Yksi Photoshop CS6: n upeista uusista ominaisuuksista on parannettu ja parannettu rajatyökalu . Jos olet käyttänyt Photoshopin aikaisempia versioita valokuvien rajaamiseen, löydät CS6: lla melko monia muutoksia, jotka kaikki on suunniteltu tekemään kuvien rajaamisesta ja suoristamisesta entistä helpompaa ja joustavampaa. Tässä opetusohjelmassa opimme kuinka se toimii!

Rajatyökalun valitseminen

Kuten aiemmissa Photoshop-versioissa, kuvan rajaamiseksi aloitamme valitsemalla Rajaa-työkalun joko napsauttamalla sen kuvaketta Työkalut-paneelissa näytön vasemmalla puolella tai painamalla C- kirjainta näppäimistöllä. Valitsen sen Työkalut-paneelista:

Rajatyökalun valitseminen.

Rajauskahvat

Jos olet käyttänyt Photoshopin aikaisempia versioita, ensimmäinen ero, jonka huomaat CS6: ssa, on se, että heti kun valitset Rajaustyökalun, Photoshop sijoittaa automaattisesti rajausruudun ja käsittelee kuvaa. Löydät rajauskahvan jokaisesta neljästä kulmasta sekä ylä-, ala-, vasemmasta ja oikeasta. Ne näyttävät hiukan erilaisilta kuin aiemmissa versioissa, mutta toimivat täsmälleen samalla tavalla:

Photoshop CS6 asettaa rajausruudun automaattisesti ja käsittelee kuvaa.

Voimme napsauttaa mitä tahansa kahvoista ja pitämällä hiiren painiketta painettuna, vedä niitä ympäri muuttaaksesi ja muuttaa satokentän muotoa. Rajauslaatikon sisällä oleva alue on osa kuvaa, jonka pidät. Kaikki laatikon ulkopuolella leikataan pois. Photoshop tummentaa rajaavan ruudun ulkopuolella olevan alueen, joten meillä on helpompi nähdä, mitä kuvan osaa säilytämme:

Voit muuttaa rajauskentän kokoa napsauttamalla ja vetämällä kahvoja.

Yksi huomioitava asia, ennen kuin jatkamme, on, että sinun ei tarvitse välttämättä käyttää alkuperäisiä satokahvoja, jotka Photoshop CS6 asettaa kuvan ympärille. Ne on lisätty puhtaasti mukavuuden vuoksi. Aivan kuten Photoshopin aiemmissa versioissa, voit myös napsauttaa mitä tahansa kuvan sisäosaa Rajatyökalulla ja vetää hiiren painikkeellasi alaspäin vetämällä oman rajauskentän, jonka kokoa voit muuttaa ja muokata uudelleen vetämällä mitä tahansa kahvoista. Päätös on sinun.

Kuvasuhteen valitseminen

Oletusarvon mukaan Photoshop CS6 antaa meille vetää kahvat vapaasti mihin tahansa suuntaan, jotta voimme muokata rajauskentän mihin tahansa kokoon tarvitsemme. Mutta useimmiten haluamme rajata valokuvan vakiokokoon, kuten 4x6 tai 8x10. Jos etsit lähellä Asetukset-palkin vasemmasta reunasta näytön yläreunaa, löydät Kuvasuhde- vaihtoehdon, joka on oletuksena asetettu Rajoittamattomaksi . Jos napsautat sanaa "Rajoittamaton", avaat valikon, jolla on useita kuvasuhteita, joista voimme valita. Valitsen suhteeksi 2x3 (4x6):

Voit valita minkä tahansa esiasetetun kuvasuhteen.

Photoshop napsauttaa heti rajausruudun valitsemaamme kuvasuhteeseen. Sen jälkeen voimme muuttaa ruudun kokoa vetämällä kahvoja tietäen, että kuvasuhde on lukittu turvallisesti paikoilleen:

Rajausreuna on napsahtanut 4x3-kuvasuhteeseen.

Jos haluat rajata kuvan harvempaan kuvasuhteeseen, jota ei löydy luettelosta, voit luoda oman mukautetun kuvasuhteen syöttämällä tarvittavat arvot leveys- ja korkeusruutuihin suoraan luettelon oikealle puolelle:

Anna tarvittaessa omat mukautetut kuvasuhteet.

Muotokuva tai maisema-suunta

Kierrä rajausruutu nopeasti vaakatasosta (vaaka) pystysuuntaan (pystysuoraan) ja päinvastoin napsauttamalla Kierto- kuvaketta Asetukset-palkissa:

Napsauta Rotate-painiketta vaihtaaksesi Pysty- ja Maisema-tilan välillä.

Napsautan kuvaketta, ja nyt rajausruutu on siirtynyt vaakasuunnasta pystysuuntaan. Voit siirtyä takaisin vaakatilaan napsauttamalla Kierrä-kuvaketta uudelleen. Mukana on myös pikanäppäin vaihtamiseksi muotokuva- ja vaakatilan välillä. Paina näppäimistön X- kirjainta hypätäksesi edestakaisin niiden välillä:

Rajausrajaa on käännetty vaakatasosta pystysuuntaan.

Kuvan siirtäminen rajausruudun sisällä

Voit siirtää ja siirtää kuvaa rajausruudun sisällä napsauttamalla mitä tahansa laatikon sisällä ja vetämällä kuvaa paikalleen pitämällä hiiren painiketta painettuna. Jos olet käyttänyt Photoshopin aiempaa versiota, huomaat täällä suuren muutoksen CS6: n kanssa. Aiemmissa versioissa hiiren vetäminen liikuttaisi rajaavaa ruutua kuvan edessä, kun taas kuva itse pysyi paikoillaan. CS6: lla saadaan aivan päinvastainen. Rajauslaatikko pysyy paikallaan, kun kuva liikkuu sen sisällä! Se on vaikea nähdä staattisessa kuvakaappauksessa, mutta rajausruutuani ei oikeastaan ​​ole siirretty. Itse valokuva liikkuu, kun vetää sitä hiirellä:

Napsauta ja vedä kuvaa rajaamisruudun sisällä, jotta voit sijoittaa sen uudelleen.

Peittokuva

Olet ehkä huomannut ruutukaappauksissa, että rajausruudun sisällä on näkyvissä ruudukon peittokuva. Oletusarvoisesti Photoshop CS6 näyttää meille 3x3-ruudukon, jota kutsutaan kolmosten sääntönä . Siinä todetaan, että kuvan rajaamisen yhteydessä sinun tulee sijoittaa valokuvasi pääkohde yhteen pisteistä, joissa vaaka- ja pystysuuntainen ruudukon rivi leikkaavat. Tietenkin, se on vain yleinen ohje, joka saattaa tai ei toimi hyvin kuvan suhteen.

Kolmansien sääntö on vain yksi monista CS6: n useista peittokuvista, joista voimme valita, ja voimme valita ne Asetukset-palkin Näytä- vaihtoehdosta:

Näytä-vaihtoehto Asetukset-palkissa.

Napsauta vain sanoja "Kolmansien sääntö" (tai mikä tahansa peittokuva on luettelossa) avataksesi valikon, ja valitse sitten toinen peittokuva luettelosta. Valitsen Ruudukko-peittokuvan:

Eri peittokuvan valitseminen Näytä-valikosta.

Ja nyt näemme yksityiskohtaisemman ruudukon näkymässä satolaatikossani. Voit myös selata näppäimistön erilaisten peittojen läpi. Paina vain O- kirjainta toistuvasti selataksesi luetteloa:

Photoshop CS6 antaa meille useita peittokuvia kuvan rajaamiseksi ja sijoittamiseksi.

Jos katsot Näytä-vaihtoehdon peittoalueluettelon alapuolelle, löydät kolme lisävaihtoehtoa, jotka ohjaavat, milloin peittokuva todella ilmestyy. Jos haluat, että peittokuva pysyy näytöllä jatkuvasti, valitse Näytä aina peittokuva . Automaattisen näytön peittokuvavaihtoehto, joka on suosikkini, näyttää peittokuvan vain, kun muutat rajauskentän kokoa tai asetat kuvaa uudelleen, ja piilottaa peittokuvan, kun et tee mitään muutoksia, jotta se ei sotkea näyttöä. Jos et halua, että peittokuva näkyy lainkaan, voit poistaa sen käytöstä valitsemalla Älä koskaan näytä peittokuvaa :

Photoshop CS6 antaa sinun valita, milloin tai jos haluat, että peittokuva tulee näkyviin.

Kuvan kääntäminen ja suoristaminen

Photoshop CS6 antaa meille pari eri tapaa suoristaa kuvan kuvan rajaustyökalun avulla. Ensimmäinen on yksinkertaisesti kääntämällä kuvaa manuaalisesti. Kierrä sitä siirtämällä hiiren osoitinta mihin tahansa raja-alueen ulkopuolelle. Näet kohdistimen muuttuvan kaarevaksi viivaksi, jonka molemmissa päissä on nuoli. Napsauta sitten rajausruudun ulkopuolella ja vedä hiirtä kääntääksesi kuvaa pitämällä hiiren painiketta painettuna. Rajauslaatikko pysyy paikallaan, kun kuva itsessään pyörii sen sisällä. Photoshop asettaa automaattisesti ruudukkopäällön leikkausruudun sisälle, jotta kuvan arvioiminen on helpompaa:

Napsauta ja vedä mitä tahansa rajausruudun ulkopuolelle kääntääksesi kuvaa.

Toinen tapa suoristaa kuva rajaamistyökalulla on käyttämällä Asetukset-palkin Suorista- vaihtoehtoa. Napsauta sitä valitaksesi sen:

Napsauta Suora-vaihtoehtoa.

Kun Suora-vaihtoehto on valittu, etsi kuvasta jotain, jonka tulisi olla suora, joko vaaka- tai pystysuunnassa. Napsauta sen toista päätä asettaaksesi lähtöpisteen, pidä hiiren painiketta painettuna ja vedä sen toiseen päähän:

Napsauta ja vedä jotain, jonka pitäisi olla suoraan kuvassa.

Vapauta hiiren painike ja Photoshop suoristaa kuvan sinulle välittömästi:

Photoshop suoristaa kuvan, kun vapautat hiiren painikkeen.

Kumoa, nollaa ja peruuta

Jos teet virheen säätäessäsi rajausruutua tai kuvaa, voit peruuttaa viimeisen vaiheen Rajaus-työkalulla siirtymällä näytön yläreunan valikkorivin Muokkaa- valikkoon ja valitsemalla Kumoa, tai painamalla pikanäppäintä Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac). Tai voit nollata kaiken kokonaan (rajauskenttä, kuvasuhde ja kuvan kääntö) napsauttamalla Asetukset-palkin Palauta- painiketta:

Palauta-painike nollaa rajausruudun, kierto- ja kuvasuhteen.

Jos muutat mieltäsi ja haluat perua rajauksen kokonaan, napsauta Peruuta- painiketta Asetukset-palkissa tai paina näppäimistön Esc- näppäintä:

Napsauta Peruuta-painiketta, jos haluat poistua kuvan rajaamisesta.

Poista rajatut pikselit

Yksi viimeinen ja erittäin tärkeä uusi ominaisuus Photoshop CS6: ssä, jota meidän on tarkasteltava, on Poista palkittu pikseli -vaihtoehto, joka löytyy Asetukset-palkista:

Uusi Poista rajatut pikselit -vaihtoehto CS6: ssa.

Jos valitset tämän vaihtoehdon napsauttamalla sen valintaruutua, kaikki rajatut pikselit poistetaan pysyvästi. Se voi kuulostaa siltä, ​​mitä haluat, mutta tätä kutsutaan tuhoavaksi muokkaukseksi, koska se tekee kuvansi pysyvän, fyysisen muutoksen, jota haluat välttää aina kun mahdollista.

Parempi, joustavampi ja tuhoamaton tapa työskennellä on jättää Poista rajatut pikselit -vaihtoehto valinnan ulkopuolelle. Tällä tavalla Photoshop pitää rajatut pikselit ja vain piilottaa ne näkymältä, jolloin voit palata takaisin ja tehdä muutoksia rajaukseen milloin tahansa! Katsotaan mitä tarkoitan hetkessä.

Rajoittaminen

Kun olet tyytyväinen satoosi, voit käyttää sitä joko napsauttamalla valintaikkunan valintamerkkiä tai painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac):

Ota rajaus käyttöön napsauttamalla valintamerkkiä tai paina Enter (Win) / Return (Mac).

Huomaat kuitenkin, että jopa leikkaamisen jälkeen rajauslaatikko ja kahvat jäävät kuvan ympärille:

Valokuva on leikattu, mutta raja-laatikko ja kahvat ovat edelleen näkyvissä.

Piilottaaksesi ne ja katsellaksesi kuvaa yksin, meidän tarvitsee vain valita toinen työkalu Työkalut-paneelista. Nopein tapa tehdä se on paina näppäimistön V- kirjainta, joka siirtää sinut Siirrä-työkaluun, ja nyt rajausruutu ja kahvat eivät ole enää näkyvissä.

Valitse toinen työkalu piilottaaksesi rajauskentän ja kahvat.

Rajan muokkaaminen

Mainitsin hetki sitten, että jättämällä Poista rajatut pikselit -vaihtoehdon Asetukset-palkista pois käytöstä (ei valittu) Photoshop piilottaa yksinkertaisesti rajautuneet pikselit sen sijaan, että poistaisi ne lopullisesti. Etuna on, että voit palata milloin tahansa takaisin ja muokata rajaa uudelleen! Voit tehdä sen valitsemalla Rajaa työkalu uudelleen Työkalut-paneelista. Rajausruutu ja kahvat ilmestyvät uudelleen kuvan ympärille. Voit napsauttaa ja vetää kahvoja muuttaaksesi rajausruudun kokoa, napsauttamalla ja vetämällä rajausruudun sisällä kuvan sijoittamiseksi uudelleen, valitaksesi toisen kuvasuhteen Asetukset-palkista tai tehdä muita tarvittavia muutoksia. Kun olet valmis, napsauta valintamerkkivalintaa Asetukset-palkissa tai paina näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) näppäintä hyväksyäksesi muutokset. Jos tallennat tiedoston Photoshop .PSD-tiedostona, voit avata tiedoston uudelleen ja muokata rajausta milloin tahansa:

Valitse rajatyökalu uudelleen muokataksesi rajaa milloin tahansa.

Ja siellä meillä se on! Näin voit rajata ja suoristaa kuvia käyttämällä uutta ja parannettua rajatyökalua Photoshop CS6: ssä! Katso Photo Retouching -osiosta lisää Photoshop-kuvankäsittelyohjeita!