Projektin aikajana Excelissä (sisällysluettelo)

 • Johdanto projektin aikajanaan Excelissä
 • Kuinka käyttää projektin aikajanaa Excelissä?

Johdanto projektin aikajanaan Excelissä

Kuinka monta kertaa olet ollut tilanteessa, jossa joudut mainitsemaan projektiluettelossa olevien tehtävien luettelon sekä näiden tehtävien suorittamiseen kuluvan keston? Jos olet työskentelevä ammattilainen, olet usein saanut löytää tällaisen tilanteen. Ja aikataulun laatiminen ja siitä pitäminen on todella työlästä. Tätä kutsutaan myös projektin aikajanaksi. Projektin aikajana ei ole muuta kuin luettelo tehtävistä, jotka aiot suorittaa annetussa aikarajassa. Se sisältää luettelon tehtävistä, aloitus- ja lopetusajan. Projektin aikajana on helppo edustaa Excelissä graafisen esityksen avulla. Excelissä meillä on Gantt-kaavio, josta voi olla apua projektin aikataulujen laatimisessa.

Gantt-kaavio on eräänlainen pylväskaavio (käyttää pinoja kuvaajia Gantt-kaavion luomiseen) excel-tiedossa, ja se on nimetty sen keksijän, Henry Laurence Ganttin, mukaan. Kuten jo keskusteltiin, se on hyödyllisin projektinhallinnassa.

Projektin aikajanaa voidaan luoda Excelissä kahdella tavalla.

 • Käyttämällä pinopalkkikaavioita ja muunna sitten ne Gantt-kaavioon.
 • Käyttämällä sisäänrakennettua Excelin Gantt-projektin aikajanan / projektisuunnittelijan mallia.

Kuinka käyttää projektin aikajanaa Excelissä?

Projektin aikajana Excelissä on erittäin yksinkertainen ja helppo. Ymmärretään kuinka projektin aikajanaa käytetään Excelissä muutamien esimerkkien avulla.

Voit ladata tämän Project Timeline Excel -mallin täältä - Project Timeline Excel Template

Esimerkki 1 - Projektin aikajana pinoviivakuvioiden avulla

Oletetaan, että sinulla on excel-luettelo tehtävistä taulukkomuodossa, kuten alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy:

Tässä taulukossa on tehtävän nimi, tehtävän alkamispäivä, tehtävän lopetuspäivä ja kesto (päivinä), joka tehtävän suorittamiseen kuluu. Kesto voidaan syöttää manuaalisesti tai voit käyttää kaavaa kuten (lopetuspäivä - aloituspäivä + 1). Täällä +1 antaa Excel: lle laskea myös aloituspäivän laskettaessa kestoa.

 • Siirry kohtaan Excel Ribbon > Napsauta Lisää > Valitse Lisää sarake tai Pylväskaavio -vaihtoehto.

 • Valitse pinottu palkki kohdassa 2D-palkki .

 • Heti kun napsautat kyseistä kaaviopainiketta, näet seuraavan tyhjän excel-kaavion. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse valitse Data.
Huomaa: Joskus voit saada suoraan pinotun pylväskaavion, jonka tiedot valitsee automaattisesti Excel. Näin tapahtuu, kun olet lisännyt tietoja excel-taulukon asettelulla.

 • Valitse tietolähde ponnahdusikkuna tulee näkyviin. Napsauta Legend Entries (Series) -kohdassa Lisää- välilehteä.

 • Esiin tulee uusi ponnahdusikkuna Muokkaa sarjaa. Valitse Sarjan nimi -kohdasta aloituspäivämäärä (solu B1). Valitse Sarjan arvot -kohdasta data-alue Aloituspäivä- sarakkeesta (sarake B, B2: B11). Napsauta OK .

 • Lisää nyt kesto sarjanimenä ja kestoarvot sarjan arvoina napsauttamalla Lisää-painiketta vielä kerran samoin kuin yllä oleva vaihe.

 • Napsauta nyt Muokkaa horisontaalisten (luokan) akselinimikkeiden alla . Se avaa uuden ponnahdusikkunan Axis Labels . Valitse Tehtävän nimi solualue solusta A2 - A11 Akselin etäisyys -kohdasta ja napsauta OK . Se lisää Projektin 1 projektiin 10 tarrana (nimellä) jokaiseen pinoon.

Voit nähdä pinottu pylväskaavio, kuten alla on esitetty, aloituspäivämäärä tarroina X-akselilla, kesto pinojen arvona ja tehtävän nimi tarroina Y-akselille.

Nyt on olemassa nämä siniset palkit, jotka ovat vain aloituspäiväpalkkeja. Emme halua niitä aikajanakaaviossamme. Siksi meidän on poistettava ne.

 • Valitse sininen palkki ja napsauta hiiren kakkospainikkeella valitaksesi Muotoile datasarja .

 • Valitse Muotoile tietosarjat -kohdasta Ei täyttö Täytä- osiossa ja Ei riviä Reuna- osiossa, jotta siniset palkit eivät näy.

Kaavio näyttää nyt seuraavalta:

 • Muuta tämän kaavion vähimmäisrajaa käyttämällä Muotoakselin- ruutua, jotta kaavion alussa oleva välilyönti poistuu. Ihannetapauksessa voit asettaa vähimmäisrajan yhtä suureksi kuin ensimmäisen päivämäärän arvo Aloituspäivä-sarakkeessa.

 • Poista nyt välilyönnit jokaisesta aikajanasta, jotta se näyttäisi mukavammalta. Aseta Muotoilusarja -sarjan SERIES OPTIONS -kohdassa Sarjan päällekkäisyys 100%: iin ja aukon leveys 10%: iin Plot-sarjoissa.

 • Yritä nyt kääntää projektitilaus siten, että projekti 1 näkyy ensimmäisenä ja projekti 10 viimeisenä.

Valitse Muotoile akseli Y-akselilla tarkista Akselin asetukset -kohdan kategoriat käänteisessä järjestyksessä, jotta tämä kaavio näyttää aikajärjestyksessä.

Aikajanakaaviosi näyttää alla olevan kuvakaappauksen kaavulta.

Näin voimme luoda aikajanakaavion pinopalkkeja käyttämällä.

Esimerkki 2 - Sisäinen Gantt-projektisuunnittelumalli

Katsotaanpa projektin aikajanaa Excel In Built Gantt -projektimallissa. Kuten kaikki tiedät, excel on tunnettu yksinkertaisuudestaan. Uusimmissa excel-versioissa on yksinkertaisempia tapoja, joilla on erillinen malli Gantt-projektisuunnittelua varten. Voit käyttää sitä suoraan ja antaa tietolähteillesi Gantt-visualisoinnin. Se vähentää ensimmäisessä esimerkissä käsiteltyjä vaiheita ja on ilmeisesti aikaa säästävä.

 • Siirry Tiedosto-valikkoon ja napsauta Uusi-välilehteä nauhassa, joka on asetettu pystysuoraan vasemmalle puolelle.
 • Kirjoita hakukenttään Gantt Project Planner ja napsauta hakupainiketta etsiäksesi mallia projektisuunnittelulle.

 • Voit kaksoisnapsauttaa mallia avautuaksesi ja täyttää tiedot otsikossa, joka heijastaa muutosta siihen sijoitettuihin vaakasuuntaisiin palkkeihin.

Juuri tästä artikkelista opimme luomaan graafisen projektin aikajanan exceliin. Kääritään asiat muistettavaksi muodoiksi.

Muistettavat asiat

 • Projektin aikajanakaaviota kutsutaan myös nimellä Gantt-kaavio, jonka on kehittänyt Henry Laurence Gantt. Gantt-kaavio on kehitetty erityisesti projektin aikajanan hallintaa varten.
 • Gantt-kaavion vaakasuuntaiset palkit edustavat kestoa (päivinä tai aikoina), joka kuluu tietyn toiminnan tai projektin suorittamiseen.
 • Tämä kaavio ei tarjoa tarkempia tietoja projektista. Se osoittaa vain tehtävän suorittamiseen kuluvan keston ja sen, onko tehtävä kesto vai ei. Se ei tarjoa reaaliaikaista seurantaa projektille / tehtävälle.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Projektin aikajanaan Excelissä. Tässä keskustellaan kuinka projektin aikajanaa voidaan käyttää Excelissä yhdessä käytännön esimerkkien ja ladattavan excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. MIRR-kaava Excel-muodossa
 2. Kuinka lisätä soluja Exceliin
 3. ENNUSTAVA kaava Excelissä
 4. Excel-mediaani-kaava

Luokka: