Johdatus Simulink Matlab -toimintoon

Simulink-toiminnot ovat toiminto, joka antaa lähtöä tarjoamalla joukon erilaisia ​​tuloja. Niitä käytetään Matlabissa tuotannon laskemiseen eri menetelmillä ja laskelmilla. Heillä on toimintootsikko, joka on sama kuin monissa ohjelmointikielissä. Matul-sovelluksessa on useita tapoja käyttää Simulink-toimintoa. Niitä käytetään monilla aloilla, kuten ilmailu-, mekaanisina niiden laajoihin sovelluksiin, kuten simulointiin ja mallintamiseen.

Simulink Matlabin työskentely

Simulink-toiminnot ovat toimintoja, joita Matlab käyttää simulointiin ja mallintamiseen. Ne voidaan määritellä erilaisilla menetelmillä, kuten:

 • Määrittelemällä funktio tai kirjoittamalla funktio funktion määrittelemiin lohkoihin.
 • Määrittelemällä toiminto Stateflow-kaavion avulla.
 • Määrittelemällä S-lohkon toiminnot.

a= function(b)

a= output variable

b=input variable

Samoin on erilaisia ​​tapoja kutsua toiminto, kuten kutsutaan toimintoa missä tahansa toimintolohkossa, tilavirtakaaviossa tai S-toimintolohkossa. Ne koostuvat tulo-, lähtö- ja toimintosoittajan lohkosta. Meidän on määriteltävä tulo- ja lähtöargumentit siinä. Se voi myös määrittää lohkossa käytetyt eri tietotyypit. Simulink-toiminnot voidaan määritellä niiden näkyvyyden ja saavutettavuuden mukaan. On olemassa erilaisia ​​toimintolohkoja, kuten laajuinen ja globaali. Laajennetussa näkyvyydessä malli pääsee toimintoihin samalla tasolla, sen tason ylä- tai alapuolella, kun taas globaalissa näkyvyydessä malli pääsee toimintoihin, jotka on ilmoitettu missä tahansa paikassa.

Eri toimintojen vienti voi tapahtua myös laajuisella ja globaalilla tasolla. Globaalisti määritelty toiminto voidaan viedä mallin ylimmälle tasolle, kun taas laajennettava toiminto voidaan viedä mallin käyttöliittymään.

Simulink-toiminnon luominen

Suunnitellaksemme Simulink-lohkon Matlabissa tarvitsemme neljä lohkoa, löydät ne alla:

 • Pulssigeneraattorilohko: Tämän lohkon tarkoituksena on tuottaa tulosignaali, jota tarvitaan mallin suunnitteluun.
 • Vahvistuslohko: Jos on tarvetta tehostaa tulosignaalia tai lisätä signaalia, voimme lisätä vahvistuksen lohkon, jolla on tarkoitus kertoa tulosignaali tietyllä tekijällä, joka tarvitaan mallin suunnitteluun.
 • Integraattorilohko: Tämä lohko voi integroida tulosignaalin tilauksen perusteella. Jos sijoitamme toisen asteen integraattorin, niin se integroi tulosignaalin kaksi kertaa.
 • Lähtölohko: Tämä lohko tuottaa mallin lähtösignaalin kaikkien tulojen mukaisesti, kuten eri aikaisemmat lohkot ovat aiemmin maininneet.

Löydä alla olevat vaiheet yksinkertaisen Simulink-mallin luomiseksi Matlab:

Vaihe 1: Avaa Simulink-toimintolohko ja lisää se.

Vaihe 2: Meidän on lisättävä toimintotyyppi lohkoon.

Vaihe 3: Napsauta sitten lohkoa määrittääksesi toiminnon ja sen algoritmin.

Vaihe 4: Lopulta meidän on testattava malli.

Kuljettaessaan syöttöargumentteja toimintolohkon läpi, voimme myös suodattaa ja lähettää sen lohkoon prosessointia varten ja johtaa tulosignaaliin. Tämä voidaan tehdä käyttämällä Matlabin suodatintoimintoa. Toimintoalijärjestelmälohkon ja Simulink-toimintolohkon välillä on joitain eroja, kuten minkä tahansa toiminnon kutsumisprosessi suoritetaan yhden rivin funktion puhelun alijärjestelmäkellossa, kun taas Simulink-toimintolohkossa siihen kutsutaan minkä tahansa viittauksen avulla, ts. Yleensä toiminnon nimi, tulo muodollisia argumentteja ei ole funktion alijärjestelmälohkossa, kun se on Simulink-toimintolohkossa. Tulot, jotka ovat signaali- ja argumentti tyyppiä, voivat olla vektori-, skalaari- tai matriisituloja. Samoin signaali- ja argumenttityyppinen lähtö voi olla vektori, skalaari tai matriisi.

Simulink Matlab -toiminnon käyttö

 • Niitä käytetään pääasiassa simulointiin, kuten sen käyttöä hydraulisylinterissä.
 • Niitä voidaan käyttää moottorin nopeuden ohjaamiseen tai säätämiseen.
 • Niitä käytetään automaattisten laitteiden, kuten ilmastoinnin tai minkä tahansa säätimen, simulointiin ja mallintamiseen.
 • Niitä käytetään ilmailu- ja avaruussovelluksissa, kuten tutkan seurannassa, lentoliikenteen hallinnassa ja ilma-aluksen ohjauksessa.
 • Niitä käytetään myös erilaisissa teollisuusautomaatiosuunnitteluissa.

johtopäätös

Simulink-toiminnot ovat graafisia lohkoja, joita käytetään simulointiin ja mallintamiseen. Se voi laskea lohkon erittäin tehokkaalla ja tuottavalla tavalla. On kuitenkin tiettyjä rajoituksia, jotka tulisi tarkistaa ja ottaa huomioon ennen Simulink-toiminnon asettamista Matlabiin.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Simulink Matlab Function -toimintoon. Tässä keskustellaan Simulink Matlabin johdannosta, syntaksista, työskentelystä ja esimerkkejä Simulink Matlabin käytöstä. Voit myös käydä läpi muiden aiheeseen liittyvien artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Matriisi Matlabissa
 2. Scatter-tontit Matlabissa
 3. Sum-toiminto Matlabissa
 4. MATLAB-toiminnot

Luokka: