Kirjoittanut Steve Patterson.

Edellisessä Photoshop CS3: n älykkäiden suodattimien opetusohjelmassa tarkastelimme kuinka helppoa on lisätä ja soveltaa älykästä suodatinta Photoshop CS3: n sisäiseen kuvaan yksinkertaisesti muuntamalla kerros älykkääksi objektiksi ja soveltamalla sitten mitä tahansa Photoshopin suodattimia älyobjektiin aivan samalla tavalla kuin levittäisit yhden normaaliin kerrokseen.

Koska käytät suodatinta älyobjektiin, Photoshop CS3 muuntaa suodattimen automaattisesti älykkääksi suodattimeksi. Siinä kaikki siinä on! Jos unohdit oppaan, voit tarkistaa sen täältä .

Älykkäille suodattimille on tietenkin muutakin kuin se, kuinka helppoa niiden käyttö on. Yksi älykkäiden suodattimien pääominaisuuksista on, että voit palata takaisin ja muuttaa suodatinasetuksia kauan sen jälkeen, kun olet ensin käyttänyt niitä, tai muuttaa niitä uudestaan ​​ja uudestaan, niin usein kuin haluat, vahingoittamatta kuvan pikseliä millään tavalla.

Paitsi, että myös älykkäillä suodattimilla on omat sekoitusmoodinsa ja opasiteetin asetukset, jotka ovat täysin riippumattomia älyobjektin sekoitusmoodista ja opasiteettiasetuksista, joten sinulla on täysi hallinta suodattimen käytön suhteen. Tässä opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka palata takaisin ja muokata älykkään suodattimen asetuksia Photoshop CS3: ssa, ja seuraavassa opetusohjelmassa näemme kuinka muuttaa suodattimen sekoitustilaa ja opasiteetin asetuksia .

Älykkäät suodattimet: Älykkäiden suodattimien asetusten muuttaminen milloin haluat

Aloitan täältä käyttämäni kuva, joka on sama kuva kuin edellisessä opetusohjelmassa:

Olemme jo käsitellyt älykkään suodattimen käytön edellisessä opetusohjelmassa, joten siirrymme eteenpäin melko nopeasti täällä ja siirryn vain eteenpäin muuntamaan kuvan omalle älyobjektilleni ja lisäämään sitten älykkään suodattimen omaan kuva. Muista tarkistaa edellinen opetusohjelma, jos et tiedä mistä puhun.

Tällä kertaa lisään Gaussian Blur -suodattimen, jonka säde on 3 pikseliä, kuten alla on esitetty:

Tämä antoi kuvan mukavan pienen sumeuden:

Ja Kerrokset-paletissani näemme, että suoraan älyobjektikerrokseni alla on nyt älykkäiden suodattimien osio, jossa on Gaussian Blur -suodatin (joka on nyt älykäs suodatin siitä lähtien, kun sitä sovellettiin älyobjektiin), joka näyttää älykkään suodatinmaskin pikkukuva (valkoinen suorakulmio):

Toistaiseksi niin hyvä, paitsi että olen tehnyt virheen. Viime kädessäni täällä on mukava pehmeä kukkahehku, ja saavuttaaksesi tämän vaikutelman minun piti hämärtää kuvaa enemmän kuin tein. Tässä vaiheessa saatat ajatella "Okei, joten peruuta suodatustehoste ja tee se uudelleen. Paljon." Ja tässä tapauksessa pieni asenneongelmasi anteeksi, koska olisit oikeassa. Voin helposti vain kumota Gaussian hämärtämisen ja tehdä sen uudelleen eri asetuksilla.

Mutta entä jos en voisi peruuttaa sitä niin helposti? Entä jos olisin jo tehnyt niin paljon enemmän työtä kuvan suhteen, että suodattimen kumoamiseksi ja uudelleentarkastamiseksi joudun palaamaan takaisin ja peruuttamaan 10 tai 20 vaihetta tai 50 askelta tai vielä pahempaa! Entä jos olisin maksimoinut historiatiedot ja minulla ei ole mitään keinoa palata takaisin vaiheeseen, jossa asetin suodattimen? Mitä sitten?

No, älykkäiden suodattimien ansiosta, se ei ole ollenkaan ongelma, koska voin palata haluamaasi aikaan takaisin ja muuttaa suodatinasetuksia ikään kuin olisin määrittänyt ne oikein alkamaan ja aiheuttamatta kuvani ongelmia. Ja se on erittäin helppo tehdä. Kaksoisnapsauta vain suodattimen nimeä älykkään objektin alapuolella olevissa Älykkäet suodattimet -osiossa. Suodattimen valintaikkuna tulee näkyviin, jolloin voit tehdä tarvittavat muutokset. Se siitä. Se on niin helppoa!

Katso, minä näytän sinulle. Aion kaksoisnapsauttaa älykkään objektin alapuolella olevissa Älykkäät suodattimet -osiossa (Gaussian Blur) (Gaussian Blur) (kun olen korostanut sen keltaisella alla olevassa kuvassa), ja kun teen, uudelleen, kuten voit nähdä alla olevan kuvan, Gaussian hämärtää -valintaikkuna palaa varmuuskopioksi aiemmin käyttämäni 3 pikselin säteen kanssa:

Nyt voin muuttaa hämärtysäteen mihin tahansa haluan, ikään kuin tämä olisi ensimmäinen kerta, kun käytin suodatinta, eikä se aiheuta ongelmia kuvassa. Nostan sädearvon 13 pikseliin tällä kertaa, mikä antaa minulle enemmän epäterävyyttä ja napsauta sitten OK.

Ja nyt kuvaan on lisätty paljon enemmän epäterävyyttä, mikä on juuri sitä, mitä tarvitsen saavuttaaksesi pehmeän hehku-tehosteeni, ja kaikki mitä minun piti tehdä suodatinasetuksen muuttamiseksi, kaksoisnapsauta suoraan suodattimen nimeä ( tässä tapauksessa Gaussian Blur) ja suodattimen valintaikkuna tuli takaisin minulle, antaen minulle mahdollisuuden muuttaa asetuksia.

Jos haluan (mitä en todellakaan halua, mutta jos tekisin), voisin yhtä helposti palata takaisin ja muuttaa niitä uudestaan, uudestaan ​​ja uudestaan, ja kuvani pikselit ovat täysin turvassa vahingoilta.

Syynä on se, että älykkäät suodattimet toimivat suurin piirtein samalla tavalla kuin säätökerrokset, koska ne eivät muuta kuvaa millään tavalla. Sen sijaan ne tallentavat joukon matematiikkaa (älä huoli, sinun ei tarvitse käsitellä sitä), jota Photoshop käyttää sitten osoittamaan meille esikatselun siitä, miltä meidän kuva näyttäisi, jos nämä muutokset todella toteutettaisiin ilman, että soveltaa niitä. Se on todella uskomattomia juttuja, mutta kaikki mitä sinun ja minun on tiedettävä, on se, että voimme tehdä älykkäiden suodatinten asetuksiin niin monta muutosta kuin haluamme, ja jälleen kerran sinun tarvitsee vain kaksoisnapsauttaa suoraan suodattimen nimeä saadaksesi tuo valintaikkuna takaisin ylös ja napsauta sitten OK, kun olet tehnyt muutokset.

Seuraavassa opetusohjelmassamme lopetan pehmeän hehkuvaikutukseni osoittamalla kuinka muuttaa älykkään suodattimen sekoitustilaa ja opasiteetin asetuksia Photoshop CS3: n sisällä!