Excel PRICE -toiminto (sisällysluettelo)

 • PRICE Excelissä
 • PRICE-kaava Excelissä
 • Kuinka käyttää PRICE-toimintoa Excelissä?

PRICE Excelissä

Jos olet menettänyt mielenrauhan yrittäessäsi löytää helpoin ja tehokkain tapa hyödyntää kannattavuutta ja vähentää liiketoimintaan liittyvien sijoitusten riskiä, ​​tässä sinun on keskeytettävä ja luettava. Koko talouden päällirakenne on rakennettu moolah-virtaan tai mihin sijoitetaan ja mitä hyötyvät yrityksestäsi. Rahoitusvirtojen lisääntyminen liiketoimintaan on yleensä saapuvan käteisvarojen mittapuu (se voi olla joko myynnistä tai ansaitsemista koroista, ehkä osakeoptioista jne.), Kun taas arvonalentuneita kassavirtoja pidetään yleensä tarkoituksenmukaisina arvio kassavirrasta (se voi johtua ostoista, palkkojen tai verojen maksamisesta jne.). Nettorahavirran katsotaan olevan tulo- ja lähtevän rahavirran välinen ero. Jotta yrityksesi laajuutta voitaisiin laajentaa, joudut ehkä tekemään tiettyjä elintärkeitä päätöksiä mahdollisuuksista, joihin sijoittaa varojasi pitkällä aikavälillä. . Microsoft Excel pystyy tarjoamaan apua vaihtoehtojen vertailussa ja tekemään lopulta oikeat valinnat niin, että jätät kaikki huolenaiheesi ja levätä helposti.

Excel on varustettu useilla toimintoluokilla erilaisiin käyttötarkoituksiin. Erittäin tärkeä kategoria, jota käytetään laajalti edellä mainitussa skenaariossa, on rahoitustoiminnot. Tässä artikkelissa käsittelemme erittäin tärkeätä toimintoa kohdassa Rahoitusfunktiot - PRICE-toiminto excel-muodossa.

Rahoitustoiminnot suorittavat monia yleisiä taloudellisia laskelmia, kuten tuoton, korkojen, keston, arvon ja poistojen laskennan jne.

Mikä on excel-hintatoiminto?

HINTA-toimintoa excel käytetään laskemaan arvopaperin tai joukkovelkakirjalainan hinta 100 dollarin nimellisarvoon arvopapereelta, joka maksaa määräaikaista korkoa.

PRICE-kaava Excelissä

Alla on Excel-hintakaava:

Hintafunktion selitys Excelissä

Excelin PRICE-kaavalla on 7 segmenttiä:

 1. Sovinto: Tämä tarkoittaa kalenteripäivää, jona sopimus on suoritettu. Tälle haarukoinnille välitetty argumentti on myöntämispäivää seuraava päivä, kun arvopapereilla tai joukkovelkakirjalailla käydään kauppaa markkinoilla yhteisölle, joka on mainitun arvopaperilainan ostaja.
 2. Kypsyysaste: Tämä hakasulkeessa hyväksytään päivämäärä kelvollisena argumenttina. Se on kalenteripäivä, jona arvopaperi tai joukkovelkakirjalaina erääntyy, ja pääoma maksetaan takaisin joukkovelkakirjalainaa pitävälle henkilölle tai yhteisölle.
 3. Korko: Tämä hajonta viittaa arvopaperin tai joukkovelkakirjalainan vuotuiseen korkoon, jolla kuponkimaksut käsitellään tai suoritetaan.
 4. Yld: Tämä hakasulke viittaa kyseisen joukkovelkakirjalainan tai arvopaperin vuotuiseen tuottoon, toisin sanoen joukkovelkakirjalainan mahdollisen epäsuotuisan todennäköisyyden ennusteen vuotuiseen korkoprosenttiin.
 5. Lunastus: Tässä osiossa viitataan arvopaperin arvoon jokaisen 100 dollarin nimellisarvon jälkeen, joka palautetaan joukkovelkakirjalainan omistajalle lunastuspäivänä.
 6. Taajuus: Tämä haarukka viittaa vuosittain suoritettujen kuponkimaksujen esiintymisasteeseen.

Ymmärtäkäämme taajuusegmentti hieman enemmän:

Maksut voidaan suorittaa kuukausittain, vuosittain, puolivuosittain tai neljännesvuosittain. Näissä tapauksissa taajuus olisi seuraava:

 1. Perus: Tämä hakasulke on valinnainen ja viittaa kokonaislukuargumenttiin, joka määrittelee tilinpäätöspäivän laskentaperusteen.

Seuraavat taulukot näkevät mahdolliset arvot "emäkselle":

Kuinka käyttää PRICE-toimintoa Excelissä?

HINTA Excel-toiminto on erittäin yksinkertainen ja helppo käyttää. Ymmärretään PRICE-toiminnon toiminta Excelissä muutamien esimerkkien avulla.

Voit ladata tämän PRICE Function Excel -mallin täältä - PRICE Function Excel Template

Esimerkki # 1

Oletetaan, että meille annetaan seuraavat tiedot Excel-hintafunktion laskemiseksi.

Seuraava kuvakaappaus näyttää meille, kuinka PRICE excel -toimintoa käytetään joukkovelkakirjalainan hinnoitteluun.

Joten lopullinen tulos on:

Muistettavaa tietoa PRICE-toiminnosta Excelissä

 • Laskentaa varten Excelin päivämäärämuoto on lineaarinen tai peräkkäinen. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että oletusarvo 1 viittaa 1. tammikuuta 1900, joten 2 olisi mieluiten seuraava päivä eli 2. tammikuuta 1900.
 • Kaikkien muuttujien, jotka on välitetty ratkaisuna, taajuuden, maturiteetin ja perusarvon, tulee olla kelvollisia kokonaislukuja, ts. Ne eivät voi olla liukulukuja.
 • Jos eräpäivänä annettu arvo tai selvityspäivä ei ole järkevä päivämäärä, siinä tapauksessa PRICE-kaava johtaisi #VALUE! virhe.
 • Jos korko <0 tai jos Yld <0 tai lunastus ≤ 0, hinta PRICE tuottaa #NUM! virhe.
 • Jos PRICE-funktion kaavassa taajuutena välitetty arvo on mikä tahansa muu kuin 4, 2 tai 1, niin PRICE-toiminto palauttaa #NUM! virhe lopputuloksena.
 • Jos perusta on suurempi kuin 4 tai jos perusta on alle 0, niin HINTA-toiminto palauttaa #NUM! virhe.
 • Siinä tapauksessa, että maturiteettiarvo ≤ selvitysarvo, #NUM! PRICE-toiminto palauttaa virheen.

Siksi voi olla myös viisasta päätöstä liittää PRICE-toiminto IFERROR-toimintoon, ts. Käyttää PRICE-toimintoa IFERROR-toiminnon sisällä käsitelläkseen erilaisia ​​virhetapauksia, joita saattaa esiintyä taajuudella, perustasolla, ratkaisuarvolla jne.

Joten tulos on:

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PRICE-ohjelmaan Excelissä. Tässä keskustellaan PRICE-kaavasta Excelissä ja kuinka PRICE-toimintoa käytetään Excelissä yhdessä käytännön esimerkkien ja ladattavan Excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Korvaavan toiminnon käyttö
 2. Esimerkkejä CORREL-toiminnasta
 3. MS Excel: YIELD Excel -toiminto
 4. CEILING Excel -toiminnon käyttö

Luokka: