Katsaus Kuwaitin suosituimpiin pankkeihin

Nykyään Kuwaitilla on 11 paikallista pankkia, joihin kuuluu myös viisi islamilaista pankkia. Kuwaitin keskuspankki valvoo kaikkia niitä Kuwaitin dinaarin vakauden ylläpitämiseksi. Se toimii myös Kuwaitin hallituksen talousneuvojana ja pankkiirina. Lisäksi MNC: n kaltaiset HSBC, Citi-ryhmä jne. Toimivat myös Kuwaitin pankkisegmentissä.

Maatalouden ja teollisuuden hankkeiden rahoitusta hoitaa Industrial Bank. Kaksi Kuwaitin hallituksen omistamaa erikoistunutta pankkia tarjoaa keskipitkän ja pitkän aikavälin rahoitusta, joka keskittyy säästöpankkiin ja luottolimiitteihin asiakkailleen tai asiakkailleen, joiden on varmistettava rahan toimitus sujuvasti koko taloudessa.

Kuwaitin keskuspankissa on kolme pääasiallista luokkaa

 1. Kaupalliset pankit
 2. Islamilaiset pankit
 3. Erikoistuneet pankit

Muut liikepankit luokitellaan paikallisiin ja ulkomaisiin sivukonttoreihin. Esimerkkejä paikallisista sivukonttoreista ovat Kuwaitin kansallispankki, Persianlahden pankki, Kuwaitin pankki ja Lähi-itä jne., Ja ulkomaisiin sivukonttoreihin kuuluvat Bank of BNP Paribas, Citibank, Qatarin kansallispankki, HSBC, Doha Bank, Bahrain Bank jne.

Moody'sin mukaan Kuwaitilla on vakaa pankkijärjestelmä, sillä Moody'n näkemyksen mukaan hankkeet ovat valtion rahoittamia, ja niiden on jatkettava talouskasvun vauhdittamista ja edistettävä tulevaisuudessa Kuwaitin pankin liiketoimintaa.

Kuwaitin 10 parasta pankkia

Tässä on luettelo kymmenestä suosituimmasta pankista, jotka ovat seuraavat:

1. Kuwaitin kansallispankki

Kuwaitin keskuspankki perustettiin vuonna 1952, ja se oli Kuwaitin ensimmäinen osakkuusyhtiö ja 1. paikallispankki. Se tarjoaa useita palveluita, kuten kuluttaja- ja yksityispankkitoiminta, islamilainen pankkitoiminta, varainhoito, kansainvälinen keskus ja sijoituspankkitoiminta. Sen pääkonttori sijaitsee Kuwaitin kaupungissa. Se on käsitellyt noin 27 427, 94 miljoonaa KD: tä kokonaisvaroista ja tuottanut nettotuottokorkoa noin 690, 45 miljoonaa KD vuonna 2018. Samana vuonna nettotulot olivat noin 393, 95 miljoonaa KD.

2. Kuwaitin finanssitalo

Kuwait Finance House on perustettu vuonna 2002. Kuwait Finance House (KFH) on 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö Kuwait Finance House Kuwaitissa. Pankki tarjoaa palvelutarjontaa, vähittäispankki- ja rahoituspalveluita, sijoitussalkkua, yrityspankkitoimintaa ja pääomamarkkinatuotteita. Se on hoitanut noin 9, 142 miljardia ruplaa kokonaisvaroista. Kuwaitin finanssitalo oli saanut nettotuottokorkoa noin 509, 44 miljoonaa markkaa vuonna 2017. Samana vuonna Kuwaitin rahoitusitalon nettotulot olivat noin 5, 19 miljoonaa markkaa. Se työllistää noin 9000 työntekijää noin 500 sivukonttorissa.

3. Burgan Bank

Burgan Pankki perustettiin vuonna 1977. Burgan-pankilla on 24 konttorin verkosto ja sillä on yli 100 pankkiautomaattia. Pankki toimii segmenteissä, kuten yksityispankki, sijoituspankki, yrityspankki, valtiovarainministeriö, vähittäispankkitoiminta ja muut. Se on hoitanut noin 5, 97 miljardia KD: n kokonaisvaroista. Burgan-pankki oli saanut nettotuottokorkoa noin 118, 94 miljoonaa KD vuonna 2017. Samana vuonna Burgan-pankin nettotulot olivat noin 55, 60 miljoonaa KD.

4. Persianlahden pankki

Gulf Bank perustettiin vuonna 1960, ja sen pääkonttori sijaitsee Safatissa. Gulf Bank on yksi Kuwaitin johtavia pankkeja. Pankki tarjoaa palveluita yritys-, henkilö- ja yhteisöasiakkaille. Se toimii Treasury-, Commercial Banking- ja muiden sijoitussegmenttien kautta. Se on hoitanut noin 6, 166 miljardia KD taseen loppusummasta. Gulf Bank oli saanut nettotuottokorkoja noin 152, 63 miljoonaa KD vuonna 2018. Samana vuonna Gulf Bank -konsernin nettotulot olivat noin 56, 74 miljoonaa KD. Se työllistää noin 1 500 työntekijää ja noin 56 sivukonttoria.

5. Kuwaitin liikepankki

Kuwaitin kaupallinen pankki perustettiin vuonna 1960, ja sen pääkonttori sijaitsee Safatissa. Tämä pankki on Kuwaitin toiseksi vanhin. Palveluihin sisältyivät lainat ja luottokorttien kaupalliset pankkipalvelut, mukaan lukien talletukset. Se on hoitanut noin 4, 39 miljardia KD kokonaisvaroista ja tuottanut nettokorkotuottoja noin 93, 59 miljoonaa KD vuonna 2017. Samana vuonna nettotulot olivat noin 55, 50 miljoonaa KD.

6. AL Ahli Bank (ABK)

AL Ahli Bank (ABK) perustettiin vuonna 1967 ja sen pääkonttori sijaitsee Kuwaitin kaupungissa. AL Ahli Bank (ABK) tarjoaa palveluita, kuten vähittäis-, yritys- ja kansainvälisiä pankkipalveluita. Se on hoitanut noin 39, 88 miljardia dollaria kokonaisvaroista. AL Ahli Bankin (ABK) tuotto oli nettokorkotuottoa noin 874, 44 miljoonaa QAR vuonna 2017. Samana vuonna AL Ahli Pankin (ABK) nettotuotot olivat noin 639, 71 miljoonaa QAR. Se toimii 56 sivukonttorilla.

7. Boubyan Bank

Boubyan Bank perustettiin vuonna 1973 ja se on islamilainen pankki. Pankki toimii neljään segmenttiin, ja pankin keskeisiä toimia ovat kiinteistökauppa ja sijoitusrahastojen perustaminen, talletusten vastaanottaminen ja muunlaiset islamilaiset liiketoimet. Boubyan Bank oli saanut nettotuottokorkoja noin 120, 30 miljoonaa KD vuonna 2018. Samana vuonna Boubyan Bankin nettotulot olivat noin 56, 210 miljoonaa KD. Se työllistää yli 250 työntekijää.

8. Kuwaitin kansainvälinen pankki

Kuwait International Bank perustettiin vuonna 1981. Pankki palvelee Kuwaitia pääasiassa sellaisilla palveluilla kuin rahoitustoimet, pankkipalvelut, mukaan lukien talletusten ottaminen, luottokortit ja suorat sijoitukset. Se toimii useiden segmenttien kautta: Treasury, Kaupallinen ja kansainvälinen, Rahastojen hallinta ja institutionaalinen pankkitoiminta, Vähittäiskauppa, Sijoitusten hallinta ja muut. Se on hoitanut noin 1, 17 miljardia KD vuoden 2018 kokonaisvaroista. Se hallinnoi noin 26 sivukonttoria Kuwaitissa.

9. Kuwaitin teollisuuspankki

Kuwaitin Industrial Bank perustettiin vuonna 1973, ja sen pääkonttori sijaitsee Al-Sharqissa. Ensisijaisena tavoitteena oli huolehtia ja kukistaa paikallisia toimialoja ja tarjota palveluja, jotka sisältävät islamilaisia ​​lainoja / luottoja ja perinteisiä palveluita perinteisille ja islamilaisille omaisuudenhoitopalveluille, teollisuudelle. Se on hoitanut noin 677, 27 miljoonaa KW taseen loppusummasta ja tuottanut nettokorkotuottoja noin 17, 37 miljoonaa Etelä-Korean dollaria vuonna 2017. Samana vuonna nettotuotot olivat noin 12, 53 miljoonaa Etelä-Korean dollaria. Se työllistää noin 221+ työntekijää.

10. Ahli United Bank

Ahli United Bank perustettiin vuonna 2000, ja sen pääkonttori sijaitsee Safatissa, Kuwaitin kaupungissa. Kuwaitin Ahli United Bank käsittelee noin 110 konttoria Iso-Britanniassa ja Lähi-idässä. Tämä pankki palvelee vähittäiskaupan, islamilaisten, kaupallisten, yksityisten pankkituotteiden ja -palveluiden sekä sijoitusten tekemistä. Se tarjoaa myös henkivakuutuspalveluita ja globaalia rahastonhoitoa.

Pankki toimii 4 pääsegmentin kautta:

 1. Yrityspankkipalvelut
 2. Vähittäispankkitoiminta
 3. Valtiovarainministeriö ja sijoitukset
 4. Yksityinen pankkitoiminta

Se on hoitanut noin 3, 76 miljardia KD taseen loppusummasta ja tuotti nettotuottoa noin 25, 34 miljoonaa KD vuonna 2018. Samana vuonna nettotulot olivat noin 16, 82 miljoonaa KD.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suosituimmista pankeista Kuwaitissa. Tässä olemme keskustelleet Kuwaitin kymmenestä ylimmästä pankista niiden rahoitusrakenteen kanssa. Voit myös tarkastella seuraavia artikkeleita:

 1. Kattava opas pankkityöhön
 2. Miksi talouskasvatus on paras sijoituksesi?
 3. Sijoitus vs. säästöt - selvitä parhaat erot
 4. Ostojen ja hankintojen vertailu