Opi, kuinka pilvdokumentit, Photoshop CC 2020: n uusi ominaisuus, antavat sinun avata Photoshop-tiedostosi ja jatkaa työskentelyä millä tahansa tietokoneella, Macilla tai iPadilla, johon olet kirjautunut Adobe Creative Cloudiin!

Erinomainen uusi ominaisuus Photoshop CC 2020: ssa, erityisesti minun kaltaisilleni, jotka työskentelevät useilla tietokoneilla ja laitteilla, on kyky tallentaa Photoshop-dokumentti paitsi paikalliselle tietokoneellesi myös pilveen. Tallentamalla työsi Photoshop-pilvdokumenttina voit avata tiedoston uudelleen ja jatkaa työskentelyä millä tahansa tietokoneella, johon olet kirjautunut Adobe Creative Cloud -tiliisi, olipa kyseessä sitten toinen tietokone, Mac tai jopa iPad käyttämällä uutta Photoshopia iPad-sovellus!

Tässä opetusohjelmassa esitän sinulle, kuinka helppoa on aloittaa työskentely Photoshop-pilvdokumenttien kanssa. Opit, mistä voit tarkastella nykyisiä pilvdokumentteja, miten tiedosto avataan pilvestä ja kuinka tallentaa työsi uudena .psdc-tiedostona, joka tarkoittaa Photoshop Document Cloud. Esitän sinulle myös kuinka hallita pilvdokumenttejasi, mukaan lukien miten nimetä ne uudelleen, kuinka poistaa ne ja miten palauttaa poistettu pilvdokumentti, jos muutat mieltäsi!

Pilvdokumenttien käyttämiseen tarvitaan Photoshop CC 2020 (tai uudempi). Ja koska pilvitiedostoja tallennetaan verkossa, sinun kannattaa myös varmistaa, että tietokoneesi tai iPadisi on kytketty Internetiin.

Aloitetaan!

Mistä löydän Photoshop-pilvdokumentit?

Tärkein tapa katsella ja avata pilvdokumentteja on Photoshopin aloitusnäytössä . Kotinäyttö tulee näkyviin aina, kun käynnistät Photoshopin avaamatta kuvaa tai kun suljet asiakirjan ja sinulla ei ole muita dokumentteja.

Kotinäyttöön pääsee myös milloin tahansa napsauttamalla Photoshopin käyttöliittymän vasemmassa yläkulmassa olevaa Koti-painiketta :

Napsauta Koti-painiketta.

Oletusarvon mukaan Kotinäyttö-asetukseksi on valittu Viimeaikainen, joka näyttää äskettäin avattujen tiedostojen pikkukuvat. Kaikki äskettäin avatut pilvdokumentit näkyvät täällä yhdessä muiden tiedostotyyppien, kuten tavallisten Photoshop-asiakirjojen, JPEG.webp-, PNG-tiedostojen ja niin edelleen:

Kotinäyttö näyttää äskettäin avatut tiedostot.

Aiheeseen liittyviä: Opi kaikki tapa avata kuvia Photoshopissa

Mitä tiedostotunnistetta Photoshop pilvdokumentti käyttää?

Vaikka tavallisissa Photoshop-asiakirjoissa käytetään .psd-tiedostotunnistetta, pilvdokumentit voidaan tunnistaa uudella .psdc (Photoshop Document Cloud) -laajennuksella nimensä jälkeen:

Pilviasiakirjat käyttävät .psdc-tiedostopääte.

Kuinka katsella kaikkia Photoshop-pilvdokumentteja

Kun Kotinäyttö-asetuksena on Viimeaikainen, vain pilvdokumentit, joissa olet viime aikoina työskennellyt, näkyvät. Jos haluat tarkastella kaikkia pilvdokumenttejasi, valitse vasemmanpuoleisessa valikossa Pilvdokumentit. Valitse valikosta Koti, jos haluat palata katselemaan viimeisimpiä asiakirjoja milloin tahansa:

Valitse "Pilviasiakirjat" Kotinäyttö-valikosta.

Ja nyt sen sijaan, että näen vain yhden pilvdokumentin, näen molemmat pilveen tallennetut asiakirjat. Toinen asiakirja tallennettiin Adoben uudesta Photoshop for iPad -sovelluksesta:

Kotinäyttö näyttää nyt kaikki pilvdokumentit.

Kuinka avata Photoshop-pilvdokumentti

Voit avata pilvdokumentin aloitusnäytöstä napsauttamalla sen pikkukuvaa:

Napsauttamalla pikkukuvaa avata pilvdokumentti.

Mitä pilvikuvake tarkoittaa?

Pieni pilvikuvake dokumentin pikkukuvan oikeassa alakulmassa tarkoittaa, että asiakirja on tallennettu pilveen toisesta tietokoneesta tai iPadista, eikä sitä ole vielä avattu sillä hetkellä, jota käytät.

Pilvidokumentin avaaminen ensimmäistä kertaa vie hieman kauemmin, koska tiedosto on ladattava Internetissä pilvestä tietokoneellesi. Ladattuaan välimuistiversio tallennetaan paikallisesti, jotta tiedosto avautuu paljon nopeammin seuraavan kerran:

Pilvikuvake tarkoittaa, että asiakirjaa ei ole vielä ladattu.

Pilvitiedoston avaaminen Avaa-komennolla

Pilvitiedostojen avaamisen aloitusnäytöltä lisäksi toinen tapa avata ne ovat siirtymällä Photoshopin valikkorivin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Avaa :

Siirry kohtaan Tiedosto> Avaa.

Oletuksena Avaa-valintaikkunassa voit valita tiedostoja paikallisella tietokoneellasi. Voit avata pilvdokumentin napsauttamalla Avaa pilvdokumentit -painiketta:

Napsauta "Avaa pilvdokumentit" -painiketta.

Napsauta sitten pilvdokumentin pikkukuvaa avataksesi sen Photoshopiin. Tai vaihtaaksesi takaisin paikallisiin tiedostoihin napsauttamalla vasemmalla alakulmassa olevaa Tietokone- painiketta.

Pilviasiakirjan valitseminen avaamaan se.

Pilviasiakirjat tallentavat kaikki Photoshopin ominaisuudet

Pilvitiedosto avautuu Photoshopissa, ja siinä on kaikki tasot, tehosteet tai muut ominaisuudet, jotka voidaan tallentaa tavallisella Photoshop-dokumentilla. Toisin sanoen ainoa ero normaalin Photoshop-asiakirjan ja pilvdokumentin välillä on, että yksi tallennetaan paikallisesti ja toinen tallennetaan verkossa. Paitsi, että kaksi tiedostotyyppiä ovat identtisiä:

Pilvitiedosto avautuu Photoshopissa.

Tiedät, että työskentelet pilvitiedoston kanssa, koska pilvikuvake näkyy asiakirjan välilehdessä yhdessä .psdc- tiedostotunnisteen kanssa asiakirjan nimen jälkeen:

Pilvikuvake ja .psdc-tiedostotunniste asiakirja-välilehdellä.

Kuinka tallentaa ja päivittää Photoshop-pilvdokumentti

Nyt kun osaamme avata Photoshop-pilvdokumentit, opitaan päivittämään olemassa oleva pilvidokumentti ja kuinka voimme tallentaa työmme uudena pilvdokumenttina.

Kuinka päivittää pilvdokumentti

Teen nopean muokkauksen tiedostoihi vaihtamalla sanan "Photoshop" sanalle "luova", ja skaalaan tekstiä suuremmiksi Photoshopin Free Transform -komennolla. Opi kuinka luon tämän tekstin pilvitehosteessa, tutustu Blend Text to Clouds -oppaaseeni, jonka löydät muiden Photo Effects -oppien kanssa:

Olemassa olevan pilvidokumentin muokkaaminen.

Huomaa asiakirjavälilehdessä tiedoston nimen ja muiden tietojen oikealla puolella oleva tähdellä . Tähti tarkoittaa, että tiedosto sisältää muutoksia, joita ei ole vielä tallennettu:

Tähti osoittaa tallentamattomia muutoksia.

Päivittääksesi ja tallentaaksesi muutokset olemassa olevaan pilvidokumenttiin, mene valikkopalkin Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna . Tai paina pikanäppäintä, Ctrl + S (Win) / Command + S (Mac):

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna.

Jos palaat sitten aloitusnäyttöön:

Napsauta Koti-painiketta.

Asiakirjan pikkukuva näyttää, että muutokset on tallennettu takaisin pilveen. Huomaa, että tämä koskee vain PC- ja Mac-käyttäjiä. Jos työskentelet Photoshop for iPad -sovelluksen kanssa, muutokset tallennetaan automaattisesti, kun palaat aloitusnäyttöön:

Pilvitiedoston muutokset on tallennettu.

Kuinka tallentaa uusi tai olemassa oleva tiedosto pilvdokumentiksi

Joten näin tallennat muutokset olemassa olevaan Photoshop-pilvdokumenttiin. Entä jos olet luonut uuden tiedoston ja haluat tallentaa sen pilveen tai haluat tallentaa tavallisen asiakirjan pilvdokumenttina? Tämä koskee jälleen vain PC- ja Mac-käyttäjiä. Photoshop for iPad -sovellus tallentaa työsi automaattisesti pilvdokumentiksi.

Aion toisen tiedoston, jonka olen luonut osana oppaastani uuden objektinvalintatyökalun käytöstä Photoshop CC 2020: ssa. Tämä on tavallinen Photoshop-dokumentti, joka on tallennettu paikallisesti tietokoneelleni:

Olemassa olevan Photoshop-asiakirjan avaaminen.

Tiedämme, että se on tavallinen Photoshop-dokumentti, koska asiakirjan välilehdessä pilvikuvaketta ei näy. Lisäksi asiakirjan tiedostotunniste on .psd, kun taas pilvidokumentin tiedostopääte olisi .psdc :

.Psd-tiedostotunniste tarkoittaa, että tiedosto on tavallinen Photoshop-asiakirja.

Jos haluat tallentaa tiedoston pilvidokumenttina, siirry Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna nimellä :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna nimellä.

Tallennetaan pilveen tai tietokoneellesi

Photoshop kysyy, haluatko tallentaa tietokoneellesi tai pilveen. Tallenna pilveen valitsemalla Tallenna pilvdokumentteihin :

Valitse Tallenna pilvdokumenteihin -vaihtoehto.

Anna sitten Tallenna-valintaikkunassa pilvdokumentille nimi (tai säilytä olemassa oleva nimi) ja napsauta Tallenna :

Pilvidokumentin nimeäminen ja tallentaminen.

Takaisin Photoshopissa pilvikuvake ilmestyy asiakirjan välilehteen, ja tiedostotunniste on vaihdettu .psdc- tiedostoon, mikä kertoo meille, että työskentelemme nyt pilvidokumentin kanssa:

Asiakirja-välilehti tiedoston tallentamisen jälkeen pilveen.

Ja jos vaihdat takaisin aloitusnäyttöön:

Napsauta Koti-painiketta.

Tiedosto näkyy pilvdokumenttina, joka on valmis avaamaan kaikissa tietokoneissa, Macissa tai iPadissa, joissa olet kirjautunut sisään Adobe Creative Cloud -tiliisi:

Kotinäyttö, joka näyttää tiedoston uudena pilvdokumenttina.

Kuinka nimetä Photoshop-pilvidokumentti uudelleen

Jos haluat nimetä pilvdokumentin uudelleen aloitusnäytöltä, varmista, että olet valinnut vasemmanpuoleisesta valikosta Pilvdokumentit. Tiedostoa ei voi nimetä uudelleen, kun Kotinäyttö-asetuksena on Viimeaikainen:

Valitse "Cloud asiakirjat" valikosta.

Napsauta sitten ellipsiä (kolme pistettä) pilvdokumentin pikkukuvan alla ja valitse Nimeä uudelleen :

Valitaan luettelosta "Nimeä uudelleen".

Kirjoita uusi nimi ja paina sitten näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) näppäintä hyväksyäksesi se:

Pilvidokumentin nimeäminen uudelleen.

Kuinka poistaa Photoshop-pilvdokumentti

Ja lopuksi, jos haluat poistaa asiakirjan pilvestä, varmista jälleen, että Kotinäyttö on asetettu pilviasiakirjoihin . Napsauta sitten dokumentin alla olevaa ellipsiä ja valitse Poista :

Valitse "Poista" luettelosta.

Kuinka palauttaa poistettu pilvdokumentti

Jos poistat pilvdokumentin vahingossa, voit palauttaa sen helposti. Valitse Kotinäyttö-valikossa Pilvitiedostot-luokan alapuolelle Poistettu :

Valitse Poistettu-luokka aloitusnäytössä.

Kaikki poistetut pilvdokumentit näkyvät. Palauttaaksesi poistetun asiakirjan, napsauta sen pikkukuvan alla olevaa ellipsiä ja valitse Palauta . Vaihda sitten takaisin pilvdokumentit -luokkaan ja asiakirja tulee uudelleen näkyviin:

Poistetun pilvdokumentin palauttaminen.

Kuinka pysyvästi poistaa pilvdokumentti

Tai poistaaksesi tiedoston lopullisesti pilvestä, varmista uudelleen, että olet valinnut Kotinäyttö-valikosta Poistettu . Napsauta sitten ellipsiä dokumentin pikkukuvan alla ja valitse Poista pysyvästi . Tiedostojen pysyvä poistaminen voi olla hyödyllistä, jos tallennustila loppuu pilvessä ja sinun on vapautettava tilaa:

Poista tiedosto lopullisesti pilvestä.

Ja siellä meillä se on! Näin voit käyttää pilvdokumentteja Photoshop CC 2020: ssa! Tutustu Photoshopin perusasiat -osaan saadaksesi lisää opetusohjelmia. Ja älä unohda, kaikki Photoshop-oppaamme ovat ladattavissa PDF-tiedostoina!