Johdatus pilvilaskentaan

Cloud computing on tapa päästä laskenta- ja tallennusjärjestelmiin ilman, että resursseja todella omistavat ja aktiivisesti hallitsevat. Nykymaailmassa laskenta- ja tallennusvaatimukset ovat erittäin dynaamisia, joten järjestelmien ostaminen, ylläpitäminen ja päivittäminen voisi olla valtava aika- ja rahainvestointi. Yritykset, kuten AWS (Amazon Web Services), Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP), tarjoavat laskenta- ja tallennuspalvelimia pyynnöstä ja veloittavat käyttämästäsi. Näitä pilvipalveluita voidaan käyttää staattisen verkkosivuston, verkkokaupan, yrityksen sisäisen tiedon jne. Ylläpitämiseen. Se on osoittautunut erittäin hyödylliseksi aloittelijoille, joissa laskennalliset resurssit voivat vaihdella suuresti ajan myötä.

Cloud Computing voidaan luokitella seuraavien mallien perusteella:

 1. Palvelumallit
 2. Käyttöönoton mallit

Palvelumallit

Saatuaan tietää pilvipalveluiden johdannosta, tutkimme nyt palvelumalleja, jotka luokitellaan loppukäyttäjälle annettavien abstraktioiden suhteen.

 • SaaS (ohjelmisto palveluna)

SaaS-pohjaisessa mallissa pilvipalveluntarjoaja tyydyttää kaikki laskenta- ja tallennustarpeet, käyttäjän tarvitsee vain ladata ja ladata tietoja. Palveluntarjoaja huolehtii ylläpidosta, seisokkeista, päivityksistä ja turvallisuudesta.

 • PaaS (Platform as a Service)

PaaS: ssa käyttäjä hallitsee sovelluksia ja tietoja. Paljon kertaa käyttäjä haluaa käynnistää ja ylläpitää omia sovelluksiaan pilven päällä, missä PaaS tulee kuvaan. Palveluntarjoaja tyydyttää kaikki laitteisto-, verkko- ja O / S-tarpeet. Käyttäjä voi käyttää mitä tahansa valittua ohjelmointikieltä. PaaS-palvelut ovat halvempia kuin SaaS.

 • IaaS (infrastruktuuri palveluna)

IaaS-pohjaisissa palvelulaitteistoissa virtualisointi- ja verkkopalvelut tarjoaa myyjä, kun käyttäjä huolehtii käyttöjärjestelmästä, sovelluksista ja tiedoista.

Jotta voimme antaa lyhyen analogian eri palvelumallien välillä, voidaan ottaa esimerkki Pizzan tilauksesta. SaaS on samanlainen kuin Pizzan tilaaminen kotona, PaaSissa vierailet ravintolassa ja syöt siellä, kun taas IaaS: ssa teet Pizzan itse leivän ja kastikkeiden avulla.

Käyttöönoton mallit

Yllä olevassa osassa olemme jo oppineet pilvipalvelun johdannosta ja palvelumallista. Nyt saamme tietää kolmesta käyttöönottomallista: julkisesta pilvestä, yksityisestä pilvestä ja hybridi pilvestä

 1. Julkinen pilvi

 • Palveluntarjoaja asettaa resurssit, kuten laskennan, tallennustilan ja sovellukset, suuren yleisön saataville Internetissä.
 • Kuka tahansa käyttäjä voi kirjautua sisään ja käyttää näitä palveluita.
 • Maksat käyttämästäsi resurssien määrästä.
 • Käyttäjät hallitsevat vähemmän tietojaan.
 1. Yksityinen pilvi

 • Myyjä tarjoaa isännöidyt palvelut harvemmalle käyttäjälle, jolla on palomuurin suojaus.
 • Yksityinen pilvi minimoi tietoturvaongelmat.
 • Se tarjoaa paremman tiedonhallinnan.
 • Tyypillisesti organisaatiot, jotka keskittyvät tietoturvaan.
 1. Hybridi pilvi

 • Hybridi pilvilaskenta, kuten nimestä käy ilmi, käyttää yksityisten ja julkisten pilvipalvelujen yhdistelmää. Tietyt palvelut isännöidään yksityisellä pilvillä, kun taas toiset julkisella pilvillä.
 • Hybridipilvopalvelun avulla yritykset voivat pitää tärkeätä tietoa yksityiseen tilaan ja muuta tietoa julkiseen tilaan hyödyntäen siten molempien maailmojen parhaita mahdollisuuksia.

Cloud Computing -sovellusten sovellukset

Kun tutkimme Cloud computingin johdantoa saadaksesi lisätietoja pilvilaskennasta, Katsotaanpa pilvilaskennan sovelluksia:

 • Myyntivoima

Sales Force tarjoaa CRM (Customer Relationship Management) -palveluita ja EPR (Enterprise Resource Planning) pilviinfrastruktuuriin ja käyttömaksuja. Ohjelmiston on kehittänyt ja ylläpitänyt Salesforce, ja se tarjoaa myös lisäpalveluita premium-käyttäjille.

 • gmail

Tunnemme Gmailin käytön henkilökohtaisissa sähköposteissa. Mutta Gmail tarjoaa yrityksilleen infrastruktuurin myös yrityksille tarkoitetulla sähköpostiosoitteella, jossa on lisäominaisuuksia.

 • Google-sovellukset

Sovellukset, kuten Google-levyt, Google Drive, sallivat pilvitallennuksen ja laskennan suurelle yleisölle.

 • Videoiden suoratoistopalvelut

Useat videon suoratoistopalvelut, kuten NetFlix, Amazon Prime ja Hotstar, luottavat pilvipalveluiden tallennustilaan, jotta ne voivat virrata henkilökohtaisia ​​tietoja miljardeille käyttäjille samanaikaisesti.

 • Sovellus kehitys

Yhä useammat yritykset tarjoavat palveluitaan mobiilisovellusten kautta, ja Zoho-sovellusten kaltaiset yritykset antavat käyttäjille mahdollisuuden luoda sovelluksia pilven yli ja tehdä muutoksia. Wix ja WordPress tarjoavat saman palvelun verkkosivustojen luomiseen ja ylläpitoon.

Pilvipalvelun edut ja haitat

Kuten olemme tutkineet pilvipalvelun johdannosta, pilvilaskennan malleista ja pilvilaskennan sovelluksista. Täällä aiomme keskustella pilvipalveluiden eduista ja haitoista:

Pilvilaskennan edut

 • Ei tarvitse ostaa palvelimille, joten vältetään korkeat pääomamenot.
 • Helppo skaalata: Koska kysyntä vaihtelee ajan mukaan, palvelimien lukumäärää voidaan muuttaa helposti.
 • Kun enemmän dataa syntyy, voidaan varata vanhan datan tyhjentäminen tai lisätilan lisääminen dynaamisesti.
 • Palvelimien valvonnasta ja ylläpidosta huolehtii myyjä.
 • Ympäristöhyödyt, koska resursseja jaetaan eri käyttäjien kesken.

Pilvilaskennan haitat

 • Muutamalle suurelle yritykselle, jonka tuotettua valtavan määrän dataa joka tunti, pilvilaskenta voi osoittautua erittäin kalliiksi. Laskenta- ja tallennusresurssien omistaminen ja ylläpitäminen on järkevää.
 • Joissakin sovelluksissa Internet-kaistaleveys voi olla pullonkaula, jossa käyttäjän pyytämä ja lähettämä voi viettää paljon aikaa tulla verkkoon.
 • Sovellusten räätälöinti on rajoitettua, pilvipohjainen sovellus ei välttämättä vastaa tarpeitasi.
 • Jos myyjä päättää lopettaa palvelun, ongelma vaikuttaa useisiin käyttäjiin ja heidän on etsittävä vaihtoehtoisia vaihtoehtoja

Pilvipalvelujen tarjoajat

Seuraavat ovat suuret pilvipalvelujen tarjoajat Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP), IBM Cloud, Digital Ocean

 1. Amazon Web Services (AWS)

Eri pilvipalvelujen tarjoajien joukosta AWS johtaa markkinoita, joilla on suurin laskentakapasiteetti. Sen avulla käyttäjät voivat kokeilla pilvipalveluiden perusversiota ilmaiseksi vuoden ajan. Käyttäjä voi joko asettaa Windows- tai Linux-käyttöjärjestelmät. AWS-palveluita käytetään moniin tehtäviin verkkosivustojen ylläpidosta, sähköisestä kaupasta kauppaan ja koneoppimismalleihin. Useat suuret yritykset, kuten Netflix, Quora jne., Luottavat palveluihinsa AWS. AWS veloittaa tunneittain.

 1. Microsoft Azure

Azure on AWS: n läheinen kilpailija, jota käytetään pilvipalvelujen suunnitteluun ja hallintaan. Sen avulla voidaan käyttää erilaisia ​​ohjelmointikieliä, käyttöjärjestelmiä, tietokantoja jne. Ja tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson uusille käyttäjille.

 1. Google Cloud Platform (GCP)

GCP käyttää google datacenter -palvelua tarjoamaan palveluita, kuten virtuaalikoneita, tallennustilaa ja useita sovelluksia. Se voidaan integroida myös reaaliaikaiseen dataan ja kojelautaan pääsyn ominaisuudet ovat myös mukana. Uusille käyttäjille saat tietyn määrän ilmaista luottoa, jota voidaan käyttää käyttämään GCP-palveluita. Toisin kuin AWS, se latautuu sekunnin perusteella. Joten jos käytät palvelua viisi minuuttia, sinun ei tarvitse maksaa koko tunti.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas pilvipalveluiden johdannossa. Täällä olemme keskustelleet palvelun ja käyttöönoton malleista, sovelluksista ja monista muista pilvipalvelun tarjoajista. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. 15 Demonia, jotka piilevät pilvessä
 2. Kuinka aloittaa ura pilvipalveluteknologiassa
 3. Ero pilvipalvelun ja Hadoopin välillä
 4. Mikä on virtualisointi pilvitietokoneessa?
 5. Ilmainen pilvipalvelu
 6. Pilvipalvelun edut ja haitat

Luokka: