Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme luomaan "digitaalisen pikselin" tehosteen, jota käytetään usein mainoksissa, jotka myyvät mitään tekemistä digitaalisen kanssa. Aiomme ensin pikseloida koko kuvanmme hyvin yksinkertaisella suodattimella, ja sitten kokelemme kerrosmaskia, opasiteetin asetusta ja joitain kerrossekoitustiloja luodaksemme erilaisia ​​variaatioita vaikutukseemme. Opetusohjelman lopussa näemme jopa, kuinka jotain niin yksinkertaista kuin kerroksen sekoitusmoodin muuttaminen voi luoda aivan uuden efektin!

Tässä on alkuperäinen kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Kuten totesin, tarkastelemme muutamia erilaisia ​​muunnelmia vaikutuksesta. Tässä on ensimmäinen, johon pyrimme:

Yksi vaikutuksista, joita luomme tässä opetusohjelmassa.

Tässä on toinen:

Muunnelma samasta vaikutuksesta.

Ja aivan kuten esimerkki siitä, kuinka helposti voimme luoda sellaisen, joka näyttää aivan erilaiselta vaikutelmalta yksinkertaisesti muuttamalla kerroksen sekoitusmoodia, lopetamme tämän:

Lopullinen variaatio vaikutuksesta.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen asia, joka minun on tehtävä tämän vaikutuksen saavuttamiseksi, on kopioida taustakerrosni. Kun kuvani on avoinna Photoshopissa, näen Tasot-paletini, että minulla on tällä hetkellä vain yksi kerros, Taustakerros, joka sisältää kuvani:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää taustakerroksen.

Aion kopioida kyseisen kerroksen käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac), ja nyt näen Tasot-paletissani, että minulla on kaksi kerrosta, kopio taustan kerroksesta yläpuolella. alkuperäinen. Photoshop on nimennyt sen "kerrokseksi 1":

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Suorita kopiointikerroksen kuvakuva

Seuraavaksi meidän on pikselöitävä uusi taso, ja voimme tehdä sen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitsemalla Pikselointi ja valitsemalla sitten Mosaiikki . Tämä tuo esiin "Mosaic" -suodattimen valintaikkunan. Vedä alareunassa olevaa liukusäädintä muuttaaksesi Solukoko- vaihtoehtoa, joka lisää tai pienentää kuvasta luomien pikselien määrää ja kokoa. Oikealle vetämällä syntyy vähemmän, mutta suurempia pikseliä, kun taas vasemmalle vetäminen antaa enemmän, mutta pienempiä pikseliä. Aion asettaa solukokoksi noin 18:

"Mosaic" -suodatin Photoshopissa. Vedä alareunassa olevaa liukusäädintä lisätäksesi tai vähentääksesi pikselien määrää ja kokoa.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Tässä on minun kuvani mosaiikkisuodattimen asennuksen jälkeen:

Kuva sen kuvaamisen jälkeen Mosaic-suodattimella.

Nyt kun olemme kuvan pikseloineet, voimme tehdä sillä joitain erilaisia ​​asioita, ja tarkastelemme niitä seuraavaksi.

Vaihe 3: Lisää kerrosmaski

Aion lisätä kerrosmaskin pikseloituun kerrokseen tässä vaiheessa. Tämän tekemiseksi, kun "Kerros 1" on valittu, napsautin Tasojen peite- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Layer Mask" -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin kerrokseen 1 ja jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että se lisää myös kerrosmaskin pikkukuvan tason sisällön pikkukuvan oikealle puolelle:

Kerros 1 ja kerrosmaskin pikkukuva on lisätty tasoon 1.

Voimme myös kertoa, että kerrosmaski, ei kerroksen sisältö, valitaan tällä hetkellä valkoisen korostetun reunan avulla, joka näkyy kerrosmaskin pikkukuvan ympärillä.

Vaihe 4: Valitse Gradient Tool

Käytämme kerrosmaskia sekoittaessamme alkuperäisen kuvan taustakerroksessa ja pikseloidun kuvan kerroksessa 1 yhdessä, ja sitä varten tarvitsemme Gradient Tool -sovelluksen, joten joko valitse se Työkalut-paletista tai paina G- painiketta näppäimistö:

Valitse Gradient Tool.

Vaihe 5: Palauta etualan ja taustavärisi tarvittaessa

Haluamme mustan etualan väreksi ja valkoisen taustaväriksi. Yleensä nämä ovat Photoshopin oletusohjelman etuala- ja taustavärit, paitsi jos meillä on valittuna kerrosmaski, jota tällä hetkellä teemme. Aina kun meillä on valittu kerrosmaski, oletusvärit vaihdetaan, kun valkoisesta tulee oletusalueen oletusväri ja mustasta tulee oletus taustaväri. Jos haluat asettaa etualan ja taustavärimme nopeasti mustaksi ja valkoiseksi (muistaen, että kerrosmaski on valittu), paina näppäimistön D palauttaaksesi niiden oletusasetukset ja paina sitten X vaihtaaksesi ne. Työkalupaletista näet, että etualan värimallit ovat nyt mustia ja taustavärit ovat nyt valkoisia:

Paina näppäimistön "D" ja sitten "X" asettaaksesi mustan etualan väri ja valkoinen taustaväriksi.

Vaihe 6: Valitse "Etualan taustaksi" -gradientti

Kun Gradient-työkalu on valittu ja etualan ja taustavärimme on asetettu mustavalkoisiksi, katso näytön yläosassa olevasta Asetukset-palkista nähdäksesi, minkä kaltevuuden olet valinnut. Jos kaltevuuden esikatselualue näyttää mustasta valkoiseen kaltevuuden, olet valmis:

Kaltevuuden esikatselualue, jossa näkyy mustavalkoinen kaltevuus.

Jos siinä näkyy jokin muu kaltevuus, napsauta pientä, alas osoittavaa nuolta kaltevuuden esikatselualueen oikealla puolella. Gradient Picker ilmestyy sen alle. Valitse vasemmasta yläkulmasta "Etuala taustaan" -gradientti ja sulje sitten se napsauttamalla kohtaa Gradient Pickerin ulkopuolella olevaa kohtaa:

Napsauta alaspäin osoittavaa nuolta kaltevuuden esikatselualueen oikealla puolella ja valitse kaltevuus Gradient Pickerin vasemmasta yläkulmasta.

Vaihe 7: Vedä mustavalkoinen kaltevuus kerrosmaskista

Nyt kun meillä on mustavalkoinen gradientti, voimme käyttää sitä sekoittamaan taustakerroksen ja pikseloidun kerroksen yhteen, luomalla ensimmäisen variaation vaikutukselle. Haluan sekoitukseni siirtymäalueen näkyvän kaverin kasvojen yli, joten puolet hänen kasvoistaan ​​(ja myös puolet kuvasta) on pikselöity ja toinen puoli ei. Suorittaakseni napsautin hänen oikean silmänsä alapuolelle ja pitäen sitten Shift- näppäintä painettuna varmistaakseni, että vedän vaakasuoraan viivaan, aion vetää hiiren kokonaan hänen vasempaan reunaan kasvot:

Vedä kaltevuus alueen läpi, josta haluat sekoituksen näkyvän kahden kerroksen välillä.

Alueesta, josta aloitin ja päädyin gradientini, tulee siirtymäalueeksi kerroksen 1 pikselöidyn kuvan ja taustakerroksen alkuperäisen kuvan välillä. Kun vapautan hiiren painikkeen, saan siirtymätehosteeni:

Ensimmäinen vaikutus.

Vaihe 8: Täytä kerrosmaski valkoisella

Katsotaanpa toista variaatiota "digitaalisen pikselin" tehostamme. Ensin on poistettava gradientti, jonka lisäsimme kerrosmaskiin hetki sitten. Voisimme yksinkertaisesti painaa Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) peruuttaaksesi sen, mutta täytämme sen sijaan kerrosmaski uudelleen valkoisella. Tällöin, kun kerrosmaskin pikkukuva on valittu Tasot-paletista ja valkoinen nykyiseksi taustaväriksi, käytä näppäimistön pikavalintaa Ctrl + askelpalautin (Win) / Komento + Poista (Mac) ja täytä kerrosmaski taustavärillä (valkoinen) ). Kerrosmaskin pikkukuva näyttää jälleen kiinteästi valkoisena, ja kuva näyttää nyt jälleen pikselöitynä jälleen:

Paina "Alt + askelpalautin" (Win) / "Optio + Poista" (Mac) täyttääksesi kerrosmaskin valkoisella ja paljastaen koko pikselöity kerros asiakirjaikkunassa.

Vaihe 9: Valitse Harjatyökalu

Valitse Harjatyökalu Työkalut-paletista tai paina B saadaksesi pikanäppäin:

Valitse Harjatyökalu

Vaihe 10: Maalaa mustalla kuvan osien paljastamiseksi

Käyttäen pehmeäteräistä harjaa ja mustana edelleen etualan värinä, aion paljastaa pääosan hänen kasvoistaan ​​maalaamalla se vain Brush Tool -sovelluksellani. Koska olen maalannut kerrosmaskiin, ei itse kuvaan, missä tahansa maalaan mustalla, piilotan pikselöity kerroksen ja paljastaa sen alla olevan taustakerroksen. Voin muuttaa harjan kokoa lennossa näppäimistön vasemmalla ja oikealla kiinnikepainikkeella, ja voin asettaa harjan pehmeään reunaan pitämällä Shift- näppäintä painettuna ja painamalla vasenta haarukointinäppäintä muutaman kerran:

Maalaa pikseloidun kerroksen osat pehmeäteräisellä harjalla paljastaen alkuperäisen kuvan alla.

Tässä on minun kuvani paljastettuaan hänen kasvonsa pääalueet maalaamalla ne mustalla päällä, jolloin saadaan vaikutelma, että hän näyttää jotenkin pikselien läpi:

Hänen kasvonsa pääosat näyttävät nyt sellaisina kuin ne olivat alkuperäisessä valokuvassa, kun taas loput valokuvasta säilyvät pikselinä.

Vaihe 11: Pienennä pikselöidyn kerroksen opasiteettia

Annan alkuperäisen kuvan näyttää osittain pikselöidyn kuvan läpi, ja voin tehdä sen yksinkertaisesti siirtymällä Tasoitus- vaihtoehtoon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa ja laskemalla opasiteetti-arvoa. Lasen sen noin 75 prosenttiin:

Laske pikselöidyn kerroksen opasiteettia, jotta alkuperäinen kuva voi näkyä osittain läpi.

Tässä on minun kuvani, kun olen pienentänyt pikselöidyn kerroksen opasiteettia luomalla toisen variaation vaikutukselle:

Toinen muunnos "digitaalisen pikselin" tehosta.

Vaihe 12: Kokeile eri sekoitusmuotoja pikseloidulle kerrokselle eri tuloksille

Jos haluat luoda vielä enemmän variaatioita vaikutuksesta, kokeile erilaisia ​​sekoitusmuotoja pikseloidulle kerrokselle siirtymällä Tasoitus-paletin vasemmassa yläkulmassa olevaan sekoitustilan vaihtoehtoihin ja valitsemalla luettelosta erilaisia. Ensinnäkin aion asettaa pikselöidyn kerroksen opasiteetin takaisin täyteen 100%: iin. Aion sitten vaihtaa kerroksen sekoitusmoodini "Normal" -tilasta Darken :

Aseta pikselöidyn kerroksen opasiteetti takaisin 100%: iin, muuta sitten pikselöidyn kerroksen sekoitustilaksi "Darken".

Tässä on efekti, jonka saan pikselöidyn kerroksen ollessa "Tummennettu":

Kuva sekoitustilan vaihtamisen jälkeen "Tummennettu" -tilaan.

Yritetään keventää sekoitustilaa muuttamalla sitä uudelleen Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa:

Vaihda sekoitustila "vaaleammaksi".

Tässä on vaikutus, jonka saan "Keventä" -sekoitustilassa:

Kuva sen jälkeen kun sekoitustila on vaihdettu "Valaistuksi".

Yritämme vain yhden näyttääksesi kuinka paljon erilainen vaikutus voi näyttää yksinkertaisesti muuttamalla kerrossekoitustiloja. Aion vaihtaa sekoitusmoodini tällä kertaa Hard Mix : iin:

Vaihda sekoitustila tilaan "Hard Mix".

Luulen, että hyväksyt sen, että vaikutus näyttää nyt täysin erilaiselta, vaikka kaikki, mitä olemme tehneet, on sekoitustilan vaihtaminen:

Vaihdettuaan sekoitustilaksi "Hard Mix" saadaan aivan erilainen ilme.

Ja siellä meillä se on! Tässä tarkastellaan kuinka luodaan yksinkertainen "digitaalisen pikselin" tehoste ja esimerkki siitä, miten voimme luoda erilaisia ​​muunnelmia samalle vaikutelmalle ja jopa luoda kokonaan uusia tehosteita kokeilemalla kerrosmaskeja ja sekoitustiloja Photoshopissa.

Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!