Mikä on PowerShell?

Microsoft on kehittänyt PowerShellin alun perin Windowsin tehtävien automatisointiin ja määritysten hallintaan. Nyt se on avoimen lähdekoodin projekti, joka voidaan asentaa eri käyttöjärjestelmiin (käyttöjärjestelmät). Kuori (älä sekoitu tässä vaippaan räjähtävänä tykistön ammuksena tai pommina) on kehitetty .NET-kehyksessä ja se sisältää komentorivikuoren ja komentosarjan kielen.

PowerShellin kehitys

Seuraava taulukko antaa kuvan PowerShellin eri versioista alusta alkaen

Mistä voimme löytää PowerShellin Windowsissa?

 • Helpoin tapa on etsiä hakupalkista, kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä:

Vaiheet seuraavasti: Käynnistä -> Kirjoita ”Windows PowerShell”

 • Sitten uusi ikkuna avautuu kuten alla oleva kuva

Mitä kaikki voidaan tehdä PowerShellin käytöllä?

Microsoft on suunnitellut PowerShell-työkalun, joka auttaa käyttäjiä automatisoimaan ja ratkaisemaan monia hallinnollisia tehtäviä, joita muuten tarvitaan manuaalisesti. Joitakin esimerkkejä tällaisista tehtävistä ovat:
Näyttää kaikki portit / USB-laitteet, jotka on asennettu yhteen järjestelmään tai jopa verkon yli.
Skripti, joka suoritetaan taustalla, mikä voi toisaalta olla aikaa vievä tehtävä.
Voimme käyttää myös PowerShelliä tehtävähallinnassa tappaaksemme prosessit, jotka eivät vastaa tai vie liian paljon aikaa tämän raportin loppuun saattamiseen ja vientiin HTML-muotoon.

PowerShellin avulla käyttäjät voivat kirjoittaa skriptejä käyttämällä / yhdistämällä useita komentoja toistuvien tehtävien automatisoimiseksi.

PowerShell on erittäin hyödyllinen työkalu verkonvalvojille, koska he työskentelevät aktiivisen hakemiston kanssa. Siinä on monia muokattavissa olevia komentoja, kutsutaan cmdlet-komennoiksi, jotka voivat auttaa heitä tulemaan entistä tuottavammiksi.

Mitä eroa PowerShell ja PowerShell ISE ovat?

Jos GUI (graafinen käyttöliittymä) lisätään PowerShelliin, niin saadaan PowerShell ISE, jossa ISE tarkoittaa integroitua komentosarjaympäristöä. Toisin kuin PowerShell-komentorivikäyttöliittymässä, jossa jokaiselle on kirjoitettava kaikki komentosarjat riville PowerShell ISE: ssä, hän voi luoda, muokata tai suorittaa komentosarjoja tallentamalla ne. ISE-kehitystyökalun avulla käyttäjät voivat lisätä useita komentoja, joita voidaan käyttää rakentamisen logiikan rakentamiseen.

Tämä työkalu on suunniteltu erityisesti Windows-järjestelmänvalvojille, jotka suorittavat harvoin toistuvia tehtäviä tai suorittavat komentoja, jotka yleensä manipuloivat järjestelmän kokoonpanoa.

Seuraava kuva näyttää kuinka PowerShell ISE näyttää:

Graafinen käyttöliittymä (graafinen käyttöliittymä) muistuttaa jonkin verran notepadin käyttöliittymää ja auttaa käyttäjiä muokkaamaan skriptinsä ennen sen suorittamista kuoressa.

Jotkut PowerShell-komentojen käyttötavat ovat alla:

Cmdlets -> nämä ovat PowerShell-komentojen käyttötapoja, yksi parhaista tavoista löytää luettelo kaikista PowerShell-komentojen käyttötavoista on kirjoittaa ja suorittaa komento “Get-Command -Type Cmdlet”.

Kuten yllä olevasta kuvasta nähdään, komento antaisi täydellisen luettelon kaikista käytettävissä olevista komennoista. Lista on valtava ja sitä täytyy vierittää ylös / alas, kunnes hän löytää komennon. On olemassa useita artikkeleita, jotka kuvaavat kaikkien näiden komentojen käyttöä, jotka auttavat käyttäjiä automatisoimaan tylsiä toistuvia tehtäviä.

Joitakin yleisiä tehtäviä ovat:

 1. Poista Windows 10 -sovellukset
 2. Asenna kaikki Windows 10: n oletussovellukset uudelleen
 3. PowerShell-käytöt auttavat laskemaan kaikki tiedostot ja kansiot
 4. Löydä IP-osoitteesi Windowsista
 5. Poista osio Windowsista
 6. Tulosta käynnissä olevien prosessien luettelo
 7. Etsi minkä tahansa verkkokortin MAC-osoite

Käyttäjillä, jotka ovat hyvin perehtyneet CLI: hen (komentoriviliittymät) ja Linuxiin, PowerShellin käytöllä on oma luettelo aliaksista, joilla on samanlaiset nimet kuin siellä käytetyillä komennoilla. Joitakin esimerkkejä ovat kissa, dir, asennus, em, chdir, lajittelu jne. Jos käyttäjä haluaa koko luettelon aliaksista, hänen on suoritettava seuraava komento “Get-Command -Type Alias”.

Kuka käyttää PowerShelliä?

PowerShell on lopullinen ase monille IT-järjestelmänvalvojille, koska se pystyy automatisoimaan toistuvia tehtäviä, ja Powershellin käyttö hallitsee myös operaatioita monissa monimutkaisissa verkoissa.

Otetaan esimerkki ja ymmärretään, mitkä ovat PowerShellin käyttötavat ja mitä Powershell voi tehdä:
Esimerkiksi, meillä on 500 palvelinta ja meidän on asennettava korjaustiedosto kaikille, mutta korjaustiedosto tarvitsee käytettävissä olevan ohjelmiston uusimman version b, jotta se voidaan asentaa koneelle. Joten yleensä tarkistamme järjestelmästä uusimman ohjelmistoversion, jos se on olemassa, jatkamme sitten korjauksen asentamista tai muuten yritämme päivittää ohjelmistoa. Joten jos teemme manuaalisesti, tämän yksinkertaisen tehtävän tekeminen vie paljon aikaa, PowerShellin käyttö auttaa IT-järjestelmänvalvojia kirjoittamaan komentosarjan ja lähettämään palvelimien tilan. Tila voi sisältää luettelon kaikista palvelimista, joilla on uusin ohjelmistoversio ja joita ei ole kahdessa erillisessä tiedostossa, joten IT-järjestelmänvalvojat voivat lisätä tuottavuuttaan.

Joten, kuten näemme yllä olevista esimerkeistä, ei vain IT-järjestelmänvalvojat, myös normaalit käyttäjät, voivat käyttää PowerShelliä joko automatisoidakseen tai korjatakseen virheet, joita he kohtaavat järjestelmän käyttäessä.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas Powershellin parhaisiin käyttötarkoituksiin. Tässä olemme keskustelleet PowerShellin erilaisista käyttötarkoituksista, peruskäsitteistä ja ominaisuuksista, jotka auttavat IT-järjestelmänvalvojia hallitsemaan toimintaa. Voit myös tarkastella seuraavia artikkeleita:

 1. C #: n käyttö
 2. Scalan käyttö
 3. Koodauksen käyttö
 4. JQueryn käyttö