Tässä opetusohjelmassa jaan muutamia yksinkertaisia, mutta tärkeitä vinkkejä, joiden avulla voit pitää kuvasi turvassa ja välttää alkuperäisten tiedostojen korvaamisen ja korvaamisen, kun työskentelet Photoshopissa!

Kirjoittanut Steve Patterson.

Äskettäin otin minuun yhteyttä joku, joka oli käyttänyt Photoshopia muuntaa värivalokuva mustavalkoiseksi, mikä on hienoa. Mutta nyt he tarvitsivat alkuperäisen värillisen version takaisin, eivätkä he olleet varmoja mistä löytää sen. Tämä henkilö oli Photoshopissa melko uusi, ja kuten kävi ilmi, he tekivät valitettavan virheen tallentamalla mustavalkoisen version alkuperäisen JPEG.webp-tiedoston päälle. Ja koska he eivät tienneet kuinka toimia väärin, he tekivät Photoshopissa kaikki muokkauksensa suoraan kuvaan. Mikä tarkoitti, että kun he sulkivat Photoshopin, alkuperäinen värivalokuva hävisi lopullisesti. Sitä ei ollut mahdollista tuoda takaisin.

Minulle ei ole huonompi tunne kuin joutua antamaan jollekin huonoja uutisia. Joten ajattelin jakaa joitain vinkkejä, joiden avulla voit välttää samanlaisen virheen tekemisen ja pitää alkuperäiset kuvat turvassa muokatessasi niitä Photoshopissa. Ensimmäinen on itsenäinen kärki alkuperäisen kuvatiedoston korvaamisen välttämiseksi. Kolme muuta vinkkejä liittyvät kaikki toisiinsa ja osoittavat, kuinka työskennellä kuvan kanssa tuhoamatta, joten et vain suojaa alkuperäistä kuvaa, mutta sinulla on helppo tapa palauttaa se tarvittaessa!

Parhaan tuloksen saamiseksi kannattaa käyttää Photoshop CC: n uusinta versiota, mutta voit myös seurata sitä aiemman version kanssa.

Aloitetaan!

Vinkki # 1: Tallenna kopio kuvasta

Tämä ensimmäinen vinkki kuvasi pitämiseen on yksi, jota kuka tahansa voi käyttää, vaikka olet aivan uusi Photoshopissa. Tallenna kuva kopiona heti, kun olet avannut kuvan ja ennen kuin teet mitään muuta.

Tässä on kuva, jonka juuri avasin (häävalokuva Adobe Stock: lta):

Alkuperäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Ja asiakirjan yläosassa olevassa välilehdessä näemme tiedoston nimen. Minun tapauksessani se on "Wedding.jpg.webp":

Tiedostonimi näkyy asiakirjan välilehdessä.

Jos teen tässä vaiheessa muutoksia kuvaan ja tallennan muutokset siirtymällä valikkorivin Tiedosto-valikkoon ja valitsemalla Tallenna, kirjoitan alkuperäisen tiedoston. Se olisi selvästi huono. Mutta helppo tapa välttää tiedoston korvaamista on tallentaa kuva kopiona . Näin voit tehdä sen.

Kuvan tallentaminen kopiona

Siirry Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna nimellä :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna nimellä.

Anna tiedostolle toinen nimi valintaikkunassa tai lisää vain olemassa olevaan nimeen jotain "_copy". Napsauta sitten Tallenna :

Lisätään "_copy" alkuperäiseen tiedostonimeen.

Jos työskentelet JPEG.webp-tiedoston kanssa, Photoshop avaa ponnahdusikkunan JPEG.webp-asetukset-valintaikkunan. Saat parhaat tulokset valitsemalla Suurin laatu ja valitsemalla Alustusasetukset-kohdasta Perustaso optimoitu . Napsauta sitten OK:

Laadukkaimpien JPEG.webp-asetusten valitseminen.

Ja nyt katsomme asiakirjan välilehteä, näemme, että alkuperäinen tiedostonimi ("Wedding.jpg.webp") on korvattu kopion nimellä ("Wedding_copy.jpg.webp"). Tämä tarkoittaa, että työskentelemme nyt kuvan kopion kanssa ja alkuperäinen on turvallinen. Kun kuvan muokkaaminen on valmis ja tallennamme sen, tallennamme kopion, ei alkuperäisen:

Kaikki muokkaukset tehdään nyt kuvan kopiossa.

Kuvan muokkaaminen

Teen kuvan nopeasti muokkaamalla siirtymällä Kuva- valikkoon, valitsemalla Säädöt ja valitsemalla sitten Desaturate :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Desaturate.

Tämä ei ole paras tapa muuntaa kuva mustavalkoiseksi, mutta se on tarpeeksi hyvä tarkoituksiin täällä:

Kuva värin desaturaation jälkeen.

Asiakirjan tallentaminen ja sulkeminen

Tallenn sitten työni menemällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna.

Jos nyt työskentelin vielä alkuperäisen kuvan kanssa, muutoksen tallentaminen olisi kirjoittanut alkuperäisen tiedoston. Ja jos suljeisin asiakirjan tässä vaiheessa, alkuperäinen asia katoaisi ikuisesti. Mutta koska työskentelen kopion kanssa, muutos tallennettiin kopion kanssa alkuperäisen tiedoston ollessa turvassa.

Suluan asiakirjan siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sulje :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sulje.

Alkuperäisen kuvan avaaminen uudelleen

Photoshop CC: ssä asiakirjan sulkeminen, kun muita asiakirjoja ei ole avoinna, palauttaa meidät aloitusnäyttöön, jossa näemme äskettäin avattujen tiedostojemme pikkukuvat:

Kotinäyttö Photoshop CC: ssä.

Huomaa, että vasemmalla olevan kuvan kopio näkyy mustavalkoisena, koska se on tiedosto, johon tallensin muutokset. Mutta oikealla oleva alkuperäinen tiedosto on edelleen värillinen. Avaan alkuperäisen uudelleen napsauttamalla sen pikkukuvaa:

Napsauttamalla pikkukuvaa, avaa alkuperäinen kuva uudelleen.

Ja juuri niin, alkuperäinen kuva avautuu Photoshopissa uudelleen kaikilla väreillään ennallaan:

Alkuperäinen värillinen kuva palaa.

Vihje 2: Tallenna tiedosto Photoshop-asiakirjana

Ensimmäinen vinkki, jota tarkastelimme alkuperäisten kuvasi pitämiseksi turvassa, oli itsenäinen vinkki. Tallenna tiedosto vain kopiona. Aina kun tallennat kuvan uudelleen, kirjoitat kopion, ei alkuperäisen.

Tämä toinen kärki on samanlainen kuin ensimmäinen. Sen sijaan, että tallentaisimme kopion ja käyttäisimme JPEG.webp-muotoa, tallennamme alkuperäisen tiedoston Photoshop-asiakirjana. Nyt yksin Photoshop-dokumentti ei estä sinua korvaamaan alkuperäistä kuvaa. Yhdistämällä se pariin seuraavaan tarkasteltavaan vaiheeseen, sinulla on helppo tapa palauttaa alkuperäinen kuva, jos satut kadottamaan sen.

Kuvan tallentaminen Photoshop-asiakirjana

Voit tallentaa tiedoston Photoshop-asiakirjana siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna nimellä :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna nimellä.

Muuta valintaikkunassa Muoto muotoa Photoshop . Ja huomaa, että tiedostotunniste nimen jälkeen muuttuu muotoon .psd, joka tarkoittaa "Photoshop document". Tallenna se napsauttamalla OK:

Asiakirjan tallentaminen Photoshop .psd-tiedostona.

Jos tarkastelemme uudelleen asiakirjan välilehteä, huomaa, että emme enää toimi alkuperäisen .jpg.webp-tiedostomme kanssa. Sen sijaan työskentelemme Photoshop .psd-tiedoston kanssa ja olemme valmiita tarkastelemaan seuraavia kahta vinkkiä:

Asiakirja-välilehti, joka näyttää uuden .psd-tiedoston.

Vinkki # 3: työskentele erillisellä kerroksella

Kolmas vinkki, jonka avulla kuvasi pidetään turvallisena, on tehdä kaikki muokkaukset erillisellä kerroksella. Nyt voit hyödyntää tätä ja seuraavaa tarkastelemaamme vinkkiä, varmista, että olet suorittanut edellisen vaiheen ja tallentanut tiedostosi Photoshop-dokumentiksi.

Tasot-paneelissa näemme kuvan taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa kerros dokumentissa:

Kuva aukeaa taustakerroksessa.

Jos alamme tehdä muutoksia tähän tasoon, menetämme alkuperäisen kuvan. Joten parempi tapa työskennellä on suorittaa muokkaukset erillisellä kerroksella. Tällä tavalla riippumatta siitä, mitä teemme erillisellä kerroksella, meillä on aina alkuperäinen kuva taustakerroksessa palataksesi.

Kuinka kopioida kerros

Jos haluat kopioida taustakerroksen, siirry Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Tai voit painaa pikanäppäintä, Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Kopio näkyy alkuperäisen yläpuolella:

Tasot-paneeli, joka näyttää molemmat tasot.

Oletuksena Photoshop antaa uusille tasoille yleisiä nimiä, kuten "Taso 1". Koska muutan kuvani taas mustavalkoiseksi, kaksoisnapsauta nimeä "Kerros 1" ja nimeän sen uudelleen "Mustavalkoiseksi". Sitten paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi sen:

Kerroksen nimeäminen uudelleen.

Mustavalkoisen kuvan säätämisen käyttäminen

Vinkissä 1 poistin kuvan värin Photoshopin Desaturate-komennolla. Mutta paljon parempi tapa muuntaa kuva mustavalkoiseksi on käyttää mustavalkoista kuvansäätöä. Valitse se siirtymällä Kuva- valikkoon, valitsemalla Säädöt ja sitten Mustavalkoinen :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Mustavalkoinen.

Mustavalkoinen-valintaikkuna sisältää erilaisia ​​liukusäätimiä, joita voit vetää säätääksesi kuvan eri osien kirkkautta alkuperäisen värin perusteella. Käsittelen näitä liukusäätimiä yksityiskohtaisesti Valokuvien muuntaminen mustavalkoisiksi -oppaassa. Käyttötarkoituksilleni napsautin vain Automaattinen- painiketta, jotta Photoshop keksii jotain, ja napsautin sitten OK sulkeaksesi valintaikkunan:

Napsauttamalla Automaattinen-painiketta Mustavalkoinen säätö.

Ja näyttää siltä, ​​että olemme muuntaneet kuvan mustavalkoiseksi:

Tulos mustavalkoisen kuvan säädön jälkeen.

Pidä muokkaukset erillään alkuperäisestä

Mutta jos katsomme uudelleen Tasot-paneeliin, näemme, että mitä olemme todella tehneet, muuttuu vain yksi kerros mustavalkoiseksi. Alkuperäinen kuva taustakerroksessa on edelleen värillinen:

Vain yläkerros muutettiin mustavalkoiseksi.

Jos sammutan "Mustavalkoinen" -tason käytöstä napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta :

"Mustavalkoinen" -kerroksen kytkeminen pois päältä.

Näemme alkuperäisen värikuvan:

"Mustavalkoinen" -tason poistaminen käytöstä palauttaa alkuperäisen kuvan.

Ja jos käännän "Mustavalkoinen" -tason takaisin päälle napsauttamalla uudelleen sen näkyvyyskuvaketta:

"Mustavalkoinen" -kerroksen kytkeminen takaisin päälle.

Sitten palaamme takaisin mustavalkoiseen kuvaan:

Mustavalkoinen kuva palaa.

