Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opitaan kuinka luoda nopeasti ja helposti Photoshopissa yksinkertainen valokuvausstudion tausta, jota voidaan sitten käyttää minkä tahansa muotokuvatyylisen valokuvan näyttämiseen ikään kuin se olisi otettu todellisesta valokuvausstudiosta, vaikka se olisi on todella otettu toimistossasi, keittiössäsi, naapurisi takapihalla tai käytännössä muualla kuin valokuvastudiossa. Kuten useimmissa Photoshop-tehosteissa, tämä tausta toimii parhaiten, kun sitä käytetään oikean tyyppisten valokuvien kanssa, joten koska yritämme saada sen näyttämään ikään kuin valokuva olisi otettu muotokuvastudiossa, se auttaa, jos valokuvassa oleva henkilö on pukeutunut hienosti, hiukset paikoillaan ja istuu yhdessä niistä täysin luontaisista muotokuvastudiosta.

Yksi muu asia, joka on pidettävä mielessä ennen kuin aloitamme … Jos aiot ottaa valokuvan käytettäväksi tämän taustan kanssa, yritä saada henkilö (tai ihmiset) istumaan tavallisen valkoisen taustan edessä, jos mahdollista, kun otat kuvan, koska sen avulla on paljon helpompi valita ne alkuperäisestä valokuvasta, kun siirrät niitä tämän uuden taustan eteen, jonka aiomme luoda.

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Alkuperäinen kuva.

Tätä kuvaa ei tietenkään ole otettu studiossa, mutta se näyttää siltä, ​​kun olemme valmiita:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Luo uusi Photoshop-asiakirjajoukko, joka on 72 pikseliä / tuuma

Aluksi meidän on luotava uusi Photoshop-asiakirja, joten siirry näytön yläreunassa olevaan Tiedosto-valikkoon ja valitse Uusi tai käytä pikanäppäimiä Ctrl + N (Win) / Command + N (Mac). Kummassakin tapauksessa esiin tulee Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkuna. Käytämme uudessa dokumentissamme vakiokokoa 8x10 tuumaa, joten valitsen sen esiasetettujen kokojen luettelosta. Haluan myös varmistaa, että annan 72 pikseliä / tuuma Resoluutioarvooni:

Luo uusi Photoshop-asiakirja, joka on asetettu 8x10 tuumaa 72 pikseliä / tuuma.

Nyt, jos tiedät jotain kuvan tarkkuudesta ja tulostuslaadusta, ihmettelet todennäköisesti, miksi olen asettanut tarkkuudeksi vain 72 pikseliä / tuuma, joka on paljon alhaisempi kuin ammattimainen tulostuslaadun tarkkuus 300 pikseliä / tuuma, ja sinä luulet todennäköisesti, että jos tulostamme tämän kuvan vain 72 pikselillä / tuuma, se näyttää melko kauhealta, ja olisit oikeassa. Kukaan ei voi tulostaa kuvaa niin alhaisella tarkkuudella ja odottaa sen näyttävän hyvältä. Älä kuitenkaan huolestu, emme jätä sitä tältä.

Syy, jonka vuoksi aloitamme nopeudella vain 72 pikseliä / tuuma, on se, että käytämme Photoshopin pilvisuodatinta taustan luomiseen, ja pilvisuodatin on resoluutioriippuvainen ja toimii vain pienillä resoluutioilla. Jos yrittäisimme käyttää Pilvisuodatinta nopeudella 300 pikseliä / tuuma, saisimme kokonaisen joukon todella pieniä pilviä muutaman suuren sijasta ja haluamme suurempia tälle vaikutukselle. Näytän sinulle mitä tarkoitan vain hetkessä. Toistaiseksi voit kuitenkin luoda uuden asiakirjan napsauttamalla valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa OK-painiketta.

Vaihe 2: Täytä uusi asiakirja mustalla

Tarvitsemme taustamme olevan musta, joten paina näppäimistön D-kirjainta palauttaaksesi etualan ja taustan värit tarvittaessa, mikä asettaa mustan etualan väriksi (valkoisesta tulee taustavärisi), ja käytä sitten pikanäppäintä Alt + Backspace (Win) / Option + Poista (Mac) asiakirjan täyttämiseksi mustalla:

Täytä uusi asiakirja mustalla.

Vaihe 3: Luo uusi tyhjä kerros

Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on tällä hetkellä vain yksi kerros, Taustakerros. Meidän on lisättävä uusi tyhjä kerros asiakirjaan, joten napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa (se on roskakorin vasemmalla puolella oleva kuvake):

Lisää uusi kerros napsauttamalla "Uusi kerros" -kuvaketta.

