Eroja Ruby vs. Solmun välillä

Node.js on cross-platform, nopea ja nopea Java-käyttöaikaympäristö, joka on rakennettu JavaScript-moottorille. Node.js käyttää tapahtumapohjaista, estämätöntä I / O: ta, jolla voimme saavuttaa alhaisen viiveen ja suuren suorituskyvyn ja tehdä siitä kevyen ja tehokkaan. Node.js on hyödyllinen sekä palvelimille että työpöytäsovelluksille. Ruby on avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, olio kieli, jossa keskitytään yksinkertaisuuteen, siirrettävyyteen, laajennettavuuteen ja tuottavuuteen. Yksinkertaisen syntaksinsa ansiosta se on helppo lukea ja kirjoittaa, jos tunnemme muut ohjelmointikielet, kuten python.

Mikä on solmu?

Node.js kirjoitetaan c / c ++, JavaScript ja sen pakettiekosysteemi NPM (node ​​pack manager), koostuu suuresta määrästä avoimen lähdekoodin kirjastoja paketissa. Ryan Dahl esitteli Node.js: n vuonna 2009 Linuxille ja macOS: lle. Solmulla on monia sisäänrakennettuja moduuleja, joita voimme käyttää komentorivillä. Solmu soveltuu hyvin asynkronisen JS-koodin käsittelemiseen monien toimintojen suorittamiseksi.

Mikä on Ruby?

Ruby on avoimen lähdekoodin ohjelmointikieli, olio kieli. Se on kehitetty pääosin Linuxissa ja toimii kaikilla alustoilla, kuten UNIX, Windows, DOS ja Mac OS jne. Yukihiro Matsumoto on luonut Rubyn ja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Koska se on avoimen lähdekoodin, voimme vapaasti muokata, muokata tarpeisiimme ja käyttöön. Ruby on samanlainen kuin Pieni puhe ja Perl, koska se on oliokeskeinen kuten Pieni puhe ja kätevä kuin Perl, mikä tekee siitä ohjelmien ylläpidon helpommaksi.

Head to Head -vertailu Rubyn ja solmun välillä (infografia)

Alla on seitsemän tärkeintä vertailua Ruby vs. Solmun välillä

Keskeiset erot Rubyn ja Solmun välillä

Alla on luettelo kohdista, jotka selittävät tärkeimmät erot Rubyn ja Solmun välillä

 • Node.js tarjoaa nopeammat palvelinpuolen ratkaisut tapahtumapohjaisen ohjelmoinnin ansiosta, joka estää yhden CPU: n I / O-käytön verrattuna Rubyyn.
 • Node.js: llä on vähemmän oppimiskäyrää kuin Rubylla ja se on helppo oppia eri ohjelmointitaustoista tuleville, kun taas Rubyllä on enemmän oppimisresursseja, yhteisöjä saatavana verkossa.
 • Rubyn on oltava selkeä tiedosto- / kansiorakenne, kun taas Node.js on erittäin joustava, jotta voimme laittaa koko koodin yhteen tiedostoon tai useampaan tiedostoon tai hakemistoon.
 • Node.js: llä ei ole sääntöjä tiedostonimistä, jotta voimme nimetä tiedostoja tarvittaessa, kun taas Rubyllä on tiukat säännöt tiedostonimistä. Jos muutamme tiedostonimeä, sovellus kaatuu.
 • Ruby tukee toimintansa monisäiettämistä ja on parempi CPU-intensiivisissä sovelluksissa, kun taas Node.js on yksikierteinen, sopii parhaiten raskaisiin I / O-sovelluksiin eikä sovellu CPU-intensiivisiin sovelluksiin.
 • Rubyssa ei ole soittopyyntöjä eli kaikki ohjeet suoritetaan peräkkäin, kun taas Node.js: llä on takaisinsoittoja ja se toimii asynkronisesti.
 • Rubyssa koodin ylläpito on helppoa, koska sillä on sääntöjä kehitettäessä ja helposti siirrettävissä kehittäjien välillä, kun taas Node.js-koodin ylläpito on hankala tai vaikeaa, koska siinä ei ole sääntöjä kehittäjille.
 • Node.js on epäjohdonmukainen, koska API muuttuu usein ja paranee ajan myötä, kun taas Ruby on johdonmukainen, koska siinä on vähemmän muutoksia.
 • Node.js: tä voidaan käyttää ohjelmointikielenä sekä käyttöliittymien että takaosakehitykseen, kun taas Ruby on takaosakehitykseen.
 • Node.js-paketin ekosysteemillä NPM (node ​​package manager) on suuri kirjastokokoelma, kun taas Rubylla ei ole yhtä paljon kuin Node.js

Ruby vs. Solmun vertailutaulukko

Seuraava on vertailutaulukko välillä Ruby vs Node.js

Vertailun perusteet Rubiini Solmu
Kehyksen tyyppiRuby on suosittu kehys ja odottaa tekevän asioita tietyllä tavalla, mikä on haittaa Web-sovellusten virheenkorjauksessaNode.js on mielipiteettömä kehys, koska se tarjoaa enemmän hallintaa, mutta kehittelyssä ei ole vakiosääntöjä, joita tulisi noudattaa. Jotta voisimme työskennellä ryhmässä, meillä on oltava tietyt säännöt, joita on noudatettava koodaamisessa, joita Node.js: lla ei ole.
KehitysaikaRubylla on kyky kehittää täydellinen CRUD-sovellus tietokantayhteydellä, siirtyminen muutamalla komennolla komentorivin kautta.Node.js vie aikaa, koska meidän on kirjoitettava koodi, löydettävä tarvittavat moduulit ja integroitava muihin moduuleihin. Node.js antaa joustavuutta valita eri komponentit ja niiden integrointi vie enemmän aikaa.
EsitysRuby on performanssissa erittäin hidas, mikä on pullonkaula sille. Joskus Ruby-sovelluksen virheenkorjaus on aikaa vievä ja vaikea prosessi abstraktin luonteensa takia.Node.js on monissa tapauksissa nopeampi kuin Ruby JavaScript-moottorinsa ansiosta, vaikka siinä on joitain ongelmia.
OppimiskäyräRuby on helppo oppia, koska sillä on lukuisia oppaita ja kursseja on olemassa verkko-opiskeluun. Sillä on aktiivisin kehittäjäyhteisö, jonka avulla voimme oppia helposti, jos pysymme muualla oppimisen aikana.Node.js-oppimiskäyrä on vähemmän verrattuna rubiiniin, mutta eri ohjelmointitaustat kuten C / C ++ -kehittäjät voivat myös oppia helposti. Etukäteen kehittäjien on helppo oppia kirjoittaessamme JavaScriptiin.
Suorittimen intensiiviset tehtävätRuby soveltuu hyvin prosessoritehtäviin, kuten kuvankäsittely, tietojenkäsittely ja nopea sovelluskehitys.Node.js aiheuttaa verkkosovellusten ripustumisen käsitellessään CPU-intensiivisiä tehtäviä, koska se käyttää yhtä säiettä. Se kestää kauan ja estää muiden tehtävien suorittamisen.
skaalautuvuusRuby ei ole niin skaalautuva kuin Node.js, ja niin monet yritykset siirtyivät Rubysta Node.js: iin skaalattavuuden vuoksi, kuten New York Times, LinkedIn, Uber, PayPal jne.Node.js on skaalautuvampi rubiiniin verrattuna, koska siinä on abstraktioklasterit, jotka voivat kutoa prosesseja web-sovellusten työmäärän perusteella vähimmäisprosessoreilla.
Kykyjen löytäminenHyvin harvat ihmiset tuntevat Rubyn ja tietävät sekä Rubyista että runkorakenteista, minkä vuoksi heillä on valtava kysyntä ja heidän on maksettava korkea palkka, koska heitä on vaikea saadaNode.js: ssä on enemmän ihmisiä, joilla on hyvät tiedot puitteista ja ohjelmointikielestä. Voimme saada sekä käyttöliittymä- että takaosakehittäjät yhdestä henkilöstä, eikä meidän tarvitse maksaa yhtä korkeaa kuin Ruby.

Johtopäätös Ruby vs Node.js

Lopuksi, se on yleiskatsaus vertailusta Ruby vs Node.js. Toivon, että luettuasi tämän Ruby vs Node.js -artikkelin ymmärrät paremmin nämä puitteet ja ohjelmointikielet. Koska sekä Ruby vs. Node.js voivat saavuttaa samat tulokset, mutta Ruby sopii tapauksiin, joissa meidän on kehitettävä CPU-intensiivisiä sovelluksia tai meidän on siirryttävä nopeasti CURD-toimintoihin, ja Node.js sopii tapauksiin, joissa meidän on kehitettävä sovelluksia, joilla on raskas I / O-toiminnot sovelluksesta, yhden sivun sovelluksista, reaaliaikaisista sovelluksista jne.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas eroihin rubiinin ja solmun välillä, tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, päästä toiseen -vertailuun, avaineroihin ja johtopäätöksiin. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. Java vs Node JS - 8 hyödyllisiä eroja
 2. Java vs. Ruby - 5 parasta vertailua
 3. Python vs Node.js Hyödyllisiä eroja
 4. Ruby vs. Ruby On Rails vertailu
 5. Spark SQL vs Presto -erot