Markkinoiden segmentointimenetelmien käyttöönotto

Markkinasegmentit kuvaavat käsitettä satunnaismarkkinoiden jakautumisesta tiettyihin homogeenisiin ryhmiin, joilla jokaisella on samanlaiset ominaisuudet ryhmässä, mutta segmentoituneilla ryhmillä on erilaisia ​​piirteitä. Kohdeasiakkaasi ovat ainutlaatuisia identiteettejä, joilla on erilaiset tarpeet ja mieltymykset, mikä tarkoittaa, ettei ole olemassa kaikille sopivaa ratkaisua, jota voit käyttää heille. Joten heillä on taipumus reagoida eri tavalla kampanjoihin, viestintään, mainontaan, hinnoitteluun ja muihin markkinointimallimuuttujiin. Segmentointi tulisi tehdä siten, että muodostetut ryhmät voivat liittyä tuotteeseesi kiinnostuneiksi tarjoamastasi henkilökohtaisesta sisällöstä.

Ennen markkinoiden segmentointimenetelmien käyttöönottoa markkinoijat tiesivät vain mainostaulut, radiomainokset, TV-mainokset ja painetut mainokset. He voivat luottaa vain siihen toiveeseen, että heidän viestinsä ja kampanjansa tavoittavat jotenkin kohdeyleisönsä.

Markkinoijat havaitsivat vähitellen aukon ja alkoivat käyttää hienostuneita tekniikoita, mukaan lukien markkinasegmenttimenetelmät, tavoittaakseen potentiaaliset ostajat räätälöityimmällä tarjouksella. Siitä lähtien parempia työkaluja ja tekniikoita on tullut markkinoiden segmentointijärjestelmän parantamiseksi markkinoilla.

Markkinoiden segmentointimenetelmien edut

Mainonta oli siellä aina. Mutta juuri näit, kuinka suuri ero markkinoiden segmentoinnilla on. Siksi ymmärretään, miten markkinasegmenttimenetelmät hyödyttävät yleistä markkinointikampanjamme.

Minimoi aika ja raha

Markkinointikampanjat voivat olla kalliita. Mutta kustannusten leikkaaminen voi olla vaikeaa niin paljon tekemistä varten. Joten käyttämällä kampanjasi budjettia vain valittuihin asiakassegmentteihin, jotka todennäköisemmin osallistuvat ja tuottavat konversioita, voi helposti vähentää kustannuksiasi ja vähentää myös muuten sijoittamasi aikaa ja vaivaa.

Välttää "vain onnekas" -tilanteita

Markkinoiden segmentoinnin yhteydessä sinun ei tarvitse luottaa pelkästään toivoon, että viestisi törmää jollakin tavalla todellinen yleisösi. Se on varmasti ammuttu voitto, kun käytät työkaluja, kuten Google Adwords, suodattamaan kohderyhmäsi.

Lisää ROI: ta

Kun varmasti suodatat epätoivotut segmentit asiakassegmenttien ja yksilöllisten markkinointikampanjoiden avulla, voit vähentää rahasi tuhlaamisen riskiä antamatta tuloksia. Siksi kuluttamasi raha lisää kampanjan tehokkuutta, mikä tosiasiallisesti tuo sinulle parempia tuloja.

Lisää tuotemerkin arvoa ja poistaa kilpailua

Kun projisoit viestiäsi tietyn potentiaalijoukon edessä, kyseisen segmentin brändiarvo kasvaa ehdottomasti. Oletetaan, että jos tuotteesi tai palvelusi palvelee ensisijaisesti kuntoharrastajia, ajankäyttäminen ja rahasi heidän kohdistamiseen tuottavat eniten tuloksia. Tämä varmistaa myös brändin muistamisen ja uskollisuuden, eliminoimalla muut kilpailijat.

Vauhdittaa asiakkaiden säilyttämistä

Kun ymmärrät asiakkaitasi ikästä, mieltymyksistä, tulotasosta, ostokäyttäytymisestä jne., Kun segmentoit heitä, pystyt palvelemaan heitä paremmin. Seurauksena on, että asiakkaat tottuvat parempaan palveluusi, joka johtaa parempaan asiakaspidätyskykyyn.

Siksi sinun on tunnettava älykkäät markkinoiden segmentointimenetelmät kaikkien edellä mainittujen etujen saavuttamiseksi.

5 suosituinta älykästä markkinoiden segmentointimenetelmää

Jotta voidaan ennustaa yleisön ostamistapoja ja mieltymyksiä ja kohdistaa oikeaan joukkoon, on tunnettava ja noudatettava oikeaa lähestymistapaa markkinoiden segmentointiin. Tässä on joitain tekniikoita, joita voit käyttää:

1. Hanki väestötiedot

Julkisesti saatavien tietojen hakeminen, jotka voidaan saada asiakkailtasi ensimmäisen oston uloskirjautumisvaiheen aikana tai muiden (ei-tunkeutuvien) keinojen, kuten sijainnin, iän, sukupuolen, elämänvaiheen ja siviilisäätyjen avulla, voi olla erittäin hyödyllinen menetelmä . Lähteissä, kuten Facebookissa ja muissa sosiaalisen median alustoissa, on usein suuri osa näistä tiedoista tallennettu käyttäjille, ja ne voivat auttaa sinua luomaan räätälöityjä yleisöjä mainosten välittämistä varten.

2. Napauta parhaita asiakkaita aiempien tietojen perusteella

Yleisön segmentointi näiden tietojen perusteella markkinoinnin ja tietoanalyysin avulla voi olla erittäin hyödyllistä. Seuraavat voivat olla 80% asiakkaista, jotka tuottavat 20% tuloista. Joten keskity erityisesti seuraaviin asiakasryhmiin:

  • Erittäin aktiiviset asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneimpia sähköpostiesi / sisällön suhteen
  • Käyttäjät, jotka antavat positiivisen vastauksen kuponkeihin / mainosmateriaaliin
  • Asiakkaat ovat vuorovaikutuksessa verkkosivustosi sisällön kanssa
  • Asiakkaat viimeisen sitoutumisen / toiminnan perusteella (lataukset, blogin viesti, sosiaalisen median viesti)
  • Älykkäiden työkalujen avulla voit tehdä ja käsitellä yleisöjoukot

Työkalujen käyttö on hieno tapa, vaikka olet uusi mainostaja eikä sinulla ole ennalta määritettyä asiakasjoukkoa. Voit helposti käyttää mainostyökaluja, kuten Facebook Ad Manager tai Google Ads, löytääksesi tarpeitasi vastaavan yleisön. Voit jopa saada näyttävän yleisön venyttämään henkilökohtaista kohderyhmäsi. Menkää pidemmälle ja käytä Pixel Facebook -sovelluksella pelastamaan yleisö, joka on ollut kanssasi vuorovaikutuksessa Facebookissa tai verkkosivustolla.

3. Keskity päätöksentekoyleisöön

Jos kohdistat suoraan päätöksenteosta vastuussa olevaan henkilöön, voit lisätä tulosten todennäköisyyttä. Joten päätöksentekoyleisön segmentointi ja kohdistaminen heihin voi olla erittäin hyödyllistä. Sano, jos yrität myydä lasten tuotteita, sinun on kohdennettava niitä, joille on kertyvää tuloa (vanhemmat).

4. Suunnittele asiakkaan elinkaaripolun näkymät

Jotta asiakas ymmärtäisi asiakkaiden käyttäytymistä ja malleja ja luokittelisi heidät oikeisiin segmentteihin, on erittäin tärkeää tunnistaa mahdollisen asiakkaasi matkan vaiheet. Sano, että henkilö voi olla uudistaja tai viivästynyt. Joten tuoreen saapumisen tai uuden konseptin suhteen innovoija-asiakkaan odotetaan paremmin osoittavan positiivista vastausta markkinointityöhösi kuin laggard-asiakasta. Saatat joutua päivittämään järjestelmän tai automaatiosuunnitelman järjestelmän sisällä.

5. Testaa segmenttisi hyvin

Aina on hyvä idea verrata ryhmiä, segmenttejä ja kiinnostuksen kohteita muuntamisen A / B-testaukseen nähdäksesi, mitkä segmentteistäsi tuottavat paremman tuloksen. Tällä tavalla voit tarkastella eri luokkien tai segmenttien suorituskykyä eri kanavilla. Kerää nämä tiedot ja olet valmis asiakassegmenttisi kanssa.

Ja lopuksi, kun olet valmis tunnistamaan ja vetämään kaikki segmentit yhteen, tiedot on käytettävä käyttökelpoiseen muotoon. Menestyvä tapa tehdä se on luoda luettelo sähköpostiosoitteista, joita voit käyttää automatisoidun sähkökadenssin käyttämiseen sähköpostimarkkinointikampanjassasi. Voit käyttää näitä tietoja myös sosiaaliseen mediaan kohdistamiseen. Lataa kyseinen asiakassähköpostiluettelo markkinoinnin automaatioon ja aloita sen käyttö heti, kun kampanjasi on valmis ampumaan.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas markkinoiden segmentointimenetelmiin. Tässä keskustellaan määritelmästä, eduista ja viidestä markkinoiden segmentointimenetelmästä. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Tiedon louhintamenetelmät
  2. Markkinoiden segmentoinnin edut
  3. Markkinarako
  4. Mikä on digitaalinen markkinointi?