Tässä Photoshop- tehosteoppaassa opimme luomaan "vääntyneiden" valokuvien kollaasin. Älä nyt anna sinun mielikuvituksen käydä täällä. Kun sanon "vääntynyt", en tarkoita "sairaita, vääntyneitä ja järkyttäviä", paitsi jos tietysti nämä ovat valokuvien tyyppejä, joita haluat käyttää. Puhun valokuvista, joita taivutamme, kiharoitamme, vääristämme ja muokamme Photoshopin Warp Tool -työkalun avulla.

Haluan huomauttaa tässä, että loimityökalu (jota ei pidä sekoittaa Teksti loimi -työkalun kanssa) on ollut olemassa vasta Photoshop CS2: n jälkeen, mikä tarkoittaa, että tarvitset Photoshop CS2: n tai uudemman, jos haluat seurata samaa tekniikkaa kuin minä ' Käytän tätä opetusohjelmaa. On olemassa monimutkaisempia ja aikaavieviä tapoja luoda sama vaikutus vanhoihin Photoshop-versioihin, mutta Warp-työkalu tekee asioista uskomattoman helppoja ja on myös todella hauskaa käyttää, kuten näemme!

Tässä opetusohjelmassa käytän kollaasissani kolme kuvaa ja taustana käytettävää kuvaa suurelta osin neljällä valokuvalla (kuka sanoo, että matematiikka ei ole helppoa?). Voit tietysti käyttää niin monta kuvaa kuin haluat. Koska Halloween lähestyy nopeasti (kirjoittaessani tätä), ajattelin mennä Halloween-teemalla kollaasi, mutta voit taas käyttää mitä valokuvia haluat.

Tässä on lopullinen vaikutus, jota pyrimme kohti:

Lopullinen vaikutus.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Avaa ensimmäinen valokuva, jonka haluat lisätä kollaasi

Avaa ensimmäinen valokuva, jonka haluat lisätä kollaasi. Käymme läpi kaikki vaiheet, jotka ovat tarpeen tämän ensimmäisen valokuvan käsittelyn suorittamiseksi, ja sitten on yksinkertaisesti kysymys toistaa vaiheet jokaisella lisävalolla, jonka haluat lisätä kollaasi.

Tässä on ensimmäinen valokuva, jota käytän:

Avaa ensimmäinen valokuva, jonka lisäät kollaasi.

Vaihe 2: Nimeä taustakerros uudelleen

Jos tarkastelemme vasta Photoshopin sisällä olevaa valokuvaa, jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on tällä hetkellä yksi taso, nimeltään Tausta, joka sisältää kuvan:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää alkuperäisen kuvan taustakerroksessa.

Meidän on lisättävä uusi tyhjä taso tämän taustakerroksen alle, mutta siinä on pieni ongelma. Photoshop kohtelee taustakerrosta eri tavalla kuin kaikki muut kerrokset (siksi nimi kirjoitetaan kursivoituna). Muiden kerrosten kanssa voimme tehdä asioita, joita emme voi tehdä taustakerroksen kanssa. Yksi asioista, joita emme voi tehdä, on lisätä kerroksia sen alle. Taustakerroksen on aina oltava pohjakerros Tasot-paletissa. Onneksi ongelma on helppo kiertää. Ainoa mitä meidän on tehtävä, on nimetä taso uudelleen jotain muuta kuin "taustaa", ja helpoin tapa tehdä se on pitämällä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja kaksoisnapsauttamalla suoraan sanaa "Background" . Photoshop nimeää tason automaattisesti tasolle 0:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja kaksoisnapsauta nimeä "Background" saadaksesi Photoshop nimeämään tason "Layer 0".

Vaihe 3: Lisää uusi tyhjä kerros kerroksen 0 alle.

Nyt kun taustakerrosta ei enää nimetä "taustaksi", voimme lisätä tason sen alle. Voit tehdä tämän pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä Ctrl (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta "New Layer" -kuvaketta.

Napsauttamalla "Uusi kerros" -kuvaketta lisätään uusi tyhjä kerros, ja oletusarvoisesti Photoshop sijoittaa uudet tasot nykyisen Tasot-paletissa valitun tason yläpuolelle, mutta pitämällä "Ctrl / Komento" -painiketta painettuna napsauttamalla kuvaketta Käytä Photoshopia asettamaan uusi kerros valitun tason alapuolelle. Kuten voimme nähdä kerrospaletissamme, uusi kerros, jonka Photoshop on automaattisesti nimennyt "Taso 1", näkyy "Taso 0": n alla:

Tasot-paletti, joka näyttää uuden tyhjän kerroksen, joka on lisätty alkuperäisen kerroksen alle.

Vaihe 4: Lisää lisäkangastilaa kuvan ympärille

Koska aiomme taivuttaa ja vääristää kuvaa, meidän on annettava itsellemme hieman ylimääräistä tilaa työskennellä, mikä tarkoittaa, että kuvan ympärille on lisättävä ylimääräistä tilaa kankaalle. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva-valikkoon ja valitse kankaan koko. Tämä tuo esiin kankaan koko -valintaikkunan. Syötä 150 leveydelle ja korkeudelle ja muuta mittaustyyppi molemmille prosentteina. Varmista, että Suhteellinen-vaihtoehtoa ei ole valittu, ja varmista, että keskimmäinen neliö on valittu Ankkuri-ruudukkoon:

Suurenna kankaan kokoa kuvan ympärillä käyttämällä punaisella ympyröityjä vaihtoehtoja yllä.

Napsauta OK, kun olet valmis, ja Photoshop lisää ylimääräistä kangastilaa kuvan ympärille, antaen meille paljon tilaa työskennellä:

Ylimääräinen kangastila lisätään nyt kuvan ympärille.

Vaihe 5: Lisää kuvaan valkoinen aivohalvaus

Napsauta Tasot-kerroksessa "Taso 0" valitaksesi kerroksen, joka sisältää alkuperäisen kuvan. Lisäämme valkoisen valokuvan reunan kuvan reunan ympärille. Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa-valikkoon ja valitse Stroke. Tämä tuo esiin Stroke-valintaikkunan. Aion syöttää 20 pikselin (pikselin) arvon leveydelle, joka toimii tässä kuvan kanssa hyvin. Saatat joutua antamaan toisen arvon käytetyn kuvan koosta riippuen. Käytän tässä opetusohjelmassa matalan resoluution kuvaa, joten jos käytät korkearesoluutioista kuvaa, sinun on kokeiltava suurempaa leveysarvoa. Tavoitteena on yksinkertaisesti lisätä kuvan ympärille normaalin valkoisen valokuvan reunus, mikä tarkoittaa, että meidän on myös valittava väri valkoiseksi, joten napsauta värisarjaa Värin sanan oikealla puolella, joka tuo esiin Photoshopin Colour Picker ja valitse valkoinen.

Aseta lopuksi valintaikkunan keskellä oleva sijaintivaihtoehto arvoksi Sisäpuoli, jotta viiva näkyy kuvan reunan sisällä:

Lisää valkoinen reuna kuvan sisäreunan ympärille luodaksesi valokuvan reunan.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta ja ottaaksesi käyttöön valkoisen viivan:

Valkoinen reuna on nyt lisätty kuvan reunan ympärille.

Vaihe 6: Loimi kuva Photoshopin loimityökalulla

Täältä pääset hauskaan osaan. Aiomme taivuttaa, kiertää ja käpristää kuvan Photoshop's Warp Tool -sovelluksella. Warp-työkalu on käytettävissä parilla eri tavoilla. Yksi on siirtyä näytön yläreunassa olevaan Muokkaa-valikkoon, valita Muunna ja sitten Loimi, mutta tässä on nopeampi tapa. Paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) tuodaksesi esiin Photoshopin Free Transform -ruudun ja käsittelee kuvaa. Napsauta sitten sitten Warp-kuvaketta ruudun yläosan Asetukset-palkissa:

Nopea pikakuvake pääsee Warp-työkaluun painamalla "Ctrl + T" (Win) / "Command + T" (Mac), jolloin esiin tulee ilmaisen muunnoksen kahvat kuvan ympärillä. Napsauta sitten "Warp" -kuvaketta Valintapalkki käyttää Warp-työkalua.

Voit napsauttaa kyseistä kuvaketta uudelleen milloin tahansa vaihtaaksesi edestakaisin Free Transform -sovelluksen ja Warp-työkalun välillä.

Kun Warp Tool on valittu, kuvan päälle tulee 3x3-ruudukko:

Kuvan päälle tulee 3x3-ruudukko, kun Warp Tool on aktiivinen.

Jos et ole koskaan käyttänyt Warp Tool -työkalua aiemmin, se voi aluksi tuntua hieman hämmentävältä, mutta helpoin tapa on yksinkertaisesti leikkiä sen kanssa ja nähdä mitä se tekee, koska mitään tekemääsi kuvaa itse asiassa käytetään kuvan kunhan loimityökalu pysyy aktiivisena. Nopeaan aikaan näet kuinka helppo ja hauska työkalu todella on. Väärittää kuvaa mistä tahansa kulmasta napsauttamalla mitä tahansa neliön nurkkakahvaa ja vetämällä sitä hiirellä. Täällä vedän vasenta yläkulmaa ulospäin:

Napsauta ja vedä mitä tahansa kulmakahvoista kuvan väärentämiseksi kulmista.

Voit luoda sivun käpristymän, jossa loimityökalu todella loistaa, vetämällä mitä tahansa kulmakahvoja sisäänpäin. Jos vedät nurkkaa tarpeeksi pitkälle, näet itse asiassa miltä valokuvan takana näkyy nurkassa (se on itse asiassa valokuvan peilikuva, mutta näyttää silti melko siistiltä):

Luo sivun käpristys helposti napsauttamalla mitä tahansa kulmakahvaa ja vetämällä sitä sisäänpäin.

Voit myös vääntää kuvaa vetämällä pyöreitä kahvoja, jotka ulottuvat nurkista:

Kuvan vääristäminen vetämällä pyöreitä kahvoja, jotka ulottuvat kulmista.

Ja vielä yksi tapa kuvan väärentää on napsauttamalla mitä tahansa kuvan sisäpuolella ja vetämällä hiirtä ympäri vääntääksesi sitä siitä paikasta:

Napsauta mitä tahansa kuvan sisäpuolella olevaa kuvaa ja vedä hiirtä kuvan kuvan vääristämiseksi siitä paikasta.

Kuten näette, Photoshopin Warp-työkalu antaa meille paljon hallintaa ja joustavuutta kuvan taivuttamisessa ja muotoilussa. Tämän luomaamme kollaasiefektiin ei ole oikeaa tai väärää tietä. Emme yritä luoda minkäänlaista realistista vaikutusta täällä, vaikka voisimme, jos haluaisimme. Kaikki, mitä todella etsimme, on jotain, joka näyttää hauskalta, joten pelaudu vapaasti kuvan kanssa vääntymällä, venyttämällä, taivuttamalla, kiertämällä ja kiertämällä sitä haluamallasi tavalla. Ainoa asia, jota sinun tulisi yrittää välttää, on vääristää kenenkään kasvoja, koska he eivät välttämättä ole liian onnellinen, kun he näkevät tekemäsi. Joten yritä rajoittaa loimivaikutuksia kuvan kulmiin ja reunoihin niin paljon kuin mahdollista.

Valitettavasti Warp-työkalulla ei ole "kumoamista", joten jos et ole tyytyväinen tekemääsi ja haluat yrittää uudelleen, sinun on painettava Esc-näppäintä peruuttaaksesi muutokset ja poistuaksesi Warp-työkalusta. Työkalu, palaa sitten takaisin ja aloita alusta.

Kuvani näyttää tältä, kun Warp-työkalu on edelleen aktiivinen, kun olen muotoillut kuvan minulle sopivalla tavalla (oma voi näyttää täysin erilaiselta):

Kuva sen jälkeen kun se on vääntynyt vääntötyökalulla, joka on edelleen aktiivinen.

Kun olet valmis hyväksymään muutokset, paina Enter (Win) / Return (Mac) saadaksesi Photoshop asettamaan ne kuvaan.

Vaihe 7: Kopioi kerros

Nyt kun kuva on vääntynyt, meidän on kopioitava sitä. Voit tehdä sen kerrostavassa kerroksessa valitun "Layer 0" (kuvan sisältävä kerros) avulla kopioimaan tason pikanäppäimillä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Jos tarkastelemme Tasot-palettia nyt, näemme kahden muun kerroksen yläpuolella vasta luodun tason kopion, jonka Photoshop on nimennyt "Taso 0 -kopio":

Paina "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac) kopioidaksesi "Kerros 0".

Vaihe 8: Täytä alkuperäinen kuva kerroksessa 0 mustalla

Napsauta takaisin Taso 0 -kerroksessa Tasot-paletissa valitaksesi sen. Paina sitten näppäimistön D-kirjainta tarvittaessa palauttaaksesi etualan ja taustavärit, niin että mustasta tulee etualan väri (valkoisesta tulee taustaväri). Voit nähdä nykyiset etualan ja taustavärisi väriliitoksissa lähellä Työkalut-paletin alaosaa (vasemmassa yläkulmassa oleva värikartta on etualan väri ja oikeassa alakulmassa oleva taustaväri):

Etu- ja taustavärit näytetään Photoshopin Työkalut-paletissa.

Kun kerros 0 on valittuna, käytä sitten pikanäppäintä Shift + Alt + askelpalautin (Win) / Shift + Option + Poista (Mac), jotta kerroksen kuva täytetään mustalla. Et näe mitään tapahtuvan asiakirjaikkunassa, ja syynä on, että "kerroksen 0 kopion" kuva estää sen, mitä olemme tehneet sen alapuolella olevalla kerroksella 0, mutta jos tarkastelemme "kerroksen esikatselukuvaa" Tasot-paletissa 0 ", voidaan nähdä, että kuva on todellakin täytetty mustalla:

Kerroksen 0 pikkukuva, joka näyttää kuvan kerroksessa, joka on nyt täynnä mustaa.

Vaihe 9: Luo pudotusvarjo Loimi-työkalulla

Aiomme käyttää jälleen Warp Tool -työkalua, tällä kertaa luodaksesi varjo-efektin kuvalle käyttämällä juuri mustaa aluetta täyttävää aluetta. Kun "Layer 0" on edelleen valittuna, aion käyttää loimityökalua samalla tavalla kuin aiemmin, painamalla Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi Free Transform -kahvat ja napsauttamalla sitten loimikuvake Asetukset-palkissa. Haluan, että valo näyttää tulevan vasemmasta yläkulmasta, mikä tarkoittaa, että varjooni on näkyvä kuvan oikeassa alakulmassa. Joten kun Loimotyökalu on aktiivinen, aion taivuttaa ja muotoilla uudelleen mustalla täytettyä aluetta niin, että se tarttuu kuvan kuvan oikealta ja alaosalta. Jälleen kerran, emme halua täällä absoluuttista realismia, joten liioittele asioita hieman:

Warp-työkalun avulla muotoillaan kerroksen 0 mustalla täytetty alue kuvan varjoksi.

Paina Enter (Win) / Return, kun olet valmis hyväksymään ja ottamaan käyttöön muutokset.

Vaihe 10: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Meidän on hävitettävä varjojemme reunat hiukan, joten siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämäytä ja sitten Gaussian hämärtä. Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, aion antaa noin 6 pikselin sädearvon häivittää varjon reunat hieman. Saatat joutua antamaan korkeamman arvon, jos käytät korkearesoluutioista kuvaa:

Etu- ja taustavärit näytetään Photoshopin Työkalut-paletissa.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, kun olet valmis.

Vaihe 11: Laske kerroksen opasiteetti

Olemme loirtaneet varjoamme muotoon Warp-työkalulla ja hämärtäneet reunat, mutta varjo on tässä vaiheessa liian voimakas. Korjataksesi se, siirry Tasoitus-vaihtoehtoon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa ja laske kerroksen opasiteetti noin 60 prosenttiin:

Laske "kerroksen 0" opasiteettiä vähentääksesi varjon voimakkuutta.

Tässä on kuvasi, kun varjon opasiteetti on laskenut:

Varjo näyttää nyt paljon vähemmän havaittavalta, kun sen opasiteetti on pienentynyt.

Vaihe 12: Lisää uusi tyhjä kerros muiden kerrosten yläpuolelle

Olemme melkein valmis, mutta viimeistelemme asiat lisäämällä lisäämällä valokuvia hienovaraisilla kohokohdilla ja varjoilla parantamaan illuusiota, että se todella taivuttaa ja kiertää 3D-tilassa. Tätä varten meidän on ensin lisättävä uusi kerros muiden kerrosten yläpuolelle, joten napsauta yläkerrosta ("Taso 0 -kopio") valitaksesi se ja napsauta sitten Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa saadaksesi Photoshop lisää yläosaan uuden tyhjän kerroksen, jonka se nimittää automaattisesti tasoksi 2:

Valitse yläkerros ja napsauta sitten Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa lisätäksesi uuden tyhjän tason, tason 2, muiden tasojen yläpuolelle.

Vaihe 13: Vaihda uuden kerroksen sekoitustila tilalle "kova valo"

Meidän on vaihdettava uuden kerroksen sekoitusmoodia. Siirry siihen valitsemalla Tasot-tilan vaihtoehdot Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa. Oletuksena kerros on asetettu "Normaali" sekoitustilaan. Napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja valitse Hard Light luettelosta:

Vaihda "Kerroksen 2" sekoitustila "Normaali" -asetukseksi "Kova valo".

Vaihe 14: Laske kerroksen opasiteetti

Käytämme tätä kerrosta maalaamiseen joissain kohokohdissa ja varjoissa Photoshopin Brush Tool -työkalulla, mutta ennen kuin teemme, meidän on pienennettävä tämän kerroksen opasiteettia melko vähän. Haluamme erittäin hienovaraisia ​​korosteita ja varjoja, joten siirry Opacity-vaihtoehtoon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa ja laske opasiteetti kokonaan alas noin 20%: iin aluksi. Saatat joutua nostamaan tai laskemaan sitä hiukan, kun olet valmis:

Laske uuden kerroksen opasiteetti alas noin 20%: iin.

Vaihe 15: Lataa valinta kuvan ympärille

Ennen kuin aloitamme maalaamisen, varmista, että maalaamme niin sanotusti "viivojen sisäpuolella", joten emme maalaa kuvan läpinäkyvien alueiden päälle. Voit tehdä tämän pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla suoraan kerrospaletin "Layer 0 copy" (kuvan sisältävä taso) esikatselukuvan pikkukuvaa:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta Tasot-kopiossa olevan "Layer 0 copy" -pienoiskuvaa ladataksesi valinnan kuvan ympärille.

Tämä lataa valinnan asiakirjaikkunan kuvan ympärille:

Valinta ladataan kuvan ympärille.

Vaihe 16: Valitse harjatyökalu

Valitse Photoshopin Brush Tool -työkalu Työkalut-paletista tai paina vain näppäimistön B-näppäintä valitaksesi se pikakuvakkeella:

Valitse Photoshopin Brush Tool.

Vaihe 17: Maalaa mustalla lisätäksesi varjoja kuvaan

Kun Harjatyökalu on valittu ja musta on etualan väri, maalaa kuvan muutamille alueille lisätäksesi hienovaraisia ​​varjoja, jolloin kuva on hieman enemmän 3D-ilme. Muuta harjan kokoa tarpeen mukaan painamalla näppäimistön vasenta kiinnikepainiketta, jotta harja pienenee, tai oikea kiinnikepainike suurentaaksesi sitä. Jos haluat säätää harjan reunojen kovuutta, pidä Shift-näppäintä painettuna ja paina vasenta haarukointinäppäintä muutaman kerran pehmentääksesi reunoja, tai pidä Shift-painiketta painettuna ja paina oikeaa kiinnikepainiketta muutaman kerran, jotta harjan reunat kovenevat.

Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, jolloin esiin tulee Brush Tool -valintaikkuna, jossa voit säätää harjan halkaisijaa ja kovuutta yläosassa olevilla liukusäätimillä:

Kun Harjatyökalu on valittuna, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / "Control-click" (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, jolloin pääset Harjatyökalu-valintaikkunaan, jossa voit säätää harjan kokoa ja reunan kovuutta.

Maalaa sitten yksinkertaisesti kuvan osien päälle lisätäksesi varjoja. Kuvan ympärille ladatun valinnan ansiosta meidän ei tarvitse huolehtia vahingossa maalaamisesta valokuvan ulkopuolelle. Ainoa alue, jonka voimme maalata, on valintaosan sisällä oleva alue.

Jos teet virheen tai et vain ole tyytyväinen siihen, kuinka maalaat jonkin alueen, joko paina Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) peruuttaaksesi viimeisen siveltimen, tai paina E näppäimistöllä vaihtaaksesi poista Photoshopin Eraser Tool -työkalu, poista virhe ja paina sitten B vaihtaaksesi takaisin Brush Tool -sovellukseen ja jatkaksesi maalausta. Tässä on kuvani maalauksen jälkeen joillekin varjoille vasemmassa ja oikeassa yläkulmassa sekä sivun käpristyessä oikeassa alakulmassa:

Kuva maalauksen jälkeen joissakin hienoissa varjoissa yläkulmissa sekä sivun yläpuolella käyristyvät oikeassa alakulmassa.

Vaihe 18: Maalaa valkoisella, jotta kuvan kohokohdat lisätään

Kun olet maalannut joihinkin varjoihin, paina näppäimistön X-kirjainta vaihtaaksesi etuala- ja taustavärisi niin, että valkoisesta tulee etualan väri.

Sitten aivan kuten teitte varjoja, maalaa vain muutamalla alueella lisätäksesi joitain kohokohtia muuttamalla siveltimen kokoa ja reunan kovuutta tarpeen mukaan.

Maalaan tässä erittäin hienovaraisen valkoisen korostusalueen kuvan vasempaan alakulmaan:

Vaihda etualan väri valkoiseksi ja maalaa joissain kohokohdissa.

Kohokohdat eivät ole niin havaittavissa kuvassa, koska maalan yli alueen, joka on jo melko kirkas. Ne saattavat olla enemmän havaittavissa kuvassasi, mutta jopa erittäin hienovarainen korostus lisää silti efektiä ja pitää kuvan näyttämästä tasaiselta.

Kun olet maalannut varjot ja korostukset, paina Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac), kun haluat poistaa valinnan kuvan ympäriltä.

Vaihe 19: Säädä kerroksen opasiteetti tarvittaessa

Jos huomaat, että varjot ja kohokohdat ovat hiukan liian hienoisia kuvassa, palaa Tasapainotus-vaihtoehdon tasolle Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa ja lisää kerroksen opasiteettiä, kunnes olet tyytyväinen siihen, miltä ne näyttävät. Tai jos luulet varjoidesi ja kohokohdiesi olevan liian voimakkaita, laske opasiteettia hieman. Joko niin, sinun ei tarvitse joutua säätämään opasiteettiä paljon, koska pienilläkin säätöillä on suuri vaikutus kerroksen ollessa Hard Light -sekoitustilassa. Aion hienosäätää varjoja ja korostuksia lisäämällä kerroksen opasiteettini 22%: iin:

Hienosäädä varjojen ja korosteiden voimakkuutta tekemällä pieniä muutoksia kerroksen opasiteettiin.

Tässä on kuva nyt varjoihini ja korostettuna:

Kuva lisättyjen kohokohtien ja varjojen lisäämisen jälkeen.

Vaihe 20: Ryhmittele kolme kuvan muodostavaa kerrosta

Olemme saaneet päätökseen ensimmäisen valokuvan tekemisen! Ainoa mitä meidän on nyt tehtävä, on lisätä se pääkollaasiakirjaan (jonka avaamme hetkessä). Tällä hetkellä kuvamme koostuu kolmesta erillisestä kerroksesta - pääkuva "Kerro 0 -kopiossa", päävarjo sen alapuolella "Taso 0" -kohdassa ja kohokohdat ja varjot "Taso 2: ssa" yläosassa. Sen sijaan, että vedämme kolme erillistä kerrosta kollaasi-pääasiakirjaan, tehdään asioita helpommaksi ryhmittelemällä tasot siten, että kaikki kolme sijoitetaan Tasot-paletin "kansioon". Tällä tavalla voimme yksinkertaisesti vetää kansion kollaasi-asiakirjaan kolmen erillisen tason vetämisen sijaan. Tämä helpottaa myös pääkollaasidokumentin järjestämistä, kun aloitamme siihen lisävalokuvien lisäämistä.

Kun haluat luoda tasoryhmän, koska "Kerros 2" on tällä hetkellä valittu Tasot-paletista, pidä Shift-näppäintä painettuna ja napsauta "Kerros 0". Tämä valitsee sekä "Layer 0" että "Layer 0 copy" sen yläpuolella pitäen "Layer 2" yläosassa valittuna, joten kaikki kolme kerrosta valitaan (Photoshopin aiemmissa versioissa sinun on linkitettävä kerrokset toisiinsa sen sijaan, että valitsisit niitä näin):

Valitse kaikki kolme kuvan muodostavaa tasoa.

Kun kaikki kolme kerrosta on valittu, siirry joko näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon ja valitse Ryhmäkerrokset tai käytä vain pikanäppäimiä Ctrl + G (Win) / Command + G (Mac). Valitsemallasi tavalla Photoshop lisää kaikki kolme kerrosta uuteen ryhmään. Jos tarkastelet Tasot-palettia, huomaat, että kolme kerrosta kadonnut, korvattu kansiosymbolilla, jonka vieressä on nimi "Ryhmä 1". Kaksoisnapsauta sanoja "Ryhmä 1" ja nimeä ryhmä uudelleen kuvaavaksi, kuten "Kuva 1":

Kolme kerrosta on nyt lisätty tasoryhmään.

Jos katsot tarkkaan, näet kansion kuvakkeen vasemmalla puolella oikeanpuoleisen kolmion. Napsauta sitä kääntääksesi kansiota avoinna, ja näet kolmen kerroksen näkyvän sen sisällä:

Avaa tasoryhmä napsauttamalla pientä oikealle osoittavaa nuolta kansiokuvakkeen vasemmalla puolella.

Sulje ryhmä napsauttamalla kolmiota jälleen kerran, jolloin vain kansio näkyy.

Vaihe 21: Avaa kuva, jota haluat käyttää kollaasin taustana

Ensimmäisen valokuvan käsittely on valmis, ja olemme järjestäneet kolme tasoa, jotka muodostavat kuvan tasoryhmäksi.

Ainoa mitä meidän on nyt tehtävä, on vetää kerrosryhmä pääkollaasidokumenttiin, joten mene eteenpäin ja avaa kuva, jota haluat käyttää taustana.

Tässä on kuva, jota käytän:

Photoshop-opetusohjelma: Avaa kuva, jota haluat käyttää kollaasi taustana.

Vaihe 22: Vedä kerrosryhmä pääkollaasikuvaan

Kun molemmat kuvat ovat avoinna erillisissä erillisissä ikkunoissa näytöllä, napsauta mitä tahansa asiakirjan sisäpuolella valokuvaa, jonka kanssa olemme juuri valmistuneet, jotta sen asiakirjaikkuna olisi valittu. Napsauta sitten vain Tasot-paletin tasoryhmää ja vedä ryhmä taustakuva-asiakirjaan:

Vedä kerrosryhmä valokuva-asiakirjasta päätausta-asiakirjaan.

Näet valokuvasi näkyvän taustakuvasi edessä uudessa asiakirjassa. Jos tarkastelet uuden asiakirjan Tasot-palettia, huomaat, että tasoryhmä on kopioitu uuteen asiakirjaan ja istuu nyt yläpuolella. taustakerros:

Tasot-paletti, joka näyttää kerrosryhmän taustan yläpuolella uudessa asiakirjassa.

Vaihe 23: Muuta kuvan kokoa ja aseta se uudelleen ilmaisella muunnelmalla

Nyt kun ensimmäinen valokuvamme on taustan edessä asiakirjan sisällä, jota käytämme kollaasiimme, voimme siirtää ja muuttaa sen kokoa tarpeen mukaan. Voit tehdä sen painamalla Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) avataksesi uudelleen Free Transform -ruudun ja käsittelemällä tätä kuvaa. Siirrä valokuva ilmaisella muunnoksella napsauttamalla mitä tahansa valokuvan sisällä olevaa kohtaa (paitsi keskellä olevaa pieni kohdekuvaketta) ja vetämällä kuva paikalleen hiirellä. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa, pidä Shift-näppäintä painettuna ja vedä mitä tahansa kulmakahvoista. Pidä Vaihto-näppäintä painettuna vetäessä rajoittaa kuvan leveyden ja korkeuden suhteita säilyttäen alkuperäisen muodon. Jos haluat muuttaa kuvan kokoa sen keskustasta, pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna vetäessäsi (voit myös pitää Shift-näppäintä rajoittaaksesi mittasuhteita ja muuttaaksesi kokoa samanaikaisesti). Voit myös kiertää kuvaa halutessasi siirtämällä hiiren kohdistinta Vapaa muunnos -ruudun ulkopuolelle ja napsauttamalla ja vetämällä sitten hiirtä.

Täällä olen siirtänyt valokuvasi dokumentin keskustaan ​​ja koon kokoa vetämällä alakulman kahvaa sisäänpäin:

Siirrä ja muuta kuvan kokoa tarvittaessa Photoshopin Free Transform -komennolla.

Paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutokset, kun olet valmis.

Vaihe 24: Toista samat vaiheet lisätäksesi lisää kuvia kollaasi

Ja sen avulla ensimmäinen valokuva on onnistuneesti vääntynyt muotoon ja lisätty kollaasiimme! Lisää uusia kuvia (se ei olisi paljon kollaasia, jos emme lisäisi lisää kuvia) toistamalla vain vaiheet, jotka olemme juuri työskennelleet jokaiselle lisäkuvalle, vääntämällä kutakin eri tavalla lajikkeen suhteen. Kun pääset kohtaan, johon lisäät tasot tasoryhmään, nimeä uudet ryhmäsi peräkkäisillä numeroilla ("Kuva 2", "Kuva 3", "Kuva 4" jne.) Ja vedä ne sitten pääkirjaan kollaasiakirja, siirrä ne paikalleen ja koon mukaan tarvittaessa Free Transform -sovelluksella.

Olen lisännyt kaksi muuta kuvaa kollaasi, ja jos tarkastelen Tasot-palettiani, voin nähdä, että minulla on nyt taustan yläpuolella kolme kerrosryhmää, nimeltään "Kuva 1", "Kuva 2" ja "Kuva 3". kerros, joka sisältää taustakuvani:

Photoshopin Tasot-paletti, joka näyttää kolme tasoryhmää, jotka olen vetänyt asiakirjaan, sekä päätaustakerroksen.

Jos haluat siirtää yhden kuvan päälle toiseen kollaasi, napsauta sen kerrosryhmää Tasot-paletissa ja vedä sitä toisen valoryhmän yläpuolelle muuttaaksesi "pinoamisjärjestystä". Tasot ja kerrosryhmät, jotka ovat Tasot-paletissa korkeammat, näkyvät tasojen ja niiden alla olevien ryhmien edessä.

Kun olen lisännyt kaksi ylimääräistä valokuvia, tässä on lopputulokseni:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan kollaasi vääntyneistä valokuvista Photoshopiin! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!