Ero Vadelma Pi: n ja Banana Pi: n välillä

Raspberry Pi on sarja pieniä yhden kortin tietokoneita, edullisia, jotka voidaan kytkeä tietokoneen näyttöön tai televisioon ja joissa käytetään tavallista näppäimistöä ja hiirtä. Sen on kehittänyt Yhdistyneessä kuningaskunnassa Raspberry Pi -säätiö edistämään tietotekniikan perus- opetusta kouluissa. Se ei sisällä oheislaitteita, kuten näppäimistöä jne., Mutta jotkut lisälaitteet ovat mukana monissa virallisissa ja epävirallisissa paketeissa.

Banaanipi, joka on Raspberry Pi: n kilpailija, on uusi yhden kortin tietokone, jota saa paljon nopeamman prosessorin ja RAM-muistin avulla. Raspberry Pi vaikuttaa voimakkaasti Banana Pi -laitteiston suunnitteluun. Siten Banana Pi on yhteensopiva Raspberry Pi -levyjen kanssa. Se voi toimia myös useissa käyttöjärjestelmissä, kuten Raspbian, NetBSD, Android, Debian jne. Se käyttää Allwinner SoC: tä (Järjestelmä sirulla) ja Linux-sunxi-portin suojaama.

Vadelma Pi on kykenevä pieni laite, jonka avulla ihmiset kaikilta elämänaloilta voivat tutkia tietotekniikkaa ja oppia ohjelmoimaan kielillä kuten Python. Sen on tarkoitus tehdä kaikki mitä pöytätietokoneelta voi odottaa, Internetin selaamisesta ja määritelmävideon pelaamisesta, laskentataulukoiden luomiseen, tekstinkäsittelyyn ja peleihin.

Banana Pi on edullinen laajennettavissa kokoonpanoissa. Sen korkeaa suorituskykyä ohjaavat Allwinner SoC ja 1 Gt DDR3 SDRAM. Se on erittäin monipuolinen ja yhteensopiva Raspberry pi-kuvan kanssa. Se on kaikille, jotka haluavat leikkiä ja luoda tietotekniikan avulla pelkän elektroniikan käyttäjän sijaan.

Vadelma Pi: llä on pieni koko ja saatavissa oleva hinta; Siksi tietokoneen harrastajat hyväksyivät sen nopeasti hankkeeseen, joka vaatii enemmän kuin perusmikro-ohjaimen. Vaikka Raspberry Pi on hitaampi kuin nykyaikainen kannettava tietokone tai pöytäkone, se on silti täydellinen Linux-tietokone, joka pystyy tarjoamaan kaikki odotetut toiminnot alhaisella virrankulutustasolla. Raspberry Pi: n taustalla oleva perusta on Yhdistyneessä kuningaskunnassa rekisteröity koulutuksellinen hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten koulutusta tietotekniikan ja siihen liittyvien aiheiden alalla. Raspberry Pi on suunniteltu Linux-käyttöjärjestelmälle, ja monien Linux-jakelujen versio on optimoitu Raspberry Pi -sovellukselle. Kaksi suosituinta on Raspbian, joka perustuu Debian-käyttöjärjestelmään, ja Pidora, joka perustuu Fedora-käyttöjärjestelmään. Hyvä tapa valita Raspberry Pi-käyttöjärjestelmä olisi se, joka muistuttaa läheisimmin käyttöjärjestelmän käyttäjää, joka on tuttu joko työpöytä- tai palvelinympäristössä.

Banana pi tarjoaa avoimen lähdekoodin laitteistoalustan, joka on tuotettu Elastos.org-avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän ajamiseen. Se on kaksoisydin, Android 4.2 -tuote, joka on parempi kuin Raspberry Pi. Se on erittäin tehokas useilla Linux-jakeluilla markkinoilla, kuten Debian, Ubuntu, OpenSuse ja Raspberry Pi: llä ja Cubieboardilla toimivilla kuvilla. Se koostuu Gigabit Ethernet -portista ja SATA-liitännästä. Banana pi M1: n koko on suunnilleen sama kuin luottokortti. Sillä on potentiaali ajaa pelejä sujuvasti, koska se tukee 1080P-teräväpiirtovideotulosta. GPIO on yhteensopiva Raspberry Pi: n kanssa ja se voi suorittaa Raspberry pi-kuvia suoraan. Markkinoilla on saatavana useita Banana pi-versioita, kuten Banana pi M1, Banana pi M +, Banana pi Pro, Banana pi G1 jne. Kaikkien versioiden mukana toimitetaan parannetut ominaisuudet, kuten käyttöjärjestelmän tuki, käytettävissä oleva RAM, GPIO.

Head to Head -vertailu Raspberry Pi: n ja Banana Pi: n välillä

Alla on suurimmat erot Raspberry Pi: n ja Banana Pi: n välillä

Keskeinen ero Raspberry Pi: n ja Banana Pi: n välillä

Vadelma Pi: n ja banaani Pi: n tärkeimmät erot selitetään alla mainituissa kohdissa:

 1. Vadelma Pi riippuu tallennuksesta MicroSD: stä ja USB: stä, kun taas Banana pi on varustettu SATA-portilla, joka mahdollistaa nopeamman vaihtoehdon massamuistilaitteiden, kuten kiintolevyjen, kytkemiseen.
 2. Vadelma Pi: n videoprosessori on edistyneempi kuin Banana Pi: n Mail GPU. Jokainen, joka aikoo käyttää HDMI-ulostuloa median suoratoistoon, vadelma saattaa olla parempi vaihtoehto.
 3. Vadelma Pi: llä on suurin seurannat yhdestä yhden kortin tietokoneesta, kun taas banaani Pi on seuraavassa indeksissä sijoittunut tietä Raspberry pi: n alapuolelle.
 4. Saatavilla olevien oppaiden ja oppaiden määrä, mukaan lukien Raspberry Pi: lle saatavilla olevat ohjelmistot, on lukematon, kun taas Banana pi: n oppaita ja oppaita on rajoitettu määrä verrattuna Raspberry Pi: hen.
 5. Raspberry Pi -mallissa 3 on 2, 4 GHz: n 802.11n-langaton Wi-Fi, joka toimii ilman laatikkoa, kun taas banaanipiipissa useimmissa malleissa on sisäänrakennettu Wi-Fi.
 6. Ohjelmistotuki Raspberry Pi: lle on erinomainen, kun taas Banana Pi: llä on rajoitettu ohjelmistotuki eikä se vastaa Vadelma-standardin vaatimuksia.
 7. Raspberry Pi huolimatta siitä, että sillä on Google-tuki, kohtaa joitain ongelmia tullakseen täysin Android-yhteensopivaksi, kun taas Banana pi tukee täysin Android-käyttöjärjestelmää.
 8. Vadelma Pi 3: n mukana tulee nelikytiminen prosessori, jossa on 1 Gt RAM-muistia, kun taas Banana pi M3: ssä on oktaytiminen prosessori, jossa on 2 Gt RAM-muistia.
 9. Vadelma Pi 3: lla on neljä USB-liitäntäporttia, kun taas Banana pi M3: lla on vain kolme USB-porttia, joista yhtä käytetään OTG-liitäntään.
 10. Raspberry Pi 3 käyttää ulkoista Micro SD -korttia käyttöjärjestelmän ja muun datan tallentamiseen, kun taas Banana pi M3: ssa on 8 Gt: n eMMC-tallennustila.

Vadelma Pi ja banaani Pi vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu Raspberry Pi: n ja Banana Pi: n välillä

Vadelma Pi ja banaani Pi vertailun perusteet Vadelma pi Banaani Pi
suoritinARM Cortex A7-900 MHz - neliytiminenAllwinner A20 - Cortex A7 -1 GHz - kaksoisydin
RAM1 Gt LPDDR21 Gt DDR3
USB4 x USB 2.02 x USB 2.0, 2 x MicroUSB
GPIO40-nastainen laajennusotsikko26-nastainen laajennusotsikko
verkko1 x 10/100 Ethernet1 x 10/100/1000 Ethernet
Mitat85, 6 x 56 x 21 (mm)92 x 60 (mm)
Audio3, 5 mm3, 5 mm, sisäänrakennettu mikrofonitulo
Video1 x HDMI - 1, 3 tai 1, 41 x HDMI, 1 x komposiitti

Johtopäätös - Vadelma Pi vs Banana Pi

Vadelmapiin muotoilu pyörii sen budjettiystävällisyyden ja helppokäyttöisyyden ympärillä, mikä on tärkein syy sen valtavaan kysyntään markkinoilla. Muiden ohjelmistojen laaja tuki vain yhdistää laitteen hyödyllisyyden, ja siinä on paljon tietoa Raspberry Pi: lle rakennettujen ohjelmistojen kirjoittamisesta ja kääntämisestä. Samaa tietoa on myös banaanipiista, mutta se ei ole läheskään yhtä yleistä, mikä on hankala, koska banaanipilaa on vähän vaikeampi asentaa kuin vadelmapiitä.

Jokainen, joka on tottunut vadelmapiin laatuun, ei ehkä ole kovin vaikuttunut banaanipilan ilmeestä ja ensi silmäyksellä. Koska CPU tuottaa minkä tahansa komponentin lämpöä, käyttäjän on otettava sijainti huomioon rakennettaessa sitä projektiin tai kokoamalla sitä varten asia. Samanaikaisesti Banana Pi on parantunut huomattavasti Raspberry Pi -sovelluksen vanhempiin versioihin verrattuna, mutta silti uudempi laitteistoversio tekee suorituskyvyn lisääntymisen enimmäkseen vähäiseksi. Myös korkeamman hintamerkinnän omaavan banaani pi-tuen puute vaikeuttaa Raspberry Pi -malli B: n suositusta.

Mutta jos jollain on prioriteetteja, kuten sisäänrakennettu Wi-Fi tai massamuisti SATA: n kautta, Banana pi olisi ihanteellinen vaihtoehto. Molemmat Raspberry Pi vs. Banana Pi -ominaisuudet voidaan kuitenkin myös asettaa Raspberry Pi -laitteelle ilman suuria vaikeuksia. Tämän Raspberry Pi vs Banana Pi -artikkelin lopussa on vaatimus ja hintalappu, joilla on todella merkitystä.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Raspberry Pi: n ja Banana Pi: n tärkeimmistä eroista. Täällä keskustelemme myös Raspberry Pi vs Banana Pi -erot infografioiden kanssa ja vertailutaulukko. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Arduino vs Vadelma PI vs Erot
 2. Vadelma Pi vs O-Droid - kumpi on parempi
 3. Vadelma Pi vs oranssi Pi