Blockchain edut:

Lohkoketju nopeuttaa teknologiaa nopeasti nykyaikana, ja tästä aiheesta aiomme oppia Blockchainin eduista. Tätä ovat hyväksyneet eri organisaatiot ympäri maailmaa. Suurin etu blockchain sisältää hajauttamisen, muuttumattomuuden, turvallisuuden ja avoimuuden. Lisäksi se tarjoaa myös:

 • Riippumattomuus kolmansista osapuolista kaupan todentamiseksi.
 • Tietojen johdonmukaisuus koko verkossa, koska mitään tapahtumaa ei ole mahdollista poistaa tai päivittää, kun se on tallennettu lohkoketjuun
 • Pääkirjakirjojen salausturvallisuus - koska nykyinen pääkirja on riippuvainen viereisen lohkon prosessin loppuunsaattamisesta
 • Konsensukseen perustuva luottamuksen todentaminen kaikkien osapuolten kanssa. Siksi yksimielisyyden perusteella päätetään, mitkä kaikki lohkot tallennetaan ja säilytetään tulevaa käyttöä varten
 • Kaikkien transaktioiden aikajärjestys on lohkoketjun suuri etu. Kaikki lohkon ketjussa olevat lohkot on järjestetty kronologisesti niiden esiintymisen mukaan
 • Hakemistojen jakelu kaikille verkon solmuille. Joten, se on hajautettu järjestelmä.
 • Yksi lohkoketjun parhaista eduista on, että se tarjoaa hajautetun järjestelmän, joka tarkoittaa, että sama tapahtuma tallennetaan useisiin solmuihin. Joten jos data katoaa, se voidaan palauttaa helposti kopioimalla muista solmuista. Tämän lisäksi laajan tietokeskuksen lohkoketjun ylläpitämisen sijaan kaikilla yksittäisillä tapahtumilla on oma todistus pätevyydestään ja valtuutus näiden rajoitusten toteuttamiseksi. Siten tiedon jakaminen ympäri maailmaa yksittäisillä palvelimilla auttaa estämään tietohyökkäyksiä, koska hyökkääjä saa vain pienen määrän tietoa eikä koko verkko vaarannu.
 • Läpinäkyvät liiketoimet ainoana valtuutettuna henkilönä voivat tarkastella vain tapahtumia
 • Mahdollisuus seurata mitä tahansa pääkirjaa lähteeseen ketjun varrella.
 • Mahdollisuus poistaa päällekkäisiä tietueita, koska merkintöjen validointi tapahtuu useiden konsensusprotokollien perusteella.
 • Tämä tarjoaa myös kyvyn vastustaa petoksia.
 • Älykkäät sopimukset, joita yritys käyttää tietyn tapahtumaryhmän toteuttamiseen joihinkin ennalta määriteltyihin ehtoihin perustuen. Kun ja kun ennalta määritetyt ehdot täyttyvät, liipaisin laukaistaan ​​ja määritetty tapahtumajoukko alkaa.

Lohkoketjua käytetään pääasiassa tapahtumien kirjaamiseen. Se voi sisältää mitään staattista tietoa, joka voi auttaa yritystä kasvamaan.

