Mahtavalla kyvyllä sekoittaa valokuvia niin monella mielenkiintoisella tavalla Photoshopin luova potentiaali on todella rajoitettu vain omien taitojemme ja mielikuvituksemme avulla.

Mutta jos olet uusi Photoshop-ohjelmassa, kahden kuvan yhdistäminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, koska Photoshop avaa jokaisen uuden kuvan erillisessä, itsenäisessä asiakirjassa, ja ainoa tapa sekoittaa kuvia yhteen on, jos ne ovat kaikki sama asiakirja. Onneksi valokuvien siirtäminen asiakirjasta toiseen on helppoa, kuten näemme!

Tässä opetusohjelmassa tarkastellaan kolmea yleistä tapaa siirtää valokuvia asiakirjojen välillä, jotka toimivat minkä tahansa Photoshop-version kanssa, joten ei ole väliä mitä versiota käytät. Jos käytät Photoshop CS4: tä tai CS5: tä, sinun kannattaa lukea myös seuraava opetusohjelma, koska siinä tarkastellaan mahdollisesti hämmentävää muutosta, jonka Adobe teki käyttöliittymään - välilehtiä sisältäviä asiakirjoja - ja miten kuvia voidaan siirtää niiden välillä. Keskitymme toistaiseksi vain tapoihin, joita kaikki voivat käyttää.

Täällä minulla on kaksi valokuvaa auki näytöllä. Käytän Photoshop CS5: tä, mutta kaikki versiot näyttävät melko samanlaisilta. Jokainen valokuva näkyy oman kelluvan asiakirjaikkunan sisällä:

Photoshopin käyttöliittymä, jossa kaksi kuvaa on avoinna.

Vain CS4- ja CS5-käyttäjät: Jos käytät Photoshop CS4: tä tai CS5: tä ja seuraat omia kuviasi, vain nopea huomautus, ne saattavat avautua välilehdissä olevissa asiakirjoissa eikä kelluvissa asiakirjaikkunoissa. Kuten aiemmin mainitsin, tarkastelemme tarkemmin näitä uusia välilehtiä sisältäviä asiakirjoja seuraavassa opetusohjelmassa, mutta jos et nyt näe kelluvia asiakirjaikkunoita, siirry näytön yläreunassa olevaan ikkunavalikkoon ja valitse Järjestä ja valitse sitten kelluva kaikki Windowsissa (tämä on taas vain Photoshop CS4- ja CS5-käyttäjille):

Valitse CS4- ja CS5-käyttäjille ikkuna> Järjestä> Kellu kaikki Windowsissa.

Vaikka näemme näytöllä kahta asiakirjaikkunaa, Photoshop toimii suurimmaksi osaksi vain yhden asiakirjan kanssa kerrallaan (toinen vain tyyppi istuu siinä, että sitä ei huomioida). Se, jota työskentelemme, tunnetaan "aktiivisena" asiakirjana, ja helpoin tapa kertoa mikä aktiivinen on tällä hetkellä, on katselemalla Tasot-paneelia . Esimerkiksi, jos tarkastelemme nyt Kerrokset-paneeliasi heti, voimme nähdä, että taustakerroksen esikatselukuvassa näkyy verhojen läpi katselevan naisen kuva, mikä tarkoittaa, että se on aktiivinen asiakirja:

Esikatselukuva näyttää meille, mitä kerroksessa on.

Jos haluat vaihtaa asiakirjojen välillä ja tehdä toisesta aktiivista, sinun tarvitsee vain napsauttaa mitä tahansa sen sisällä. Napsautin vesipisaroiden valokuvan sisälle, mikä tekee siitä aktiivisen asiakirjan, ja jos katsomme uudelleen Tasot-paneeliin, näemme vesipisaroiden kuvan istuvan taustakerroksessa. Toinen valokuva ei enää näy:

Kun toinen asiakirja on nyt aktiivinen, Tasot-paneelissa näkyy erilainen kuva.

Tärkeää on huomata tässä, että Kerrokset-paneelissa oli vain yksi valokuva kerrallaan, ei molemmat, ja siksi, että jokainen valokuva on avoinna täysin erillisessä asiakirjassa. Kyllä, molemmat valokuvat ovat avoinna Photoshopissa ja kyllä, näen ne molemmat näytölläni, mutta se on Photoshopin kannalta loppu siitä. Kaikki Photoshop näkee kaksi täysin itsenäistä asiakirjaa, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Haluaisin sekoittaa nämä kaksi kuvaa yhteen, mutta tällä hetkellä ei voi tehdä sitä, paitsi jos voin jollain tavalla siirtää yhden valokuvan toisen valokuvan asiakirjaan. Katsotaanpa muutama helppo tapa tehdä juuri tämä.

Tapa 1: Vedä ja pudota

Valokuvan siirtäminen asiakirjasta toiseen Photoshopissa voi olla todellinen vetäminen. Ja tällä tarkoitan tietysti, että helpoin ja yleisin tapa siirtää kuvaa asiakirjojen välillä on vedä sitä! Tätä varten tarvitsemme Photoshopin Siirrä-työkalua, johon pääset napsauttamalla sen kuvaketta Työkalut-paneelin yläosassa. Työkalut-paneeli voi näkyä yhtenä tai kaksinapaikkana käytetyn Photoshop-version mukaan, mutta Siirrä-työkalu on aina yläreunassa:

Valitse Siirrä-työkalu.

Kun Siirrä-työkalu on aktiivinen, napsauta siirrettävän kuvan sisällä. Vedä sitten hiiren painikkeella edelleen, pidä sitä toisen kuvan asiakirjaikkunassa. Haluan siirtää vesipisaroiden valokuvan toiseen valokuvien asiakirjaan, joten napsautin veden valokuvien asiakirjaa, pidän hiiren painikkeeni painettuna ja vedän valokuvan toiseen asiakirjaan:

Napsauta yhden asiakirjan sisällä, pidä hiiren painiketta painettuna ja vedä valokuva toiseen asiakirjaan.

Kun vapautat hiiren painikkeen, Photoshop pudottaa valokuvan toiseen asiakirjaan:

Kopio valokuvasta tulee toisen valokuvan asiakirjaan.

Huomaa kuitenkin, että Photoshop pudotti valokuvan vain kohtaan, jossa vapautin hiiren painikkeeni, joka minun tapauksessani sijoitti sen asiakirjan oikeaan alakulmaan. Se on tavallaan huolimaton tapa työskennellä. Parempi tapa siirtää kuvaa on pitää Shift- näppäintä painettuna vetäessäsi asiakirjasta toiseen. Toisin sanoen napsauta siirrettävän kuvan sisällä, pidä Shift-näppäintä painettuna, vedä valokuva toiseen asiakirjaan, vapauta hiiren painike ja vapauta sitten Vaihto-näppäin. Vaihto-näppäimen lisääminen määrää Photoshopin keskittämään valokuva asiakirjan sisään.

Kumoan nopeasti edellisen vaiheen painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac), vedän sitten vesipisaroiden valokuvan toiseen asiakirjaan, tällä kertaa pitäen Shift-näppäintä painettuna. Vapautan hiiren painikkeeni, vapaitan sitten Shift-näppäimen (on erittäin tärkeää, että vapautat Shift-näppäimen hiiren painikkeen vapauttamisen jälkeen ), ja tässä voimme nähdä, että vesipisaroiden valokuva näkyy nyt asiakirjan keskellä:

Kuva näkyy nyt keskellä.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme, että olemme kopioineet valokuvan onnistuneesti toisen valokuvan asiakirjaan, koska molemmat valokuvat ovat nyt näkyvissä, yksi päällekkäin. Alkuperäinen valokuva istuu taustakerroksessa, ja Photoshop asetti vesipisaroiden valokuvan uudelle kerrokselleen sen yläpuolelle:

Kun siirrät valokuvan asiakirjasta toiseen, Photoshop lisää automaattisesti uuden kerroksen valokuvalle.

Jos "vedä ja pudota" -lähestymistapa ei ole sinun juttusi, tarkastelemme vielä kahta tapaa siirtää valokuvia helposti seuraavien asiakirjojen välillä!

Tapa 2: Kerroksen kopiointi

Jos freestyle-sovellus "vedä ja pudota" -vaihtoehto valokuvien siirtämiseen asiakirjojen välillä ei kiinnosta sinua, voit käyttää myös Photoshopin Monistuskerros- komentoa. Napsauta ensin sen asiakirjan sisältä, joka sisältää siirrettävän kuvan, mikä tekee siitä aktiivisen asiakirjan. Napsautin vesipisaroideni valokuvani. Siirry sitten näytön yläreunassa olevan valikkorivin Taso- valikkoon ja valitse Kopioi kerros :

Siirry kohtaan Kerros> Kopioi kerros.

Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauttaa (Mac) suoraan kerroksessa itse Tasot-paneelissa ja valita Monista taso esiin tulevasta valikosta:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) tasolla ja valitse Monista kerros.

Kummassakin tapauksessa avaat Monista kerros -valintaikkunan. Anna tasolle nimi, jolla valokuva näkyy toisessa asiakirjassa. Nimeni minun "Vesipisarat". Valitse sitten valintaikkunan alareunan Kohde-osiossa sen asiakirjan nimi, johon haluat siirtää kuvan. Valitsen "etsin läpi ikkuna.jpg.webp" -asiakirjan. Sinun tietysti nimitetään todennäköisesti jotain erilaista:

Nimeä uusi taso ja valitse sitten kohdeasiakirja.

Napsauta OK, kun olet valmis, ja Photoshop kopioi kuvan alkuperäisestä asiakirjasta uuteen. Näen Kerrokset-paneelissani, että vesipisaroiden kuva istuu nyt "Vesipisarat" -kerroksessa taustakerroksen yläpuolella:

Photoshop asetti valokuvan uudelle tasolle nimeltä "Vesipisarat", koska sen nimen annoin sille Monista kerros -valintaikkunassa.

Tapa 3: Kopioi ja liitä

Vielä yksi tapa siirtää valokuvia asiakirjojen välillä on tavanomainen "kopioi ja liitä" -menetelmä, joka on tuttu kaikille, jotka ovat käyttäneet tietokonetta pitkään. Napsauta ensin asiakirjassa, joka sisältää siirrettävän kuvan. Siirry sitten näytön yläreunassa olevaan Select- valikkoon ja valitse Kaikki (tai paina pikanäppäimiä Ctrl + A (Win) / Command + A (Mac)):

Siirry Valitse> Kaikki.

Tämä valitsee koko kuvan. Valinta ääriviivat ilmestyvät asiakirjaikkunaan reunojensa ympärille:

Valitse valokuva, jonka haluat siirtää.

Kun valokuva on valittu, siirry Muokkaa- valikkoon ja valitse Kopioi (tai paina Ctrl + C (Win) / Command + C (Mac)), joka kopioi kuvan leikepöydälle:

Siirry kohtaan Muokkaa> Kopioi.

Napsauta sen asiakirjan sisällä, johon haluat kopioida kuvan, tehdä siitä aktiivinen asiakirja, palaa sitten takaisin Muokkaa- valikkoon ja valitse Liitä (tai paina Ctrl + V (Win) / Command + V (Mac)):

Siirry kohtaan Muokkaa> Liitä.

Photoshop liittää kuvan uuteen asiakirjaan, ja taas Tasojen paneelissa näemme, että valokuva on sijoitettu omaan kerrokseenan alkuperäisen kuvan yläpuolelle Taustakerroksessa:

Yksi valokuva on kopioitu ja liitetty toisen kuvan asiakirjaan.

Koska molemmat valokuvat ovat nyt saman asiakirjan sisällä, olen valmis sekoittamaan ne yhteen. Helppo tapa sekoittaa valokuvia on muuttaa kerrossekoitustilaa . Kun vesipisaroiden valokuvan kerros on aktiivinen (aktiiviset tasot on korostettu sinisellä), siirryn Tasot-paneelin vaihtoehtoon Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa ja vaihdan sen normaalista pehmeään valoon :

Yläkerroksen sekoitustilan muuttaminen pehmeäksi.

Sekoitustilan vaihtaminen kesti vain kahden kuvan yhdistämiseksi kokonaan uudeksi kuvaksi vesipisaroiden ollessa nyt ikkunassa, jota nainen etsii:

Kerrossekoitusmoodit ovat helppo, mutta tehokas tapa saavuttaa mielenkiintoisia tuloksia.