Hintastrategiat myynnin lisäämiseksi - Minkä tahansa tuotteen hinnoittelu on erittäin monimutkaista ja intensiivistä, koska se on seurausta useista laskelmista, tutkimustyöstä, riskinoton kyvystä sekä markkinoiden ja kuluttajien ymmärtämisestä. Yrityksen johto harkitsee kaikkea ennen tuotteen hinnoittelua, tämä kaikki sisältää tuotesegmentin, kuluttajan kyvyn maksaa tuotteista, markkinaolosuhteet, kilpailijan toiminta, tuotanto ja raaka-aine kustannukset tai voit sanoa valmistuskustannukset ja tietysti marginaalin tai voittomarginaalit.

Hinnastostrategioiden määritelmä

Jokaisen organisaation johtamisen päätarkoitus on maksimoida voitot hankkimalla tuotteet hyllyltä tehokkaasti; määritellään ja selitetään tämä paremmin.

Hinnastostrategia on tapa löytää kilpailukykyinen hinta tuotteesta tai palvelusta. Tämä strategia yhdistetään muihin markkinoinnin hinnoittelustrategioihin, jotka ovat 4P-strategia (tuotteet, hinta, paikka ja myynninedistäminen) taloudelliset mallit, kilpailu, markkinoiden kysyntä ja lopulta tuotteen ominaisuus. Tämä strategia koostuu yhdestä markkinoinnin yhdistelmän merkittävimmistä aineosista, koska se keskittyy tuottamaan ja kasvattamaan tuloja organisaatiolle, josta lopulta tulee voittoa tuottava yritys. Markkinaolosuhteiden ja kuluttajien tyydyttämättömien toiveiden ymmärtäminen yhdessä hinnan kanssa, jonka kuluttaja on valmis maksamaan täyttääkseen täyttämättä olevat toiveensa, on lopullinen tapa menestyä tuotteen tai palvelun hinnastrategiassa.

Älä unohda yrityksen perimmäinen tavoite on maksimoida voitto kilpailemalla ja ylläpitämällä kilpailumarkkinoita. Jotta voit kuitenkin maksimoida voitot ja pitää asiakkaasi, sinun on valittava oikea hinnoittelustrategia. Oikea strategia auttaa sinua saavuttamaan organisaation tavoitteet.

Hinnoittelustrategiat markkinoinnissa

 1. Läpäisyhinnoittelu tai hinnoittelu markkinaosuudelle

Muutama yritys käyttää näitä strategioita päästäkseen markkinoille ja hankkiakseen markkinaosuuttaan. Jotkut yritykset joko tarjoavat muutaman palvelun ilmaiseksi tai pitävät tuotteitaan alhaisella hinnalla rajoitetun ajan, eli muutaman kuukauden. Yritykset käyttävät tätä strategiaa vain perustaakseen asiakaskuntansa tietyille markkinoille. Esimerkiksi France Telecom antoi kuluttajille ilmaisia ​​puhelinyhteyksiä tarttuakseen tai hankkiakseen enimmäiskuluttajat tietyillä markkinoilla. Samoin Sky TV antoi ilmaiseksi satelliittiantennitaan markkinoiden perustamiseksi heille. Tämä antaa yrityksille lähtökohdan ja asiakaskunnan.

Samalla tavoin on harvoja yrityksiä, jotka pitävät tuotteensa kustannukset alhaisina, kun niiden esittelytarjonta on tapa esitellä itseään markkinoilla ja luoda asiakaskunta. Samoin kun yritykset haluavat mainostaa johtavaa tuotetta tai palvelua, ne nostavat tuotteiden ja palveluiden hintoja kyseisenä ajankohtana.

 1. Taloudellinen hinnoittelu tai No Frill Low Price

Näiden tuotteiden hinnoittelustrategioita ei pidetä alhaisina hinnoina, jos tuotteen myynninedistämis- ja markkinointikustannukset pidetään minimissä. Taloudellinen hinnoittelu asetetaan tietyksi ajaksi, jolloin yritys ei kuluta enemmän tuotteen ja palvelun mainostamiseen. Esimerkiksi lentoyhtiöiden pari ensimmäistä paikkaa myydään erittäin halvalla halpalentoyhtiöissä lentoyhtiöiden täyttämiseksi, keskiosassa myydyt istuimet ovat turisti-istuimia, joissa lopussa myytävät istuimet ovat erittäin korkeat, koska ne kuuluvat palkkiohintastrategia. Tämän strategian mukaan talouden myynti kasvaa laman aikana. Taloudellista hinnoittelua voidaan kutsua myös tuotteen tai palvelun budjettihinnoitteluksi tai selittää sitä.

 1. Psykologisten hinnoittelustrategioiden käyttö

Psykologiset hinnoittelustrategiat ovat lähestymistapa kerätä kuluttajan emotionaalinen vastaus hänen rationaalisen vastauksensa sijasta. Esimerkiksi yritys arvioi tuotteitaan Rs 99: llä 100 Rs: n sijaan. Tuotteen hinta on Rs 100: n sisällä, mikä saa asiakkaan tuntemaan, että tuote ei ole kovin kallis. Useimmille kuluttajille hinta on osoittava tekijä tuotteen ostamiselle tai ostamatta jättämiselle. He eivät analysoi kaikkea muuta, mikä motivoi tuotetta. Vaikka kuluttaja ei tunne markkinoita, hän käyttää hintaa ostokertoimena. Esimerkiksi, jos Rs 100: lla on jäädytetty paino 100 g ja heikompilaatuisella jäätelöllä, jonka paino on 200 g, Rs 150: llä, kuluttaja ostaa 200 g: n jäätelön 150 Rs: lle, koska hän näkee voiton ostaa jäätelöä alhaisemmalla hinnalla kustannukset jättävät huomiotta jäätelön laadun. Kuluttajat eivät tiedä, että hinta on myös laadun osoitin.

 1. Tuotelinjan hinnoittelustrategiat

Tuotelinjan hinnoittelu määritellään yhden tuotteen tai palvelun hinnoitteluna ja tuotevalikoiman hinnoitteluna. Otetaan ja ymmärretään tämä esimerkin avulla. Kun menet autopesuun, sinulla on mahdollisuus valita autopesu Rs 200: lle tai autopesu ja autovaha Rs 400: lle tai koko paketti, joka sisältää palvelun Rs 600: ssa. Tämä strategia heijastaa strategisia kustannuksia Tuote on kuluttajan suosima ja kuluttama tuote kohtuullisella lisäyksellä tuotteen tai palvelun valikoimaan nähden. Toisessa esimerkissä, jos ostat pakkaus siruja ja suklaata erikseen, maksat jokaisesta tuotteesta erillisen hinnan; ostat kuitenkin kahden yhdistelmäpakkauksen, jonka lopulta maksat suhteellisen vähemmän hintaa molemmille, ja jos ostat yhdistelmän kummastakin suuremmasta määrästä, maksat vielä vähemmän.

Tuotteiden valmistajille suurempien pakkausten valmistus ja markkinointi on paljon kalliimpaa, koska se ei tuota heille hyvää määrää voittoa, mutta tekevät samalla tavalla houkutellakseen lisää kuluttajia ja pitämään heidät kiinnostuneena tuotteistaan. Toisaalta pienempien pakkausten ja pienemmän määrän valmistus on edullisempaa ja tuottaa enemmän voittoa tuotteen valmistajalle.

 1. Valinnaisten tuotteiden hinnoittelu

Se on yleinen lähestymistapa, jos yritykset laskevat tuotteen tai palvelun hintaa, jota ne nostavat muiden käytettävissä olevien valinnaisten palveluidensa hintaan. Otetaanpa hyvin yksinkertainen ja yleinen esimerkki halpalentoyhtiöstä. Heidän lentolippujen hinnat ovat alhaiset, mutta ne veloittavat sinulta lisämaksun, jos haluat varata ikkunapaikan, jos haluat matkustaa perheen kanssa ja haluat varata koko rivin yhdessä, joudut joutumaan maksamaan ylimääräisiä maksuja kohti heidän ohjeidensa mukaan, jos sinulla on liian paljon matkatavaraa kuljetettavaksi, maksat samalla ylimääräisen, tosiasiassa maksat ylimääräisiä maksuja, vaikka tarvitset ylimääräistä jalkatilaa halpalentoyhtiössä. Voit sanoa, että vaikka lentolipun hinta olisi alhainen, maksat enemmän ylimääräisistä, mutta pakollisista palveluista, joita tarvitset matkan aikana.

 1. Sieppaavien tuotteiden hinnoittelu

Captive-tuotteissa on tuotteita, jotka täydentävät tuotteita, joista ilman päätuotetta ei ole hyötyä tai se on hyödytöntä. Esimerkiksi mustesuihkutulostimella ei ole mitään hyötyä ilman sen patruunaa. Se ei toimi eikä sillä ole arvoa ja muovisella partakoneella ei ole arvoa ilman sen siipiä. Jos yritys valmistaa mustesuihkutulostinta, sen on valmistettava kasettinsa ja jos yritys valmistaa muovisen partakoneen, sen on valmistettava terät samoille. Yksinkertaisesta syystä siihen, että mikään muu yrityksen kasetti ei mahtu mustesuihkutulostimeen eikä mikään muu yrityksen terä sovi muovisiin partakoneisiin. Kuluttajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa saman yrityksen täydentäviä tuotteita. Tämä lisää yrityksen myyntiä ja voittomarginaalia joka tapauksessa.

 1. Hinnoittelu tarjouksia

Tarjoushinta on nykyään hyvin yleinen. Löydät sen melkein mistä tahansa. Hinnoittelu tuotteen mainostamiseksi on toinen erittäin hyödyllinen ja hyödyllinen strategia. Nämä myynninedistämistarjoukset voivat sisältää alennustarjouksia, lahja- tai rahakuponkeja tai -kuponkeja, ostaa yhden ja saada ilmaiseksi jne. Mainostaakseen uusia ja jopa olemassa olevia tuotteita, jotka yritykset hyväksyvät sellaisia ​​strategioita, joissa ne tarjoavat näitä tarjouksia mainostaakseen tuotteitaan. Vanha strategia, mutta se on yksi menestyneimmistä hinnoittelustrategioista tähän asti. Menestyksen syy on, että kuluttaja harkitsee tuotteen ja palvelun ostamista tarjouksen perusteella, jonka kuluttaja saa.