 • Koska blockchain ylläpitää staattista rekisteriä, pääkirja voi tallentaa tietueita viitetarkoitusta varten. Koska yhtäkään blockchainiin tallennettua tapahtumaa ei voida muuttaa, voimme seurata mitä tahansa vanhaa tapahtumaa alkuperäisyyteen saakka seuraamalla ketjua. Myös muutokset, jotka tapahtuvat oikealla aikaleimalla tallennetuissa tiedoissa, mikä auttaa edelleen porausprosessia. Tällaiset toteutukset ovat erittäin hyödyllisiä patenteille, elintarviketurvallisuudelle ja monille muille.
 • Yllä olevan kanssa se tallentaa myös identiteettitietoja. Nämä tiedot voivat olla hyödyllisiä ja niitä voidaan käyttää eri aloilla, kuten poliisin rikosrekistereissä, oikeusjuttujen jäljittämisessä jne.
 • Älykkäitä sopimuksia tarjotaan ryhmäketjussa, jossa joidenkin ennalta määriteltyjen sääntöjen tai ehtojen täyttäminen voi laukaista minkä tahansa tapahtuman. Sopimus on asetettava siten, että kauppa tapahtuu aina, kun jokin tietty ehto täyttyy. Oletetaan esimerkiksi vuokranantaja ja vuokralainen. Vuokranantajan on asetettava ennalta määritelty ehto, jonka mukaan asunnon vuokra veloitetaan vuokralaiselta joka kuukauden lopussa. Niinpä kun kuukauden lopun ehto täyttyy, vuokra veloitetaan automaattisesti vuokralaisen tililtä ja veloitetaan vuokranantajan tililtä.
 • Blockchainin käytön tärkein etu on se, että se tarjoaa dynaamisen pääkirjan, jossa pääkirja päivittyy jatkuvasti digitaalisella alustalla vaihdettujen tavaroiden perusteella. Esimerkiksi lääkkeen tuotantoa voidaan seurata suoraan tuotantoyksiköstä vähittäiskauppaan asti dynaamisen pääkirjan perusteella. Se päivittää jokaisen liikkeen tiedot ja voidaan seurata helposti. Tämä voi myös auttaa estämään laittoman toiminnan markkinoilla.
 • Maksurekisterit toimitetaan blockchain-järjestelmässä, jossa dynaaminen rekisteri päivitetään, kun maksut suoritetaan verkon kautta. Tämä sopii käteisenä sekä salausvaluutoina. Se on melko edullista kansainvälisille maksuille liiketoiminnassa.
 • Koska se on avoin lähdekoodi, se lasketaan Blockchainin eduksi, missä kuka tahansa käyttäjä voi muokata sitä tarpeidensa mukaan. Siksi se on erittäin joustava ja käyttäjät voivat lisätä tai poistaa ominaisuuksia tarpeidensa mukaan.
 • Koska se tarjoaa P2P- ja B2B-liiketoimia, se ei sisällä kolmansia osapuolia, kuten pankkeja tai rahoituslaitoksia, se vapauttaa kolmansien osapuolten ylimääräiset kustannukset vähentäen siten transaktiokustannuksia. Tämä auttaa yrityksiä säästämään enemmän rahaa, joka voidaan sijoittaa muualle. Tämän seurauksena liiketoiminta on tehokkaampaa.
 • Se tarjoaa myös nopeamman maksun transaktioille, koska perinteisillä pankeilla kestää päiviä tapahtumien suorittamiseen päiviä. Tämä johtuu siitä, että pankeilla on omat protokollansa tehdä kirjauksia kaikista tapauksista, jotka vaativat aikaavieviä ja paljon käsityötä. Lisäksi ne toimivat vain normaalina aukioloaikoina viikossa vain viiden päivän ajan. Myös ympäri maailmaa on erilaisia ​​aikavyöhykkeitä, joissa pankit sijaitsevat, mikä aiheuttaa viivästyksiä. Mutta blockchain toimii ympäri vuorokauden 24 tuntia vuorokaudessa, mikä tarjoaa paljon paremman transaktioprosentin verrattuna pankkeihin.
 • Salausvaluutan käyttäjät haluavat aina verkon, jossa he voivat itse hallita sitä. Sen sijaan, että jollakin kolmannella osapuolella on hallintaa, käyttäjä ja vain kehittäjät voivat hallita sitä. Tämä auttaa todella houkuttelemaan lisää sijoittajia, koska itseohjaustoiminto houkuttelee kaikkia käyttäjiä.
 • Hallitus tai mikään rahoituslaitos ei hallitse kryptovaluuttoja, eikä heillä ole ollenkaan mahdollisuutta saada vaikutusta valuuttojen inflaatioon tai hyperinflaatioon.

Johtopäätös - Blockchain edut

Lyhyesti sanottuna, blockchain-tekniikalla näyttää olevan mahdollisuus häiritä olemassa olevaa mallia, vain sen tarvitsee aloittaa tavoite, joka auttaa sitä käyttämään toiminnan tehokkuutta. Sen asianmukaisella täytäntöönpanolla on varmasti laajemmat myönteiset vaikutukset.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut Blockchain-etujen opas. Tässä olemme keskustelleet Blockchainin tärkeimmistä eduista. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. Onko Blockchain turvallinen?
 2. Ura Blockchainissa
 3. Ura Oracle DBA: ssa
 4. Blockchain 10 suosituinta sovellusta

Luokka: