Seulontahaastattelut - Haastattelut ovat tärkeä prosessi, koska ne auttavat organisaatiota valitsemaan parhaat työntekijät vaatimusten mukaan, jotka eivät parasta parhaiten tietylle työprofiilille, vaan myös joitain lisäominaisuuksia, jotka heijastavat työntekijän joustavaa ja dynaamista persoonallisuutta.

Siksi haastatteluilla on tärkeä rooli laajasti määritellyssä alan tulevien johtajien valinnassa. Haastattelulle on tullut ensisijainen tavoite näyttää parhaat yhdistelmät tietämystä, kokemusta ja taitoja, ja haastattelija pystyy arvioimaan tulevan työntekijän luotettavuutta, rehellisyyttä ja rehellisyyttä organisaatiossaan. Siten tekemällä henkilöstöhallinnosta avaintoiminto kaikille organisaatioille.

Haastattelu on pitkä prosessi. Joten varmistaaksemme, että tärkein haastatteluprosessi järjestetään ihmisillä, joilla on vaadittu asiantuntemus ja kokemus, on aina parempi halata niitä, jotka eivät täytä vaadittuja kriteerejä. Tämän kanssa syntyy seulontahaastattelujen käsite.

Seulontahaastattelu on osa työnvalintaprosessia, jota potentiaaliset työnantajat ja rekrytoijat käyttävät arvioidakseen hakijan soveltuvuutta avoimen työpaikan täyttämiseen organisaatiossa. Seulontahaastattelu on lyhyt kysymys- ja vastausistunto, joka suoritetaan epävirallisella tavalla.

Seulontahaastatteluilla kavennetaan potentiaalisia työnhakijoita, mikä lisää muodollisen haastatteluprosessin tehokkuutta ja tekee siitä produktiivisen ja vähemmän aikaa vievän. Seulontahaastattelu voi tapahtua puhelimitse tai henkilökohtainen tapaaminen rekrytoijan tai konsulttiyrityksen tai palkkaavan yrityksen kykyjen hankintaryhmän jäsenen kanssa.

Prosessi on yleensä istunto, jolla selkeytetään hakijan ansioluettelon tai ansioluettelon tietoja. Seulontahaastattelun kesto voi olla kymmenestä kolmekymmentä minuuttia.

Seulontahaastattelu voidaan suorittaa henkilökohtaisesti tai puhelimitse. Se on vain yhden henkilön suorittama käyttäytymishaastattelu. Rekrytoijien on erittäin yleistä selata ehdokkaita puhelimen seulontahaastatteluilla, koska se on nopein tapa varmistaa hakijan pätevyys ja taidot vaaditun työprofiilin mukaan. Henkilökohtaisia ​​haastatteluja käytetään yleensä johdanto-tapaamisena haastateltavan kanssa saadakseen yleiskuvan siitä, soveltuuko hakija yrityksen yrityskulttuuriin vai ei. Seulontahaastattelu on vähiten muodollinen kaikista haastatteluista.

Seulonta on hajanainen tilanne, koska et koskaan tiedä kenellä on mahdollisuus tai mahdollisuus käydä läpi, koska mahdollisuuksia voi olla useita:

 • Hakijalla ei ehkä ole vaadittua kokemusta vuosien suhteen, mutta hänellä voi kuitenkin olla vaadittavat taidot, tiedot ja asiantuntemus tai
 • Hakijalla voi olla kokemusta enemmän kuin vaaditaan, mutta hän ei ole ihmisten henkilö
 • Hakijalla voi olla kaikki edellytykset, mutta hän ei ole riittävän joustava siirtyäkseen uuteen ympäristöön ja sopeutumaan siihen ja niin edelleen.

Toki, se on johtava keskustelu yrityksestä, mutta rekrytoijan päätavoite on lajitella lukuisten hakijoiden läpi paperilla tehdäkseen pakottavia tapauksia haastatteluun. Tässä kurkkukilpailussa on tärkeätä päästä läpi tämän kierroksen. Siksi seulonnalla on suodattimen rooli, ja poistetaan ne, jotka eivät täytä lisävalintakriteerejä. Ei ole koskaan varmaa, kuka saattaa mennä pidemmälle, koska toisinaan seulonnan jälkeen haastattelijat pyrkivät taivuttamaan sääntöjä, joista saattaa olla hyötyä. organisaatio, antamalla heille parhaat ehdokkaat.

Kuinka ässä seulontahaastattelut?

 1. Ole ammattitaitoinen ja vilpitön, sen sijaan tietämätön

Työnhakijan on otettava seulonta yhtä vakavasti kuin mikä tahansa muu muodollinen haastattelu, vaikka se olisi epävirallinen. Älä unohda, että seulontahaastattelu on ensimmäinen askel kohti muodollista haastatteluasi organisaatiossa, joka johtaa edelleen työhön. Se voi olla tilanne, jossa se tehdään tai murtataan, koska se antaa rekrytoijalle käsityksen persoonallisuudestasi.

Siksi on erittäin tärkeää olla innostunut ja ammattitaitoinen ensimmäisestä haastattelusta alkaen, joka johtaa uuteen työpaikkaasi, sen sijaan, että olisit tietämätön vain siksi, että kyse on epävirallisesta haastattelusta, jota ei suoraan suorita työnjohtaja.

 1. Esittele paras persoonallisuuttasi

Työnhakijan on varmistettava, että hänellä on haastattelun alusta alkaen parhaat ominaisuudet, jotka hänellä on, älä liioittele piirteitä tai ilmaista niitä liikaa, koska se saattaa antaa kuvan liian varmasta henkilöstä.

Ilmaise itseäsi tavalla, joka kuvaa saavutuksiasi, analyyttisiä taitojasi, jotka osoittavat sinun olevan eduksi yrityksellesi, josta palkat. Tämä on ”ensivaikutelma”, etkä halua pudottaa palloa tänne.

 1. Tarkista työprofiili

On ehdottoman tärkeää tarkistaa hakuprofiili. Seulonta voi olla epävirallinen vaihe; se voi kuitenkin saada sinut menettämään loistavan mahdollisuuden. Seulonta on prosessi, jolla tunnistetaan soveltuvuus tiettyyn työpaikkaan; Siksi on tärkeää, että arvioit itsesi etukäteen hakemasi työn roolista ja vastuista.

Aina on parempi odottaa odottamattomia ja koskaan mennä valmistautumattomiksi, koska se saattaa tehdä sinusta vähemmän varmoja ja riippumatta siitä kuinka pätevä tai kokenut olet, saat seuraavalle haastattelulle ei.

 1. Rakenna Rapport

Seulonnasta voidaan tehdä positiivinen kokemus, jos kommunikoit hyvin kenen ja kaikkien kanssa pitämällä tasapaino sanomiesi sanojen suhteen. Koska seulonta on epävirallinen istunto, se auttaa tekemään hyvän vaikutelman yrityksen sisäisestä henkilöstöhallinnosta tai palkata yrityksen rekrytoijaa, jos sinulla on hyvät kommunikaatiotaidot ja älykäs huumorintaju, jolloin pääset seuraavalle kierrokselle.

Seuraa 3 Cs: terävää, tiivistä ja selkeää . Tämä on menestysmantra, joka johtaa sinut haastattelun eri vaiheissa. Sanojen oikea käyttö ja lauseiden oikea muotoilu on avain. Sanoilla pelaaminen jättää positiivisen vaikutelman, koska se osoittaa kykysi välittää viesti eduksesi. Haastattelija on riittävän älykäs Gagelle tämän laadun takaamiseksi, ja se lisää pisteen puoleltasi, auttaen siis puhdistamaan tämän seulontakierroksen ja antamaan sinulle oikeuden myös seuraaviin kierroksiin.

 1. Asianmukainen viestintä

Kommunikaatio on ideoiden, ajatusten ja tiedon vaihto, jossa viestin lähettäjälle ja vastaanottajalle on tärkeää olla samalla sivulla ymmärryksen tai käsityksen kannalta. Viestintä on siis kaksisuuntaista prosessia, johon ei liity vain lähettäjän lähettämä viesti, vaan myös vastaanottajan kuittaus viestin lähettämisestä.

 1. Kuuntele seulontahaastattelujen kysymyksiä . Kysy ja selitä jos on epäilyksiä.
 2. Vastaa selvästi . Vastauksesi on ymmärrettävä.
 3. Älä ole liian lyhyt . Tietojen puute (etenkin kysymyksessä olevista tietyistä aiheista) voi tarkoittaa jonkin jättämistä ulkopuolelle. Älä piilota mitään tärkeää näkökohtaa, mutta älä aloita tarinan kertomista.
 4. Ole valpas. Älä ohita mitään. Jos unohdit hiukan, se jää pois vastauksistasi.
 5. Kieli ilmaisee mitä sanat eivät voi. Pidä sekki.
 6. Tasapaino ajatusprosessin ja puheen välillä . Yhden tasapainon ylläpitäminen ajatuksesi, puhuman, kehosi reagoimisen välillä on taite, jota vain harvat osaavat hallita.
 1. Ottaa hallintaan

Haastattelujen seulonnan perusajatuksena on arvioida hakija, soveltuuko hän organisaatioon. Aina on parempi hallita haastattelu heti tultuaan haastatteluhuoneeseen.

 • Tervehdy haastattelijaa lämpimällä hymyllä osoittaen luottamustasi.
 • Noudatettava perusetiketti, esimerkiksi kysymällä haastattelijalta, onko sinulla paikkaa, tai miten hän menee, ja vastataan samaan (jos kysytään), positiivisella tavalla jne.
 • Kuulostaa älykkäältä ja innostuneelta, vaikka olet odottanut pitkään vuoroasi haastatteluun ja et näytä väsyneeltä tai väsyneeltä.
 • Selitä tämän työn valitsemisen syy ja anna rekrytoijalle idea selkeästä ajatteluprosessistasi.
 • Pelaa älykkäästi. Rekrytoija kysyi organisaatiolta odotuksiasi etenkin palkan suhteen. Älä koskaan vastaa tähän kysymykseen tietyllä numerolla, vaan anna älykäs vastaus, joka tappaa kaksi lintua yhdellä kivillä ilmaisemalla ”kyllä” kohti korkeampaa palkkaa tai kokonaistuloja ja arvostamalla organisaatiota imagoaan.

On erittäin tärkeää pitää seulontahaastattelut puolellasi, niin että on helppoa päästä seuraavalle haastattelukierrokselle ja pitää sinut luotettavana ja positiivisena.

 1. Valmistaudu

 • Jatka : Avaintekijä on suunnitella jatkaminen, joka korostaa vahvuuksiasi kuin epäpätevyyttäsi, saavutuksiasi pikemminkin epäjohdonmukaisuuksien (jos sellaisia ​​on) jne. Haastattelija saattaa koettaa sinua arvioimaan, onko jatkamisessa valheita.
 • Läpinäkyvyys : riippumatta siitä, mikä on haastatteluväline, nimittäin puhelimen seulontahaastattelut, henkilökohtainen haastattelu vuokrausyrityksessä tai Skypessä. Mitä avoimempi olet itsestäsi, sitä parempi se on, paljastaen siten luotettavuuden ja luotettavuus. Muista, että äänelläsi, kasvoilmauksillasi ja intonaatioillasi on keskeinen rooli. Jos yrität olla liian älykäs, haastattelija pystyy määrittämään muutoksen äänessäsi tai lausekkeissasi ja niin edelleen.
 • Harjoittelu : Harjoitte vastauksiasi ennen haastattelua pyytämällä ystävääsi auttamaan sinua haastattelussa, jos mahdollista, tekemällä hänelle työnantajan rooli ja tarjoamalla palautetta ja arvioita parannuskohteista. Pidä kirjaa itsestäsi, jotta voit analysoida reaktioitasi ja ei-sanallisia vihjeitä, kuten silmäkontakti ja kehon kieli. Saatat huomata, että sinulla on taipumus käyttäytyä tavalla, joka ilmoittaa työnantajille, että olet epämukava tai tylsistynyt; Esimerkiksi saatat nojata, tai tietämättään ylittää käsivartesi, kadottaa silmäkosketuksesi jne. Mitä enemmän harjoittelet, sitä enemmän siirryt täydellisyyteen ja pystyt välittämään enemmän ammattimaisuutta ja kohteliaisuutta puhuttaessasi haastattelijan kanssa. .
 • SWOT-analyysi : SWOT tarkoittaa vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia.
 1. Tunnista vahvuutesi ja heikkoutesi.
 2. Vertaa kaikkia esityksiäsi aiempiin.
 3. Työskentele heikkoutesi kanssa. Hanki neuvoja, tutkimusta verkossa, kysy haastattelijoilta. Paranna itseäsi viettämällä aikaa, opiskelemalla prosesseja ja saaden sen oikein.
 4. Älä anna itsesi vain luiskahtaa haastattelun kautta. Älä tee tekosyitä, jos epäonnistut.
 5. Analysoi itseäsi. Itsekritiikki on erittäin tehokas ase, jota käytetään oikein.

Ässäseulontahaastattelujen johtopäätös

Monille hakijoille on helpompaa esitellä heidän arvoaan haastattelukierroksilla kuin katkaista seulonta. Seulontahaastattelu on suunniteltu erityisesti hakijoiden suodattamiseen. Minkä tahansa työhakemuksen todellisuus on, että töitä on niin paljon. Enemmän ei ole parempi työnantajille tai hakijoille. Seulonta on lajitteluprosessi hakijoiden hylkäämiseksi käyttämällä peräkkäin yksityiskohtaisempia jatkamusten tutkimuksia. Kaikki johtuu seuraavasta: Ole ammattilainen, niin että ansaitset ansaitsemasi kunnioituksen ja mahdollisuuden edetä edelleen vuokrausprosessissa.

Seulontalaitteilla ei ehkä yleensä ole merkitystäsi tai ajatusprosessejasi arvioida tai arvioida. Haastattelijoilla on yksi päävelvollisuus ennen kuin heidät levitetään ja siirretään seuraavalle haastattelutasolle. He tekevät niin vahvistamalla asiantuntemuksen, pätevyyden, asetetut taidot ja seurantatiedot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että otat tämän osan haastatteluprosessista rennosti, koska se on ensimmäinen portaikko tikkaille.

Haastattelu käsitteenä on sekä työnantajan / haastattelijan että hakijan / haastateltavan taito. Siksi tämän taiteen hallitseminen käytännössä ei vain tue työpaikan hankkimista, vaan myös imee sinut tiettyihin ominaisuuksiin, kuten tervehdyksen etikettiin, lämpimään hymyyn, kiittämiseen jne., Johtuen harjoittelusta, jota teet haastatteluihin valmistautuessasi.

Pidä se yksinkertaisena ja suorapuheisena ja tallenna suurin osa idealistisesta melodraamastasi valinnan seulontahaastatteluihin. Siihen saakka, kun et suosittele syitä, että haastattelija lähettää sinut pois, odota, että hänet ehdotetaan päätöksentekijälle - kuka olettaa, että olet pätevä tai et tule ilmoittautumaan haastatteluun hakevien henkilöiden keräämiseen.