Photoshop lisää uuden tyhjän kerroksen asiakirjaan, sijoittaa sen alkuperäisen taustakerroksen yläpuolelle ja nimeää sen "kerrokseksi 1":

Uusi tyhjä kerros lisätty Photoshop-dokumenttiin.

Vaihe 4: Levitä "Pilvien" -suodatin uuteen kerrokseen

Kun uusi kerros on valittu Tasot-paletista (valittu kerros on korostettu sinisellä), siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Renderöinti ja sitten Pilvet. En usko, että löydät liian monta ihmistä, jotka väittävät, että Photoshop's Clouds -suodatin antaa sinulle jotain etäisesti lähellä realistisen näköisiä pilviä, mutta silti asiakirjan pitäisi näyttää nyt noin:

Siirry Suodatin> Render> Pilvet -sovellukseen, kun haluat käyttää Photoshopin "Pilvet" -suodatinta uuteen tasoon.

Pilvisuodatin antaa sinulle jotain erilaista joka kerta, kun käytät sitä, joten jos haluat kokeilla sitä hiukan nähdäksesi efektin eri variaatiot, paina Ctrl + F (Win) / Command + F useita kertoja uudelleen asettaaksesi suodata ja näet joka kerta erilaisen pilvikuvion.

Ennen kuin jatkamme, vain näyttääkseni sinulle, mitä tarkoin aikaisemmin siitä, kuinka Pilvisuodatin antaisi meille erilaisen tuloksen, jos yrittäisimme ajaa nopeudella 300 pikseliä / tuuma eikä 72 pikseliä / tuuma, tässä me saamme sen 300: lla pikseliä / tuuma:

Vaikutus, kun pilvien suodatinta käytetään nopeudella 300 pikseliä / tuuma 72 pikselin / tuuma sijaan.

Se on muutama liikaa pilviä varten tarvitsemme täällä, minkä vuoksi käytämme sitä alhaisella tarkkuudella.

Vaihe 5: Laske pilvikerroksen opasiteetti 40%: iin

Olemme lisänneet pilviämme, mutta ne ovat tällä hetkellä liian voimakkaita. Tarvitsemme niiden olevan paljon hienovaraisempia, joten siirry Tasoitus-vaihtoehtoon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa ja laske kerroksen opasiteetti 40 prosenttiin:

Laske pilvikerroksen opasiteetti 40%: iin vähentääksesi niiden voimakkuutta ja antaaksesi meille hienovaraisemman varjostusvaikutuksen.

Vaihe 6: Yhdistä kerrokset

Meidän on yhdistettävä kaksi kerrosta toisiinsa tässä vaiheessa, ja voimme tehdä sen pikanäppäimillä Ctrl + E (Win) / Command + E (Mac). Jos tarkastelemme uudelleen Tasot-palettiamme, voimme nähdä, että kaksi kerrosta on sulautettu yhdeksi:

Yhdistä molemmat kerrokset yhdeksi kerrokseksi painamalla "Ctrl + E" (Win) / "Command + E" (Mac).

Vaihe 7: Levitä "Spatter" -harjasuodatin

Tehdään taustasta hieman mielenkiintoisempi lisäämällä siihen pieni tekstuuri. Siirryttäessä jälleen Suodatin-valikkoon, valitse tällä kertaa Brush Strokes ja sitten Roiske. Kun valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita suihkusäde 10 ja sujuvuus 5 ja napsauta sitten OK suodattaaksesi kuvaa:

Lisää tekstuuria taustaan ​​käyttämällä Spatter-harjasuodatinta.

Tämä antaa taustalle hiukan "maalatun" ilmeen sille:

Pilvillä on nyt "maalattu" ilme heille.

Vaihe 8: Häivytä suodatustehosteen opasiteetti 50%: iin

Ennen kuin napsautat muualla Photoshopissa, siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa-valikkoon ja valitse Fade Spatter. "Haalistuminen" -vaihtoehto on käytettävissä vain seuraavana asiana, jonka teet suodattimen asettamisen jälkeen, joten jos napsautat ensin jonnekin muualle ja yrität sitten valita Fade-vaihtoehdon, se on harmaana eikä ole käytettävissä. Kun Fade-valintaikkuna tulee näkyviin, laske suodattimen tehosteen opasiteetti arvo 50%: iin vähentääksesi tehosteen voimakkuutta:

Siirry kohtaan Muokkaa> Fade Spatter heti suodattimen asettamisen jälkeen ja laske efektin opasiteetti 50%: iin.

Vaihe 9: Levitä "Suihkutettu Stokes" -suodatin

Lisäämme taustaan ​​vain vähän enemmän tekstuuria palaamalla jälleen takaisin Suodatin-valikkoon, valitsemalla taas Harjaiskuvat ja tällä kertaa valitsemalla Ruiskutetut iskut. Kun valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita iskunpituudelle 12, suihkutussäteelle 7 ja suuntaussuunnalle oikeanpuoleinen diagonaali ja napsauta sitten OK suodattimen käyttämiseksi:

Levitä suihkutetut aivohalvat suodatin taustalle.

Tämä lisää vielä "maalattua" taustan ilmettä, vaikka sitä on vähän vaikea nähdä alla olevassa kuvakaappauksessa, mutta sen pitäisi olla helpompi nähdä omassa asiakirjassasi:

Tausta suihkutettujen iskujen suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 10: Häivytä suodatustehosteen opasiteetti 50%: iin

Jälleen kerran häivitetään suodatustehosteemme opasiteetti menemällä Muokkaa-valikkoon ja valitsemalla Fade Sprayed Strokes. Kun valintaikkuna tulee näkyviin, laske opasiteettiarvo 50%: iin samalla tavalla kuin teimme Spatter-harjasuodattimen hetki sitten, napsauta sitten OK:

Siirry kohtaan Muokkaa> Fade Sprayed Strokes ja laske opasiteetti 50%: iin.

Vaihe 11: Suurenna kuvan tarkkuutta arvoon 300 pikseliä / tuuma

Nyt kun olemme saaneet päätökseen Pilvisuodattimen, voimme lisätä tarkkuuden siihen, minkä sen pitäisi olla, jos haluamme ammattimaisen tulostuslaadun. Kuvan resoluution lisääminen Photoshopissa on tietysti yleensä jotain, jota haluamme välttää niin paljon kuin mahdollista, koska kaikki tekemäsi tekevät kuvan suurentamisesta lisäämättä siihen mitään yksityiskohtia (niin voimakas kuin Photoshop on, sillä on kuitenkin ei tapa tietää, miltä kuva olisi näyttänyt suuremmalla resoluutiolla), ja saat kuvan, joka muuttui terävästä ja terävästä pehmeään ja tylsään. Koska kaikki mitä teemme täällä, luodaan tausta ja taustat hämärtyvät usein joka tapauksessa kiinnittämään enemmän huomiota etualalla olevaan pääaiheeseen, voimme päästä eroon siitä.

Voit lisätä resoluutiota siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Kuvavalikkoon ja valitsemalla Kuvakoko. Kun Kuvakoko-valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita Tarkkuus-vaihtoehdon arvo 300 pikseliä tuumalla (mikä on ammattitason tulostamisen standardi). Varmista myös, että Resample Image -vaihtoehto on valittu valintaikkunan alareunassa, ja jos käytät Photoshop CS2 tai uudempi, aseta Interpolointimenetelmä (se on avattava luettelo oikealla puolella, missä sanotaan "Resample Image" ") Bicubic Smoothiin, jota yleensä käytämme suurennettaessa kuvia. Jos käytät Photoshopin vanhempaa versiota, aseta se Bicubiciin:

Muuta Photoshop-asiakirjan tarkkuusarvoksi 300 pikseliä / tuuma, varmista, että "Resample Image" -vaihtoehto on valittuna, ja aseta Interpolointi-asetukseksi "Bicubic Smooth" (Photoshop CS2 ja uudempi) tai "Bicubic" (Photoshop CS ja alempi). ).

Ainoa ero, jonka huomaat tarkkuuden lisäämisen jälkeen, on se, että kuva näyttää nyt paljon suurempi näytöllä, jos zoomaat 100-prosenttisesti.

Vaihe 12: Lisää "Sävy / kylläisyys" -säätökerros

Tässä vaiheessa taustamme on melko täydellinen, mutta annamme itsellemme hieman paremman hallinnan lisäämällä siihen "Sävy / kylläisyys" -säätökerroksen, joka antaa meille kyvyn paitsi vaalentaa taustaa, jos luulemme sen olevan näyttää hieman liian tummalta, mutta myös muuttaa sen väriä. Napsauta sitten Uusi tasoituskerros -kuvaketta Tasot-paletin alareunassa (se on kuvake, joka näyttää ympyrältä, joka on jaettu diagonaalisesti mustan ja valkoisen välillä):

Napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta.

Valitse sitten Sävy / kylläisyys ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Valitse luettelosta "Sävy / kylläisyys".

Kun Hue / Saturation -valintaikkuna tulee näkyviin ja jos tausta näyttää mielestäsi hieman liian tummalta, vedä Lightness-liukusäädintä oikealle vaaleuttaaksesi taustaa. Jos haluat lisätä väriä taustaasi, valitse ensin Väri-vaihtoehto valintaikkunan oikeassa alakulmassa ja vedä sitten Sävy-liukusäädintä vasemmalle tai oikealle valitaksesi väri. Voit säätää värin voimakkuutta vetämällä valintaikkunan keskellä olevaa Kylläisyys-liukusäädintä. Täällä olen käyttänyt sävyn / kylläisyyden säätökerrosta lisäämään sinistä taustaan, vain esimerkki:

Tausta väritys sen jälkeen sinisellä.

