Opi teroittamaan kuvia Unsharp Mask -sovelluksella, joka on Photoshopin helpoin, yksinkertaisin ja omituisimmin nimetty teroitussuodatin! Vaiheittainen opetusohjelma Photoshop CC: lle ja aiemmille.

Vaikka kuulostaa siltä, ​​että se vie terävyyden, Unsharp Mask saa nimensä perinteisestä valokuvien tummustekniikan tekniikasta, jossa alkuperäisen valokuvan kopio on epäselvä tai "terämätön" ja sitten levitetään alkuperäiseen kuvaan naamiona. Niin outoa kuin miltä se kuulostaa, tämä hämärtämismenetelmä johtaa todella terävämpään kuvaan.

Photoshopin Unsharp Mask -suodatin toimii samalla tavalla. Ainoa ero on, että koko prosessi on nyt digitaalinen, ja Photoshop käsittelee kaikki kulissien takana olevat hämmentävät asiat. Itse asiassa sinun ei tarvitse tietää mitään epäterävästä peittämisestä, jotta voit käyttää Unsharp Mask -suodatinta. Ainoa mitä sinun tarvitsee tietää, on kuinka vetää muutama liukusäädin saadaksesi upeita kuvan terävöittäviä tuloksia.

Tässä oppitunnissa opit kuinka kukin kolmesta Unsharp Mask -liukusäätimistä toimii ja mitkä asetukset toimivat parhaiten kuvasi kannalta. Ja lopussa näytän sinulle salaisen viimeisen vaiheen väriongelmien välttämiseksi ja terävöitetyn kuvan näyttämiseksi hyvältä!

Aion käyttää Photoshop CC: tä, mutta voit seurata sitä yhdessä Photoshop CS6: n tai aiemman kanssa.

Aloitetaan!

Kuvien terävyys Unsharp Mask -sovelluksella

Ennen kuin opimme kuvan terävöittämistä Unsharp Maskilla, on tärkeää huomata, että kuvan teroittaminen ei ole sama asia kuin tarkennuksen säätäminen. Photoshop ei voi palata ajassa taaksepäin ja muuttaa objektiivin tarkennuspistettä tai muistuttaa sinua jalustan tuomisesta. Epäselvä kuva on aina epäselvä riippumatta siitä, kuinka paljon teroitusta käytät.

Teroitus tarkoittaa kuvan keskittymisalueiden näyttämistä terävämmältä, ja tämän opimme tekemään tässä oppitunnissa.

Seurataksesi voit käyttää mitä tahansa kuvaa. Käytän tätä kuvaa, jonka olen ladannut Adobe Stock: sta.

Koska tämä on makrokuvaus, suuri osa kuvasta hämärtyy matalan syväterävyyden vuoksi. Mutta tarkennetuilla alueilla voin terävöittää paljon hienoja yksityiskohtia, mukaan lukien sammakon silmän ympärillä oleva alue, ihon rakenne ja lehden reuna:

Alkuperäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Aiheeseen liittyviä: Kuvien keskittäminen Photoshopissa suuremmalle syvyydelle

Vaihe 1: Muunna kuvakerros älykkääksi objektiksi

Aloita muuttamalla kuvakerros älykkääksi objektiksi. Tämän avulla voit käyttää Unsharp Mask -sovellusta älykkäästi suodattimena, ja sillä on kaksi tärkeää etuna. Ensinnäkin se pitää teroitusvaikutuksen muokattavana, jos sinun on tehtävä muutoksia. Ja toiseksi, sen avulla on helppo muuttaa teroitustehosteen sekoitusmoodia, jonka teemme viimeisessä vaiheessa.

Tasot-paneelissa näemme kuvani taustakerroksessa. Photoshop voi käyttää teroitusta vain yhdelle kerrokselle kerrallaan, joten jos asiakirja sisältää useita kerroksia, joudut yhdistämään ne yhdeksi kerrokseksi ennen teroitusta:

Tasot-paneeli.

Jos haluat muuntaa tason älykkääksi objektiksi, napsauta Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta :

Napsauta Tasot-paneelin valikkokuvaketta.

Valitse sitten valikosta Muunna Smart-objektiin :

Valitse "Muunna älykkääksi objektiksi" -komento.

Älyobjektikuvake näkyy esikatselukuvan oikeassa alakulmassa ja kertoo meille, että kuva on nyt älyobjektin sisällä:

Älykäs esinekuvake.

Vaihe 2: Lähennä 100%

Paras tapa arvioida kuvan terävyyttä on katsella kuvaa 100-prosenttisella zoomaustasolla. Tällä tavalla jokainen kuvan pikseli vie täsmälleen yhden pikselin näytöllä, jolloin saat mahdollisimman tarkan kuvan.

Lähennäksesi siirtymällä valikkorivin Näytä- valikkoon ja valitsemalla 100% .

Voit myös zoomata 100-prosenttisesti näppäimistöltä painamalla Ctrl + 1 (Win) / Command + 1 (Mac):

Näkymä> 100%.

Kun olet lähentänyt kuvaa, paina ja pidä näppäimistön välilyöntinäppäintä päästäksesi väliaikaisesti käyttämään Photoshopin käsityökalua ja vetämällä kuvaa keskittääksesi kohteen näytölle. Vapauta välilyönti kun olet valmis:

Keskitä zoomattu kuva terävöitettävälle alueelle.

Aiheeseen liittyviä: Opi Photoshopin tärkeät kuvan navigointivinkit ja -vinkit!

Vaihe 3: Valitse Unsharp Mask -suodatin

Siirry seuraavaksi valikkopalkin Suodatin- valikkoon, valitse Teroita ja valitse sitten Unsharp Mask :

Siirry kohtaan Suodatin> Teroitus> Terävä naamio.

Unsharp Mask -valintaikkuna

Tämä avaa Unsharp Mask -valintaikkunan, jonka yläosassa on Esikatselu-ikkuna ja sen alla kolme liukusäädintä ( määrä, säde ja kynnysarvo ). Tarkastellaan kutakin näistä liukusäätimistä hetkessä, mutta opitaan ensin käyttämään esikatselua:

Unsharp Mask -suodattimen valintaikkuna.

Kuinka muuttaa näkymää Esikatselu-ikkunassa

Jos katselet kuvaa zoomaustasolla, joka ei ole 100%, valintaikkunan Esikatselu-ikkunassa on helppo tapa tarkistaa kuvan terävyys 100%: n kokoisena.

Siirrä esikatselu kuvan toiseen osaan napsauttamalla ja vetämällä Esikatselu-ikkunan sisällä.

Voit myös napsauttaa suoraan kuvaa ja keskittää sen välittömästi Esikatselu-ikkunan sisäpuolelle:

Kuvan vetäminen esikatseluikkunan sisällä.

Kuinka kytkeä Unsharp Mask -esikatselu päälle ja pois päältä

Kun Unsharp Mask -valintaikkuna on auki, Photoshop näyttää reaaliaikaisen esikatselun kuvan näytöstä nykyisiä Määrä-, Säde- ja Kynnys-asetuksia käyttämällä. Voit verrata asetuksia alkuperäiseen terävöittämättömään kuvaan kytkemällä live-esikatselun päälle ja pois päältä.

Voit vaihtaa esikatselun asiakirjassa napsauttamalla valintaikkunan Esikatselu- valintaruutua. Kun Esikatselu ei ole valittuna, näet alkuperäisen kuvan, ja kun se on valittuna, näet teroitusvaikutuksen.

Voit myös kytkeä esikatselun päälle ja pois päältä painamalla näppäimistön P- kirjainta:

Esikatselu-vaihtoehto Unsharp Mask -valintaikkunassa.

Voit vaihtaa esikatselun valintaikkunan Esikatselu-ikkunassa napsauttamalla ikkunan sisällä ja pitämällä hiiren painiketta painettuna piilottaaksesi terävyysvaikutuksen ja nähdäksesi alkuperäisen kuvan. Vapauta sitten hiiren painike nähdäksesi terävöitetyn version:

Napsauta ja pidä sitä esikatseluikkunassa nähdäksesi alkuperäisen kuvan. Vapauta nähdäksesi teroitusvaikutuksen.

Vaihe 4: Vedä Määrä-liukusäädintä lisätäksesi reunan kontrastia

Nyt kun osaamme esikatsella terävyysvaikutusta, tarkastellaan kaikkia kolmea liukusäädintä, joita käytetään kuvan terävöittämiseen Unsharp Maskilla, alkaen Määrä- liukusäätimestä.

Kuvan terävöittämisessä on kyse kontrastin lisäämisestä reunoja pitkin, jolloin reunan vaalea puoli on vaaleampi ja tumma puoli tummempi. Mitä enemmän reunan kontrastia lisäämme, sitä terävämpi kuva näyttää. Ja Määrä-liukusäädin säätelee kontrastin määrää, jonka lisäämme näihin reunoihin:

Määrä-liukusäädintä käytetään lisäämään kontrastia reunoilla.

Oletusarvo

Oletusarvon ollessa 50% lisäämme reunan kontrastia 50%, jolloin kuva näyttää terävämmältä. Mutta valokuvasi koosta ja yksityiskohtaisuudesta riippuen ero suhteellisen matalassa asetuksessa ei ehkä ole helppo havaita.

Tässä on vertailu, joka näyttää alkuperäisen terävöittämättömän kuvan vasemmalla ja terävyysvaikutuksen käyttämällä oletusarvoa 50% oikealla.

Koska teroin suurta, korkearesoluutioista kuvaa, oletusarvo lisää vain pienen määrän teroitusta alkuperäiseen nähden. Se on hienovarainen, mutta voit nähdä lisääntyneen kontrastin sammakon silmän ympärillä, ympäröivässä ihon tekstuurissa ja pienissä karvoissa lehden reunalla:

Terävä kuva (vasen) ja Unsharp Mask -asetuksen oletusasetukset (oikea).

Nosta arvoa

Mutta jos nostamme Määrä-arvoa vetämällä liukusäädintä oikealle, reunan kontrasti vahvistuu paljon.

Nostan määrän maksimiarvoonsa 500% :

Nostamalla Määrä-arvo korkeimpaan asetukseen.

Tässä maksimikontrastiasetuksessa reunojen vaaleat puolet muuttuvat liian kirkkaiksi, monien pikselien ollessa puhdasta valkoiseksi. Ja reunojen tummat sivut muuttuvat liian tummiksi ja jopa puhtaan mustiksi. Tuloksena ei ole vain kuva, joka näyttää ylikuormitetulta, vaan se tarkoittaa myös sitä, että menetämme yksityiskohdat kohokohdissa ja varjoissa.

Tässä on lähikuva sammakon silmästä ja ympäröivästä ihon tekstuurista. Vasemmalla on alkuperäinen kuva. Keskellä on hiukan terävämpi tulos käyttämällä oletusarvoa 50%. Ja oikealla on täplikäs, yliarvioitu versio, jonka määrä on 500%:

Alkuperäinen kuva (vasen); Määrä: 50% (keskimmäinen); Määrä: 500% (oikea).

Kuinka valita oikea määrä terävöittämistä varten

Joten jos Unsharp Mask -arvon oletusarvo 50% on todennäköisesti liian hieno ja 500%: n enimmäisarvo on liian vahva, mikä on oikea arvo käytettäväksi?

Oikea määrä -asetus riippuu kuvan koosta, kuvan yksityiskohtien määrästä ja kohdeulostulosta (tulosta tai Web). Mutta voit käyttää seuraavia ohjeita valitaksesi oikean asetuksen:

 • Tulostaminen: Suurille, korkean resoluution kuville, jotka teroitetaan tulostettavaksi, suositellaan määrän arvoa 150% - 200% .
 • Sähköposti / Web: Pienemmille, matalan resoluution kuville, jotka jaetaan verkossa, alhaisempi Määrä-arvo 50 - 70% on yleensä kaikki mitä tarvitset.

Muista, että kuvan painettu versio tarvitsee aina enemmän teroitusta kuin sama verkossa katsottu kuva. Tämä johtuu siitä, että pikselit ovat paljon pienempiä painettuina kuin tietokoneen näytöllä, joten saman kokonaistuloksen saamiseksi tarvitaan enemmän teroitusta.

Tietysti, jotta voimme todella nähdä Määrä-arvon vaikutuksen kuvan terävöitymiseen, meidän on yhdistettävä se Unsharp Mask -suodattimen kahden muun asetuksen, säteen ja kynnyksen, kanssa . Ja nähdäkseni paremmin, kuinka nämä kaksi asetusta toimivat, jätän Määrä-arvoni 500 prosenttiin nyt. Jos seuraat minun kanssani, haluat tehdä saman.

Aiheeseen liittyviä: Totuus kuvanresoluutiosta ja verkosta

Vaihe 5: Vedä säde-liukusäädintä säätääksesi reunan leveyttä

Toistaiseksi olemme oppineet, että Määrä-arvo säätelee reunoille asetetun kontrastin määrää. Epäterävä maski -valintaikkunan sädearvo säätelee reunojen paksuutta . Säde määrittää, kuinka monta pikseliä ulottuu reunasta ulospäin, mikä tulisi sisällyttää reunan osaan ja johon Määrä-arvo vaikuttaa.

Säädä reunan paksuus Säde-liukusäätimellä.

Oletussäteen ollessa 1 pikseli, vain yksi pikseli reunan molemmilla puolilla (yksi pikseli vaalealla puolella ja yksi pimeällä puolella) vaikuttaa. Mutta sädearvon nostaminen 10 pikseliin pidentäisi reunan paksuutta 10 pikseliin molemmilla puolilla.

Ohuemmat reunat tekevät lisääntyneen kontrastin Määrä-arvosta vähemmän ilmeistä, kun taas paksummat reunat tekevät siitä selvemmän. Mutta jos nostat sädearvoa liikaa, reunojen ääreen tulee haloja, jotka ovat ylikuormituksen ilmaisimia ja jota haluat välttää.

Eri sädearvojen vertailu

Tässä on vertailu, joka näyttää kolme erilaista sädeasetusta. Ensimmäisessä kuvassa (vasemmalla) aloitin sädearvon oletusarvolla 1 pikseli . Huomaa, että vaikka kontrastin määrä on lisääntynyt Määrä-asetuksesta (tällä hetkellä 500%), kuva näyttää silti suhteellisen puhtaalta.

Mutta toisessa kuvassa (keskellä) olen säde noussut 5 pikseliin . Paitsi, että sammakon ihon rakenne näyttää haurasta ja ylikuormitetulta, myös ääriviivat tai halot alkavat näkyä. Hänen pään yläosassa on tummanvihreä ääriviiva ja silmien ympärillä vaalea ääriviiva. Tämä voi joskus luoda illuusion lisätyistä yksityiskohdista, mutta kaikki, mitä todella teemme, vääristää kuvaa.

Ja kolmannessa esimerkissä (oikealla) olen asettanut Säde-arvoksi 20 pikseliä . Tämä tarkoittaa, että reunan paksuus laajenee nyt ulospäin 20 pikseliin molemmin puolin, ja halot ovat nyt selvästi näkyvissä kaikkialla:

Oletussäde: 1 pikseli (vasen); Säde: 5 pikseliä (keskellä); Säde: 20 pikseliä (oikea).

Kuinka valita oikea sädearvo terävöitymistä varten

Kuten Määrä -arvo, oikea sädeasetus riippuu kuvan koosta, aiheesta ja siitä, onko kuva terävöitetty tulostusta tai verkkoa varten. Ihannetapauksessa haluat asettaa säteen arvoon, joka on juuri sen pisteen alapuolella, jossa halot alkavat näkyä.

Mutta muista, että pikselit ovat pienempiä tulostettaessa kuin tietokoneen näytöllä, joten sama sädearvo luo reunat, jotka näyttävät näytöltä paksummilta kuin tulostetut. Löydä paras asetus alla olevien ohjeiden avulla:

 • Tulosta: Kun teroitat tulostusta varten, kokeile sädearvoa 1-2 pikseliä . Erittäin suurien kuvien tapauksessa voit ehkä siirtää arvoa lähemmäksi 3 pikseliä . Mutta mikä tahansa tämän ulkopuolella, tuottaa todennäköisesti ilmeisen halo-vaikutuksen.
 • Sähköposti / Web: Kun teroitetaan sähköposteja tai verkkoa, yhden pikselin alapuolella olevat sädearvot toimivat parhaiten. Ihanteellinen alue on yleensä välillä 0, 5–0, 7 pikseliä .

Jälleen kerran pidän Määrä-arvoni asetettuna 500%: iin toistaiseksi ja jätän Säde-arvoni 20 pikseliksi, jotta voimme paremmin nähdä kolmannen liukusäätimen vaikutuksen Unsharp Mask -valintaikkunassa, kynnysarvo. .

Aiheeseen liittyvää: Kuinka tasoittaa ja pehmentää ihoa Photoshopissa

Vaihe 6: Vedä Kynnys-liukusäädintä terävöittääksesi vain reunat

Ennen kuin katsomme kynnysliukusäädintä, kerrotaan nopeasti siitä, mitä olemme tähän mennessä oppineet kuvan terävöittämisestä Unsharp Mask -sovelluksella:

 • Kuvan terävyys tarkoittaa kontrastin lisäämistä reunoilla, jolloin vaalea puoli vaalenee ja tumma puoli tummenee. Mitä enemmän lisäämme kontrastia, sitä terävämpi kuva näyttää.
 • Määrä-arvo säätelee kontrastin määrää, jonka lisäämme reunoihin. Suuremmat arvot tarkoittavat vahvempaa kontrastia, mikä antaa kuvan terävöittävän.
 • Ja Säde-arvo asettaa reunojen paksuuden . Paksummat reunat tekevät lisätyn kontrastin ilmeisemmäksi, kun taas ohuemmat reunat tuottavat hienomman määrän teroitusta.

Epäterävän naamion ongelma

Mikä vie meidät Unsharp Mask -suodattimen ongelmaan. Jos teroittamisella pyritään lisäämään reunan kontrastia, luulet, että Unsharp Mask pystyy jollain tavalla tunnistamaan nuo reunat.

Mutta toisin kuin Photoshopin Smart Sharpen- tai High Pass -suodattimet, jotka molemmat ovat edistyneempiä, Unsharp Mask ei tunnista reunoja. Sen sijaan se terävöittää kaikki pikselit tasaisesti . Ainakin näin se toimii oletuksena.

Huomaa, että kun olet korottanut Määrä- ja Säde-arvoja, kuvani kerran sileä tausta näyttää nyt erittäin tahraiselta. Tämä johtuu siitä, että Unsharp Mask teroittaa jokaisen pikselin, mukaan lukien taustan pikselit, joita ei pitäisi terävöittää. Tietysti käytän täällä erittäin korkeita Määrä- ja Säde-arvoja vain ongelman havaitsemisen helpottamiseksi:

Taustapikselit eivät ole reunoja, mutta Unsharp Mask ei tiedä sitä.

Kuinka kynnysarvo toimii?

Onneksi voimme välttää koko kuvan terävöittämisen Unsharp Mask's Threshold -liukusäätimellä. Asettamalla kynnysarvon, joka on suurempi kuin oletusarvo 0, voimme rajoittaa teroituksen vain kuvapisteisiin, jotka eroavat kirkkaudeltaan naapureistaan ​​määritetyn määrän mukaan.

Raja-arvo 0 tarkoittaa, että kaikki pikselit terävöitetään.

Kirkkautta mitataan tasoilla 0-255. Joten esimerkiksi kynnysarvo 20 tarkoittaisi, että vain pikselit, jotka ovat vähintään 20 kirkkaustasoa vaaleampia tai tummempia kuin ympäröivät pikselit, teroittuvat. Kaikki alle 20 tason kirkkaammat tai tummemmat pikselit pysyvät terävöittämättä.

Nostan kynnysarvon 0: sta 10: ään . Helpoin tapa säätää kynnysarvoa on napsauttamalla ruudun sisällä korostaaksesi nykyinen arvo ja käyttämällä sitten näppäimistön Ylös- tai Alas-nuolinäppäimiä:

Nosta kynnysarvo 10 tasoon.

Koska suurimmalla osalla taustan pikseliä on vähemmän kuin 10 kirkkaustasoa naapureistaan ​​erillään, niitä ei enää terävöitetä ja alue näyttää jälleen sileältä. Samanaikaisesti sammakko ja lehdet pysyvät terävinä, koska näiden pikselien kirkkaus eroaa vähintään 10 tasolla:

Käytä kynnysarvoa rajoittaaksesi teroituksen vain alueille, jotka sitä tarvitsevat.

Kuinka valita oikea kynnysasetus

Kuvalle parhaan kynnysarvon valitseminen on todella tasapainottava toimenpide. Tavoitteena on pitää teroitus sitä tarvitsevilla alueilla ja poistaa se alueilta (kuten tausta), jotka eivät.

 • Adobe suosittelee kynnysarvoa välillä 2 - 20 . Mutta kynnysarvon asettaminen liian korkeaksi voi johtaa siihen, että jotkut pikselit terävöitetään, kun taas toiset samalla alueella eivät ole, koska jotkut pikselit voivat olla hieman kynnyksen yläpuolella ja toiset vain alapuolella.
 • Tämän satunnaisen teroituksen estämiseksi ehdotan, että raja-arvo rajataan enintään 10 tasoon .

