Johdanto käyttäjän luomiseen Linuxissa

Näissä opimme luomaan käyttäjän Linuxissa. Mikä teki Linuxista kehittäjän suosikki ytimen. Mutta ennen sitä, yksi tärkeä asia, joka sinun on tiedettävä ennen jatkamista, on se, että Linux ei ole käyttöjärjestelmä, vaan ydin. Ydin on käyttöjärjestelmän tärkein osa, mutta ydin yksin ei voi saada käyttöjärjestelmää toimimaan. OS vaatii muita ohjelmistoja toimimaan ytimen kanssa. Linuxissa se tulee olemaan GNU-ohjelmisto. Linux on kuuluisa, koska se on ilmainen, avoimen lähdekoodin ja tarjoaa erinomaisen hallinnan käyttöjärjestelmä.

Käyttäjä Linuxissa

Linuxissa on usean käyttäjän vaihtoehto, joka tarkoittaa, että useampi kuin yksi käyttäjä voi käyttää Linuxia samanaikaisesti. Useiden käyttäjien hallinta on järjestelmänvalvojan tehtävä. Järjestelmänvalvoja voi lisätä tai poistaa käyttäjän. Joten jos olet järjestelmänvalvoja, jatka lukemista tietääksesi kuinka lisätä käyttäjä Linux-järjestelmään.

Tyypit käyttäjän lisäämiseen Linuxissa

On olemassa kaksi tapaa lisätä käyttäjä Linuxiin

  1. Kuorista / terminaalista käyttämällä “useradd”
  2. GUI-järjestelmästä järjestelmäasetusta käyttämällä

Huomaa: Tässä käytetään Ubuntu 16 Linuxia. Vaiheet ovat samanlaisia ​​kuin tässä mainitut vaiheet pienin muutoksin.

1. Luo käyttäjä kuorista / päätteestä

Tätä tapaa käyttää suurin osa ammattilaisista ja kokeneista Linux-käyttäjistä. Käyttäjän lisäämiseksi kuoresta / päätelaitteesta on noudatettava seuraavia vaiheita. Ensisijaisena tavoitteena on myös kiinnittää suurta huomiota vaiheessa annettuun syntaksiin ja seurata niitä tarkalleen.

Vaihe 1: Avaa kuori tai liitin.

Vaihe 2: Jos haluat kirjautua sisään pääkäyttäjänä, kirjoita "su -" terminaaliin ja kirjoita salasana.

  • Jos salasana on oikea, sinulla olisi oltava pääkäyttäjän käyttöoikeus järjestelmään. Jos salasana on väärä, saat viestin alla olevan kuvan mukaisesti.

Vaihe 3: Kun olet saanut pääkäyttäjän oikeudet, kirjoita ”useradd käyttäjänimi”.

.
Vaihe 4: Kirjoita ”salasanan käyttäjänimi”, pääte kysyy uutta salasanaa. Vahvista uusi salasana. Kirjoita uusi salasana.

Vaihe 5: Sinun pitäisi voida nähdä uusi käyttäjä sivustossa. Vahvistaksesi tyypin ”kissa / jne. / Salasana” sinun pitäisi nähdä uusi käyttäjänimesi siellä.

2. Luo käyttäjä käyttöliittymästä

Tämä tapa luoda käyttäjä on erittäin helppo ja sitä käytetään, kun et ole niin perehtynyt Linuxiin.

Vaihe 1: Siirry sovelluksiin ja valitse Järjestelmäasetukset.


Vaihe 2: Napsauta Käyttäjätilit.

Vaihe 3: Etsi oikeasta yläkulmasta Käyttäjän valintaikkuna.


Vaihe 4: Järjestelmä kysyy järjestelmänvalvojan salasanaa, kirjoita väärä salasana ja Dialog pitäisi avata, jos sanotaan olevan lukittu, napsauta sitä avataksesi.

Vaihe 5 : Kun olet avannut valintaikkunan, etsi lisää käyttäjä -painike ruudun vasemmasta alareunasta, napsauta.

Vaihe 6: Kirjoita luotavan tilisi nimi. Voit myös valita tilityypin joko Normaali tai Järjestelmänvalvoja.


Vaihe 7: Napsauta Lisää ja sinun pitäisi nähdä käyttäjänimesi ruudun vasemmalla välilehdellä.

johtopäätös

Hei, onnittelut siitä, että osaat luoda / lisätä käyttäjän Linuxissa. Monen käyttäjän käyttöoikeus on yksi Linuxin suurista eduista ja olet oppinut sen ensimmäisen vaiheen. Voit lisätä niin monta käyttäjää kuin haluat, mutta muista pitää salasanasi riittävän vahvana. Jos haluat lisätietoja koulutusviesteistä, seuraa sivua eduba.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas käyttäjän luomiseen Linuxissa. Tässä keskustellaan askel askeleelta käyttäjän luomisesta Linuxissa kahdessa muodossa: shell / terminal user ja GUI user. Voit myös käydä läpi muiden aiheeseen liittyvien artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja-

  1. Linux-tiedostojärjestelmä
  2. GUI-testaus
  3. Mikä on Linux?
  4. Mikä on käyttöliittymä?
  5. Opas suosituimpaan Linux-operaattoriin