja valitse sitten Kiteyttää :

Valitse Suodatin> Pixelate> Kiteyttää.

Tämä tuo esiin Kiteytä suodatin -valintaikkunan. Kiteytettävä suodatin hajottaa kuvan pieniksi väriosioiksi tai "soluiksi", ja voit säätää solujen kokoa valintaikkunan alareunassa olevalla Solukoko- valinnalla. Oletusarvo 10 toimii yleensä hyvin tämän vaikutuksen kannalta. Jos katsot valintaikkunan esikatselualuetta, huomaat, että lumihiutaleidemme koko on kasvanut. Ne eivät tällä hetkellä näytä tarkalleen lumihiutaleilta, mutta korjaamme sen hetkessä:

Luo suurempia lumihiutaleita kiteytetyn suodattimen avulla.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Valokuvassa on nyt hieno sekoitus pieniä lumihiutaleita ja suurempia, hyvin valkoisia muotoja, jotka näyttävät enemmän lumihiutaleilta, kun annamme heille jonkinlaista liikettä:

Kuva kiteytetyn suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 11: Levitä "Motion Blur" -suodatin

Meidän on annettava suuremmille lumihiutaleille jonkin verran liikettä, jotta ne näyttävät valokuvassa realistisemmilta. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Sumennus ja valitse sitten Motion Blur . Kun Motion Blur -valintaikkuna tulee näkyviin, jätä Kulma- asentoon -65 °, jotta suuret lumihiutaleet näyttävät laskevan samassa kulmassa kuin pienemmät. Koska nämä hiutaleet ovat suurempia kuin alkuperäiset, jotka loimme, meidän on pidennettävä liikkeen sumeuden pituutta hiukan. Aseta etäisyysasetuksesi noin 16 pikseliin :

Lisää liike suurempiin lumihiutaleisiin Motion Blur -suodattimella.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Ja sen kanssa tärkein "putovan lumen" vaikutus on valmis:

Tärkein "putovan lumen" vaikutus on nyt valmis.

Jos olet tyytyväinen tuloksiin, voit pysähtyä tähän. Jos huomaat, että putova lumi on hiukan vaikea nähdä kuvassa ja haluat kirkkauttaa sitä hiukan, seuraa seuraavia pari vaihetta.

Vaihe 12: Yhdistä kaksi lumikerrosta yhteen

Kun ylin "Kerroksen 1 kopio" -taso on edelleen valittu Tasot-paletissa, siirry Taso- valikkoon ja valitse Yhdistä alas :

Valitse Taso> Yhdistä alas.

Tämä yhdistää kaksi ylin kerrosta toisiinsa, ja Tasot-paletista näemme, että kaksi lumihiutalekerrostamme on sulautettu kerrokseen 1:

Kaksi lumihiutalekerrosta on nyt sulautettu yhdeksi kerrokseksi.

Vaihe 13: Kopioi kerros 1

Nyt kun kaikki lumihiutaleet ovat yhdellä kerroksella, kopioidaan kerros. Kopioi se nopeasti pikanäppäimillä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Tasot-palelet näyttää, että olemme palanneet kahteen lumihiutalekerrokseen, paitsi tällä kertaa, jokainen kerros sisältää kaikki lumihiutaleet:

Tasot-paletissa näkyy taas kerroksen 1 kopio, joka istuu tason 1 yläpuolella kerroksen kopioinnin jälkeen.

Kun molemmat kerrokset sisältävät nyt täsmälleen samat lumihiutaleet ja molemmat kerrokset on asetettu Näyttösekoitus-tilaan, jos katsomme kuvaa asiakirjaikkunassa, voimme nähdä, että olemme kaksinkertaistaneet sateen lumen kirkkauden:

Laskuva lumi on nyt kuvassa paljon kirkkaampi.

Vaihe 14: Laske ylimmän kerroksen opasiteetti

Jos huomaat, että putova lumi on nyt liian kirkasta, laske vain yläkerroksen opasiteetti, kunnes olet tyytyväinen tuloksiin. Peittokyky- vaihtoehto löytyy suoraan Tasot-tila-vaihtoehdosta Tasot-paletin yläosasta. Lasen kaivokseni kokonaan alas noin 35 prosenttiin:

Laske pintakerroksen opasiteettia säästävän sateen lumen kirkkautta.

Kun olet säätänyt lumen kirkkautta opasiteetti-vaihtoehdolla, olet valmis! Tässä on lopputulokseni:

Lopullinen "sateen lumi" -ilmiö.