Opi lisäämään hymy nopeasti aiheeseen tai parantamaan nykyistä hymyä Photoshopilla ja sen helppokäyttöisellä Liquify-suodattimella! Yksinomaan Photoshop CC: lle.

Vuonna 2016 Adobe lisäsi Photoshopin Liquify-suodattimeen, joka tunnetaan nimellä Face-Aware Liquify, tehokkaan uuden ominaisuuden, jonka avulla Photoshop tunnistaa automaattisesti kuvasi kasvoominaisuudet. Ja tässä opetusohjelmassa esittelen sinulle, kuinka Face-Aware Liquify -sovellusta ja sen Face Tool -työkalua voidaan käyttää kaaremaan ja muokkaamaan ihmisen suu helposti täydelliseksi hymyksi!

Tietysti hymyjä ei ole yksin. Myös muut ominaisuudet, kuten silmät ja posket, tulevat peliin. Joten hymyn lisäämisen lisäksi näytän sinulle, kuinka hymy voidaan tehdä realistisemmaksi muutamalla yksinkertaisella mukautuksella myös muihin kasvoihin.

Jos käytät Photoshop CC: tä, sinulla on oma syy hymyillä, koska Face-Aware Liquify on saatavana vain Photoshopin uusimmissa versioissa. Katsotaan miten se toimii!

Tässä opetusohjelmassa käytän tätä kuvaa, jonka olen ladannut Adobe Stock: sta:

Alkuperäinen kuva.

Ja niin näyttää siltä, ​​että hänen melko vakava ilmaisunsa muuttuu lämpimäksi, ystävälliseksi hymyksi:

Lopullinen tulos.

Aloitetaan!

Kuinka lisätä hymy Photoshopiin

Aloitamme oppimalla lisäämään alkuperäinen hymy käyttämällä yhtä nopeaa säätöä. Ja sitten näytän sinulle kuinka parantaa hymyä joillakin lisäsäätöillä.

Vaihe 1: Muunna taustakerros älykkääksi objektiksi

Tasot-paneelissa näemme kuvan Tausta-kerroksessa:

Tasot-paneeli.

Käytämme Photoshopin Liquify-suodatinta saadaksesi aiheemme hymyilemään. Ja paras tapa käyttää Liquifyä on käyttää sitä älykkäästi suodattimena . Älykkäät suodattimet eivät ole tuhoavia, joten emme tee pysyviä muutoksia kuvaan. Ja ne ovat täysin muokattavissa, joten voimme aina palata takaisin ja säätää asetuksia myöhemmin.

Liquify-sovelluksen käyttämiseksi älykkäänä suodattimena meidän on ensin muunnettava taustakerros (tai sen mukaan, kummassa kerroksessa kuva istuu) älykkääksi objektiksi. Napsauta Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta :

Napsauta Tasot-paneelin valikkokuvaketta.

Valitse sitten valikosta Muunna Smart-objektiin :

Valitse "Muunna älykkääksi objektiksi" -komento.

Älyobjektikuvake näkyy tason esikatselukuvan oikeassa alakulmassa, joka kertoo meille, että kuvamme on nyt turvallisesti älyobjektin sisällä:

Älykkään objektin kuvake tulee näkyviin.

Aiheeseen liittyviä: Kuvien koon muuttaminen menettämättä laatua älykkäillä objekteilla

Vaihe 2: Nimeä älykäs objekti uudelleen "Smile"

Huomaa, että älyobjektin nimi on muuttunut "Tausta" -tasoksi "Kerros 0". Annetaan sille merkityksellisempi nimi, ennen kuin menemme pidemmälle.

Kaksoisnapsauta nimeä "Kerros 0" korostaaksesi sen:

Kaksoisnapsauta nykyistä nimeä.

Ja sitten vaihda nimi "Smile". Hyväksy se painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac):

Älyobjektin nimeäminen uudelleen "Smile".

Vaihe 3: Valitse nestemäinen suodatin

Kun älykäs esineemme on paikallaan, mene ylös valikkorivin Suodatin- valikkoon ja valitse Liquify :

Siirry kohtaan Suodatin> Nesteyttää.

Kuva avautuu Photoshopin Liquify-suodatinvalintaikkunassa:

Nesteyttää suodatin.

Vaihe 4: Lähennä kohteen kasvot

Valintaikkunan vasemmalla puolella on työkalurivi. Lähennä kuvaa valitsemalla Zoom Tool työkalurivin alaosasta:

Zoom-työkalun valitseminen.

Napsauta sitten muutaman kerran kohteen kasvot zoomataksesi lähellesi. Kun olet lähentänyt, pidä välilyöntiä painettuna siirtyäksesi käsityökaluun väliaikaisesti ja vetämällä kuvaa keskittääksesi sen esikatselualueelle:

Kuvan zoomaaminen.

Aiheeseen liittyviä: Vinkkejä, temppuja ja pikavalintoja kuvien selaamiseen Photoshopissa

Vaihe 5: Valitse kasvotyökalu

Voit lisätä tai parantaa aiheen hymyä valitsemalla kasvotyökalun työkaluriviltä. Tätä työkalua käytämme suurimmassa osassa säätöjämme, ja se on saatavana vain Photoshop CC: ssä:

Kasvustyökalun valitseminen.

Vaihe 6: Vedä suun käyrä ylöspäin

Kun kasvotyökalu on valittuna, siirrä hiiren kohdistin henkilön suun yli. Näyttöön ilmestyy erilaisia ​​kuvakkeita, joista kukin edustaa suuhun liittyviä ominaisuuksia (ylähuuli, alahuuli, suun leveys jne.). Siirrä kohdistin kuvakkeen päälle, niin saat työkalun kärjen, jossa näkyy kiinteistön nimi. Jokaista omaisuutta voidaan säätää napsauttamalla ja vetämällä sen kuvaketta.

Jos haluat säätää hymyä, siirrä kohdistin jommankumman Smile- kuvakkeen päälle ( kaareva katkoviiva suun kummallakin puolella). Osoittimesi muuttuu kaarevaksi kaksoisnuoliksi ja työkalun kärjessä näkyy "Hymy":

Vie hiiren osoitin Hymy-kuvakkeen päälle.

Napsauta sitten ja vedä ylöspäin suun kääntääksesi taivuttaaksesi suun suun uudelleen:

Vedä ylöspäin muuttaaksesi hymyä.

Smile-liukusäätimen käyttäminen

Toinen tapa hymyä muokata on vetämällä Hymy-liukusäädintä Ominaisuudet-paneelissa valintaikkunan oikealla puolella. Löydät sen yhdessä muiden suun ominaisuuksien liukusäätimien kanssa Face-Aware Liquify -osiossa. Lisää lisää käyrää vetämällä Hymy-liukusäädintä oikealle tai pienennä sitä vetämällä vasemmalle:

Vedä Hymy-liukusäädintä Ominaisuudet-paneelissa.

Ja vain vetämällä, joko suoraan kuvan päälle tai käyttämällä Ominaisuudet-paneelin Smile-liukusäädintä, olemme antaneet aiheellemme lämpimämmän, ystävällisemmän hymy:

Tulos hymykäyrän säätämisen jälkeen.

Vertailemalla kahta hymyä

Jos haluat verrata uutta hymyä alkuperäiseen, kytke Esikatselu- asetus päälle ja pois napsauttamalla sen valintaruutua. Löydät Esikatselu-vaihtoehdon juuri valintaikkunan oikeassa alakulmassa olevien OK- ja Peruuta-painikkeiden yläpuolella.

Voit myös kytkeä esikatselun päälle ja pois päältä painamalla näppäimistön P- kirjainta:

Esikatselu-vaihtoehto.

Täällä näytä alkuperäinen hymy vasemmalla ja uusi hymy oikealla:

Alkuperäinen (vasen) ja parannettu hymy (oikea).

Vaihe 7: Laajenna hymy suun leveyden liukusäätimellä

Jos hymy näyttää sinulle tarpeeksi hyvältä tässä vaiheessa, voit pysähtyä tähän. Napsauta OK sulkeaksesi Nesteyttää suodatin -valintaikkunan, ja olet valmis! Mutta on vielä muutama asia, jonka voimme tehdä parantaakseen hymyä.

Yksi asia, jonka voimme tehdä, on tehdä hymy hieman leveämmäksi. Ja voimme tehdä sen käyttämällä Ominaisuudet-paneelin Suun leveys -liukusäädintä. Pidä silmällä kuvaa esikatselualueella ja ala vetämällä liukusäädintä oikealle. Vedäessäsi suun sivut laajenevat ulospäin.

Älä vedä liian pitkälle, koska haluamme silti aiheemme näyttävän itseltään. Laajennamme hymyä vain hiukan. Kuvani kanssa arvo vain 25 toimii hyvin:

Laajennetaan hymyä Mouth Width -liukusäätimellä.

Vasemmalla puolella on hymyn alkuperäinen leveys ja oikealla hiukan leveämpi hymy. Ero on hieno, mutta tässä tapauksessa hienovarainen on mitä haluamme:

Alkuperäinen (vasen) ja hiukan leveämpi hymy (oikea).

Vaihe 8: Säädä huulen paksuus ylä- ja alahuulen liukusäätimillä

Voit myös säätää henkilön huulten paksuutta Ominaisuudet-paneelin ylähuulen ja alahuulen liukusäätimillä.

Huomaa, että nämä kaksi liukusäädintä käyttäytyvät vastakkain toistensa kanssa. Ylähuulen liukusäätimen vetäminen vasemmalle vähentää ylähuulen paksuutta, ja oikealle vetäminen lisää sitä. Mutta alahuuliliukusäätimellä on päinvastoin. Vasemmalla vetäminen lisää paksuutta, kun taas oikealle vetäminen pienentää sitä.

Lasen ylähuulen vetämällä ylähuulen liukusäätimen arvoon -30. Ja vähentää alahuulia vielä enemmän vetämällä alahuuliliukusäätimen arvoon 70. Tietysti haluat todennäköisesti kuvallesi erilaisia ​​arvoja tai sinun ei tarvitse joutua säätämään huulia ollenkaan:

Ylä- ja alahuulen liukusäätimet.

Ja täällä näemme alkuperäiset huulet vasemmalla ja säädetyt, ohuemmat huulet oikealla:

Alkuperäinen (vasen) ja ohuemmat huulet (oikea).

Vaihe 9: Napsauta ja vedä posket ylöspäin

Kun hymyilemme, ei vain suumme kaareudu ylöspäin. Posket myös työntyvät ylöspäin. Ja aivan kuten olemme tehneet suun kanssa, voimme säätää henkilön poskia Liquify-suodattimen kasvotyökalulla.

Et löydä poskien liukusäädintä Ominaisuudet-paneelista. Mutta jos siirrät hiiren osoittimen yhden esikatselualueen poskien päälle, kohdistin muuttuu nelisuuntaiseksi neliteräiseksi. Ja työkalun kärjessä näkyy "Siirrä poskea":

Posket voidaan säätää vain esikatselualueelta.

Yritä seurata suun luonnollista käyrää napsauttamalla vasenta poskea ja vetämällä sitä ylöspäin ja vähän vasemmalle. Tee sitten sama asia oikealla poskilla vetämällä sitä ylöspäin ja hiukan oikealle:

Nosta poskia ylöspäin saadaksesi realistisemman hymyn.

Ja tässä ovat alkuperäiset posket vasemmalla ja kohotetut posket oikealla. Kuvan valaistus tekee erot vähemmän ilmeisiksi, mutta posket näyttävät vähemmän tasaisilta ja pyöristetyiltä oikealla olevassa versiossa:

Alkuperäinen (vasen) ja säädetyt, kohotetut posket (oikealla).

Vaihe 10: Laske silmien korkeutta

Olet ehkä huomannut, että nostamalla poskia, nosimme myös hiukan silmien korkeutta. Mutta yleensä ihmisillä on taipumus näyttää ystävällisemmiltä ja rentoutuneemmilta silmillä. Joten saatetaan silmät takaisin alas ja voimme taas tehdä sen kasvotyökalun avulla.

Vie hiiren osoitin yhden silmän keskikohdan päälle. Kohdistin muuttuu jälleen nelikulmaiseksi suuntaiseksi nuoleksi. Ja tällä kertaa työkalun kärjessä näkyy "Move Eye":

Kuten posket, silmien korkeutta voidaan säätää vain esikatselualueella.

Vedä sitten silmä pienen matkan päässä sen alkuperäisestä sijainnista. Voit jopa vetää silmää hiukan sen alkuperäistä korkeutta alhaisemmalle, jotta kohteellesi saadaan lämpimämpi ja ystävällisempi ilme. Ota esikatselu käyttöön ja poista se käytöstä näppäimistön " P " -näppäimellä, jotta voit verrata alkuperäistä silmäkorkeutta uuteen korkeuteen. Kuten aina kasvojen piirteitä säätäessä, hienovaraiset säädöt toimivat parhaiten.

Kun olet vetänyt ensimmäisen silmän, tee sama asia toisella silmällä, laskemalla sitä samalla määrällä:

Laske silmät takaisin alkuperäiseen sijaintiinsa tai hieman alapuolelle.

Vasemmalla on alkuperäinen silmäkorkeus poskien nostamisen jälkeen ja oikealla on tulos silmien laskemisen jälkeen alaspäin:

Edellinen (vasen) ja laskettu silmien korkeus (oikea).

Liittyy: Kuinka muuttaa silmien väriä Photoshopissa

Vaihe 11: Valitse eteenpäin kohdistuva työkalu

Ja lopuksi, vielä yksi tapa parantaa hymyä on kiertämällä suun nurkat ylöspäin. Mutta emme voi tehdä sitä kasvotyökalulla. Valitse sen sijaan Eteenpäin kohdistuva työkalu työkalurivin yläreunasta:

Eteenpäin suuntautuvan työkalun valitseminen.

Vaihe 12: Vedä suun kulmat ylöspäin

Aloitamme vasemmalla olevasta kulmasta. Sijoita harjakohdistin siten, että suun nurkka on keskimäärin harjan sisällä. Vaihda sitten harjan koko niin, että se on vain riittävän suuri sisällyttämään myös osan ympäröivästä alueesta.

Voit säätää harjan kokoa näppäimistöltä. Paina vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ) pienentääksesi harjaa tai oikeaa kiinnitysnäppäintä ( ) ) suurentaaksesi sitä:

Muuta harjan kokoa ja keskitä suun vasemman nurkan yli.

Napsauta sitten ja vedä kulmaa lyhyen matkan päässä ylöspäin:

Suun vasemman kulman muotoilu.

Tee sama asia toisella puolella keskittämällä suun nurkka harjakohdistimen sisään ja vetämällä sitten ylöspäin:

Suun oikean kulman muuttaminen.

Vaihe 13: Napsauta OK sulkeaksesi Nesteyttää suodatin -valintaikkuna

Olemme suorittaneet muutoksemme, joten napsauta OK sitoutuaksesi muutoksiin ja sulkeaksesi Nesteyttää suodatin -valintaikkuna:

Nesteinsuodattimen sulkeminen.

Ja sen kanssa olemme valmis! Tässä on viimeinen vertailu, joka näyttää alkuperäisen, muokkaamattoman kuvan vasemmalla ja lopputuloksen oikealla paljon hienommalla hymyllä:

Alkuperäinen (vasen) ja lopputulos (oikea).

Kuinka kytkeä Liquify-suodatin päälle ja pois ja muuttaa asetuksia

Takaisin Tasot-paneeliin Liquify-suodatin on nyt listattu älykkääksi suodattimeksi Smile-älyobjektin alapuolelle. Kytke suodatin päälle ja pois päältä napsauttamalla näkyvyyskuvaketta suodattimen nimen vasemmalla puolella. Sammuta suodatin, jos haluat nähdä alkuperäisen hymyn, ja kytke se sitten takaisin päälle nähdäksesi muokatun version.

Jos joudut tekemään muutoksia, kaksoisnapsauta suodattimen nimeä avataksesi Nesteytys-valintaikkunan uudelleen, muokkaa asetuksia ja napsauta sitten OK sulkeaksesi uudelleen valintaikkunan uudelleen:

Tasot-paneeli, jossa näkyy Nesteäly älykäs suodatin.

Ja siellä meillä se on! Näin lisätään hymy aiheeseen käyttämällä Liquify-suodatinta ja sen Face-Aware-ominaisuuksia Photoshopissa!

Tutustu täydelliseen Face-Aware Liquify -oppaaseemme saadaksesi lisätietoja tästä upeasta ominaisuudesta. Tai käy kuvankäsittely-osiossa, jos haluat lisätietoja muotokuvien retusoinnista. Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!