Eroja Ruby vs. PHP: n välillä

Ruby on oliokeskeinen skriptikieli. Sitä tulkitaan ohjelmointikielellä, jota käytetään verkkosovelluksen kehittämiseen nopeasti. Rubyn syntaksi on erittäin selkeä, mikä on helpompi ymmärtää ja kirjoittaa. Ruby on avoimen lähdekoodin, maksuton ja helposti saatavilla. Se voi tukea useita alustoja, kuten Linux, Unix, Windows ja Mac. PHP on avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli web-kehitykseen. Se tukee Unix-kaltaisia ​​ja Windows-käyttöjärjestelmiä. PHP-tiedostonimellä on laajennuksia, kuten .php, .php3, .php4, .php5, .php7, .phps. PHP, jota kutsutaan myös nimellä PHP: Hypertext Pre-processor. PHP: n syntaksi on samanlainen kuin C-kielen.

Rubiini

 • Ruby kirjoitettiin C-kielellä. Rubyllä on tiedostotunniste nimellä 'rb'. Rubyn ominaisuudet ovat muilla skriptikieleillä, kuten Perl, Small talk ja Python. Pääosin sillä on samanlainen syntaksi kuin Perl- ja C-kielillä.
 • Ruby tarjoaa suuren tasapainon vallan ja yksinkertaisuuden välillä, koska Ruby-kirjoitetut ohjelmat ovat helposti ylläpidettäviä ja skaalautuvia. On olemassa monia kirjastoja, jotka on kirjoitettu laajentamaan rubiinia, ja se painotti pääasiassa testausta.
 • Ruby on kehitetty ominaisuuksilla, kuten dynaaminen tyyppi- ja ankkatyypitys, joustava syntaksi, perintö, jätteiden keräys, poikkeusten käsittely, ylikuormitus, leksiset sulkemiset, iteraattorit, sisäänrakennettu tuki, muuttuva laajuus.
 • Ruby on saanut merkityksen Rails-kehyksen kautta vuonna 2005 web-kehitykseen. Ruby on Rails -sovelluksella voidaan kehittää käyttöliittymäkomentosarjoja. Ruby on Rails voidaan kirjoittaa HTML-kielellä skripteissä. Ruby on rails voidaan helposti yhdistää tietokantaan ja sisäisiä toimintoja voidaan käyttää ruby-skriptien luomiseen.

PHP

 • PHP: n ovat kehittäneet ja kehittäneet Rasmus Lerdorf ja Zend-tekniikat ja julkaistu vuonna 1995. Viimeinen vakaa julkaisu on 7.2.5 vuonna 2018. Se oli kirjoitettu C- ja C ++ -kielellä. PHP-koodi voidaan upottaa myös HTML-kielelle ja käyttää palvelinpuolen skriptikielenä.
 • Se tekee sovelluksista dynaamisempia ja yksinkertaisempia. Se voidaan helposti liittää tietokantaan, kuten Oracle, MySQL, SQL Server jne. PHP on käyttänyt PHP-tulkkia koodin käsittelemiseen. Se voidaan suorittaa komentorivityökalujen ja GUI-sovellusten avulla.
 • PHP on erittäin yksinkertainen, tehokas, turvallinen ja joustava. PHP: tä käytetään laajasti pienissä web-sovelluksissa ja se on suositumpi kuin muut kielet.
 • Sininen norsu, jolla on PHP-logo, edustaa PHP-maskotia. Hups, PHP 3: een ja PHP 4: ään on otettu käyttöön konsepti, jotka helpottavat ohjelmointia.

Head to Head -vertailu Ruby vs. PHP (Infographics)

Alla on seitsemän parhainta vertailua Ruby vs. PHP: n välillä

Keskeiset erot Ruby vs. PHP: n välillä

Alla on eroja Rubyn ja PHP: n välillä

 1. Ruby ei tarjoa eri syntaksia menetelmien, muuttujien ja ominaisuuksien käyttämiseen. PHP tarjoaa eri syntaksit pääsyyn samaan.
 2. Ruby-lauseessa lausekkeiden lopettajia voidaan käyttää Newline-terminaattorina, se tarkoittaa merkkiä seuraavalla rivillä. PHP: ssä lauseen terminaattori on puolipiste.
 3. Kaksi merkkijonoa ketjuttamaan Ruby-julkaisussa '. (piste) 'käytetään. PHP: ssä yhdistää '+' -merkkiä käytetään.
 4. Ruby ei tue kokonaislukutietoja. PHP tukee 32- ja 64-bittisiä kokonaislukutietoja.
 5. Ruby on kirjoittanut kirjoittamisen voimakkaasti. PHP: n kirjoitus on heikkoa.
 6. Ruby on ilmeikäs ja luettavissa. PHP on vankka ja yksinkertainen
 7. Ruby käyttää 'END' -sanaa koodilohkojen viimeistelemiseen. PHP: ssä kiharasulkeita () käytetään koodilohkojen lopettamiseen.
 8. Ruby käyttää eri syntaksia, kuten löytääksesi merkkijonon pituuden, se voidaan kirjoittaa 'merkkijono.pituus'. PHP: ssä se voidaan kirjoittaa nimellä "strlen ($ string)".
 9. Ruby-sovellukset ovat kalliita ja monimutkaisia ​​isäntään ja erittäin aikaa vieviä prosesseja. PHP-sovellukset ovat paljon halvempia ja vievät vähemmän aikaa.
 10. Ruby on tukenut levyjä ja monimutkaisia ​​numeroita. Mutta PHP ei tue monimutkaisia ​​numeroita ja tietueita.
 11. Rubyn syntaksi on helpompi ymmärtää ja ymmärtää. PHP-syntaksi on monimutkainen vakiokirjastostaan ​​lähtien.

Ruby vs PHP -vertailutaulukko

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile vertailua Ruby vs. PHP

PERUSTA

VERTAILU

Rubiini PHP
ohjelmoitujaRuby ohjelmoitiin C-kielellä.PHP ohjelmoitiin C- ja C ++-ohjelmointikielellä.
puitteetRuby on ohjelmointikieli, mutta myöhemmin Rails-kehys on kehitetty.PHP on ohjelmointikieli.
hakemusRuby / Rails kehitti myös työpöytäsovelluksia ja verkkosovelluksia.PHP: tä on käytetty laajasti vain verkkosovellusten kehittämiseen.
kehitysRubyssa kehitys ja käyttöönotto on vaikeaa PHP: hen verrattuna.PHP: ssä kehitys ja käyttöönotto on helppoa.
tehtävätRubyn on ladattava kirjastot saadakseen vastaavan toiminnon.PHP: ssä on sisäänrakennetut toiminnot, jotka helpottavat asioita.
SyntaksiRubyn syntaksi on samanlainen kuin Perl ja Python.PHP-syntaksi on samanlainen kuin Perl- ja C-kieli.
EsitysRuby-sovellukset ovat hitaampia kuin PHPPHP-sovellukset tuottavat paremman suorituskyvyn kuin Ruby.

Johtopäätös Ruby vs. PHP

Rubiinia ja PHP: tä käytetään molemminpuolisena ohjelmointikielenä. Ne ovat avoimen lähdekoodin, ilmaisia ​​ja helposti saatavissa alustoille. Näitä käytetään pääasiassa web-kehityssovelluksissa palvelinpuolen skriptikielenä. Ruby ja PHP ovat molemmat dynaamisesti kirjoitettuja, ja sekä Ruby että PHP pystyvät skaalaamaan.

PHP tarjoaa vahvemman johdonmukaisuuden, yhtenäisen muuttuvan syntaksin, herkän kontekstin ja abstraktin syntaksin, mikä tekee kielestä johdonmukaisen, vaikka vakiokirjastokysymyksissä on ongelmia. PHP on yksinkertainen ja helpompi oppia, ja sitä käytetään eniten markkinoilla. PHP: llä on suuri tuki verkkoresurssien suhteen, suuri määrä mallimoottoreita ja kehittäjiä, suuri joukko toimittajia ja työkaluja.

Ruby on tehokkaampi kuin PHP. Se on ollut suosittu Rails-kehyksessä, joka tekee kielestä monipuolisemman ja mukautuvamman. Ruby on vaikea oppia verrattuna PHP: hen. Rubylla on hyvä verkkoyhteisö tarjota tukea ja tulla suosituksi kehittäjien keskuudessa.

Jokaisella kielellä on omat vahvat alueet. Sovelluksen rakentamisen aikana on paljon asioita, joista on huolehdittava, ja sovelluksen kehittämiseen sopivan kielen valitseminen on yksi monimutkaisista tehtävistä. Kielen plussat ja miinukset otetaan huomioon valinnassa, ja mikä tärkeintä, suorituskyky, skaalautuvuus, kustannukset, tuki ja ylläpidettävyys ovat ensisijaisia ​​huolenaiheita.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas eroihin rubiinin ja PHP: n välillä. Olemme keskustelleet niiden merkityksestä, vertailusta päästä toiseen, tärkeimmät erot ja johtopäätökset. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Ero JavaScript-sovelluksen tai puhelun välillä
 2. Ruby vs. Ruby On Rails -ero
 3. Ruby vs Python (Rails ja Django) - mikä ohjelmointi on paras?
 4. Rails vs PHP - Hyvä, paha ja ruma (vertailu)
 5. JavaScript vs. Ruby