Ura PL / SQL: ssä - Johdanto

Tässä jatkuvasti kehittyvän datan aikakaudella on tarpeen käyttää oikeaa kyselykieliä tietojen käsittelemiseen tarkoituksenmukaisella tavalla. PL / SQL, joka tunnetaan nimellä ohjelmointikielet strukturoidussa kyselykielessä, on edistyksellinen kieli, joka koostuu SQL: n prosessuaalisista ominaisuuksista. Oracle kehitti sen 1990-luvun alkupuolella parantamaan SQL: n ominaisuuksia. Tämä monilohkoinen jäsennelty kieli voi toimia kuten kaikki muutkin ohjelmointikielet ja tarjoaa monipuolisen joukon ominaisuuksia, kuten iteratiiviset lauseet, ehdolliset lauseet, taulukot, merkkijonot, kokoelmat, liipaisimet, toiminnot, proseduurit jne. SQL: tä toisaalta käytetään tietueisiin liittyvien toimintojen suorittaminen, kuten tietueiden lisääminen, päivittäminen, luominen, poistaminen, taulukkojen muuttaminen ja pudottaminen jne. Tässä artikkelissa aiomme lukea urat PL / SQL: ssä, mitä voit odottaa, jos valitset SQL.

Uran luomiseen tarvittava koulutus PL / SQL: ssä

Tämän kielen opiskelua sinänsä ei ole. Sitä suositellaan yleensä ihmisille, joilla on perustiedot tietokannoista, lähdekoodeista, tietyillä perustasolla ohjelmointikieliä, tekstieditori, ohjelman suorittaminen jne. Vaikka olet uusi kaikille edellä mainituille tekniikoille, et löytäisi kovaa vaikea oppia tätä kieltä. On kuitenkin suositeltavaa, että sinulla on tausta ennen hyppäämistä tälle kurssille.

Urapolku PL / SQL: ssä

Kun olet valinnut uran PL / SQL: ssä, kehittäjän tehtäväsi on kirjoittaa SQL-pohjaisia ​​kyselyitä, jotta tietokannan suorituskykyä voidaan parantaa huomattavasti. Sinua vaaditaan myös analysoimaan tietotulokset ja tarjoamaan ratkaisuja, ehdotuksia loppukäyttäjille ja liittyvät myös asiakirjojen luomiseen.
Sinulta odotetaan seuraavaa:
1. Oracle-tietokannan, sen työkalujen ja apuohjelmien perusteellinen tuntemus.
2. Hyvä käsitys ohjelmointirakenteista, menettelyistä, paketeista, liipaisimista ja kyselyjen kirjoittamisesta.
3.Tietous ohjelmistokehityksen elinkaaresta ja sen on kyettävä seuraamaan vakioprosesseja, kuten koodin tarkistusta, yksikkötason testitapausten luomista / toteuttamista.
4. Pystyisi suunnittelemaan ja toteuttamaan ETL-ratkaisuja ja -prosesseja.
5. Pystyy luomaan datamalleja, suunnittelua ja toteutusta.
6. Pitäisi kyetä suorittamaan SQL-kyselyiden suorituskyky.

Hallitsemalla asiakaspuolen kehittäjäkyselyjä voit myös aloittaa SQL-palvelinpohjaisten kyselyiden hallinnan. Joten, urasi voi muuttua tarjoamalla pilviratkaisuja ja tukea.

Ajan kuluessa voit myös nähdä itsesi muuttumassa uudemmaksi teknologiajoukkoksi, koska ohjelmointikielten käsittely ei olisi haaste.

Voit nähdä urasi PL / SQL: ssä muuttumassa ratkaisutaso- ja tietotasoarkkitehteiksi paitsi DBA: lle (tietokanta-arkkitehti), koska tiedät hyvin toiminnallisuuden tai koodin osan maapallotasolla tapahtuvan toiminnan.

Jos sinusta tuntuu, että haluat tauon ohjelmointikielistä ja koodauksesta, voit myös harkita verkkotunnuksen vaihtamista analyytikkorooliksi, jossa tuotettuja tuotoksia käsitellään ja tulevaisuuden yritystiedot voidaan tuottaa analyyttisten työkalujen avulla.

Kun työskentelet PL / SQL: n kanssa, joka on oraakkelin tekniikka, annat itsesi työskennellä jokaisella verkkotunnuksella, jota jättiläinen Oracle tarjoaa.

Saatat myös päätyä toimimaan kokonaisena pinokehittäjänä, koska roolisi ja vastuusi voivat vaihdella taustan hallinnasta sovelluksen käyttöliittymän hallintaan.

Jos huomaat pärjäävän hyvin UNIXissa, voit myös nähdä kaavion siirtyvän suojausalueeseen tai teknisen toiminnan analyytikkoksi.

Voit myös nähdä itsesi siirtyvän monien NoSQL-tietokantojen kehittäjärooliin, koska suurten tietotekniikoiden lisääntyminen on vaatinut NoSQL-tietokantojen käyttöä enemmän kuin perinteistä RDBMS: ää.

Suositellut kurssit

 • JSON-verkkokurssi
 • Axure-koulutuskurssi
 • Online OmniGraffle Pro -kurssi
 • Agility.JS Training Bundle

Työpaikat

Ensisijainen rooli, jota voidaan odottaa valitsemalla PL / SQL, on kehittäjärooli.
Muita huomioitavia tehtäviä ovat:

 • Analyytikon rooli
 • Unix-kehittäjä / järjestelmänvalvoja
 • DBA
 • PL / SQL-suorituskyvyn optimoinnin kehittäjä
 • Pro * c -kehittäjä
 • SQL-kehittäjä
 • PL / SQL-järjestelmänvalvoja
 • ETL-kehittäjä
 • Informatica -kehittäjä
 • DB2 Professional

Sovellusalueet

 1. Lääketieteen ala: Yksi tärkeimmistä sovellusalueista, jolla PL / SQL on hyötynyt, on lääkkeet. Ymmärtäkäämme tämä esimerkin avulla. Sanotaanpa, että kaikki terveyteen liittyvät laitokset haluavat poimia tiedot kaikista potilaista, jotka ovat läpikäyneet tietyn sairauden ja ottavatko he asianmukaiset varotoimet ja varotoimet taudin lievittämiseksi vai voisiko heidän sallia kuluttaa tiettyä ruokaa . Tällöin kaikki tämän laitoksen on tehtävä luoda PL / SQL-rakenne ja soveltaa kysely tietokantaan vastaavilla parametreilla, ja se saa tuloksen kaikista potilaista, jotka kuuluvat tähän luokkaan. Tämä olisi erittäin vaikea tehtävä yksinkertaisten SQL-lauseiden kanssa, mutta edistyneillä ohjelmointikieli tekniikoilla tämä voitaisiin tehdä mahdolliseksi.
 2. Pankkitoimintalaitokset: Sanotaan, että pankki haluaa asettaa automaattisen laukauksen kaikille asiakkaille, joiden säästöpankkitilillä on ollut vähemmän kuin kiinteä rahasumma, sanomalla: “Tililläsi on normaalia pienempi summa. vähimmäisraja. Hyväksykää, jotta vältetään pienimmät saldohäiriösakot ". Tämä voidaan tehdä mahdolliseksi liipaisimien avulla PL / SQL: ssä, mikä ei ole SQL: n tapauksessa, koska SQL ei tarjoa monimutkaisia ​​käsittelyominaisuuksia, kuten PL / SQL tekee.

Samoin on tuhansia käyttötapauksia, joissa PL / SQL: tä voidaan käyttää tehokkaasti, erityisesti tapauksissa, joissa tapahtuu IF / THEN / ELSE -tyyppinen skenaario. Voit myös tehdä monimutkaisia ​​MATH-toimintoja, joita ei voida tehdä yksinkertaisilla DDL- ja DML-tason SQL-käskyillä.

palkkaus

PL / SQL -kehittäjien palkka riippuu suuresti maantieteellisestä sijainnista, mutta useimpien Yhdysvaltojen yritysten mukaan se keskimäärin on 90 927 dollaria vuodessa, ja se vaihtelee 85 000 dollarista Bostonissa, MA: ssa ja 110000 dollariin New Yorkissa, NY.

Lyhyesti sanottuna, jos olet käynyt läpi PL / SQL: n ja sijoittanut aikasi hankkia asiantuntemusta PL / SQL: stä, olet tehnyt oikean valinnan. Voit aina pyrkiä monipuolistamaan salkkuasi ja parantamaan taitojasi selviytyäksesi ja kilpaillaksesi paremmassa paikassa. Ura PL / SQL -mahdollisuuksissa on rajaton, jos olet parhaimmillaan tekemässäsi. On kuitenkin aina suositeltavaa päivittää taitosi ja kiinnittää huomiota haastavampaan ja dynaamisempaan rooliin. Pysy ajan tasalla blogiimme saadaksesi lisää artikkeleita.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas uraan PL / SQL: ssä. Täällä olemme keskustelleet johdannosta, koulutuksesta, urapolusta PL / SQL: ssä, työpaikoista, palkasta, uranäkymistä PL / SQL: ssä jne. Voit tarkastella myös seuraavaa artikkelia oppia lisää -

 1. Tärkeitä tietoja Informatica Developer Tool -työkalusta
 2. Tärkeitä näkökohtia uralle SQL: ssä
 3. Tärkeimmät tiedot urasta tietojen visualisoinnissa
 4. Ura koneoppimisessa
 5. Uraneuvonta korkeakouluopiskelijoille
 6. IoT-urat | Työpaikka ja palkka