Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme kuinka terävöittää kuvaa helposti Photoshopin High Pass -suodattimen avulla. Vaikka keskusteluja jatketaan siitä, kumpi Photoshopin kahdesta päätehokkuussuodattimesta on parempi, "Unsharp Mask" tai uusi (CS2: sta alkaen) "Smart Sharpen", yksi kuvan teroitusmenetelmä on paitsi erittäin tehokas myös myös paljon helpompi käyttää kuin kumpaakin ne teroitus suodattimet, ja se on käyttämällä Photoshopin High Pass suodatin.

High Pass -suodatintekniikka toimii niin hyvin kuvien terävöittämisessä, koska kuvan kaikki alueet, jotka eivät ole reunoja, jätetään koskemattomiksi. Ainoat alueet, joissa teroitus on tehty, ovat reunat, mitä tarvitset, ja myös kaikki "Unsharp Mask" - ja "Smart Sharpen" -suodattimien hämmentävät vaihtoehdot yrittävät auttaa sinua saavuttamaan.

High Pass -suodattimella voit saada usein parempia tuloksia kuin jompikumpi teroitussuodattimista voi antaa sinulle sekoittamatta hämmentäviä vaihtoehtoja. Tässä Photoshop-opetusohjelmassa tarkastellaan kuinka sitä käytetään.

Tässä on kuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa:

Näin se näyttää terävöittämällä sitä ylipäästösuodimella:

Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on kopioida taustakerros, joten teen sen pikanäppäimillä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Näen Tasot-palettini nyt, että alareunassa on alkuperäinen taustakerros, joka sisältää alkuperäiset pikselitiedot, ja sen jäljennöksen, joka Photoshop nimittää automaattisesti tasolle 1, yllä:

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Vaihda kaksoiskerroksen sekoitustila "Peittokuvaksi"

Seuraavaksi meidän on vaihdettava päällekkäisen kerroksen sekoitustila "Normaali" "Yläpeittoksi". Syynä on, että ylipäästösuodin muuttaa kuvan kaikki reunaton alueet neutraaliksi harmaaksi, ja Overlay-sekoitustila jättää kaikki neutraalit harmaat alueet yksin, mikä tarkoittaa, että mikään näistä alueista ei tee teroitusta. Joten tehdäksesi niin, mene ylös Blend Mode -vaihtoehtoihin Tasotyylit-valintaikkunan vasemmassa yläkulmassa, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Normaali" oikealla puolella ja valitse Peitto luettelosta:

Vaihda päällekkäisen kerroksen sekoitustila "Normaali" - "Peitto".

Kuvasi näyttää nyt olevan liian paljon kontrasti, kuten näemme täällä minun:

Sekoitustilan muuttaminen "Peittokuvaksi" aiheuttaa kuvan näkymisen liian suurella kontrastilla.

Älä huoli, se on vain väliaikainen. Muutamme sekoitusmoodia nyt, jotta näemme esikatselun teroituksemme käytöstä High Pass -suodattimella, jonka teemme seuraavaksi.

Vaihe 3: Levitä "High Pass" -suodatin kopiokerrokseen

Nyt kun sekoitustilaksi on asetettu Overlay, jonka avulla voimme nähdä esikatselun tekemästämme, voimme käyttää ylipäästösuodinta. Siirry siihen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitsemalla alareunan vieressä oleva Muu ja valitsemalla sitten Yläpäästö . Tämä tuo esiin High Pass -suodatin-valintaikkunan:

Avaa "Ylitys" -valintaikkuna avaamalla Suodatin> Muu> Ylitys.

Photoshopin High Pass -suodatin on erittäin helppo käyttää. Sen alaosassa on liukusäädin lisätäksesi tai vähentääksesi suodattimen voimakkuutta ("Säde" -arvo), sekä syöttöruutu, jos haluat kirjoittaa arvon suoraan siihen, ja siinä kaikki on paitsi suuri esikatselualue ja "Esikatselu" -valintaruutu oikeassa yläkulmassa. Ehdottomasti paljon yksinkertaisempi kuin "Unsharp Mask" tai "Smart Sharpen".

Teroittaaksesi kuvaa High Pass -suodattimella, pidä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa ja säädä säde- arvoa vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle. Kun vedät oikealle, lisäät teroitusta ja kun vedät vasemmalle, vähennetään teroituksen määrää. Haluat aloittaa erittäin pienellä sädearvolla, jonnekin välillä 2–5 kuvapistettä, ja jopa tämä saattaa olla liikaa kuvan pikselimittojen mukaan. Käytän tässä opetusohjelmassa kuvaa pienestä versiosta, ja voin jo nähdä, että 2 pikseliä on liian korkea. Jos siirryt liian korkealle, alasi nähdä halo-tehoste kuvan reunojen ympärillä, ja haluat välttää sen. Joten palauta sädearvo vetämällä liukusäädintä vasemmalle, kun halot alkavat näkyä. .

Kuvassani, ja taas käytän pieniä versioita valokuvasta tähän opetusohjelmaan, aion asettaa Säde-arvoni 1, 2 pikseliin, mikä antaa minulle hienon määrän teroitusta kuvan reunojen ympärillä terävöittämättä mitään ei-reuna-alueet:

Vedä liukusäädintä säätääksesi kuvan terävyyden määrää. Alemmat sädearvot toimivat parhaiten.

Tässä on minun kuvani, kun teroitin sitä sädearvolla 1, 2 pikseliä:

Kuva terävöitetyllä ylipäästösuodattimella, jonka sädearvo on 1, 2 pikseliä.

Jos työskentelet suuremman kuvan suhteen, jonka todennäköisesti käytät, jos kuva tuli digitaalikamerastasi, käytät todennäköisesti suurempaa sädearvoa, mutta älä myöskään mene liian pitkälle. Alemmat pikseliarvot toimivat parhaiten.

Voit tehdä nyt teroituksen hienosäätöön pari asiaa, joita tarkastellaan seuraavaksi.

Vaihe 4: Vaihda sekoitustila tilaan "Pehmeä valo" tai "Kova valo", jos sitä tarvitaan teroituksen säätämiseksi

Nyt kun olemme soveltaneet terävyyttä kuvaan, yksi tapa hienosäätää sitä on vaihtamalla kaksoiskappaleen taustakerroksen sekoitustila. Tällä hetkellä käytämme "Overlay" -sekoitusmoodia, joka on tavallaan "keskimääräinen" teroitusmäärä. Jos haluat suurentaa teroitusmäärää, palaa takaisin Sekoitus-tila -vaihtoehtoihin Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa, napsauta alaspäin osoittavaa nuolta sanan "Peitto" oikealla puolella ja vaihda sekoitustilaksi Kova Kevyt :

Vaihda kaksoiskerroksen sekoitustila tilaan "Hard Light", jotta teroitus olisi voimakkaampaa.

Jos haluat vähentää terävyyden määrää, vaihda sekoitustila "Peitto" -asetuksesta Pehmeäksi -valoksi napsauttamalla uudelleen alaspäin osoittavaa nuolta Tasot-paletin vasemmassa yläkulmassa ja valitsemalla luettelosta "Pehmeä valo":

Vaihda sekoitustilaksi "Pehmeä valo" vähentääksesi terävyyttä.

Vertailun vuoksi tässä on sama kuva käyttämällä kaikkia kolmea sekoitusmoodia teroituksen säätämiseen. Vasemmalla oleva kuva käyttää pehmeää valoa, keskellä oleva on asetettu Peittokuvaksi ja oikealla oleva on asetettu Kovavaloiseksi:

Vertailu kolmesta sekoitustilan valinnasta, joita käytetään terävöitettäessä ylipäästösuotimella. Pehmeä valo on vasemmalla, peittokuva on keskellä ja kova valo on oikealla.

Eroa ei ehkä ole helppo nähdä näytölläsi näillä matalan resoluution kuvilla, mutta jos työskentelet suuremmilla kuvilla, ero kolmen sekoitusmoodin välillä näkyy selvemmin.

Vaihe 5: Vähennä teroitusmäärää alentamalla kerroksen opasiteettia

Toinen yksinkertainen tapa hioa teroitus on säätämällä kaksoiskerroksen opasiteettiarvo . Peittävyysarvon pienentäminen vähentää teroituksen määrää. Löydettävyysasetus on Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa, suoraan sekoitustilan asetusten vieressä. Aion asettaa sekoitustilani Hard Light -asetukseen ja alentaa sitten kerroksen opasiteetti 80%: iin:

Laske kerroksen opasiteettiarvoa vähentääksesi teroitusmäärää.

Tässä on opasiteetin pienentämisen jälkeen lopputulokseni:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin terävöit kuvia Photoshopin High Pass -suodattimella! Katso Photo Retouching -osiosta lisää Photoshop-kuvankäsittelyohjeita!