 1. Hinnoittelu maantieteellisissä sijainneissa

Yksinkertaisista syistä, kuten maantieteellisestä sijainnista, yritykset muuttuvat tai muuttavat tuotteen hintaa. Miksi markkinoiden sijainti vaikuttaa tuotteen hintaan? Syitä voi olla monia hyvin. Jotkut ovat tuotteen tai tuotteen raaka-aineen niukkuus, tuotteen toimituskulut, verot eroavat muutamassa maassa, tuotteiden valuuttakurssien erot jne.

Otetaan esimerkkejä hinnoittelustrategioista, kun muutamaa hedelmää ei ole saatavilla maasta, jota ne tuodaan toisesta maasta, nämä hedelmät ovat eksoottisia hedelmiä, niitä on myös vähän, mikä lisää niiden arvoa maahan, johon ne tuodaan, niukkuus, Tuodun tuotteen toimituskulut ja sen laatu nostavat sen hintaa, koska se on paljon halvempaa siellä, missä sitä alun perin kasvatetaan. Samoin hallitus asettaa raskaat verot joillekin tuotteille, kuten bensiinille tai öljytuotteille ja alkoholille, niiden tulojen lisäämiseksi. Siksi tällaiset tuotteet ovat kalliita joissain maissa tai osassa maata muihin osiin verrattuna. Maantieteellinen sijainti luo todellakin valtavan vaikutuksen tuotteen hinnastostrategiaan, koska yrityksen on otettava huomioon kaikki näkökohdat ennen tuotteen hinnoittelua. Siksi hinnan on oltava täydellinen ja sopiva.

 1. Tuotteen hinnoittelu

Haluan ensin tehdä selväksi, mitä arvohinnoittelu tarkoittaa, arvonhinnoittelu vähentää tuotteen hintaa ulkoisista tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa tuotteen myyntiin, esimerkiksi kilpailu ja lama; arvohinnoittelu ei tarkoita, että yritys on lisännyt jotain tai lisännyt tuotteen arvoa. Kun yritys pelkää kilpailun tai taantuman kaltaisia ​​tekijöitä, jotka vaikuttavat niiden myyntiin ja voittoihin, yritys harkitsee arvohinnoittelua.

Esimerkiksi kuuluisa ruokaketju McDonalds on alkanut arvostaa aterioita kuluttajalleen, koska he ovat alkaneet kilpailla muiden pikaruokaketjujen kanssa. He tarjoavat aterian tai muutaman tuotteen yhdistelmän alhaisempana hinnana, kun kuluttaja tuntee olevansa emotionaalinen ja jatkaa tuotteidensa ostamista.

 1. Premium-tuotteiden hinnoittelu

Hyvin tämä strategia toimii päinvastoin. Ensiluokkaiset tuotteet hinnoitellaan korkeammalle niiden ainutlaatuisen tuotemerkin lähestymistavan takia. Ensiluokkaisten tuotteiden korkea hinta on laaja kilpailuetu valmistajalle, koska näiden tuotteiden korkea hinta varmistaa heille, että ne ovat turvallisia markkinoilla suhteellisen korkean hinnansa vuoksi. Ensiluokkaista hinnoittelua voidaan veloittaa tuotteista ja palveluista, kuten jalokoruista, jalokiveistä, ylellisistä palveluista, muodoista, ylellisistä hotellihuoneista, liikematkoista jne. Mitä korkeampi hinta, sitä enemmän tuotteen arvo on kyseisen luokan yleisössä. .

johtopäätös

Antaa meidän päättää tekemällä yhteenvedon. Hinnoittelu riippuu täysin 4P-hinnastostrategiasta markkinoinnissa, mikä on erittäin tärkeää, ja se on otettava huomioon ennen minkään tuotteen hinnoittelua. Yrityksen johdon on hinnoiteltava tuotteitaan ja palveluitaan erittäin tehokkaasti, koska he eivät halua joutua tilanteeseen, jossa niiden myynti saa osuman suhteellisen korkean hinnan vuoksi kilpailijoihin verrattuna, eikä yritys haluaisi pitää hintaa liian alhainen voittojen maksimoimiseksi tai tappioiden tekemiseksi. Siksi hinnoittelu on tehtävä erittäin älykkäästi ja tehokkaasti varmistamalla, että organisaation johto ottaa huomioon kaikki näkökohdat ennen tuotteen hinnoittelua.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja markkinoinnin hinnastostrategioista, joten käy vain linkin läpi.

 1. Strateginen markkinointi vs. taktinen markkinointi
 2. Tiedä parhaat
 3. Luo digitaalisen markkinoinnin strategia
 4. Tärkeää markkinoiden segmentoinnin eduista