Jos et halua tai halua vaalentaa tai lisätä mitään taustaväriä tässä vaiheessa, napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja jos katsot Tasot-palettia, näet Värisävy / kylläisyys-säädön. kerros istuu siellä taustakerroksen yläpuolella. Jos päätät mistä tahansa tien päältä vaalentaa taustaa tai muuttaa sen väriä, sinun tarvitsee vain kaksoisnapsauttaa suoraan säätökerroksen pikkukuvaa Tasot-paletissa, joka tuo esiin Sävy / kylläisyys -valintaikkunan ja voit tehdä muutokset:

Kaksoisnapsauta Värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen pikkukuvaa Tasot-paletissa milloin tahansa, niin avautuu valintaikkuna, joka valaisee tai värittää taustaa.

Vaihe 13: Tallenna Photoshop-asiakirja

Olemme suorittaneet työmme taustalla, joten tallennamme Photoshop-asiakirjamme, jotta voimme käyttää sitä aina kun tarvitsemme sitä sen sijaan, että luodaan uudelleen joka kerta. Voit tehdä sen käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + S (Win) / Command + S (Mac). Yleensä tämä on "Tallenna" -valinnan pikanäppäin, mutta jos tallennat asiakirjan ensimmäistä kertaa, Photoshop tuo sen sijaan Tallenna nimellä -valintaikkunan, koska sen on tiedettävä, mihin se tallennetaan, mitä tehdä. soita sille ja missä muodossa se tallennetaan. Varmista, että tallennat asiakirjan Photoshop .PSD-tiedostona. Nimeä asiakirja jotain sinulle järkevää ("Studio-Background.PSD" toimii hienosti) ja tallenna se sitten tietokoneesi kiintolevylle paikkaan, josta pääset käsiksi siihen uudelleen.

Vaihe 14: Vedä henkilö alkuperäisestä valokuvastaan ​​tausta-asiakirjaan

Tässä vaiheessa tarvitsemme vain jonkun sijoittamista äskettäin luodun taustan eteen, joten avaa henkilöä sisältävä valokuva ja valitse valitsemasi valintatyökalu (Lasso-työkalu, kynätyökalu, Pura suodatin jne.) niitä. Täällä olen käyttänyt Pura-suodatinta (jota käsittelemme toisessa opetusohjelmassa) poistaakseni naisen taustasta alkuperäisen kuvan. Olen myös rakentanut osan kuvan pohjasta, koska en tarvitse sitä:

Valitse henkilö valitsemallasi valintatyökalulla henkilön alkuperäisestä kuvasta.

Sitten, hänen valittuaan, minun tarvitsee vain painaa näppäimistöllä olevaa V-kirjainta nopeasti valitaksesi siirtotyökalun ja vetämällä hänet tausta-asiakirjaan. Varmista, että olet valinnut sävyn / kylläisyyden säätökerroksen ensin tausta-asiakirjasta, niin että henkilö ilmestyy uudelle tasolle sen yläpuolella, muuten säätökerros valaisee ja / tai väriää taustan lisäksi myös henkilöä:

Vedä henkilö siirtämällä työkalua alkuperäisestä asiakirjastaan ​​tausta-asiakirjaan. Varmista, että Sävyn / kylläisyyden säätökerros on valittu ensin tausta-asiakirjasta, jotta henkilö ilmestyy uudelle tasolle Tasot-paletin yläosaan.

Vedä henkilö edelleen paikallaan taustan kanssa valitsemalla Siirrä-työkalu:

Vedä henkilö paikalleen taustan eteen siirtotyökalulla.

Jos haluan lisätä vähän väriä taustaan ​​tässä vaiheessa, tarvitsen vain kaksoisnapsauttaa Sävy / kylläisyys -kerroksen pikkukuvaa Tasot-paletissa ja kun valintaikkuna tulee näkyviin, valitsen Väri-vaihtoehdon oikeassa alakulmassa, vedä sitten Sävy-liukusäädin noin 27: ään, mikä antaa minulle mukavan lämpimän värin, joka toimii hyvin hänen ihonvärinsä kanssa. Lasen myös kylläisyyden noin 15: een, joten väri on hienovaraisempi:

Värin lisääminen taustaan ​​sävyn / kylläisyyden säätökerroksella.

Ja tässä meillä on lopputulos:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Olemme nyt luoneet Photoshopiin yksinkertaisen muotokuva-studio-tyylisen taustan, jonka olemme tallentaneet ja jota voimme käyttää uudelleen sekä vaalentaa ja / tai värittää aina kun tarvitsemme! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!