Brändinhallinta - tilanteessa, jossa myyt tuotteitasi tai palveluasi monille asiakkaille, on parasta kytkeä ne kaikki ensin yhteiseen alustaan ​​ja sitten selventää selvästi, mitä heillä on. Tavoitteena tulisi olla kiinnostavan keskustelun luominen, jonka avulla voit muuttaa käsityksiä, diagnosoida odotukset ja luoda selkeyttä vuoropuhelussa.

Tämä on pohjimmiltaan peruskysymys brändinhallintastrategian kehittämiselle eli viestinnän perustalle, joka rakentaa todelliset suhteet sinun ja yleisön välillä. Brändistrategia auttaa sinua hyödyntämään mainontaa, markkinointia, suhdetoimintaa ja sosiaalista mediaa vahvistamaan tarkasti ja johdonmukaisesti tuote- / palveluhahmosi.

Mikä on brändinhallinta?

Kyse on tuotteen tai palvelun kohdemarkkinoiden kaappaamisesta ja luottamuksen luomisesta nykyisten ja mahdollisten asiakkaiden mieliin. Brändäyksen tavoitteena on välittää elävästi viesti, kasvattaa asiakasuskollisuutta ja vakuuttaa yksilö ostamaan tuotetta, luomalla siten emotionaalinen yhteys asiakkaisiin. Se myös rakentaa asiakkaiden käsityksiä tuotteesta tai palvelusta. Sanomattakin on selvää, että brändäyksen päätavoite on eriytymisen luominen.

Vahva brändi vähentää asiakkaan havaittua turvallisuus-, raha- ja sosiaaliriskiä ostaa tuote tai palvelu. Asiakkaalla voi olla parempi käsitys aineellisista hyödykkeistä, joilla on tuotenimi. Vahvalla brändillä on suurempi markkinaosuus, ja sille olisi annettava hyvä tuki pysyäkseen yllä pitkällä tähtäimellä. On tärkeää hallita kaikkia merkkejä ja rakentaa brändipääomaa ajan myötä.

Tässä tulee merkkihallinnan hyödyllisyys ja merkitys. Hyvä brändinhallintasuunnitelma auttaa rakentamaan yrityskuvaa ja brändinjohtajan on valvottava brändin yleistä suorituskykyä. Menestyneet tuotemerkit ovat tulosta vahvasta tuotemerkinhallintajärjestelmästä.

Laajemmassa mittakaavassa brändinhallinta sisältää sekä brändin aineettomien että aineellisten ominaisuuksien hallinnan. Tuotemerkkeissä aineelliset hyödykkeet sisältävät itse tuotteen, pakkauksen, hinnan jne. Palveluiden osalta aineelliset hyödykkeet sisältävät asiakaskokemuksen, kun taas aineettomat hyödykkeet sisältävät emotionaalisen yhteyden.

Brändinhallinnan keskeiset periaatteet

Tässä on 12 tärkeintä brändinhallintaperiaatetta, jotka voivat tuoda menestykseen liiketoimintaa.

 1. Määritä tuotemerkki

Kaikki alkaa aitoudesta, päätarkoituksesta, tehtävästä, visiosta, asemasta, luonteesta ja arvosta. Keskity siihen, mitä pystyt parhaiten, ja viesti sitten vahvuutesi johdonmukaisesti. On ollut useita tapauksia, joissa yritykset ovat hankkineet muita merkkejä vain myydäkseen niitä myöhemmin, koska yritysostot eivät sopineet emoyhtiön tuotemerkkiarkkitehtuuriin. Microsoft osti Razorfishin - suuren Internet- ja teknologiainnovaatioyrityksen - ostaessaan digitaalisen markkinoinnin palveluyrityksen Quantive noin 6 miljardilla dollarilla vuonna 2007. Mutta muutamaa vuotta myöhemmin Microsoft myi Razorfishin noin 530 miljoonalla dollarilla.

Yksinkertaisesti sanottuna, Razorfish ei sopinut hyvin Microsoftin brändistrategiaan.

 1. Tuotemerkki on yrityksesi malli

Tuki ja haasta yritystäsi brändisi potentiaalin maksimoimiseksi. Ajattele henkilökohtaisia ​​merkkejä, kuten Richard Branson, Martha Stewart tai Barack Obama. Nämä henkilöt melkein rakensivat liiketoimintansa oikealle henkilökohtaisen tuotemerkkinsä huipulle, ja kaikki heidän tarjoamansa ovat jatkoa brändin lupauselle.

 1. Johdonmukaisuus, johdonmukaisuus ja johdonmukaisuus

Jos tämä ei riittänyt, viestin johdonmukaisuus on aina avain erotteluun. Omistaa sijaintisi kaikissa vertailupisteissä kaikesta mitä teet. Esimerkiksi Obama keskittyi vain yhteen viestiin vuoden 2008 presidentinvaalikampanjansa aikana: Muutos. Automobile BMW on aina ollut merkkinä "lopullisena ajokoneena".

 1. Aloita sisäpuolelta

Kaikki yrityksesi palveluksessa olevat voivat kertoa, mitä he kokevat ja ajattelevat tuotemerkkiäsi. Ja se on tarina, joka sinun on asetettava asiakkaidesi eteen. Ohjaa vaikutus pelkän markkinointiseinien ulkopuolelle. Siten Zappos-verkkokaupan avulla työntekijät voivat vahvistaa asiakkaiden käsitystä tuotemerkistä.

 1. Yhdistä tunnetasolla

Tuotemerkki ei ole vain logo, nimi, verkkosivusto, suhdetoiminta tai TV-mainokset. Nämä ovat vain työkaluja eivätkä tuotemerkkiä. Tuotemerkki on paljon suurempi asia, toivottava idea, joka ilmenee tuotteista tai palveluista, paikoista, ihmisistä ja kokemuksista.

Kahvila Starbucks loi kolmannen avaruuskokemuksen, joka oli ainutlaatuinen ja toivottava, jotta ihmiset mieluummin pysyivät takaisin ja maksoivat ylihinnoitelluista kahvista.

Kokeile myydä jotain, joka tyydyttää paitsi ihmisten fyysiset tarpeet myös heidän emotionaaliset tarpeensa. He alkavat hitaasti samaistua tuotemerkkiisi.

Suositellut kurssit

 • PMP-integraationhallinnan verkkokoulutus
 • Ammattimainen CBAP-pohjakurssi
 • Täydellinen ohjelmiston arviointikoulutus
 1. Empower-merkkien mestarit

Palkitse ne, jotka rakastavat tuotemerkkiäsi ja auttavat lähettämään viestin kotiin, jotta he voivat olla osa brändin rakennusprosessia. Jos tuotemerkkisi kannattajat lakkaavat kertomasta sinulle, mitä sinun pitäisi tehdä ja mitä sinun ei pitäisi, on aika aloittaa arviointi tuotemerkin lupauksesta.

Mene puhumaan Applen vähittäismyymälässä työskenteleville tai iPadin omistajille ja näet kuinka intohimoisesti he suhtautuvat yritykseen. Se on melkein kulttuuria ja elämäntapaa.

 1. Pysy joustavana ja asiaankuuluvana

Hyvin johdetun tuotemerkin tulisi aina olla avoin muutoksille. Muista, että brändäys ei ole kilpailu, vaan prosessi. Se ei ole mahdollisuus. Jatka säädä viesti jatkuvasti kohderyhmällesi ja päivitä yrityksen imago.

Menestyvä tuotemerkki ei koskaan takertu perinteisiin tapoihin, koska se antoi tuloksia aiemmin. Sen on mukauduttava muuttuviin markkinaolosuhteisiin. Se pyrkii aina keksimään itsensä uudelleen joustavasti. Yritykset, jotka ottavat muutoksen vastaan ​​positiivisella tavalla, voivat vapautua itsestään luovuudeksi ja tajuksi.

Esimerkki tästä: Kun maailmantalous meni etelään vuonna 2009, Hyundai Motors käynnisti varmuusohjelman. Se antoi ostajille mahdollisuuden palauttaa autonsa, jos he menettivät työpaikan, ilman maksamatta olevia taloudellisia velvoitteita tai vahingoittamatta omistajan luottoa.

Lopputulos?

Helmikuun 2010 lopussa vain kaksi ostajaa oli palauttanut autonsa. Mutta samaan aikaan Hyundain myynti kasvoi 14% edellisvuodesta. Hyundai oli yksi harvoista yrityksistä, jotka pystyivät kasvattamaan tulojaan vaikeina aikoina katkaistua yritystoimintaa, kun taas Hondan kaltaisten yritysten myynti laski yli 30%. Korean autotalli muutti imagoaan uudelleen toisella ohjelmalla takaamalla vuodessa ilmaiseksi bensiiniä 1, 49 dollaria / gallona useimmille malleille, kun kaasun hinnat nousivat kesäkesän huippukuukausien aikana. Kyse ei ollut älykkäästä markkinoinnista ja enemmän huolellisesti suunnitellusta uudelleensijoitusstrategiasta.

 1. Kohdista taktiikat strategiaan

Välitä tuotemerkkiraportti sopivimmalla mediaalustalla käyttämällä tiettyjä kampanjatavoitteita. Joka päivä kuluttajia pommitetaan kaupallisilla viesteillä. Siitä tulee usein ylikilpailu. Monet asiakkaat estävät aktiivisesti mainoksia Internetissä tai vaihtavat kanavia televisiossa. Sijoita sijoituksesi oikealle alustalle, joka välittää sen kohdeyleisölle.

Vaikka TV voi olla kallein, sillä on myös laajempi ulottuvuus ja se voi tuottaa suurelta osin välittömiä tuloksia. Toisaalta sosiaalinen media on paljon halvempaa, mutta sen vastausaika on pidempi. Resurssit eivät välttämättä anna nopeaa tulosta, jos se on mitä haluat.

 1. Mittaa tehokkuus

Keskity sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin (ROI), joka on tärkeä indikaattori brändinhallintastrategioidesi tehokkuuden mittaamiseksi. Usein riippuu siitä, kuinka hyvin yrityksesi voi inspiroida toteuttamaan näitä strategioita. Tehokkuus heijastuu myös tuotemerkin arvostamisessa, ts. Miten asiakkaat reagoivat tuotteeseesi ja hintamuutoksiin. Tuotemerkkien mukauttamisen pitäisi lopulta johtaa parempaan myyntiin ja voittoihin. Älä kuitenkaan keskity pelkästään myynnin lisäämiseen, kun voit saavuttaa parempia katteita vähentämällä kuluja ja yleiskustannuksia.

On olemassa useita vaihtoehtoja testata erilaisia ​​markkinointitaktiikoita. Varmista vain, että ne täydentävät tuotemerkin aitoutta ja ovat myös yhdenmukaisia ​​strategian kanssa.

 1. Pidä viholliset lähemmäs

Vaikka sinulla olisi yksi halutuimmista ja innovatiivisimmista tuotteista tai palveluista, odota uusien kilpailijoiden, joilla on parempi arvo-ehdotus, tuloa markkinoille, joinakin päivinä. Markkinat tuotteesta tai palvelusta riippumatta eivät ole koskaan riittävän pieniä estämään uusia toimijoita pääsemästä markkinoille ja luomasta kilpailua. Löydät aina toisen kilpailijan, joka toimittaa nopeampia, parempia ja mikä tärkeintä, halvempia tuotteita tai palveluita. Kutsu sitä innovaatiotaloudeksi tai hyperkilpailuksi, vertaishaaste voisi olla sinulle parempi, usko tai älä. Se kehottaa sinua nostamaan strategiaasi ja antamaan enemmän arvoa.

Katso esimerkiksi kuinka kolme suurta autovalmistajaa - Ford, General Motors (GM) ja Chrysler - murskasivat viime vuosikymmenen aikana Japanin ja Saksan autonvalmistajat. Jälkimmäisen lisäksi, että ne tekivät parempia autoja, he tekivät myös tehokkaammin ja komentoivat paljon parempaa merkki uskollisuutta. Toyota vuonna 2008 voitti GM: n, kun Honda ohitti Chryslerin Yhdysvaltojen markkinoilla.

 1. Viljele yhteisöäsi

Yhteisö on tehokas ja tehokas alusta, joka voi kiinnostaa ostajia ja luoda myös uskollisuutta tuotemerkkiin. Aktiivisissa yhteisöissä jäsenet tuntevat halua olla yhteydessä toisiinsa brändisi kulutuksen suhteen.

Kaikki meistä haluavat olla sisäpiiriläisiä jokaiselle. Meille on yleensä jännittävää kertoa muille yhteisöllemme, että meillä on jonkin verran eksklusiivista tietoa jostakin.

Olemme monella tapaa ylpeitä egoistamme ollaksemme osa ammatillista ryhmää tai sanomme urheilujoukkuetta. Arvaa, mitä autoa Jaguar-klubin jäsenet harkitsevat ostaessaan seuraavaa ajoneuvoa?

Tuotemerkkiyhteisön ansiosta yritykset voivat tehdä yhteistyötä asiakkaiden kanssa kaikilla arvonluonnin osioilla joukkotilanteen avulla, kuten hinnoittelustrategia, tuotesuunnittelu, saatavuus ja myyntitiedot.

 1. Brändistrategia-ajattelu

IDEO: n toimitusjohtaja Tim Brown kutsuu muotoiluajattelua "uusien valintojen luomisprosessiksi". Se tarkoittaa lähinnä sitä, että ei vain tyydytä tarjolla olevia vaihtoehtoja, vaan ajatellaan laatikon ulkopuolella, sans on rajoitettu. Konsepti koskee itse asiassa brändistrategian luomisprosessia, jota asiantuntijat usein kutsuvat brändistrategian ajatteluksi. Taktiikan suorittaminen on aina helpompaa uuden strategian käyttöönoton sijasta, koska se saattaa merkitä epäonnistumisen mahdollisuutta. Aina on paljon helpompaa kopioida kilpailijan eduksi kuin keksitä jotain luovaa ja omaperäistä.

Mutta tosiasia on, et voi tehdä niin, koska se rikkoo brandin hallinnan perusteita. Brändämisellä tarkoitetaan oikean kokemuksen luomista, joka saa kaikki sidosryhmät mukaan paremman strategian laatimiseen.

Ekosysteemin hyödyntäminen, joka sisältää kumppaneitasi, työntekijöitäsi ja asiakkaitasi, auttaa sinua brändistrategian selittämisessä, jotta he voivat synkronoitua yhdessä, voisi olla hieno idea.

Huomaa: Ryhdy tuotemerkin johtajaksi
Opi hallitsemaan tuotemerkkejä tehokkaasti. Kehitä tehokkaita markkinointikampanjoita ja suunnitelmia. Tarjoa suuntaa ja johtajuutta markkinointitiimille.

Miksi on merkitystä?

Sekä nykyiset että mahdolliset asiakkaat tunnistavat yrityksesi, tuotteen tai palvelun ja aseman markkinoilla tuotemerkin kautta. Uskomaton brändi rakennetaan vahvojen viestien, mainosten ja kuvien kautta. Mutta riippumatta siitä, huomaatko tai ei, yrityksesi veistää liikearvoa ja mainetta kaikella, mitä te ja myyntikanavat teete. Siksi sinun on varmistettava, että noudatat jatkuvasti brändisi lupauksia päivittäin.

Tuotteesi tai palvelusi imagoa ylläpitäminen on tärkein osa brändinhallintaa. Oikean brändinhallintastrategian on varmistettava, että kaikki mainospalat, kosketuspisteet ja logon, nimen ja viestin jokainen käyttö tukevat yritystä ja sen tavoitteita vahvistamalla brändiä suunnitellulla tavalla. Tämän avulla voit jatkaa tuotemerkkisi asiakkaiden kanssa muodostuvan yhdistyksen vahvistamista. Monet maineikkaat tuotemerkit hajosivat aikaisemmin, koska niitä ei hoidettu kunnolla.

Useimmat suuret yritykset palkkaavat kokopäiväisen tuotemerkin johtajan varmistaakseen, että brändi ansaitsee liikearvon markkinoilla, jota samalla ei käytetä väärin. Jopa brändinjohtajien kanssa, korkealaatuisten kampanjoiden tuottaminen voi olla haaste suurimmalle osalle brändinhallintayrityksiä.

Ota pois

Mihin kaikki tämä johtaa? Asianmukaisen brändinhallintastrategian saaminen tuo merkitystä ja selkeyttä tuotteellesi tai palvelullesi, jotta voit keskittyä tekemään, luomaan ja myymään asioita, joista ihmiset todella välittävät. Kun teet sen, brändistäsi tulee ainutlaatuinen ja ikimuistoinen, se omalla tavallaan ja ansaitse maine markkinoilla. Mutta sitten alkaa myös vaikein osa eli brändiarvon ylläpitäminen tulevina päivinä.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja tuotemerkkien hallinnasta, joten mene vain linkin läpi.

 1. 10 parasta vinkkiä ja tekniikkaa myynnin parantamiseksi
 2. Tuotehallinta ja brändinhallinta
 3. Kuusi tärkeintä eroa Branding vs. Marketing | Yritykset | Strategia | johto
 4. 10 parasta hyödyllistä ajanhallintatoimintaa tuottavuuden parantamiseksi
 5. 10 parasta hyödyllistä projektinhallintaohjelmistoa freelancereille