Ero SASS: n ja SCSS: n välillä

SASS (Syntactically Awesome Style Sheets) on tyylisivun kieli, jonka on suunnitellut Hampton Catlin ja kehittäneet Chris Eppstein ja Natalie Weizenbaum. Se on esikäsittelyohjelman skriptikieli, joka kootaan tai tulkitaan CSS: ksi. SassScript on itsessään skriptikieli. Sen konekirjoituskurina on dynaaminen. SCSS: ää kutsutaan usein Sassy CSS: ksi, joka otettiin käyttöön SASS: n (Syntaktically Awesome Style Sheets), joka rakentaa olemassa olevan CSS-syntaksin päälle, pääsyntaksiksi. Se käyttää puolipisteitä ja hakasulkeita, kuten CSS (Cascaded Style Sheets). SCSS on CSS: n yläjoukko, ts. Kaikki CSS: n ominaisuudet ovat saatavana SCSS: ssä, ja se sisältää myös muutamia SASS: n (Syntaktisesti mahtavat tyylitaulukot) ominaisuuksia. SCSS tekee CSS-termistä voimassa olevan.

Head to Head -vertailu SASS: n ja SCSS: n välillä (infografia)

Alla on 9 parasta eroa SASS: n ja SCSS: n välillä:

Keskeiset erot SASS: n ja SCSS: n välillä

Sekä SASS vs. SCSS ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista SASS: n ja SCSS: n välillä:

 1. SASS on syntaktisesti mahtava tyylitaulukko ja on CSS: n laajennus, joka tarjoaa sisäkkäisten sääntöjen, perinnöllisyyden ja Mixinsin ominaisuudet, kun taas SCSS on Sassyn Cascaded -tyylitaulukot, joka on samanlainen kuin CSS ja täyttää CSS: n ja SASS: n väliset aukot ja yhteensopimattomuudet. Se on lisensoitu MIT-lisenssillä. Se ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2006.
 2. SASS on helpompi käyttää ja siinä on vähemmän monimutkainen syntaksi, joka eliminoi puolipisteet, käyrät, aaltosarjat jne., Kun taas SCSS on täysin yhteensopiva CSS: n kanssa ja sen tiedostopääte on tyyppiä .scss.
 3. SASS: lla on parhaimpien koodausstandardien ominaisuudet ja hyvä virallinen dokumentaatio, kun taas SCSS: n on helpompi oppia kehittämään koodi.
 4. SASS perustuu javascriptiin ja tukee erilaisia ​​kielilaajennuksia, sillä on oma syntaksi, avoimen lähdekoodin CSS-esiprosessori ja edistyneet ominaisuudet, kuten ohjaus ja direktiivit sekä sen kirjastot, kun taas SCSS.
 5. SASS on vaikeampi integroida olemassa olevaan CSS-projektiin kirjoittamalla koodi uudelleen, kun taas SCSS on helpompi integroida olemassa olevaan koodikantaan lisäämällä näytteitä lisäämällä uusi koodi sen sijaan, että kirjoittaisit uudelleen olemassa olevaa koodia.
 6. SASS on helpompi käyttää, lukea ja kirjoittaa, kun taas SCSS on loogisempi ja monimutkaisempi koodin toteuttamisessa.
 7. SASS-muuttujat aloitetaan dollarin ($) merkillä, kun taas SCSS: llä on modulaarisia ominaisuuksia, jotka järjestävät koodin modulaarisemmalla tavalla käyttämällä jonkinlaisia ​​merkintöjä.
 8. SASS: llä on edistykselliset syntaksitoiminnot ja tiedostoillaan .sass-laajennus, kun taas SCSS: llä on ominaisuus, kuten jokaisella kelvollisella CSS-tiedostolla on SCSS-tiedosto.
 9. SASS on samanlainen kuin Rubyn, ja se vaatii Rubyn asennusta varten. Sillä ei ole tiukkoja koodin sisennyksiä, kun taas SCSS on samanlainen kuin CSS ja sitä voidaan käyttää helposti ilman ylimääräisiä asennuksia tai kokoonpanoja.
 10. SASS: llä on paikallisia ja globaaleja muuttujia käytettäväksi CSS-tiedostojen eri paikoissa, kun taas SCSS: llä on erilaisia ​​muuttujia, kuten värimuuttujia, ja niitä voidaan käyttää myöhemmin tyylitaulukoissa.
 11. SASS: llä on pesäominaisuus, jolla CSS-valitsimet voidaan sijoittaa HTML-muodossa näytettäväksi, ja myös pidempää hierarkkista sisäkkäistä CSS: ää on vaikea ylläpitää, kun taas SCSS pystyy käsittelemään useita luokkia ja erilaisia ​​sisäkkäisiä tyylejä.
 12. SASS: n dokumentaatiotyyli on parempi kuin CSS ja siinä on värien, määritteiden ja parametriluetteloiden käsittelyominaisuuksia, kun taas SCSS: n syntaksissa on marginaali, luettelotyyli, täyte, näyttö jne.
 13. SASS: llä on ohjausdirektiivit, toimintadirektiivit, Mixins ja sillä on laajennettavia ominaisuuksia, kun taas SCSS: ää voidaan käyttää SASS: n kanssa edustamaan CSS: n samankaltaisia ​​ominaisuuksia.
 14. Alkuperäisen kehittämisen jälkeen SASS laajennettiin Sasscriptiin. Se tukee käyttöympäristöjen välistä käyttöjärjestelmää. SES: ään vaikuttivat CSS, LESS, YAML jne. Tämän SASS-tiedostotunnisteiden tyypit ovat .scss ja .sass, ja sen virallinen toteutus on myös avoimen lähdekoodin projekti, joka on kehitetty Rubyn avulla.

SASS vs. SCSS-vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu SASS: n ja SCSS: n välillä

SASS: n ja SCSS: n vertailun perusta

SASS

SCSS

MääritelmäSitä kutsutaan syntaktisesti mahtaviksi tyylitaulukoiksi.Sitä kutsutaan Sassy Cascaded Style Sheetsiksi.
KäyttöSitä käytetään, kun kehitystä varten tarvitaan alkuperäinen syntaksi.Sitä käytetään, kun käytetylle koodisyntaksille ei ole vaatimuksia tai ehtoja.
LiittäminenSe voidaan integroida minkä tahansa projektiin, koska se tukee kaikkia CSS-versioita.Se voidaan integroida myös mihin tahansa pakettiin tai projektiin, koska CSS: n yläjoukko sisältää kaikki CSS-ominaisuudet.
foorumiSe tukee kaikkia käyttöjärjestelmiä tai alustoja.Se tukee käyttöympäristöjen välistä käyttöjärjestelmää.
SyntaksiSyntaksirajoitukset ovat hyvin pieniä, ja ne voidaan kirjoittaa yksinkertaisesti.Sillä on enemmän rajoituksia, kuten puolipiste jne.
YhteisöSillä on suurempi suunnittelijoiden ja kehittäjien yhteisö.Sillä on pienempi yhteisö ja hyvin vähemmän yksittäisiä avustajia tukemaan.
lisenssiSe on lisensoitu ja muutettu MIT-lisenssillä.Se oli myös lisensoitu MIT: llä.
säännötSillä on vähemmän sääntöjen rajoituksia.Se on ilmaisuvaikutteisempi ja syntaksikeskeisempi.
DokumentointiSe tarjoaa dokumentaatiota SassDocin avulla.Se mahdollistaa hyvän sisäisen dokumentoinnin itse koodissa.

Johtopäätös - SASS vs. SCSS

SASS vs. SCSS ovat molemmat CSS-esiprosessoreita, joista on paljon hyötyä sisällyttämiseksi CSS-pohjaiseen käyttöliittymään (käyttöliittymä) tai käyttöliittymään kehyksen helpottamiseksi. Nämä SASS vs SCSS -kehykset tarjoavat hienoja ominaisuuksia CSS-ominaisuuksien hyödyntämisessä korkealla tasolla ohjelmissa hyödyntämällä tehokkaita CSS-ominaisuuksia. SASS on eräänlainen CSS-laajennus, jossa suurin osa ominaisuuksista laajennetaan ja SCSS on eräänlainen CSS: n yläjoukko, jossa kaikki CSS: n ominaisuudet ovat SCSS: ssä. Esiprosessorin valinta riippuu toiminnoista ja ominaisuuksista, jotka vaaditaan sovelluksen toimimiseksi tehokkaasti tekemällä vaihtovaihtoehto tehokkaalla tavalla.

SASS on helpompi käyttää ja vaatii vähemmän syntaksia tai kokoonpanoa verrattuna SCSS: ään. Sitä suositellaan suuremmissa sovelluksissa, jotka tarvitsevat nopeampaa kehityssuuntausta ja helpompaa kehittää monimutkaisia ​​komponentteja, kun taas SCSS: ää voidaan käyttää optimoinnissa, Mixin-ominaisuuksissa ja monissa muissa muut tehokkaat tekniikat.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suurimpaan eroon SASS: n ja SCSS: n välillä. Tässä keskustellaan myös SASS vs. SCSS-avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. Salaus vs. salaus
 2. Groovy vs Java - 9 tärkeintä eroa
 3. Haskell vs. Scala
 4. SASS vs CSS - mikä on paras
 5. Python vs Groovy - 8 arvokasta eroa