Tässä valokuvatehosteoppaassa opimme kuinka saada lisää toimintaa ja jännitystä kuvaan yksinkertaisella zoomitehosteella, joka on luotu Photoshopin Radial Blur -suodattimen avulla. Yksi Radial Blur -suodattimen haittapuoli on kuitenkin se, että se ei anna meille esikatselua tekemästämme, mutta ei hätää. Kerrotaan ongelmasta käyttämällä älykkäitä esineitä ja älykkäitä suodattimia, jotta vaikutuksemme pysyisi täysin muokattavissa ja tuhoamatta. Käytämme myös kerrosmaskia ja Photoshopin Gradient Tool -työkalua piilottaaksesi efektin siellä, missä emme sitä tarvitse. Radiaalinen epäterävyys on hieno tapa lisätä liikettä kuvaan, ja koko tehoste voidaan saada aikaan muutamassa minuutissa.

Käytän täällä Photoshop CS6: ta, mutta vaiheet ovat täysin yhteensopivia kaikkien CS3: n Photoshop-versioiden kanssa, mukaan lukien Photoshop CC (Creative Cloud). Jos käytät Photoshopin vanhempaa versiota, kannattaa tutustua alkuperäiseen Action Zoom Blurring Effect -opetusohjelmaan, joka kattaa saman tehosteen, ilman älykkäitä esineitä ja suodattimia. Se on saatavana sekä Photo Effects -osiossa että osana koko PDF-kokoelmaa.

Tässä on kuva, jota käytän (lumilautailijan kuva Shutterstockilta):

Alkuperäinen kuva.

Ja lopullinen tulos näyttää tältä:

Lopullinen säteittäinen epäterävyys.

Kuinka luoda radiaalinen epäterävyysvaikutus

Vaihe 1: Muunna taustakerros älykkääksi objektiksi

Aloitamme muuntamalla tasomme, jonka kuvaamme istuu, älykkääksi objektiksi . Tällä tavalla suojelemme alkuperäistä kuvaa vaurioilta ja pystymme soveltamaan radiaalin hämärtysuodatinta älykkääksi suodattimeksi pitämällä sen täysin muokattavana ja tuhoamattomana.

Jos katsomme Kerrokset-paneeliin, näemme kuvan, joka istuu tällä hetkellä taustakerroksessa:

Tasot-paneeli, joka näyttää alkuperäisen kuvan taustakerroksessa.

Muuntaa taustakerroksen älykkääksi objektiksi napsauttamalla Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa pientä valikkokuvaketta :

Napsauta Tasot-paneelin valikkokuvaketta.

Valitse sitten näyttöön tulevasta valikosta Muunna Smart-objektiin :

Valitsemalla valikosta Muunna Smart-objektiin.

Photoshop sijoittaa Smart Object -kuvakkeen tason esikatselukuvan oikeaan alakulmaan ja ilmoittaa meille, että taso on nyt älykäs objekti:

Tason esikatselukuva, joka näyttää älykkään objektin kuvakkeen.

Vaihe 2: Levitä säteittäisen epäterävyyden suodatin

Kun kerrosmme on nyt muunnettu älykkääksi objektiksi, olemme valmiita ottamaan käyttöön radial blur -suodattimen. Siirry valikkopalkin Suodatin- valikkoon näytön yläreunassa, valitse Hämärtä ja valitse sitten Radial Blur :

Siirry kohtaan Suodatin> Sumennus> Radiaalinen sumennus

Tämä avaa Radial Blur -suodattimen valintaikkunan. Aseta ensin hämärtämismenetelmä valintaikkunan vasemmalle puolelle Zoom . Aseta sitten suoraan sen alapuolelle Laatu parhaaksi :

Sumennusmenetelmän ja laadun asetusten määrittäminen.

Hallitsemme sumeuden määrää valintaikkunan vasemmassa yläkulmassa olevan Määrä- liukusäätimen avulla. Suuremmat määrät lisäävät zoomaustehosteen voimakkuutta. Valitettavasti, kuten mainitsin opetusohjelman alussa, Photoshop ei tarjoa meille Radial Blur -suodattimen esikatselua, joten meillä ei ole mitään keinoa tietää, miltä valittu Summa-arvo näyttää, kunnes käytämme suodatinta ja tarkastelemme tuloksia . Nyt toistaiseksi määräarvoni on 50:

Alkuperäisen määrän asettaminen 50: ksi.

Oikeassa alakulmassa on Blur Center -ruutu, jossa asetamme zoomaustehosteen lähtöpisteen. Toisin sanoen käytämme sitä kertoa Photoshopille, mistä kuvan alueesta haluamme zoomauksen tulevan. Neliö edustaa itse kuvaa (vaikka kuvasi ei oikeastaan ​​olisikaan neliön muotoinen), ja lähtöpiste on oletuksena ruudun keskellä. Jos haluat muuttaa lähtöpistettä, napsauta vain ruudun sisällä ja vedä se toiseen kohtaan. Koska Photoshop ei tarjoa meille esikatselua, emme tiedä varmasti, olemmeko asettaneet lähtöpisteen oikein, kunnes olemme asettaneet suodattimen ja katso mitä tapahtuu. Minun tapauksessani haluan, että zoomaus tulee lumilautailijan takana, joten otan parhaani arvaukseni ja vedän lähtöpistettä hiukan korkeammalle ja oikealle:

Napsauttamalla ja vetämällä Sumennuskeskus -ruudun sisällä voit määrittää toisen lähtöpisteen.

Kun olet valmis, sulje valintaikkuna napsauttamalla OK ja käytä suodatinta. Kuvasi koosta ja siitä, kuinka korkealle olet asettanut Määrä-arvon, voi kestää useita sekunteja, ennen kuin Photoshop antaa vaikutelman (edistymispalkki kertoo, kuinka se menee). Täältä näet, miltä alkuperäinen radiaalin epäselvyys näyttää:

Kuva Radial Blur -suodattimen asettamisen jälkeen.

Vaihe 3: Avaa Radial Blur Smart -suodatin uudelleen ja tee tarvittavat muutokset

Ensimmäinen yritys Radial Blur -suodattimellani ei ole huono, mutta en ole täysin tyytyväinen valitsemani lähtöpisteeseen, joten haluaisin yrittää uudelleen. Onneksi voin! Itse asiassa voin palata takaisin niin monta kertaa kuin haluan ja käyttää Radial Blur -suodatinta uudelleen eri asetuksilla, kunnes saan vaikutelman oikealta. Syynä siihen, että olemme soveltaneet suodatinta älykkääseen esineeseen, mikä tarkoittaa, että Photoshop muutti sen täysin muokattavaksi älykkääksi suodattimeksi . Jos katsomme Tasot-paneelin älykkään objektin alapuolelle, näemme Radial Blur -luettelon nyt älykkään suodattimena. Suodattimen asetusten muokkaamiseksi meidän tarvitsee vain kaksoisnapsauttaa sen nimeä:

Kaksoisnapsauta Radial Blur Smart -suodatinta avataksesi sen uudelleen.

Photoshop avaa valintaikkunan uudelleen, jolloin voimme tarvittaessa lisätä tai vähentää Määrä-arvoa tai muuttaa zoomin lähtöpistettä. Mielestäni olen tyytyväinen summa-arvoon 50, mutta napsautin ja vedän hämärtämisen keskuksen sisällä siirtääksesi lähtöpistettä hieman korkeammalle:

Zoomitehosteen lähtöpisteen muuttaminen.

Napsautan vielä kerran OK sulkeakseni valintaikkunan, jolloin Photoshop ottaa Radial Blur -suodattimen uudelleen käyttöön uusilla asetuksillani. Voit palata takaisin ja muuttaa suodattimen asetuksia niin usein kuin tarvitaan, kunnes saat vaikutelman haluamallasi tavalla:

Kuva sen jälkeen kun Radial Blur -suodatin on asennettu uudelleen uusiin asetuksiin.

Vaihe 4: Valitse Älykkään suodattimen maski

Nyt kun olemme luoneet tärkeimmän zoomaustehosteen, käytämme sisäänrakennettua Smart Filter -kerrosmaskia palauttaaksemme osan alkuperäisestä kuvasta zoomaustehosteen kautta. Ensinnäkin, meidän on valittava maski, joten napsauta Älynsuodattimen maskin pikkukuvaa tason paneelissa. Sen ympärille tulee valkoinen korostettu reunus, joka ilmoittaa maskin olevan valittu:

Napsauta Smart Filter -maskin pikkukuvaa.

Vaihe 5: Valitse Gradient Tool

Seuraavaksi valitse Photoshop's Gradient Tool työkalupaneelista näytön vasemmalla puolella:

Tartu Gradient-työkaluun.

Vaihe 6: Valitse säteittäinen kaltevuus

Kun Gradient-työkalu on valittu, napsauta radiaaligradienttikuvaketta Asetukset-palkissa:

Radiaaligradientin valitseminen gradienttityypille.

Vaihe 7: Valitse Musta, Valkoinen kaltevuus

Napsauta silti Asetukset-palkissa pientä kolmiokuvaketta suoraan kaltevuuden esikatselupalkin oikealla puolella:

Napsauta kolmiokuvaketta.

Tämä avaa Gradient Picker -sovelluksen . Valitse Musta, Valkoinen kaltevuus kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa (kolmas vasemmalta, yläriviltä):

Kaksoisnapsauttamalla Musta, Valkoinen -gradienttia valitaksesi sen.

Vaihe 8: Vedä gradientti pääkohteesi läpi

Napsauta Gradient Tool -työkalulla siinä kohdassa, josta zoomaustehoste on peräisin, pidä hiiren painike painettuna ja vedä ulospäin siitä paikasta kohti kuvan yhtä reunaa (ei ole väliä kumpi, koska radiaalinen gradientti tulee ulottua ulospäin 360 ° kaikkiin suuntiin paikasta, jota alun perin napsautimme):

Napsauttamalla zoomauksen lähtöpistettä ja vetämällä ulospäin reunaa kohti.

Vapauta hiiren painike, kun olet tarpeeksi kaukana pääkohteestasi, jolloin Photoshop piirtää mustasta valkoiseen säteittäisen kaltevuuden Älynsuodattimen maskiin. Koska valitsimme mustan, valkoisen gradientin, se muuttuu mustasta keskeltä valkoiseksi reunojen ympärille. Ainoa ongelma on tietenkin se, että emme itse näe gradienttia kuvassa, koska se oli piirretty itse naamioon. Voimme kuitenkin nähdä sen Tasot-paneelin tasomaskin pikkukuvassa . Naamion musta alue näyttää alkuperäisen kuvan zoomausvaikutuksen kautta:

Smart Suodattimen naamiokuva, joka näyttää mustasta valkoiseen kaltevuuden.

Ja tässä on minun kuvani näytön piirrettyä radiaalisen kaltevuuden maskiin. Lumilautailija on nyt täysin näkyvissä siinä paikassa ja sen ympäristössä, jossa napsautin aluksi Gradient Tool -työkalulla, ja kun siirrymme kauemmaksi hänestä, zoomaustehosteet siirtyvät näkyviin. Voit aina palata takaisin ja piirtää kaltevuuden uudelleen, jos et saanut sitä oikein ensimmäisellä kerralla:

Pääaihe on nyt näkyvissä tehosteen kautta.

Opi kaikki kerrosmaskeista Photoshopissa

Vaihe 9: Laske suodattimen opasiteetti

Jos huomaat, että zoomaustehostesi on liian voimakas, pienennä sen opasiteettiä. Kaksoisnapsauta Radial Blur -suodattimen sekoitusasetukset- kuvaketta Tasot-paneelissa:

Kaksoisnapsauta Sekoitusasetukset-kuvaketta.

Tämä avaa Blending Options -valintaikkunan erityisesti Radial Blur -suodattimelle (jos olisimme käyttäneet ylimääräisiä älykkäitä suodattimia, he saisivat kukin omat erilliset sekoitusasetuksensa). Löydät Opacity- vaihtoehdon vasemmasta yläkulmasta. Napsauta vain nykyisen arvon oikealla puolella olevaa kolmiokuvaketta ja vedä sitten liukusäädintä alhaisempaan opasiteettiin pitämällä silmällä kuvaa asiakirjaikkunassa arvioidaksesi tuloksia. 50–60%: n arvo toimii usein parhaiten:

Radial Blur -tehosteen opasiteetin alentaminen.

Napsauta OK sulkeaksesi valintaikkunan, ja olemme valmis! Suodattimen opasiteetin pienentämisen jälkeen tässä on viimeinen vaikutukseni:

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit nopeasti lisätä liikettä ja jännitystä kuvaan käyttämällä helposti luotavaa säteittäistä epäterävyysvaikutusta Photoshopissa! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!