Tässä opetusohjelmassa esittelen sinulle kuinka parantaa kontrastia ja herättää kuvasi elämään käyttämällä yksinkertaisia ​​sekoitustiloja ja säätökerroksia Photoshopissa! Photoshop CC: lle ja CS6: lle.

Photoshop antaa meille paljon tapoja parantaa valokuvien kontrastia yksinkertaisesta kirkkauden / kontrastin kuvan säätämisestä tasojen, käyrien ja tietysti Camera Raw -työkalujen kanssa työskentelemiseen. Mutta tiesitkö, että tietyt sekoitustilat Photoshopissa voivat myös lisätä kontrastia? Itse asiassa, ei vain, että he voivat tehdä sen, se on koko syy, miksi he ovat olemassa!

Sekoitusmoodien käytön etuna kontrastin lisäämiselle on se, että sekoitusmoodit ovat uskomattoman helppokäyttöisiä. Ja kuten näemme, yhdistämällä sekoitustilat yhdellä Photoshopin säätökerroksista, emme voi vain lisätä kontrastia, mutta voimme myös hallita kuinka kuvan väreihin vaikuttaa.

Yleensä kontrastin lisääntyminen lisää myös värikylläisyyttä, mikä johtaa väreihin, jotka näyttävät ylikylläisiltä. Mutta valitsemalla oikean säätökerroksen ja oikeat sekoitusmoodit, voimme säätää kontrastia ja väriä erikseen. Katsotaan kuinka se toimii. Aion käyttää Photoshop CC: tä, mutta voit seurata sitä myös Photoshop CS6: n kanssa.

Aloitetaan!

Kuvan kontrastin lisääminen sekoitustiloilla

Aloitamme opiskelemalla parantamaan kuvan kontrastia nopeasti sekoitustiloilla. Sitten näytän sinulle, kuinka korjata siitä johtuvat väri-ongelmat.

Saat lisätietoja Photoshopin sekoitustiloista lataamalla Kerrossekoitustilojen täydellisen oppaan PDF-tiedoston.

Tässä on kuva, jonka olen avannut Photoshopissa, ja vaikka se on hieno laukaus, se näyttää myös hieman tasaiselta. Katsotaan, kuinka sekoitusmoodit ja säätökerrokset voivat tehdä tämän kuvan nopeasti:

Alkuperäinen matalan kontrastin kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Vaihe 1: Lisää värähtelyn säätökerros

Tasot-paneelissa näemme kuvan taustakerroksessa, joka on tällä hetkellä ainoa kerros dokumentissa:

Tasot-paneeli.

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on lisätä värähtelyn säätökerros kuvan yläpuolelle. Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros- kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi täyttö- tai Säätökerros-kuvaketta.

Ja valitse Vibrance luettelosta:

Värinäisyyden valitseminen.

Säätökerros näkyy taustakerroksen yläpuolella. Näemme miksi valitsemme nimenomaan Vibrancen vähän myöhemmin:

Tasot-paneeli, joka näyttää uuden säätökerroksen.

Vaihe 2: Vaihda kerrossekoitustilaksi Peittokuva tai Näyttö

Kuvan kontrastin lisäämiseksi meidän tarvitsee vain muuttaa säätökerroksen sekoitustila tilaksi, joka lisää kontrastia.

Napsauta silti Tasot-paneelissa Blend Mode -vaihtoehtoa vasemmassa yläkulmassa. Sekoitustilaksi on oletuksena asetettu Normaali:

Napsauta Blend Mode -vaihtoehtoa.

Photoshop sisältää koko joukon sekoitustiloja, jotka on suunniteltu erityisesti lisäämään kontrastia. Ryhmä alkaa Overlay: llä ja päättyy Hard Mix: llä. Jokainen sekoitustila tässä ryhmässä lisää kontrastia ja tuottaa erilaisen tuloksen.

Peittokuva-sekoitustila

Useimmissa kuvissa kaksi sekoitusmuotoa, jotka toimivat parhaiten, ovat Peittokuva ja Pehmeä valo. Aloita valitsemalla peittokuva :

Overlay-sekoitustilan valitseminen.

Ja juuri muuttamalla sekoitusmoodia, olemme lisänneet kontrastia. Vasemmalla on alkuperäinen kuva ja oikealla on tulos käyttämällä Peittokuvaa:

Alkuperäinen kuva (vasen) ja korkeamman kontrastin versio käyttämällä Peittokuva-sekoitustilaa (oikea).

Näytön sekoitustila

Jos peittokuva on liian vahva, kokeile sen sijaan Pehmeä valo sekoitustilaa:

Pehmeän valon sekoitusmoodin valitseminen.

Kuten nimestä voi päätellä, Soft Light tuottaa pehmeämmän ja hienovaraisemman vaikutelman. Vasemmalla on tulos käyttämällä Peittokuvaa ja oikealla on tulos käyttämällä Pehmeä valo. Pehmeä valo toimii tässä kuvassa parhaiten, mutta muiden peittokuva saattaa toimia paremmin:

Tulos Overlay (vasen) ja Soft Light (oikealla) kanssa.

Aiheeseen liittyviä: Tutustu Blend Mode -vinkkeihimme!

Vaihe 3: Hienosäädä kontrastia Opacity-vaihtoehdon kanssa

Voit myös hienosäätää kummankin sekoitustilan tulosta säätämällä säätökerroksen opasiteettia. Löydät Peittävyys- vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta.

Mitä enemmän alennat opasiteettia sen oletusarvosta 100%, sitä enemmän soitat takaisin kontrastiin antamalla alkuperäisen kuvan taustakerroksessa näyttää läpi:

Hienosäädä efekti käyttämällä Peittävyys-vaihtoehtoa.

Kuinka korjata väri kontrastin lisäämisen jälkeen

Joten miksi valitsimme värähtelyn säätökerroksen kontrastin lisäämiseksi? Jos tarvitsimme vain muuttaa sekoitusmoodia, miksi tarvitsimme Vibrancea? Miksi et tasot, käyrät tai jotain muuta? Syynä on, että kun lisäsimme kontrastia, lisäsimme myös kuvan värikylläisyyttä . Ja värähtelyn säädöllä on helppo korjata se.

Jos tarkastelemme uudelleen alkuperäisen kuvan ja korkeamman kontrastin version vertailua, huomaa, että korkeamman kontrastin version värit ovat nyt ylikylläisiä. Vertaa tässä alkuperäistä (vasen) tulokseen Overlay blend mode (oikealla), vain jotta ongelma olisi helpompi nähdä. Mutta pehmeä valo voi tuottaa myös vähäisemmässä määrin ylikylläisiä värejä:

Kontrastin lisääminen lisäsi myös väriä.

Vaihe 4: Vedä Saturation-liukusäädin arvoon -100

Joten kuinka vähentää värikylläisyyttä? Se on helppoa. Ominaisuudet-paneelissa näemme, että värähtelyn säätö sisältää kylläisyyden liukusäätimen. Sen yläpuolella on myös Vibrance-liukusäädin, mutta haluamme tyydyttymisen.

Palauttaaksesi valokuvan alkuperäiset kylläisyystasot, vedä Kylläisyys-liukusäädin kokonaan vasemmalle, arvoon -100 :

Vedä Kylläisyys-liukusäädintä Ominaisuudet-paneelista.

Vasemmalla puolella on, miltä kuva näytti alunperin, kun sekoitustila on muutettu Peittokuvaksi. Ja oikealla on kuva, jolla on sama kontrastin lisäys, mutta jonka värikylläisyys ei enää vaikuta:

Suurempi kontrastikuva ennen (vasen) ja värin korjaamisen jälkeen (oikea).

Palautetaan osa kylläisyydestä

Nyt kuvasta riippuen haluat ehkä pitää osan lisätystä värikylläisyydestä. Vedä tällöin vain Kylläisyys-liukusäädintä taaksepäin oikealle, kunnes löydät haluamasi asetuksen. Kasvani kaivokseni -100: sta -70: een:

Palautetaan osa ylimääräisestä kylläisyydestä.

Alkuperäisen ja korkeamman kontrastin versioiden vertailu

Voit vaihtaa alkuperäisen kuvan ja uuden, korkeamman kontrastin version välillä kytkemällä värinän säätökerroksen päälle ja pois napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta Tasot-paneelissa:

Tehosteen kytkeminen päälle ja pois näkyvyyskuvakkeella.

Kun säätökerros on pois päältä, näemme alkuperäisen matalan kontrastin kuvan:

Alkuperäinen kuva.

Ja kun säätökerros on päällä, näemme lopullisen korkeamman kontrastituloksen (pehmeän sekoitustilaa käyttämällä):

Kuvan parannettu kontrasti.

Ja siellä meillä se on! Näin voit lisätä valokuvien kontrastia nopeasti käyttämällä yksinkertaisia ​​sekoitustiloja ja säätökerroksia Photoshopissa! Valokuvien muokkaaminen -osiosta saat lisää muokkaus- ja retusointiohjeita! Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!