Tässä opasarjassa tarkastellaan monia tapoja muuntaa värivalokuvat mustavalkoisiksi Photoshopissa. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta työkalut ja tekniikat, joita käsittelemme täällä, ovat olleet olemassa Photoshopissa vuosien ajan, ja ne ovat kaikkien käytettävissä, jotka käyttävät mitä tahansa Photoshopin viimeisintä (ja edes ei niin viimeistä) versiota!

Kaikissa näissä opetusohjelmissa tarkastelemme erilaisia väritiloja, kuvansäätöjä, säätökerroksia, kaltevuuksia, kerrossekoitustiloja, värikanavia ja muuta, ja kuinka ne kaikki voivat auttaa meitä muuttamaan täysvärikuviemme mustavalkoiseksi. Jotkut tekniikat ovat nopeampia kuin toiset, toiset vaativat hieman enemmän taitoja kuin toiset, ja tietysti jotkut antavat meille parempia laadukkaita tuloksia kuin toiset.

Joten miksi tarjota niin monia eri tapoja tehdä sama asia? Miksi et vain näytä "parasta" tapaa ja jätä se siihen? No, kuinka voit tietää, että yksi tapa on paras tapa, jos se on ainoa tapa, jonka tiedät? Kuten kaikissa oppaissa, jotka ovat täällä Photoshop Essentialsissa, tavoitteemme ei ole antaa sinulle askel askeleelta Photoshop-reseptejä, jotka ovat täynnä "miten", mutta mikään "miksi". Haluamme opettaa sinulle Photoshopia, ja se tarkoittaa ymmärtämistä, miten Photoshop toimii . Kaikki tässä selitetyt mustavalkoiset muuntamismenetelmät eivät ole niitä, joita haluat lopulta käyttää, mutta jokainen tarjoaa näkymän Photoshopiin eri kulmasta, mahdollisuuden tutustua Photoshopiin eri puolilta. Olemme usein pakotettu ajattelemaan Photoshopin tapaan työskenteleessämme kuvasi kanssa, joten mitä enemmän ymmärrämme kuinka Photoshopin näkemys maailmasta eroaa omasta, sitä enemmän me (ja kuviamme) hyötymme!

Näissä opetusohjelmissa opit kuinka piilottaa kuvan väri, kuinka väri desaturaatioon, miten erottaa väri kirkkausarvoista ja miten väritiedot voidaan vain heittää pois! Opit kuinka valokuvan alkuperäiset värit kartoitetaan mustavalkoiselle kaltevuudelle, kuinka katsella ja vertailla värikanavia, miten luoda uusia Photoshop-asiakirjoja yksittäisistä värikanavista, kuinka sekoittaa värikanavia yhteen ja paljon muuta ! Näemme jopa kuinka palauttaa valokuvassa hienovarainen määrä alkuperäisiä värejä, mikä voi joskus olla mielenkiintoisempaa kuin suora mustavalkoinen muuntaminen.

Tulossa sopimuksiin mustan ja valkoisen kanssa

Ennen kuin aloitamme matkan näiden opetusohjelmien läpi, meidän pitäisi ottaa hetki puhdistaa terminologia. Se mitä useimmat meistä pitävät "mustana ja valkoisena" kuvina, ovat teknisesti sanottuna harmaasävykuvia . Niitä kutsutaan harmaasävyiksi, koska ne koostuvat paitsi mustasta ja valkoisesta, mutta myös monista harmaasävyistä välillä. Tässä on valokuva, jota käytän kaikissa näissä opetusohjelmissa:

Alkuperäinen värillinen kuva.

Tässä on mitä useimmat meistä ajattelevat kuvan mustavalkoisena versiona. Kuvassa on selvästi paljon enemmän kuin vain mustavalkoinen. Soittamalla harmaasävyksi näyttää olevan järkevämpi:

Kuvan "harmaasävy" -versio, jota useimmat meistä kutsuvat "mustavalkoiseksi".

Tässä on kuvan todellinen mustavalkoinen versio. Jokainen pikseli on nyt joko musta tai valkoinen. Jos joku antoi sinulle värivalokuvan, pyysi sinua muuntamaan sen mustavalkoiseksi ja koska olet kiinni terminologiasta, annoit heille tämän vastineeksi, epäilen seuraavaksi kuulemasi asiaa olevan "Kiitos! Tämä on mitä Halusin! ", Vaikka teknisesti olisitkin tehnyt sen, mitä he kysyivät:

Kuvan todellinen mustavalkoinen versio. Ei sitä, mitä suurin osa ihmisistä odottaa.

Sekaannuksen lisäämiseksi todellinen mustavalkoinen kuva, kuten yllä oleva, jossa jokainen pikseli on joko musta tai valkoinen, tunnetaan teknisesti bittikarttakuvana, joka on lainattu tietokoneohjelmoinnista, jossa pikselin arvo on joko 0 (musta) tai 1 (valkoinen). Valitettavasti termiä "bittikartta" käytetään myös yleisesti kuvaamaan mitä tahansa kuvapisteistä koostuvaa kuvaa riippumatta siitä, kuinka monta väriä kuva sisältää, vaikka pikselipohjaisen kuvan oikea termi on rasterikuva . Yhtäkkiä mustavalkoinen ei ole niin, no, mustavalkoinen.

Joten jos se, mitä useimmat meistä pitävät mustavalkoisina kuvina, ovat todella harmaasävykuvia, ja todellinen mustavalkoinen kuva (joka sisältää vain mustavalkoisia pikseliä) tunnetaan bittikarttakuvana, onko todella olemassa sellainen asia kuin musta ja valkoinen valkoinen valokuva? Ymmärrämme yksinkertaisuuden ja järkevyyden vuoksi, että vastaus on kyllä. Teknisesti ottaen opimme näissä opetusohjelmissa kuinka värikuvat muunnetaan harmaasävyiksi, koska tarvitsemme kaikki nämä ylimääräiset harmaasävyt antaaksemme kuville yksityiskohdat. Jos joku kuitenkin kysyy, kerro heille, että opit muuntamaan ne mustavalkoisiksi. Pidämme kaikki nämä hienot terminologiset jutut vain välillämme.

Ja aloitamme siitä ensimmäisellä mustavalkoisella muuntamisohjelmalla - Harmaasävyväritilassa ! Voit myös siirtyä suoraan mihin tahansa muihin tämän sarjan opetusohjelmiin alla olevien linkkien avulla. Nauttia!

 • Mustavalkoiset muuntamiset - harmaasävyväritila
 • Mustavalkoiset muunnokset - värin heikentäminen
 • Mustavalkoiset muunnokset - kaltevuuskartan käyttäminen
 • Mustavalkoiset muuntamiset - Luminosity Blend -tila
 • Mustavalkoiset muuntamiset - laboratorion väritila
 • Mustavalkoiset muunnokset - värikanavat
 • Mustavalkoiset muuntamiset - kanavansekoitin
 • Mustavalkoiset muunnokset - Sävy / kylläisyyden säätö

Katso myös:

 • Mustavalkoiset muunnokset Photoshop CS3: ssa - Uusi mustavalkoinen säätö
 • Nopea, korkealaatuinen mustavalkoinen muuntaminen
 • Jaa sävyttävät mustavalkoiset valokuvat Photoshopissa
 • Dramaattinen mustavalkoinen valokuvaefekti