Paras tapa asettaa epäterävän naamion määrän, säteen ja kynnyksen arvot

Joten nyt kun tiedämme kuinka Photoshopin Unsharp Mask -asetukset toimivat, mikä on paras tapa käyttää niitä kuvan terävöittämiseen? Koska Määrä-, Säde- ja Kynnys-asetukset toimivat yhdessä, ehdotan seuraavaa työnkulkua:

 • Nosta ensin Määrä-arvo aina 500%: iin. Tämä lisää liikaa kontrastia, mutta parhaimman sädearvon löytäminen on helpompaa.
 • Lisää seuraavaksi säde-arvo vain siihen pisteeseen, jossa halot muuttuvat liian ilmeisiksi. Palauta sitten arvo takaisin, kunnes halot katoavat. Jos suuria kuvia teroitetaan tulostettavaksi, säteen tulisi olla 1–3 pikseliä. Käytä pienempää kuvaa, jota katsotaan näytöllä, pienemmällä sädellä 0, 5–0, 7 pikseliä.
 • Kun olet asettanut säteen, palaa takaisin ja alenna Määrä-arvoa jotain järkevämpää. Arvo, joka on 150–200%, toimii yleensä tulostuksessa, kun taas 50–70% on parempi sähköpostissa ja verkossa.
 • Ja lopuksi, lisää kynnysarvoa rajoittaaksesi terävyysvaikutuksen vain alueille, jotka sitä tarvitsevat.

Kuvalleni käytetään arvoa 170%, säde 2, 5 pikseliä ja kynnysarvo 5 tasoa:

Viimeiset teroitusasetukset.

Vaihe 7: Sulje Unsharp Mask napsauttamalla OK

Kun olet tyytyväinen asetuksiin, napsauta OK lisätäksesi ne kuvaan ja sulje Unsharp Mask -valintaikkuna:

Napsauta OK hyväksyäksesi asetukset.

Vasemmalla on alkuperäinen teroittamaton kuva ja oikealla terävä versio. Toistaiseksi niin hyvä, mutta on vielä yksi ongelma, joka meidän on korjattava ennen valmistelua:

Alkuperäiset (vasen) ja Unsharp Mask -asetukset (oikealla).

Vaihe 8: Vaihda Unsharp Mask -sekoitustilaksi Luminosity

Oletuksena Unsharp Mask vaikuttaa pikselien kirkkauden lisäksi myös niiden väriin, ja tämä voi aiheuttaa ongelmia. Värit saattavat näyttää ylityydyltä teroituksen jälkeen, ja jotkut pikselit voivat jopa siirtyä eri väreihin.

Esimerkki värinmuutoksesta teroituksen jälkeen

Näyttääkseni miltä värinsiirto näyttää, nostan väliaikaisesti Määrä- ja Säde-arvojani ja zoomaan sitten sammakon silmän ympärillä olevaa aluetta.

Ja huomaa kuinka paljon violettia on silmän ympärillä ja nenän ympärillä olevassa ihon rakenteessa. Violetti ei ole alkuperäisestä kuvasta. Sen sijaan se on seurausta värinmuutoksesta, jonka aiheuttaa Unsharp Mask -sarjan teroittaminen:

Violetti vihreä sammakko? Se ei voi olla totta.

Aiheeseen liittyviä: Kuvien värejen yhdistäminen Photoshopilla

Kuinka estää värinmuutosta

Värien siirtymisen estämiseksi tarvitaan tapa rajoittaa terävyys vain kirkkauteen. Ja voimme tehdä sen muuttamalla Unsharp Mask -sekoitustilaa.

Tasot-paneelissa Unsharp Mask näkyy älykkäästi suodattimena kuvan alla. Voit muuttaa suodattimen sekoitustilaa kaksoisnapsauttamalla sekoitusasetukset- kuvaketta suodattimen nimen oikealla puolella:

Unsharp Mask -sekoitusasetusten avaaminen.

Vaihda Blending Options -valintaikkunassa suodattimen sekoitustila Normal-tilasta Luminosity- tilaan. Napsauta sitten OK sulkeaksesi valintaikkunan:

Asettamalla Unsharp Mask -sekoitustilaksi Luminosity.

Kun sekoitustilaksi on asetettu Luminosity, terävyyttä käytetään nyt vain kirkkauteen ja väriesineet katoavat.

Vasemmalla on sama kuva kuin yllä, joka osoittaa violetin värin muuttuvan. Ja oikealla puolella on tulos sekoitustilan vaihtamisen jälkeen. Vaikka et huomaa mitään ilmeisiä väri-ongelmia kuvan terävöittämisen jälkeen, sinun on aina vaihdettava sekoitustilaksi Luminosity viimeiseksi vaiheeksi:

Värit palautuvat normaaliksi sekoitustilan vaihtamisen jälkeen.