Pivot-taulukkoesimerkkejä Excelissä (sisällysluettelo)

 • Mikä on Pivot-taulukkoesimerkkejä?
 • Esimerkkejä Pivot-taulukosta

Mikä on Pivot-taulukkoesimerkkejä?

Tässä artikkelissa olemme tarkistamassa joitain parhaita esimerkkejä ja vinkkejä kääntötaulukoista. Pivot-taulukko on niin tehokas ja tärkeä excel-työkalu, joka voi tehdä tuntien työtä minuuteissa analyytikoille. Tässä artikkelissa aion käsitellä joitain excel-pivot-taulukon parhaita ominaisuuksia muutamien esimerkkien avulla.

Esimerkkejä Pivot-taulukosta

Tiedot, joita aion käyttää tässä artikkelissa, ovat alla:

Voit ladata tämän Pivot-taulukkoesimallin täältä - Pivot-taulukkoesimallin

Esimerkki 1 - Pivot-taulukon automaattinen luominen

Kuinka hyvä olisi ollut, jos sinun ei tarvitsisi huolehtia seuraavista kysymyksistä: - "Minkä sarakkeiden tulisi olla ihanteelliset kääntötaulukolleni?", "Minkä sarakkeiden tulisi olla rivien, sarakkeiden, arvojen jne. Alla?" Tuntuuko se fantasiasta? No, anna minun hetki saada sinut tietoiseksi, tästä fantasiasta on tullut todellisuutta nyt excelissä. Jos järjestelmään on asennettu excel 2013 tai uudempi, siinä on vaihtoehto nimeltään Suositellut PivotTables. Katsotaan kuinka se toimii.

Vaihe 1 - Valitse mikä tahansa tietosi solu ja napsauta Lisää > Suositellut PivotTables (Voit nähdä tämän vaihtoehdon PivotTable-välilehden lisäksi).

Vaihe 2 - Napsauta> Recommended PivotTable.

Vaihe 3 - Excel analysoi tietosi nopeasti ja keksii joitain suositeltuja kääntötaulukon asetteluja.

Suositeltava kääntötaulukkovaihtoehto käyttää laskentataulukon todellisia tietoja. Siksi on hyvä mahdollisuus, että saat asettelun, jota etsit, tai ainakin lähelle yhtä kiinnostuksen kohteitasi .

Vaihe 4 - Valitse mikä tahansa kiinnostava asettelu ja napsauta Excel luonut kääntötaulukon uudelle taulukolle.

Yllä olevassa esimerkissä olemme nähneet esimerkin siitä, kuinka me automaattisesti luomme taulukon. Katsotaanpa toinen esimerkki Pivot-taulukossa.

Esimerkki 2 - Pivot-taulukon muuttaminen

Kun olet luonut kääntötaulun, sitä on helppo muokata. Voit lisätä lisää kenttiä asetteluun saadaksesi lisää yhteenvetoa PivotTable Fields -ikkunan avulla, joka löytyy työarkin oikealta puolelta, jossa nivel on.

Täällä asiakasrivi-sarake lisätään Rivit-kohtaan ja Haara-ala lisätään sarakkeisiin . Voit lisätä sarakkeita Rivit- tai Sarakkeet-ruutuun vetämällä ne alas vastaavaan kenttä-alueeseen.

Samanlaisessa huomautuksessa voit myös poistaa kentän kääntötaulusta. Napsauta poistettavaa saraketta ja sieltä avautuu ruutu, jonka alla sinun on napsautettava Poista kenttä ja kenttä poistetaan kääntötaulusta. Tai voit vetää kentän ulos kääntötaulukon ruudusta, joka tuottaa saman tuloksen.

Jos lisäät kentän Suodattimet- osioon, se tulee kääntötaulun yläosaan pudotusluettelona, ​​jonka avulla voit suodattaa näytetyt tiedot yhdellä tai useammalla kuin yhdellä kohdalla.

Yllä oleva kuva esittää esimerkkiä Suodatin- kentistä. Olen lisännyt päivämäärän suodatinkenttään, ja voin käyttää tätä saraketta suodattaaksesi pivot-tiedot. Olen esimerkiksi suodattanut tiedot 27. marraskuuta 2018. Se tarkoittaa, että niveltaulukkoni näyttää nyt vain tiedot 27. marraskuusta 2018.

Esimerkki 3 - Muokkaa sarakkeita kääntötaulun alla

Oletetaan, että haluamme tarkistaa tilien jakautumisen määrällisesti. Haluamme tarkistaa, mikä osuus tileistä kuuluu mihin määrään. Voimme tehdä tämän kääntöpöydän alla. Joten luo ensin niveltaulukko ja sitten sarakkeet kuten alla.

Valitse Rivikenttä-kohdasta Määrä (alueena). Lisää se alueeksi valitsemalla mikä tahansa solu Pivot-taulukosta ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella. Napsauta Ryhmä-osaa,

Sen jälkeen tee ryhmittely toisessa kuvassa esitetyllä tavalla. Alkaen nollasta 90000 eroon 5000.

 • Valitse Arvot-kentässä Määrä (laskettuna). Lisää myös Määrä Arvot-kentän alle prosentteina sarakkeesta. Lisää sarake Määrä kahdesti arvot -kohtaan. Se valitsee sen automaattisesti laskuriksi.
 • Jos haluat tallentaa määrän prosentteina summasta kussakin ryhmässä, napsauta toista määrää ja valitse Arvokentän asetukset.
 • Napsauta Arvokenttäasetukset-osiossa Näytä arvot sisäpuolella, joka valitse vaihtoehto nimeltään% sarakkeen kokonaismäärästä. Se muuttaa kentän prosenttimääränä kunkin määräryhmän määrästä. Lisäksi voit käyttää mukautettua nimeä sarakkeelle, joka voidaan näyttää kääntöpisteessä. Katso nimi antaa Pct (mikä on järkevää Prosentti-sarakkeelle) ja Count, jolla on merkitystä määrän laskemiselle.

Lopullisen tuloksen tulisi näyttää seuraavalta:

Katsotaanpa toinen esimerkki Pivot-taulukossa.

Esimerkki 4 - datanalyysi

Oletetaan, että haluamme tarkistaa, millä viikonpäivänä tilillesi on enemmän talletuksia? Katsotaan kuinka voimme edetä vastaukseen tähän kysymykseen kääntötaulukoiden avulla.

 • Luo kääntötaulukko, jossa on viikonpäivä Rivit-kentässä ja Määräsumma arvot -kohdassa
 • Jos Arvot-kenttä ei oletusarvoisesti anna summan summaa, muista muuttaa se Arvo-kentän asetusten Yhteenveto arvot -kohdasta (Muuta tyyppi Count-arvosta Sum-arvoon, joka antaa summan summan summan sijaan).

Kääntöpisteesi pitäisi näyttää seuraavalta:

Huomaa, että olen päivittänyt summan summa -sarakkeen visuaaliset asetukset solujen muotoilua käyttämällä. Katso solun muotoiluviitteet alla olevasta kuvasta.

Nyt aiomme käyttää ehdollista muotoilua lisätäksesi tietopalkit tähän nivelosaan paremman visualisoinnin aikaansaamiseksi.

Vaikka tämä nivel osoittaa sinulle, että torstai on päivä, jona enemmän talletuksia tapahtuu, tietopalkki antaa sinulle selkeämmän ja graafisemman esityksen siitä.

 • Valitse nivelistä kaikki kentät paitsi Grand total
 • Napsauta Koti
 • Siirry avattavaan Ehdollinen muotoilu -kohtaan> Tietopalkit. Jonka alla valitse palkki valitsemallasi värillä ja täytä (joko kaltevuus tai kiinteä).

Tuloksen tulisi olla alla:

Se antaa paremman kuvan yhdellä silmäyksellä, Right !. Tällä tavoin voimme käyttää joitain graafisia analyysitekniikoita myös kääntötaulun alla ehdollisen muotoilun avulla. Toivottavasti tämä artikkeli on hyödyllinen. Kääritämme asiat muistettaviin kohtiin.

Muistettavat asiat

 • Vaikka Pivot Table on erittäin joustava, sillä on sen rajoitukset. Et voi tehdä muutoksia kääntötaulukkokenttiin. Ei voi lisätä sarakkeita tai rivejä sen alle, samoin kuin kaavaa pivot-taulukkoon. Jos haluat tehdä muutoksia kääntötaulukkoon tavalla, jota ei normaalisti sallita, kopioi kääntötaulukko jollekin toiselle arkille ja tee sitten. Valitse Pivot-taulukko ja paina Ctrl + C. tai siirry Kotiin ja valitse Kopioi leikepöydästä.
 • Jos päivität lähdetietojasi, varmista, että päivität kääntötaulua, jotta sieppaat tietoihisi tehdyt uusimmat päivitykset. Tämä johtuu siitä, että pivot estää automaattista päivitystä, kun lähdetiedot on päivitetty.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Pivot-taulukkoesimerkkeihin Excelissä. Keskustelemme tässä eräitä Pivot-taulukon erityyppisiä esimerkkejä excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Sivun asetukset Excelissä
 2. NPER-toiminto Excelissä
 3. Excel-automaatio
 4. Nimikenttä Excelissä

Luokka: