Ero cPanelin ja Pleskin välillä

cPanel on verkkopohjainen isännöinnin ohjauspaneeli ja Linux-pohjainen, joka tarjoaa käyttöliittymiä ja työkaluja automaatioon auttaakseen käyttäjiä hallitsemaan verkkosivustojaan ja isäntätilejä. CPanelin avulla käyttäjät voivat helposti hallita isäntätilit ja verkkosivustot, muuten he tarvitsevat paljon teknistä tietämystä ylläpitääkseen sitä. Plesk on web-pohjainen isännöinnin ohjauspaneeli Windows-pohjaisiin isännöintiin ja palvelimiin. Pleskin helppo konfigurointi antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita tuhansia virtuaalisia isäntiä yhdessä palvelimessa. Plesk sopii parhaiten Windows-käyttöjärjestelmään, jolla on parempi suorituskyky kuin cPanelilla.

cPanel

cPanelilla on väsynyt tasorakenne, jolla on erilaiset käyttöoikeustasot, kuten loppukäyttäjät ja järjestelmänvalvojat voivat hallita erilaisia ​​näkökohtia selaimen graafisen käyttöliittymän kautta. cPanel soveltuu parhaiten Linux-käyttöjärjestelmien käyttäjille. cPanel tarjoaa suunnitelmat, joiden hinta on 425 dollaria vuodessa ja 45 dollaria kuukaudessa. Sillä on erilaisia ​​päivityssuunnitelmia ja lisäominaisuuksia olemassa oleviin suunnitelmiin. Sillä on yksinkertaisempi asettelu, ja käyttäjälle on saatavana enemmän vaihtoehtoja, koska he voivat käynnistää tärkeimmät palvelut GUI: n kautta muistamatta vaikeita komentoja. Siinä vain palvelimen komentosarjat pääsevät tietokantaan, ja meidän on annettava IP-osoitteet, joiden kautta haluamme käyttää tietokantaa. Se on aikaa vievä prosessi, koska se vaatii ylläpitoa, säännöllisiä päivityksiä jne.

Plesk

Plesk tarjoaa suunnitelmat hintaan 35 dollaria kuukaudessa, mikä sopii parhaiten lyhytaikaisille käyttäjille ja vähän kallis vuosittaiselle suunnitelmalle. Sillä on erilaisia ​​lisätoimintoja olemassa olevaan suunnitelmaan ja päivittää suunnitelmat käyttäjän tarpeiden perusteella. Sillä on yksinkertaisempi asettelu ja navigointi, joka sopii parhaiten aloittelijoille ja luokitellaan toimintojen perusteella, joita kehittäjille tarjotaan. Plesk-tietokantaan pääsee palvelimella olevilla skripteillä, ja tietoturva on aikaa vievää, koska se vaatii ylläpitoa, säännöllisiä päivityksiä jne.

Sekä cPanel vs Plesk on hyödyllinen verkkosivustojen hallinnassa ja ylläpitotarkoituksissa, koska ne täyttävät käyttäjien erilaiset tarpeet ja käyttäjien on päätettävä, kumpaa käyttää heidän tarpeidensa, kuten käyttöjärjestelmän ja budjetin, perusteella. Näemme keskeisen eron cPanelin ja Pleskin välillä, kuten alla.

Head to Head -vertailu cPanelin ja Pleskin välillä (Infografia)

Alla on 5 tärkeintä eroa cPanelin ja Pleskin välillä:

Keskeiset erot cPanelin ja Pleskin välillä

Sekä cPanel vs Plesk ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin merkittävistä eroista cPanelin ja Pleskin välillä:

 • Käyttöjärjestelmä: oletusarvoisesti cPanel tukee erilaisten makujen, kuten CentOS, Red Hat, Cloud Linux jne., Linux-ohjauspaneelia. Se ei tue oletusarvoisesti Windows-alustaa. Joudumme tekemään joitain kiertotapoja tukeakseen, kun taas Plesk tukee sekä Linuxia että Windowsia. käyttöjärjestelmät, kuten Windows Server 2008, 2012, server r2 ja Linux-jakelu jopa 14, kuten CentOS, Debian, Ubuntu jne.
 • WordPress: cPanelin on toimitettava paljon päivityksiä WordPress Manageriin, koska se ei tarjoa automaattisia päivityksiä, kuten Plesk, kun taas Plesk on oletuksena varustettu WordPress-yhteisöllä ja tarjoaa siihen automaattiset päivitykset.
 • Arkkitehtuuri: cPanelilla on kolmiportainen arkkitehtuuri, se toimii yksityisenä palvelimena tai erillisenä palvelimena. Sen arkkitehtuuri tarjoaa erillisen pääsyn järjestelmänvalvojille, loppukäyttäjille ja jälleenmyyjille sekä palvelinten hallintaa verkkoselaimen kautta, kun taas Pleskillä on erittäin yksinkertainen ja hyödyllinen arkkitehtuuri, koska se toimii laajennuksissa ja tarjoaa uusia ominaisuuksia joutumatta korvaamaan ydintä laajennusten, kuten uuden neuvonantajan, WordPressin, kautta. työkalupakki, REST API, Docker, GIT jne.
 • Käyttäjän verkkokäyttöliittymä: cPanel-käyttöliittymä antaa käyttäjien käyttää ja hallita useita tehtäviä, kuten FTP-tilejä, postituslistoja ja paljon muuta. Se tarjoaa komentorivin, jonka avulla hallintotehtävät voivat automatisoida, kun taas Plesk GUI on suunniteltu käyttämällä UX / UI ja JavaScript-tekniikkaa. Se tarjoaa käyttöliittymän, jonka avulla voimme koodata useimmat kielet. Se tarjoaa pääsyn rooliin perustuen kaikille laitteille.
 • Suojaus: cPanel tarjoaa turvallisuuden asentamalla SSL-varmenteita, IP-osoitteiden epäämisiä, salasanalla suojattuja hakemistoja jne. Suojauskorjauksien tarjoaminen vie paljon aikaa, kun taas Plesk tarjoaa niin monia suojausominaisuuksia, kuten saapuvan ja lähtevän sähköpostin roskapostin torjunta, aktiivinen hakemistointegraatio ja tarjoaa turvallisuusongelmien korjaukset nopeasti.
 • Siirtyminen: cPanel tarjoaa työkaluja ja teknistä apua verkkosivustojen siirtämiseen kolmansien osapuolien ohjauspaneeleista cPaneliin. Mutta metatietojen siirtämisessä on joitain ongelmia, kun taas Plesk tarjoaa oman siirtojärjestelmänsä siirtymiseksi palvelimelta toiselle. Pleskin siirtäminen vanhassa palvelimessa on erittäin helppoa uudelle palvelimelle.
 • Tietokantojen käyttöoikeudet: cPanel tarjoaa pääsyn PhpMyAdminiin tietokantojen hallintaa ja käyttämistä varten, kun taas Plesk tarjoaa pääsyn tietokantoihin selaimen kautta. Se tarjoaa pääsyn MySQL, MSSQL Server jne.
 • Markkinointituki: cPanel tarjoaa pääsyn kumppanien hakemistoon, koska se tarjoaa pääsyn 14 000 potentiaaliselle asiakkaalle, kun taas Plesk tarjoaa kumppanitukea, markkinoiden neuvontaa sisällön luomisen ja markkinoinnin avulla.

cPanel vs Plesk -vertailutaulukko

Katsotaanpa alkuun vertailu cPanelin ja Pleskin välillä -

CPanelin ja Pleskin vertailun perusta

cPanel

Plesk

LadataancPanel on nopein lataus Pleskin ja cPanelin keskuudessa, koska se saavutetaan vähentämällä RAM-muistin tarpeita.Pleskin lataaminen vie enemmän aikaa verrattuna cPaneliin.
turvallisuuscPanel tarjoaa tietoturvakorjauksia erittäin hitaasti, mikä johtaa suorituskykyyn.Plesk tarjoaa turvallisuuskorjauksia erittäin nopeasti, mikä on parempaa suorituskykyä.
LuotettavuuscPanel tarjoaa hyvän luotettavuuden samalla kun luodaan tilien luomista ja verkkosivustojen hallintaa.Plesk vie enemmän aikaa tilien luomisessa ja verkkosivustojen hallinnassa.
AsennusaikacPanel vaatii enemmän aikaa asennukseen eli melkein 20 minuuttia, koska se tarjoaa loppukäyttäjille ja järjestelmänvalvojille erilaisia ​​kirjautumisia.Plesk vaatii vähemmän aikaa asennukseen, ts. Lähes 7 minuuttia, koska se käyttää samaa sisäänkirjautumista sekä loppukäyttäjille että järjestelmänvalvojille.
VPS-suorituskykyVPS-hosting yhdessä cPanelin ja WHM: n kanssa tarjoaa paremman suorituskyvyn kuin Plesk.VPS-isännöinnillä Pleskin kanssa on hyvä suorituskyky, mutta ei parempi kuin cPanel.

johtopäätös

Lopuksi, se on yleiskatsaus web-pohjaisten verkkosivustojen hallintatyökalujen cPanel vs Plesk eroihin suorituskyvyn suhteen. Toivon, että ymmärrät paremmin lukeessasi tämän cPanel vs Plesk -artikkelin. Kuten totesin, molemmat cPanel vs. Plesk ovat hyviä ja niillä on omat etunsa ja haittansa, jotka ovat hyviä verkkosivujen hallintatyökaluja ja yksinkertaistavat työmäärää käyttäjän tarpeiden mukaan. Sekä cPanel vs Plesk sopivat loppukäyttäjien erilaisiin vaatimuksiin ja tarjoavat räätälöinnin ja helpon hallinnan käyttöliittymän avulla. Käyttäjien on valittava näiden välillä käyttöjärjestelmävaatimuksen ja budjettirajoituksen, yhteensopivuuden ja ohjauspaneelin työkalujen tuntemuksen perusteella.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas cPanelin ja Pleskin väliseen eroon. Tässä keskustellaan myös cPanel vs Plesk -erot infografisten ja vertailutaulukoiden kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Linux vs. Ubuntu | Suurimmat erot
 2. JavaScript vs. JQuery | Vertailu
 3. CentOS vs Ubuntu | Mikä on paras?
 4. Redhat vs Ubuntu