Eroja Ruby vs. Ruby On Rails välillä

Ruby on oliokeskeinen skriptikieli. Sitä tulkitaan ohjelmointikielellä, jota käytetään verkkosovelluksen kehittämiseen nopeasti. Sen on kehittänyt japanilainen Yukihiro Matsumoto ja julkaissut vuonna 1995. Rubiinista on julkaistu niin monia versioita sen ensimmäisen julkaisun jälkeen. Viimeinen vakaa julkaisu on 2.5.1 alkuvuodesta 2018.

Ruby kirjoitettiin C-kielellä. Ruby on avoin lähdekoodi, ilmainen ja helposti saatavilla. Se voi tukea useita alustoja, kuten Linux, Unix, Windows ja Mac. Rubyllä on tiedostotunniste nimellä 'rb'. Rubyn ominaisuudet ovat muilla skriptikieleillä, kuten Perl, Small talk ja Python.

Rubyn syntaksi on erittäin selkeä, mikä on helpompi ymmärtää ja kirjoittaa. Lähinnä sillä on samanlainen syntaksi kuin Perlin ja C-kielillä. Ruby tarjoaa suuren tasapainon vallan ja yksinkertaisuuden välillä, koska Ruby-kirjoitetut ohjelmat ovat helposti ylläpidettäviä ja skaalautuvia. On olemassa monia kirjastoja, jotka on kirjoitettu laajentamaan rubiinia, ja se painottui pääasiassa testaukseen.

Ruby on kehitetty ominaisuuksilla, kuten dynaaminen ja ankkojen kirjoittaminen, joustava syntaksi, periminen, roskien keruu, poikkeusten käsittely, ylikuormitus, leksiset sulkemiset, iteraattorit, sisäänrakennettu tuki, muuttuva laajuus, mukautettu lähetyskäyttäytyminen, keskitetty hallintajärjestelmä, toteutettu kaikissa alustat ja laajennettu kirjasto.

Ruby on Rails on verkkosovelluskehys. Ruby on Rails perustuu mallinäkymän ohjaimen (MVC) arkkitehtuuriin, joka tarkoittaa, että data on erotettu käyttöliittymästä ja tarjoaa sinulle erilaisia ​​näkymiä tiedoista. Ruby on Rails -palvelinta käytetään palvelinpuolen komentosarjoihin ja verkkosovellusten kehittämiseen.

Ruby on Rails, jota kutsutaan nyt Rails. David Heinemeier Hansson on kehittänyt Ruby on Rails -julkaisun, joka julkaistiin vuonna 2005. Viimeisin vakaa julkaisu on 5.2.0. Se oli kirjoitettu Rubyn ohjelmointikielellä. Verkkosovellusten kehittäminen rubiinilla kiskoilla on löytänyt suuren tuottavuuden. Ruby on Rails -sovelluksella voidaan kehittää käyttöliittymäkomentosarjoja. Ruby on Rails voidaan kirjoittaa HTML-kielellä skripteillä ja se tukee myös Tcl / Tk-ohjelmia. Ruby on rails voidaan helposti yhdistää tietokantaan ja sisäisiä toimintoja voidaan käyttää ruby-skriptien luomiseen.

Ruby on Rails on jaettu moduuleihin, jotka ovat Action Mailer, Action Pack, Active Model, Active Support, Active Record ja Active Resource. Se seuraa myös RESTful arkkitehtuuria. Ruby on Rails tarjoaa tehokkaan tavan kehittää sovelluksia ja helppo ilmaista ideoita.

Ruby on Rails noudattaa käsitteitä älä toista itseäsi (DRY) ja kokoonpanoperiaatetta (COC). KUIVA (älä toista itseäsi) tarkoittaa sitä, ettei koodia toisteta tai kirjoittamatta samaa koodia uudestaan ​​ja uudestaan. Koodin tulisi olla hyvin kirjoitettu, ylläpidettävissä ja laajennettavissa, vähemmällä numerolla ja paremmalla suorituskyvyllä. COC (kokoonpanon yleissopimus) tarjoaa meille joustavuuden olla kirjoittamatta suuria määritystiedostoja sen sijaan, että tätä oletuskäytäntöjoukkoa voidaan käyttää.

Head to Head -vertailu Ruby vs. Ruby on Rails (ROR):

Alla on seitsemän parhainta vertailua Ruby vs. Ruby on Railsissa

Keskeiset erot Ruby vs. Ruby on Rails (ROR):

Sekä Ruby vs Ruby on Rails ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista Ruby vs. Ruby on Rails:

 1. Ruby: ta käytetään yleiskäyttöisenä ohjelmointikielenä. Ruby on Rails soveltuu pääasiassa tietokantapohjaisten web-sovellusten kehittämiseen.
 2. Ruby on ohjelmointikieli. Ruby on Rails perustuu Model View Controller (MVC) -kehykseen.
 3. Ruby-sovellus voi toimia samalla koneella. Ruby on Rails kehitetty sovellus toimii pääasiassa verkkopalvelimella.
 4. Ruby-sovelluksessa ominaisuuksilla varustetun verkkosovelluksen kirjoittaminen on erittäin vaikea tehtävä. Ruby on rails -sovelluksessa on paljon helpompaa kehittää verkkosovellusta ja helpottaa niiden ylläpitoa.
 5. Ruby on antanut turvallisuuden. Ruby on Rails -yritykselle on annettu enemmän turvallisuutta kuin Ruby-tuotteessa.
 6. Rubyn avulla voidaan kehittää staattisia verkkosivustoja. Ruby on rails ei sovellu staattisen verkkosivuston kehittämiseen.

  Suositellut kurssit

  • Tietorakenteiden ja algoritmien sertifiointikoulutus
  • Vianhallintaohjelma
  • Shell-ohjelmointikurssi Cygwinissa

Ruby vs Ruby on Rails -vertailutaulukko

Seuraava on vertailutaulukko välillä Ruby vs Ruby on Rails

Ruby - Ruby - kiskojen vertailun perusteetRubiiniRuby on Rails
ohjelmoitujaRuby ohjelmoitiin C-kielellä.Ruby on Rails ohjelmoitiin Ruby-ohjelmointikielellä.
puitteetRuby ei ole kehys.Ruby on Rails on web-kehityskehys.
hakemusRuby kehitti työpöytäsovelluksia.Ruby on Rails kehitti web-sovelluksia.
VaikutusRubyn innoitti Perl, Smalltalk.Ruby on Rails -tapahtuman inspiroivat Django ja Laravel of Python ja PHP.
PeriaateRuby kehitettiin käyttöliittymäsuunnittelun periaatteella.Ruby on Rails kehitettiin DRY- ja COC-periaatteella
SyntaksiRubyn syntaksi on samanlainen kuin Perl ja Python.Ruby on Rails -syntaksi, joka on samanlainen kuin Phoenix, Elixirissä, pythonissa jne.
Käytetty kieliKehittäessään sovelluksia C ++, JAVA, Vb.net käyttivät pääasiassa.Ruby on Railsissa käytetään HTML, CSS, JavaScript ja XML.

Johtopäätös - Ruby vs Ruby on Rails

Ruby ja Ruby on Rails ovat molemmat avoimia lähteitä, ilmaisia ​​ja helposti saatavilla. Tukea on tarjottu monien asiakirjojen kautta, jotka ovat saatavilla virallisilla sivustoilla, blogeissa ja online-yhteisössä, erityisesti avoimen lähdekoodin yhteisössä.

Ruby on Rails -laitetta käytetään laajasti runkorakenteensa vuoksi, jolla on laatuominaisuudet. Se tarjoaa paljon nopeamman ohjelmointiprosessin kuin muut kielet ja puitteet. Kehys helpottaa muutosten mukauttamista sovellusta kehitettäessä. Se on keskittynyt pääasiassa testaukseen ja sillä on vahva testausjärjestelmä.

Ruby vs Ruby on Rails -sovellukset ovat yleensä hitaita verrattuna sovelluksiin, jotka on kehitetty muilla ohjelmointikielillä, kuten JAVA ja C. Muistinhallinta ei myöskään ole hyvä verrattuna muihin kieliin. Nämä eivät myöskään sovellu sivustoille, joille on olemassa suuri määrä olemassa olevaa koodia ja tietokantaa. Ruby on antanut yksinkertaisen syntaksin, korkeamman tuottavuuden ja ylläpidettävyyden, mutta he olivat menettäneet keskittymisen suorituskykyyn ja tehokkaaseen resurssien hallintaan.

Jokaisella kielellä on omat vahvat alueet. Vaatimusten tai asiakasmääritysten perusteella on määritetty kieli tai kehys, jonka kanssa kehitetään sovelluksia loppukäyttäjälle. Olisi hyvä tai helppo työskennellä Rubyn kiskoilla, jos henkilöllä on ensin tietoa tai perustiedot Rubysta. Ruby ja Ruby on Rails ovat molemmat saamassa perusteita hyvässä tahdissa markkinoille uusimpien julkaisujensa tultua markkinoille. Aloittelijalle on hyvä kieli aloittaa, koska sen syntaksi on yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut opas tärkeimpiin eroihin Ruby vs. Ruby on Rails välillä. Tässä keskustellaan myös tärkeimmistä eroista Ruby vs Ruby on Rails infografisten ja vertailutaulukoiden kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Mitä sinun on tiedettävä JavaScript-hakemus- ja soitto-ohjelmista
 2. HTML5 ja Flash - tuntea 7 tärkeintä hyödyllistä eroa
 3. Java vs. Ruby - Tunne 7 suosituinta eroa
 4. Rails vs PHP - Hyvä, paha ja ruma (vertailu)
 5. Ruby vs Python (Rails ja Django) - mikä ohjelmointi on paras?
 6. JavaScript vs. Ruby - Ota selvää 7 hyödyllisestä vertailusta