Excel Slicer (Sisällysluettelo)

 • Mikä on viipaloija?
 • Kuinka lisätä viipaloija Exceliin?

Johdanto viipaloijaan Excelissä

Koska olet Excel-käyttäjä, olet ehkä käyttänyt suodattimia datataulukoihisi, eikö niin? Entä jos kerron teille, että on joitain visuaalisesti miellyttäviä suodattimia, jotka voidaan lisätä taulukoihin, nivel- ja kääntökaavioihin? Lisäksi onko tarvetta lisätä sellaisia ​​taulukoidesi, kääntötaulujen tai kääntötaulukoiden alle? Vastaus on iso KYLLÄ! Jotta taulukot, kääntötaulut ja kääntökaaviot olisivat dynaamisempia luonteeltaan, voit aina lisätä sellaisia ​​visuaalisesti miellyttäviä suodattimia, joita kutsutaan viipaleiksi Microsoft Excel -sivustossa. Täsmälleen toimivat normaalina suodattimina (eli suodattamaan tiettyihin kriteereihin liittyvät tiedot). Niiden etuna normaaliin suodattimeen verrattuna on kuitenkin se, että voit nähdä, mitkä kaikki suodattimet ovat valitsemasi.

Mikä on viipaloija?

Leikkurit ovat vain visuaalisia suodatinpainikkeita, jotka voidaan lisätä Excelin taulukoihin, PivotTables- ja PivotCharts-kansioihin. Näiden leikkurien etuna on, että ne antavat myös kuvan siitä, mitkä ovat kaikki annettuihin tietoihin sovelletut suodattimet, mikä saa käyttäjän ymmärtämään tiedot tarkemmin. Tässä artikkelissa tarkastellaan leikkureita, kuinka voimme lisätä ne taulukon, PivotTable- ja PivotChart-ryhmiin.

Kuinka lisätä viipaloija Exceliin?

Ymmärretään kuinka lisätä viipaloija Exceliin muutamalla esimerkillä.

Esimerkki 1 - Kuinka lisätä viipaloija Excel-taulukkoihin

Oletetaan, että meillä on tietoja kahden viime vuoden myynnistä alla esitetyllä tavalla:

Näemme kuinka leikkurit voidaan lisätä näitä tietoja varten. Noudata seuraavia ohjeita:

Vaihe 1: Napsauta Lisää välilehti> valitse Taulukot Taulukot- valikossa.

 • Valitse kaikki tiedot välillä A1 - E93 ja lisää taulukko näille alueille. Se aukeaa uusi ikkuna nimeltä Luo taulukko kaikilla alueilla, jotka olemme valinneet lisätä taulukon. Napsauta OK- painiketta.

Pöytäsi tulisi näyttää seuraavan kuvakaappauksen taulukolta.

Heti kun lisäät taulukon, näet uuden työkalun, joka on lisätty ylemmän nauhan ruudun oikealle puolelle Taulukkotyökalut-vaihtoehdon nimeltä Taulukon suunnittelu .

Vaihe 2: Napsauta Suunnittelu- välilehteä, niin näet sen alla olevat vaihtoehdot. Napsauta Lisää viipalointi -painiketta Suunnittelu-välilehden Työkalut- osiossa. Sen avulla voit lisätä viipaleita pöydälle.

Vaihe 3: Napsautat Lisää viipalointi -painiketta Työkalut- vaihtoehdon Suunnittelu- välilehden sisällä, näet Lisää viipalointi -ikkuna . Sen sisällä voi olla kaikki sarakkeet taulukossa ja voit käyttää mitä tahansa niistä viipaloijana. Valitsen maan viipalointivaihtoehdoksi ja katson, mitä tapahtuu. Napsauta OK- painiketta, kun olet valinnut maan viipaloijaksi.

Vaihe 4: Näet leikkurin, joka on lisätty excel-taulukkoosi kaikkiin maatunnisteisiin.

Vaihe 5: Voit suodattaa tietoja kunkin maa-painikkeen avulla. Esimerkiksi, jos haluan nähdä Intiaan maana liittyvät tiedot, minun tarvitsee vain napsauttaa Intian viipalointipainiketta ja nähdä taikuutta. Se soveltaa suodatinta taulukkoon kaikille riveille, joiden maana on Intia. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Näin voimme käyttää viipaloijaa excel-taulukkoon.

Esimerkki 2 - Kuinka lisätä viipaleita kääntötaulukkotietoihin

Oletetaan, että meillä on tietoja asiakaskohtaisesta myynnistä vuodelle 2018 päivittäin, kuten alla olevassa kuvakaappauksessa esitetään. Tiedot keräävät 100 riviä. Katso osittainen kuvakaappaus alla.

Haluamme viipaloida ja noppaa nämä tiedot ensin Excel PivotTable -apuohjelman avulla.

Vaihe 1: Napsauta Lisää- välilehteä, joka on sijoitettu aktiivisen excel-arkin yläreunaan. Löydät vaihtoehdon nimeltä PivotTable Taulukot- osiosta. Napsauta sitä lisätäksesi kääntötaulun nykyiseen työarkkiin.

Vaihe 2: Heti kun napsautat PivotTable- painiketta Taulukot- osiossa, uusi ikkuna nimeltä Luo PivotTable . Valitse kaikki tiedot taulukkona / alueena ja valitse sitten paikka, johon haluat lisätä kääntölaitteen. Napsauta OK kun olet valmis. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Vaihe 3: Kun olet painanut OK, kääntötaulukko lisätään onnistuneesti valituille data-alueille. Nyt voit valita sarakkeet, jotka halusit nähdä kääntöasettelun alla. Valitsen seuraavan asetteluvaihtoehdon.

 1. Rivit: asiakas, maa
 2. Arvot: Määrä, Myynti, Marginaali

Katso alla oleva kuvakaappaus.

Nyt meidän on lisättävä leikkuulaitteet tälle kääntöpöydälle. Katsotaan kuinka voimme tehdä sen.

Vaihe 4: Heti kun olet luonut kääntötaulun, näet kaksi uutta välilehteä aktiivisena excel-nauhassa, nimittäin Analysoi ja Suunnittelu . Napsauta Analysoi- välilehteä näistä.

Vaihe 5: Tämän välilehden analyyseille on saatavana erilaisia ​​vaihtoehtoja. Lisää viipaloija napsauttamalla Analysoi- välilehden Suodattimet- osiossa olevaa Lisää viipalointi -painiketta.

Vaihe 6: Heti kun napsautamme Lisää viipalointipainiketta, esiin tulee uusi ikkuna, jossa on kaikki sarakkeiden nimet, joiden perusteella voit lisätä viipaleita kääntölaitteeseesi. Valitse se, jonka haluat lisätä viipaloijaksi. Haluan lisätä Asiakas-sarakkeen viipaleiden alle ja painaa OK- painiketta. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Näet viipaloijaan lisättäviä asiakkaita. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Voin valita tietyn asiakkaan viipaloijaan tai useampaan asiakkaaseen samanaikaisesti (pidä CTRL-painiketta painettuna ja napsauta haluamiasi asiakkaita yksi kerrallaan) ja käytä suodattimia kääntötaulussa.

Näin voimme lisätä leikkurit PivotTable-kohtaan. Tämä on tämän artikkelin loppu. Kääritään asiat muistettavaksi muodoiksi.

Muistettavat tiedot Sliceristä Excelissä

 • Leikkurit ovat vain dynaamisia suodattimia, joita voidaan käyttää taulukoissa, kääntöpisteissä tai PivotChartsissa.
 • Voit valita useamman kuin yhden kohteen viipaloimista. Pidä CTRL-painiketta painettuna ja napsauta yksi kerrallaan leikkuulaitteita, joita haluat leikata tietoja vastaan.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Sliceriin Excelissä. Täällä keskustellaan kuinka lisätä viipaloija Excel-sovellukseen, sekä käytännön esimerkkejä ja ladattavaa excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Etsi ja korvaa Excel
 2. VBA Lähetä sähköpostia Excelistä
 3. Marimekko Chart Excel
 4. TUOTTOIMINTO Excelissä

Luokka: