Erot kulmikkaan ja selkärankaan nähden

AngularJs ja Backbone.js ovat kaksi suosittua viitekehystä käyttöliittymän verkkokehityksen maailmalle viime vuosina. Sekä selkäranka että kulma ovat avoimen lähdekoodin tuotteita ja niitä käytetään dynaamisten verkkosivusovellusten rakentamiseen. AngularJS: n ja selkärangan välillä on kuitenkin myös monia eroja. Täällä käydään yksityiskohtainen keskustelu aiheesta Angular vs Backbone.

AngularJS on Javascript-pohjainen avoimen lähdekoodin erillinen kehys, joka on suunniteltu tukemaan dataintensiivisten web-sovellusten kehittämistä ja testilähtöistä kehitystä. Tätä kehystä ylläpitää pääasiassa Google. Se syntyi vuonna 2009 osana suurta kaupallista tuotetta, nimeltään Get Angular. Jotkut AngularJS: n tärkeistä piirteistä mainitaan alla:

 • Kaksisuuntainen tietojen sitomisprosessi
 • Riippuvuusinjektio
 • Helppo testata koodi
 • Syvä linkitys
 • reititys
 • ohjain
 • HTML-määritteiden toimivuuden laajentaminen direktiiveillä

Backbone.js on kevyt, Javascript-kehys, jonka Jeremy Ashkenas on kehittänyt vuonna 2010. Se tarjoaa MVC-kehyksen, joka tiivistää tiedot malleihin, DOM näkymiin ja sitoo sitten nämä kaksi tapahtumien avulla. Se on enemmän kompakti MVC Javascript -kirjasto kuin täysimittainen kehys. Backbone.js kommunikoi tapahtumien kautta ja tämä varmistaa, että koodi on puhtaampaa, mukavampaa ja helppo ylläpitää. Sitä käytetään mobiilisovellusten kehittämiseen hyvin jäsennellyssä muodossa.

Se koostuu pääasiassa kuudesta komponentista.

Selkäranka.js: 1. Malli, 2.Katso, 3.Kokoelmat, 4.Tapahtumat, 5.Roittimet, 6.Sync

Kuten kolikon molemmat puolet, niin sekä kulmaisella että selkärankalla on vähän etuja ja haittoja.

AngularJS (plussa ja miinukset):

Selkäranka.js (Plussaa ja miinusta):

Head to Head -vertailu kulman ja selkärangan välillä (infografia)

Alla on kahdeksan tärkeintä vertailua kulmikas ja selkäranka välillä

Keskeiset erot kulmikkaan ja selkärankaan nähden

Kulma vs. selkärangan ero selitetään alla mainituissa kohdissa:

 1. AngularJS on tehokas Javascript-pohjainen itsenäinen kehys, kun taas Backbone.js on kevyt javascript-kehys
 2. AngularJS käyttää kaksisuuntaista tiedon sitomisprosessia, kun taas Backbone.js ei tarjoa mitään tietojen sitomisprosessia, joten se ei sovellu suurten verkkosivujen kehittämiseen. Selkärankaa käytetään pääasiassa pienen verkkosivun tai pienten tietojoukkojen kehitysprosessin yhteydessä
 3. Angularilla on suurempi yhteisön tuki kuin Backbone.js
 4. Suorituskykyasteen tapauksessa Backbone.js on nopeampi kuin AngularJS pienissä datajoukoissa
 5. AngularJS on erittäin helppo testata. Myös kehityksen näkökulmasta yksikkötestaus on sujuvampaa AngularJS: ssä kuin Backbone.js
 6. Js voi tarjota suuremman joustavuuden sovellukseen sisällytettävien eri ominaisuuksien mukaan.
 7. Kulma käyttää MVC: tä, kun taas Runko käyttää MVP: n arkkitehtuureja.
 8. AngularJS keskittyy pääasiassa kelvollisiin HTML-dynaamisiin elementteihin, kun taas Backbone.js luottaa suoriin DOM-manipulaatioihin edustaakseen muutoksia.

Kulma-selkärangan vertailutaulukko

Suurimmat erot kulmikkaan ja selkärankaan välillä ovat seuraavat-

VERTAILUN PERUSTEET kulmikas Selkäranka
MääritelmäAngularJS on periaatteessa avoimen lähdekoodin javascript-pohjainen käyttöliittymäverkkosovelluskehys. Se laajentaa HTML: tä uusilla määritteillä.Backbone.js on kevyt javascript-kirjasto, jossa on RESTful JSON-käyttöliittymä ja joka tarjoaa MVC-kehyksen.
EsitysAngularJS on yksi tunnetuista avoimen lähdekoodin puitteista ja tarjoaa vaikuttavan suorituskyvyn isommille sivuille, koska se tarjoaa kaksisuuntaisen tiedon sidontaprosessin.Selkäranka.js tarjoaa paljon nopeamman suorituskyvyn kuin AngularJS pienten tietojoukkojen tai pienten sivujen tapauksessa. Suurempien sivujen kohdalla se ei kuitenkaan ole kovin suosittu, koska se ei tee mitään tietojen sitomisprosessia.
ArkkitehtuuriAngularJS toimii MVS-arkkitehtuurilla ja se käyttää kaksisuuntaista datan sitomista ohjaamaan sovellustoimintaaBackbone.js käyttää MVP-arkkitehtuuria, eikä se tarjoa mitään tietojen sitomisprosessia.
templatingAngularJS tarjoaa mallipohjan dynaamisten HTML-määritteiden avulla, jotka lisätään asiakirjaan, jotta sovellus olisi helppo ymmärtää toiminnallisella tasolla.Selkäranka.js käyttää Underscore-malleja. Nämä mallit eivät ole niin täysin varusteltuja kuin Angularin tarjoamat
TestausYksikkötestaus on mieluummin kulmassa kuin selkäranka. Lähinnä suurten sovellusten tapauksessa testaus on sujuvampaa tämän kehyksen avullaBackbone.js ei tarjoa mitään tietojen sitomisprosessia, joten se tarjoaa pääasiassa nopean testauskokemuksen yhdelle sivulle tai pienemmille sovelluksille. Suurissa tai monisivuisissa sovelluksissa se on vähemmän suositeltava kuin AngularJS
TukiAngularJS: llä on laaja tuki yhteisölle ja laajat dokumentaatiokirjastot. Sitä tukee myös Google.Selkäranka.js on myös hyvä yhteisötuki. Mutta se dokumentoi vain Underscore-malleissa
YksinkertaisuusAngularJS toteuttaa kaksisuuntaisen sidontaprosessin ja on siten vähän monimutkainen kuin Backbone.jsSelkäranka ei tarjoa mitään tietojen sitomista, ja sillä on yksinkertainen ja helppo sovellusliittymä kuin AngularJS
LisäominaisuudetAngularJS keskittyy pääasiassa kelvollisiin HTML- ja dynaamisiin elementteihin, jotka heijastavat taustalla olevaa tietoa DOM: n rakentamiseksi uudelleen määriteltyjen sääntöjen mukaisesti. Sen jälkeen se toimii päivitetyissä tietueissa.Backbone.js toimii suorana DOM-manipulaation lähestymistapana edustamaan muutoksia tieto- ja sovellusarkkitehtuurissa.

Johtopäätös - kulma vs selkäranka

Kun kulma- ja runko-osaa on verrattu monien tekijöiden perusteella, voidaan päätellä, että minkä tahansa kehyksen valinta riippuu täysin ominaisuuksista, jotka parhaiten vastaavat projektin tarpeita, koska jokaisella on omat edut ja haitat.

Backbone.js on kevyt verkkokehys, joka keskittyy pääasiassa tehokkaaseen verkkosovellukseen, jota on myös helppo kehittää samaan aikaan. AngularJS: llä on myös nämä ominaisuudet ja se lisää joukko ominaisuuksia, kuten kaksisuuntainen tiedonsiirtoprosessi ja riippuvuusinjektio, joita ei ole selkärankassa. Nyt kun se on sanottu, se todella tekee kulmasta vaikeamman ja monimutkaisemman kuin selkäranka. Joten pienten verkkosivujen kehittämiseen se tarjoaa paljon hitaampaa suorituskykyä kuin Runkoverkko. Selkäranka ei myöskään tarjoa mitään tietojen sitomismekanismia, joten suurille sovelluksille, joita voidaan käsitellä sujuvasti AngularJS-kehyksellä, se ei ole kovinkaan suositeltavaa.

Joten projektitarpeen tyypin, työn keston ja kaikkien muiden selitettyjen näkökohtien perusteella selkäranka vs. kulma, jokin näistä kehyksistä tulisi valita halutun tavoitteen saavuttamiseksi.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas kulmikas vs. selkärankaksi. Tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, pään vertailusta, keskeiset erot ja johtopäätökset. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Kulma vs Knockout
 2. Kulma vs Bootstrap Arvokkaita eroja
 3. Ero Java vs Node JS -vertailun välillä
 4. Kulmikas vs JQuery - 6 tärkeää eroa
 5. Kulma JS vs Vue JS Mitkä ovat erot
 6. Reagoi kulmaerot
 7. Kulma JS vs Solmu JS - 8 vertailu