Upea Photoshop-asiakirjojen suhteen on, että kerrostamme tallennetaan niiden mukana. Mikä tarkoittaa, että voimme avata asiakirjan uudelleen ja vaihtaa kuvan eri versioita välillä milloin tahansa.

Asiakirjan tallentaminen ja sulkeminen

Tallennan asiakirjan menemällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna.

Jos Photoshop kysyy, haluatko maksimoida tiedoston yhteensopivuuden muiden sovellusten tai Photoshopin aiempien versioiden kanssa, napsauta OK:

Sulje Maksimoi yhteensopivuus -valintaikkuna napsauttamalla OK.

Sulje sitten asiakirja palaamalla Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sulje :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sulje.

Tämä palauttaa meidät jälleen päänäyttöön, jossa näemme, että minulla on nyt alkuperäinen JPEG.webp-kuva (keskellä), kuvan mustavalkoinen JPEG.webp-kopio (oikealla) ja uusi Photoshop .psd-tiedosto (vasemmalla). Huomaa, että Photoshop-dokumentin pikkukuva näyttää kuvan mustavalkoisen version. Mutta se johtuu vain siitä, että tallensimme tiedoston "Mustavalkoinen" -kerroksen ollessa päällä. Emme ole itse tehneet pysyviä muutoksia.

Avaan Photoshop-asiakirjan uudelleen napsauttamalla sen pikkukuvaa:

Photoshop-asiakirjan avaaminen uudelleen aloitusnäytöltä.

Ja asiakirja avataan uudelleen, kun molemmat kerroksemme ovat edelleen ehjät. Joten voisimme säästää JPEG.webp-version mustavalkoisesta kuvasta halutessamme. Tai voimme sammuttaa "Mustavalkoinen" -kerroksen Tasot-paneelissa ja tallentaa sitten uuden JPEG.webp-kuvan alkuperäisestä kuvasta tarvittaessa.

Käyttämällä tasoja ja tallentamalla työmme Photoshop-asiakirjana, pystyimme tekemään muutokset menettämättä pääsyä alkuperäiseen valokuvaan:

Molemmat kerrokset ovat edelleen ehjät Photoshop-asiakirjan avaamisen jälkeen.

Vihje 4: Käytä säätökerroksia

Edellisessä kärjessä opimme, että voimme pitää muokkaukset erillään alkuperäisestä kuvasta tekemällä muutokset erillisessä kerroksessa. Mutta on vieläkin parempi tapa työskennellä, ja se on käyttämällä Photoshopissa erityyppistä tasoa, jota kutsutaan säätökerrokseksi . Säätökerrokset eivät vain pidä muokkauksia erillään kuvasta, vaan myös pitävät tekemämme muutokset täysin muokattavissa.

Poistan Tasot-paneelista "Mustavalkoinen" -tasoni vetämällä sen alas roskakoriin:

"Mustavalkoinen" -tason poistaminen.

Joten nyt palaan vain alkuperäiseen kuvaani taustakerroksessa:

Takaisin vain alkuperäiseen kuvaan.

Kuvasäädöt vs säätökerrokset

Kaikki Photoshopin vakiokuvasäädöt löytyvät siirtymällä Kuva- valikkoon ja valitsemalla Säädöt . Mutta näiden säätöjen ongelmana on, että ne ovat staattisia, mikä tarkoittaa, että muokkaukset tehdään suoraan tasolle ja niiden kanssa tekemämme muutokset ovat pysyviä:

Photoshopin luettelo vakiokuvasäädöistä.

Suurin osa näistä kuvansäädöistä on kuitenkin saatavana myös säätökerroksina. Ja toisin kuin staattiset säädöt, säätökerrokset eivät tee pysyviä muutoksia. Sen sijaan kaikki muokkauksemme sisältyvät itse säätökerrokseen. Asiakirjassa näemme esikatselun näistä muutoksista. Ja koska mikään muutoksistamme ei ole pysyviä, voimme aina palata takaisin ja muokata asetuksia milloin tahansa tarvitsemme.

Mistä Photoshopin säätökerrokset löytyvät

Jos haluat lisätä säätökerroksen, siirry Tasot-paneeliin ja napsauta alareunassa olevaa Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Kaikkia Photoshopin kuvanmuutoksia ei ole saatavana säätötasoina, mutta suurin osa niistä on:

Photoshopin luettelo täyttö- ja säätötasoista.

Kuinka käyttää säätökerrosta

Esimerkiksi valitsen luettelosta Mustavalkoisen säätökerroksen:

Lisätään mustavalkoinen säätökerros.

Kun olet lisännyt säätökerroksen, se tulee omaksi erilliseksi kerrokseksi Tasot-paneeliin:

Säätökerros näkyy taustakerroksen yläpuolella.

Ja säätökerroksen säätimet ja vaihtoehdot näkyvät Photoshopin Ominaisuudet-paneelissa . Täällä näemme täsmälleen samat väriliukusäätimet ja automaattisen painikkeen, jotka näimme aiemmin vakiovalkoisen mustavalkoisen säädön valintaikkunassa:

Ominaisuudet-paneeli.

Ainoat asiat, joita emme näe, ovat OK- ja Peruuta-painikkeet, ja se johtuu siitä, ettemme koskaan käytä asetuksia kuvaan. Vaikutus sisältyy kaikkiin säätökerroksiin. Ja kuten näemme hetkessä, voimme aina palata takaisin ja muokata näitä asetuksia myöhemmin.

Napsautin Automaattinen- painiketta, aivan kuten aiemmin:

Napsauta Auto-painiketta.

Ja saamme säätökerroksesta täsmälleen saman tuloksen kuin normaalilla kuvan säädöllä:

Tulokset vakiokorjausta ja säätökerrosta käyttäen ovat samat.

Asiakirjan tallentaminen ja sulkeminen

Tallennan asiakirjan menemällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna.

Sulje sitten asiakirja uudelleen palaamalla Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sulje :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sulje.

Photoshop-asiakirjan avaaminen uudelleen

Takaisin aloitusnäytössä avaan Photoshop-dokumenttini uudelleen napsauttamalla sen pikkukuvaa:

Photoshop-tiedoston avaaminen uudelleen.

Ja taas, asiakirja avataan uudelleen kerrostemme ollessa ennallaan:

Asiakirja sisältää edelleen alkuperäisen kuvan ja säätökerroksen.

Säätökerroksen näyttäminen ja piilottaminen

Aivan kuten tavallisissa kerroksissa, voimme kytkeä säätökerroksen päälle ja pois napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta Tasot-paneelissa. Sammuta taso nähdäksesi alkuperäisen kuvan ja kytke se takaisin päälle nähdäksesi säätökerroksen vaikutuksen:

Kytke säätö päälle tai pois päältä näkyvyyskuvakkeen avulla.

Kuinka muokata säätökerrosta

Mutta toisin kuin vakiokuvauksen pysyvästi sovellettavat kuvansäädöt, säätökerrokset pysyvät muokattavissa. Jos et näe säätökerroksen vaihtoehtoja Ominaisuudet-paneelissa, varmista, että säätökerros on valittu Tasot-paneelista:

Napsauttamalla valitaksesi säätökerroksen.

Ja sitten Ominaisuudet-paneelissa voit tehdä tarvittavat muutokset. Kun olet valmis, voit tallentaa toisen JPEG.webp-version tehosteesta tai sammuttaa säätökerroksen kuvan alkuperäisen version palauttamiseksi. Tai voit tallentaa ja sulkea Photoshop-asiakirjan:

Säätökerroksen asetusten muokkaaminen Ominaisuudet-paneelissa.

Ja siellä meillä se on! Tämä on muutama helppo tapa välttää alkuperäisten kuvatiedostojen menettäminen Photoshopissa työskennellessä! Tutustu Photoshopin perustiedot -osaan saadaksesi lisää oppaita! Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!