Tässä Photoshop CS3 -opetusohjelmassa tarkastellaan perusasioita siitä, kuinka älykkäitä suodattimia käytetään kuvaan, mikä ei ole vain aivan uusi ominaisuus Adobe Photoshop CS3: n sisällä, vaan myös yksi parhaista asioista, joita Photoshopille voi tapahtua pitkään. aika. Palautaatko tai retusoit valokuvia tai siirryt luovan tehosteen jälkeen. Kun olet nähnyt kuinka paljon vapautta älykkäät suodattimet antavat sinulle, käytät niitä Photoshop-työssäsi koko ajan.

Muissa opetusohjelmissa vietämme asioita pidemmälle ja osoitamme, kuinka tämän uskomattoman uuden ominaisuuden käyttö todella aloitetaan, mukaan lukien miten muokata Photoshop CS3: n älykkään suodattimen asetuksia sen jälkeen, kun olet jo asentanut sen, ja miten muuttaa sen sekoitustila ja opasiteetti-asetukset riippumatta älyobjektin asetuksista. Toistaiseksi nopea katsaus perusteisiin.

Photoshop CS2 esitteli meidät älykkäisiin kohteisiin, ja yksi Adobe-ihmisten älykkäillä objekteilla tavoitteista oli yhtenä päivänä antaa meille mahdollisuus lisätä dynaamisia suodattimia kuviin, jotka eivät ole tuhoavia, eli ne eivät muuttaneet fyysisesti kuvaa pikseliä millään tavalla, kuten esimerkiksi säätökerrosten toiminta Photoshopissa. Photoshop CS3 tuo kyseisen tavoitteen todellisuuteen älykkäillä suodattimilla.

Älykkäillä suodattimilla ja Photoshop CS3: lla voimme nyt käyttää Gaussian Blur- tai Unsharp Mask -sovellusta tai mitä tahansa Photoshopin monista muista suodattimista, palata milloin tahansa takaisin ja muuttaa käyttämiämme asetuksia vahingoittamatta kuvan laatua millään tavalla! Voimme pinota ne päällekkäin ja järjestää sitten järjestyksen uudelleen luodaksesi erilaisia ​​tuloksia, voimme muuttaa kunkin sekoitusmoodin ja opasiteetin toisistaan ​​ja itse kerroksesta riippumatta, ja voimme jopa peittää niiden vaikutukset niin ne koskevat vain tiettyä aluetta kuvan sisällä. Älykkäät suodattimet ovat todella valtava askel eteenpäin Photoshopille ja digitaalikuvien käsittelemiselle.

Kun olet sanonut kaiken tämän, miten käytät niitä? Onko se monimutkaista? Ei, ei ollenkaan, kuten näemme.

Vaihe 1: Muunna kuva älykkääksi esineeksi

Ajattele Photoshop CS3: n älykkäitä suodattimia älykkäiden esineiden kykyjen laajennuksena, ja koska ne ovat älykkäiden esineiden laajennuksia, vaikuttaa siltä, ​​että on järkevää, että jotta voimme käyttää niitä, tarvitsemme ensin älyobjektin, ja juuri sitä tarvitsemme. Meidän on muutettava kuvamme älykkääksi esineeksi.

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näet, minulla on kuva avoinna Photoshop CS3: n sisällä, jossa on tällä hetkellä vain yksi kerros, taustakerros. Minun on muutettava tämä taso älykkääksi objektiksi, ja Photoshopissa on muutamia eri tapoja, mutta Photoshop CS3: ssa on vielä yksi tapa. Voin siirtyä näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon ja valita uuden vaihtoehdon Muunna älykkäiksi suodattimiksi :

Tämä voi tuntua aivan uudelta vaihtoehdolta, mutta kaiken muuntamiseksi kerros muunnetaan älykkääksi objektiksi, samoin kuin jos olisit mennyt esimerkiksi Taso- valikkoon ja valitsemasi Älykkäät objektit - Muunna älykkääksi objektiksi . On enemmän kuin yksi tapa muuntaa taso älykkääksi objektiksi Photoshopissa, ja tämä on vain uusi tapa tehdä se. Itse asiassa kun valitset tämän vaihtoehdon ensimmäistä kertaa, näet tämän varoitusruudun:

Kaikki tämä kertoo sinulle, että Photoshop aikoo muuttaa kerroksen älykkääksi objektiksi. Tätä viestiä ei tarvitse nähdä joka kerta, kun valitset vaihtoehdon, joten mene eteenpäin ja napsauta "Älä näytä uudelleen" -vaihtoehtoa vasemmassa alakulmassa ja napsauta sitten OK.

Olemme nyt muuttaneet tasomme älykkääksi objektiksi, jonka voimme kertoa pienen älykkään objektin kuvakkeella tason pikkukuvan esikatselun oikeassa alakulmassa:

Mitä nyt? Olemme muuttaneet tasomme älykkääksi esineeksi. Kuinka jatkamme näiden älykkäiden suodattimien lisäämistä siihen? Vastaus on - samalla tavalla kuin normaalisti levitä suodatin kerrokselle! Se on niin helppoa!

Vaihe 2: Käytä suodatinta älyobjektiin

Koska tämä on vain nopea katsaus älykkäiden suodattimien käytön perusteisiin Photoshop CS3: ssa, rajoitan lisäämään vain yhden suodattimen tähän. Lisään vanhan hyvän Unsharp-maskin älyobjektiini. Siirtyäkseni menen jälleen Suodatin- valikkoon, valitse Teroitus ja sitten Unsharp Mask :

Tämä tuo esiin Photoshopin Unsharp Mask -valintaikkunan tavalliseen tapaan, ja teen joitain nopeita muutoksia asetuksiin:

Ja kun olen tyytyväinen asetuksiin, napsautin OK niiden soveltamiseksi. Ja niin helppoa kuin se oli, olemme juuri käyttäneet ensimmäistä älykästä suodatinta!

Katso mitä meillä on nyt Tasot-paletissa:

Suoraan älyobjektikerroksen alla on nyt alue, joka sanoo "Älylliset suodattimet", mikä osoittaa, että objektiin on asennettu ainakin yksi älykäs suodatin.

Sanojen "Smart Filters" vasemmalla puolella oleva valkoinen suorakulmainen alue on maski, aivan kuten tavallinen kerrosmaski, jonka avulla voimme valita älyobjektin tietyn alueen, johon suodattimet / suodattimet asennetaan. Tarkastelemme tarkemmin maskien soveltamista älykkäisiin suodattimiin toisessa opetusohjelmassa.

Ja suoraan maskin alla näemme käyttämäni Unsharp Mask -suodattimen. Koska olemme käyttäneet sitä älykkään esineen sijasta normaaliin kerrokseen, siitä tulee automaattisesti älykäs suodatin. Älykkään suodattimen luomiseen ei tarvitse tehdä muuta. Levitä vain suodatin älyobjektille tavalla, jolla tavallisesti levitä suodatin kerrokseen, ja siitä tulee älykäs suodatin!

Okei, joten nyt voit ajatella "Hei, se on hienoa. Voin käyttää suodatinta älyobjektiin ja siitä tulee automaattisesti yksi näistä uusista älykkäistä suodattimista. Okei, voin nähdä, että suodattimeni kanssa Photoshop myös antaa minulle naamion, jotta voin rajoittaa suodattimen käyttöpaikkaa. Mutta siinä on? Se on älykkäiden suodattimien iso asia? Heillä on hieno nimi ja saan naamion heidän kanssaan? "

Ei tietenkään! Se olisi tavallaan sääli, eikö niin? Entä jos sinulla on mahdollisuus palata takaisin ja muokata suodattimen asetuksia milloin tahansa, vaikka oletkin 50, 100 tai 500 askelta työssäsi pidempään? Entä jos voisit muuttaa näitä asetuksia uudestaan ​​ja uudestaan ​​menettämättä kuvanlaatua? Entä jos voisit käyttää yhtä kuin muutamaa määrää suodattimia samaan älyobjektiin ja pystyä palaamaan takaisin ja muuttamaan mitä tahansa näistä suodatinasetuksista milloin haluat, niin monta kertaa kuin haluat? Entä jos voisit muuttaa kaikkien näiden suodattimien opasiteetti- ja sekoitusmoodia riippumatta kaikista muista suodattimista ja itse älyobjektista? Tai järjestämällä suodattimien pinoamisjärjestys uudelleen niin usein kuin haluat luoda uusia tuloksia tai tehosteita? Tai pesä suodattimet muiden suodattimien sisällä entistä parempaa hallintaa varten?

Älykkäiden suodattimien mahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Tämä oli vain nopea katsaus kuinka helppoa on käyttää älykästä suodatinta kuvaan. Seuraavissa opetusohjelmissa näemme kuinka maksimoida tämän suurenmoisen uuden ominaisuuden hyödyt Photoshop CS3: n sisällä. Ensinnäkin aivan seuraava opetusohjelma näyttää meille, kuinka palata takaisin älykkäiden suodattimien asetuksiin ja muokata niitä sen jälkeen, kun olemme jo käyttäneet suodatinta, ja sen jälkeen tarkastelemme kuinka muuttaa älykkään suodattimen sekoitustilaa ja opasiteetin asetuksia!